[PR] Gain and Get More Likes and Followers on Instagram.

#arymalik

157 posts

TOP POSTS

Pelakon, pengacara @_arymalik telah disahkan meninggal dunia di Hospital Ampang pada jam 7.20malam 28 Februari 2017 akibat kanser ovari.
إِنَّا لِلّهِ وَإِنَّـا إِلَيْهِ رَاجِعون

#hlive #arymalik

Innalillahiwainnailaihirrojiun...
.
Bok jak kmk dpt berita pemergian ktk ke pangkuan ilahi kak @_arymalik, jaik ati kmk...teringat kenangan time² taduak berbalas comment rah fb, twitter dolok...kmk doakan dari jauh moga family ktk menerima ketentuan tok dgn redha & mendoakan juak kesejahteraan roh ktk cya, ur beautiful person in & out kak, kmk mohon Allah merahmati ktk sehingga hari ke bangkitan kelak...aamin allahumma aamin, takziah buat seluruh kaum keluarga almarhummah...
.
Allahummargh firlaha warhamha wa afihi wa' fu anha, Al-Fatihah #arymalik 😢

A sad news reached us Malaysians upon embarking the month of March.
I do not know #arymalik personally of course,
But I grew up watching kids' show with her as the host.
She was always so talkative, cheerful, bubbly and seemed like a genuinely nice person. 😊

I believe in vibes and the vibe she gave me -- I felt that she was always so HAPPY.
Then when I was 14 my school SMK Taman Melawati held a charity dinner at Flamingo Hotel.
She was the emcee and even off duty she was very pleasant and friendly.
I recalled vividly that she addressed her husband as 'CINTA' or Love. 😊

It was poignant I remember because mostly we Malays would address our Significant Other as 'Sayang', the milder vocab for Love.
When she addressed her husband as Cinta,
I thought that it was so epic and so on point.

I thought yes, why would you call your Love with a word other than Love?
So I have made a pact with my 14 year old self that if I am fortunate enough to be blessed with a husband in the future,
I would call him Cinta too. ☺️ I can't believe I'm teary eyed typing this when I don't even know her personally.
But it humbles me so much to reflect,
That being a beautiful, kind soul is so important.
Because at the end of the day,
People would not remember the expensive home you owned, the flashy cars you drove, nor the high end branded clothing you wore,
But people will remember how big of a heart you had,
And how people like to be in the same room with you,
Because your amazing loving and kind energy was just so contagious.
People too, will remember how ill-hearted of a person you were, if you chose that sort of path.

Therefore Character is always more important.
Always, way more important.
Thank you Puan Ary Malik.
Condolences to the family as well as @cdlxv for the loss of your Godmother.
Al-Fatihah.
#AryMalikDalamKenangan
#Malaysian

#trowback pic tahun lepas bersama kawan saya... seorg yg ceria.. peramah...& sgt baik..
#ARYMALIK
Kawan,..aku harap kau tabah dan kuat hadapi rahmat ini.. aku & kawan2 mu akan sentiasa doakan mu.. #PRAYFORARYMALIK

❤️ Al-Fatihah #arymalik

RepostBy @yantihafizar: "Semoga Allah SWT memberi yang terbaik dan mempermudahkan perjalanan hidup kak @_arymalik Amiiiiinnnn... Yaaa Rabbal 'Alamiiiiiinnn... #arymalik
#itaintovertillitsover
#allahuakbar
#lahaulawalaquwwataillabillah"

Al- Fatihah

Moga tenang disana
#arymalik

#Repost @naneesurya with @repostapp
・・・
I pray that we could talk, laugh & get on each other's nerve again. I know that Allah knows best. We love you. We won't give up, if you won't.
#arymalik
#itaintovertillitsover
#allahuakbar
#lahaulawalaquwwataillabillah

Innalillahiwainnailahirojiun. Semoga Allah mencucuri rahmat ke atas rohnya. Amin. 😔

@Regrann from @_el.shop - Ary sudah tiada إِنَّا لِلّهِ وَإِنَّـا إِلَيْهِ رَاجِعون Al Fatihah... Kuala Lumpur: Pelakon dan pengacara, Ary Malik, 46, meninggal dunia akibat kanser ovari di Hospital Ampang, di sini, jam 7.17 malam ini.
#arymalik #alfatihah #salamtakziah - #regrann

MOST RECENT

andai kami dapat membantu sedih akhirnya ary malik menghembuskan nafas terakhir akibat kanser ovari..innalillahiwainnailaihirojiun

