[PR] Gain and Get More Likes and Followers on Instagram.

#aramsa

358 posts

TOP POSTS

Last Saturday I was enjoying walking around a garden spa in a yukata
#slowliving #aramsa #gardenspa

Had a great time on Sunday giving workshops with @yesahhyesahh and @whatamashup ๐Ÿ’– thanks for having us #aramsa #aramsaspa #whatamashup #diy

ใ€Free | Weird | Crazy togetherใ€‘#girlfriend #love #aramsa #work #nature

Spa time! I love this yukata!! #yukata #spa #aramsa #aramsaspa

Oggi รจ #aramsa (giovedรฌ). Ci vediamo al #Novecento a Bn.
#incontriAMOci

Rayyan's first trip to KL with ibu, nenek & tok abah, survived ke tak kita tungguuuu. Setakat ni behave lagi sbb dia mengantuk, dodoi2, tido. Japgi dia bangun moga2 dia tak meragam la dlm kete ni, nak rocker, mmg takde rocker2 la dlm kete ๐Ÿ˜† Jauh lg perjalanan ni huhu.

#2monthsold #babymilestones #babypicsapp #pics #instadaily #instagood #instababy #cutebaby #pregnancy #babyboy #newbaby #AhmadRayyanAttar #SyahmiNadiaJunior #ARAMSA #newborn #adorable #cute #cuddly #lovely #love #beautiful #life #sleeping #children #happy #igbabies #childrenphoto #toddler #infant #photooftheday

Ah, we paid another visit to this beautiful Garden Spa (Iโ€™ll take home all furnitures, not the cat)
#spa #aramsa

MOST RECENT

MNC Project, thempark akses
#aramsa #infrastruktur #roadworks #bridge #drainage #cut&;fill

Branz Simatupang Topping Off Ceremony
#aramsa #infrastruktur #zerodeltarunoff #drainage #roadworks

ๅนณๆ—ฅใฉ็œŸใ‚“ไธญใจใฏๆ€ใˆใชใ„่ด…ๆฒขใชๆ™‚้–“โ™ก
๏ฝฅ
ๅ‡บ้€ขใฃใŸๅ…จใฆใฎๆ–นใŒ็ด ๆ•ตใ™ใŽใŸ่‡ณ็ฆใฎๆ™‚้–“ใงใ—ใŸโค
๏ฝฅ
@nilufer_tea ๏ฝฅ
#aramsa
#bishanpark
#spa
#organicharbtea
#yoga
#ใ‚ขใƒฉใƒ ใ‚ต
#ใ‚ฌใƒผใƒ‡ใƒณใ‚นใƒ‘
#ใ‚ณใƒฉใƒœใ‚คใƒ™ใƒณใƒˆ
#ใƒจใ‚ฌ
#ใ‚จใ‚นใƒ†
#ใƒใƒผใƒ–ใƒ†ใ‚ฃใƒผ
#ใ‚ทใƒณใ‚ฌใƒใƒผใƒซ
#ใƒ“ใ‚ทใƒฃใƒณใƒ‘ใƒผใ‚ฏ

Terimakasih untuk Aramsa Team
#aramsa #infrastruktur #civilengineering

Feels like home doesn't it? We hope to see you very soon ๐Ÿ˜Œ
#Repost @martinaemme (@get_repost)
ใƒปใƒปใƒป
Ah, we paid another visit to this beautiful Garden Spa (Iโ€™ll take home all furnitures, not the cat)
#spa #aramsa

Ah, we paid another visit to this beautiful Garden Spa (Iโ€™ll take home all furnitures, not the cat)
#spa #aramsa

Today's activity, develop motorskill. Ibu observe je dari jauh, dia terbalik ke dia nangis ke, biar dia belajar tenangkan diri sendiri. Dia nak apa, dia usaha ambik sendiri. Kuat nau budok ni, gigih. Hari ni tak dengar suara dia nangis ๐Ÿ˜‚

New development, Rayyan boleh explore satu rumah sorang diri, tanpa bunyi suara, ada la tu projek dia tu. Dgn cara berpusing pusing pusing pusingggg. Tau2 ehhh dah sampai situ ๐Ÿ˜… Ibu lagi selesa letak dia atas rocker pakaikan seatbelt. Tp kadang2 biar dia kat bawah mcm hari ni full day dia kat bawah, sonokk plk dia ๐Ÿ˜†

#5monthsold #babymilestones #pics #instadaily #instagood #instababy #cutebaby #pregnancy #babyboy #picoftheday #AhmadRayyanAttar #SyahmiNadiaJunior #ARAMSA #newborn #adorable #cute #cuddly #lovely #love #sleeping #children #happy #igbabies #childrenphoto #toddler #infant #photooftheday #babymalaysia

Rayyan say good morning ! Ni ha good morning speech dia. ๐Ÿ˜‚ tak relevan langsung klu letak dia tido dlm baby cot. Eh relevan jgk kalau ibu atau daddy masuk dlm cot tu sekali ๐Ÿ˜‚ Makanya ibu tak intro baby cot ok, rasa mcm bonding tu lebih bila dia tido sekali dgn kita ๐Ÿ˜˜๐Ÿ˜Š Bangun pagi dia kejut tarik rambut ibu dulu ๐Ÿ˜„

#5monthsold #babymilestones #pics #instadaily #instagood #instababy #cutebaby #pregnancy #babyboy #picoftheday #AhmadRayyanAttar #SyahmiNadiaJunior #ARAMSA #newborn #adorable #cute #cuddly #lovely #love #sleeping #children #happy #igbabies #childrenphoto #toddler #infant #photooftheday #babymalaysia