Pada hari saya terima wasap dari seorang sepupu mengatakan Ary Malik dah tiada, seakan tidak percaya. Saya call bapa arwah Kolonel (Bersara) uncle Alwi tapi tak berjawab. Dari media maya saya dapat tahu beliau akan dikebumikan di perkuburan Islam Setapak. Jam 10 malam saya sampai masih tiada orang kerana proses solat jenazah belum selesai. Sudah 5 bulan beliau pergi. Famili kita dah saling kenal puluhan tahun dulu masih tetap utuh. Al-Fatihah! @_arymalik.. #arymalik #alfatihah #artis #pelakon #pengacara

This is how Im going to remember you forever R.I.P #arymalik

Anak-anak #arymalik redha atas pemergian ibu mereka. Banyakkan berdoa dan bersedekah untuk mama. saya belah kiri sekali.
sumber: #youtube

Mati itu PASTI. Satu kehilangan besar dalam dunia perfileman tanahair. Sahabat #pramlee . Semoga rohnya dicucuri rahmat. Amin. Majlis pengkebumian Tan Sri Jins Shamsuddin pagi tadi. Selang sehari selepas pemergian #arymalik . #jinsshamsuddin #filemmelayu #filemklasik

Salam Takziah kepada keluarga Tan Sri Jins Shamsudin dan Ary Malek... Terkejut dengan kehilangan dua seniman ni... Semoga roh arwah ditempatkan dikalangan orang yang beriman..aminn....
.
#nonaqooqies #arymalik #arymalikmasterchefmy #datojinsshamsuddin #sayajualmeringue

Salam takziah utk pelakon pengacara ary malik. Dikhabarkan menghidap kanser ovari. Ajal maut Allah tentukan sakit itu asbab . Apa pon kita wanita wajib ikthiar utk menjaga aset kurniaan Ilahi. Sy doakan semoga kita semua; wanita diberikan kesihatan dan dipermudahkan urusan utk menjaga kesihatan. In sha Allah kita usaha Allah penyembuh segala sakit.
Salam takziah.
#jkm
#jamukacipmalam
#arymalik

Senyumannya... yg sentiasa ada untuk sesiapa sahaja.
.
Alfatihah buat pengacara dan pelakon, Ary Malik, 46, yg telah kembali ke rahmatullah selasa, 28 February, 7.20pm di Hospital Ampang akibat kanser ovari tahap empat.
.
Sama2 kita doakan agarkan Allah mengampunkan dosanya dan ditempatkan dia di kalangan orang yg soleh dan beriman. Amin.
.
Salam takziah untuk seluruh keluarga.
#AryMalik
#TakziahR8

.
.
Seorang lagi lagenda seni dijemput pergi. .
.
Jasa dan sumbangan beliau dalam industri seni tanah air akan tetap dikenang. .
.
Semoga tenang disana dan ditempatkan dikalangan orang beriman. .
.
Marilah sama² kita sedekahkan AlFatihah buat Mereka yang terlebih dahulu pergi meningalkan kita ...
.
Al-Fatihah...
.
.
#PergiTidakKembali #SalamTakziah #AryMalik #AryMalikDalamKenangan #JinsSamsudin #SenimanAgung #Lagenda #SelamatMalam #AlFatihah

.
.
Sebelom tido, jom kita sama² sedekahkan #AlFatihah buat mereka yang telah kembali menemui Illahi ...
.
Dan jangan lupa unt doakan sekali unt kedua ibu bapa kita serta insan terdekat ye ...
.
Al-Fatihah ... .
.
#JinsSamsudin #AryMalik #SalamTakziah #Seniman

.
.
Al-Fatihah & Salam Takziah dari kami buat keluarga Arwah kak Ary .... .
.
Kite suka sangat tengok kak Ary especially bila Arwah masuk #MasterCheffMalaysia ... Always tersenyum malah bila tengok Arwah hilang segala penat & kekusutan ... .
.
Semoga Arwah tenang & bahagia di alam sana...
.
Al-Fatihah...
.

@Regrann from @cellarmonkeydoors - .
.
.
Dedicated to Ary Malik .. .
.
Rest & Smile .
.
#arymalik
#arymalikdalamkenangan
#AlFatihah
#SalamTakziah
#Kehilangan

Innalillahiwa'inna illaihirojiun
Al-Fatihah...
.
Salam Takziah Buat Seluruh Ahli Keluarga Allahyarham & Allahyarhamah .

#Repost @fizie_rastar with @repostapp
・・・
: Salam takziah kepada seluruh keluarga kedua2 insan seni ini.. Semoga roh Allahyarham Tan Sri Jins Shamsuddin dan Allahyarhamah Ary Malik di tempatkan di kalangan para soleh dan solehin.. Amin.. Industri hiburan tanahair kehilangan 2bintang dua hari berturut2.. *ALFATIHAH* 😢 #salamtakziah #alfatihah #rip #arymalik #tansrijinsshamsuddin

Semoga arwah ditempatkan dikalangan org2 yg beriman..
#ARYMALIK
#JINSSHAMSUDIN

Most Popular Instagram Hashtags