Soothing teether tu legend. Hadiah kahwin ibu daddy dapat drpd Cik Ain @mizzainul75 bagi. Nakal sungguh cik ain ni, dia bagi hadiah mainan2 baby. ๐Ÿ˜ฃ Rupa-rupanya sy nak datang awal, ibu daddy kahwin 14/5. Doctor cakap sy muncul 2/6 ๐Ÿค—๐Ÿ˜‡๐Ÿ™ˆ Makbul semua doa tetamu2 yg doakan ibu daddy, hai! Sy disini! Hehe

Mujur jugak dpt hadiah tu. Hehe.. Teether fav sy sebab dalam tu ada air, ibu selalu letak dlm freezer bekukan air dlm tu. Sy suka la gigit sbb sejukk. TQ Cik Ain cikebom bom.

#5monthsold #babymilestones #pics #instadaily #instagood #instababy #cutebaby #pregnancy #babyboy #picoftheday #AhmadRayyanAttar #SyahmiNadiaJunior #ARAMSA #newborn #adorable #cute #cuddly #lovely #love #sleeping #children #happy #igbabies #childrenphoto #toddler #infant #photooftheday #babymalaysia

Sejenis baby yg pandai self-calmness. Kalau ngantuk dia boleh tido dgn sendirinya atas rocker tu, tak payah ada org dodoi, tak nangis. Hisap susu kenyang2, pandai2 la dia layan mata pastu ๐Ÿ˜† kena ajar gitu dah, senang ibu nok buat kerja. Kalau tetiba menangis, dia sumbat puting sendiri, sejenis self-remedy.

Tp tu la jgn terpedaya dgn gambar2 dia behave. Behind the scene, haaaaa. Ulat beluncas uolls. ๐Ÿ˜‚

#5monthsold #babymilestones #pics #instadaily #instagood #instababy #cutebaby #pregnancy #babyboy #picoftheday #AhmadRayyanAttar #SyahmiNadiaJunior #ARAMSA #newborn #adorable #cute #cuddly #lovely #love #sleeping #children #happy #igbabies #childrenphoto #toddler #infant #photooftheday #babymalaysia

NAP TIME & PACIFIER

Utk info org yg tanya je, yg tak tanya pun feel free to scroll down.

Nap time Rayyan waktu siang normally 2x, which is 2 hours every session.

I trust paeds Rayyan di KBMC (Dr. Rujhan) dimana paeds bagitau baby seusia Rayyan (2-6 months) dia akan berjaga siang tak lebih 2 -3 jam, lebih drpd tu dia akan melalui fasa mild tantrum mengantuk + penat sbb tak jumpa posisi tido yg dia nak, so dia banyak merengek. Dan waktu tido malam dia pula maksimum 12 jam lah kalau usia Rayyan skrg dan akan berubah bulan demi bulan.

Aktiviti dia setiap hari:

8 - 9 AM: bangun tido ๐Ÿผ 3 oz

9 - 11 AM: playtime (biasanya ibu melayan main toys dgn dia atau pasang fav cartoon Didi and Friends) ๐Ÿผ 8 oz

11 AM - 2:30 PM: NAP TIME ๐Ÿผ 2 - 3 oz

2:30 PM - 4:30 PM: playtime (ibu dukung dia bawak masuk dapur teman ibu masak, ataupun main sorang2 sambil praktis meniarap, flexible skit time ni, depends mood) ๐Ÿผ 8 oz

4:30 - 6:30 PM: NAP TIME ๐Ÿผ 2 - 3 oz

6:30 - 10:00 PM: playtime with daddy, ibu settlekan house chores. ๐Ÿผ4 - 6 oz

10:00 PM - 10:00 AM: BED TIME until morning (dia bangun every 2 or 3 hours utk milk feeding) ๐Ÿผ 8 - 12 oz

Waktu tido dia flexible and slightly different ikut mood, tak sharp jugak pun tapi klu delay sejam dua is normal for him. Since Rayyan skrg direct feeding and bottle feeding, so ibu boleh monitor jgk brp kerap dia minum susu dlm botol. Yg direct feeding tu takleh nak kira pulak brp banyak keluar ๐Ÿ˜‚ So far Alhamdulillah entering 5 months old with 8 kgs and 70cm ++ and doctor tak pernah record demam sakit etc, ibu je yg over cakap anak demam padahal tak pun ๐Ÿ˜„

Dan pertanyaan tentang pacifier pulak, ada ke ibu yg insane nk anak dia jongang? Of course takde, since skrg banyak ortodontic pacifier suggested by doc, cuma kena monitor bila dia dh sleep, terus cabut puting jgn bagi dia nyot nyot dah. Slightly effected jgk. Mcm Rayyan, dia nak nyot nyot bila merengek nak tido je, selain drpd waktu tu, puting entah kemana. Jongang ni subjektif jgk, yg tak hisap puting pun kalau genetik dan struktur gusi gigi dia ditakdirkan jongang, dia akan jongang. ๐Ÿ˜‰ No worries, mother knows best. Keep our children safe and healthy.

Love,
IBU

Kadang2 bila letih layan perangai baby dia, hati meronta-ronta mintak dia cepatlah besar cepatlah besar.

Tapi bila tengok dia semakin membesar, jauh di sudut hati taknak bagi dia besar, nak layan cute dia dulu.

Bila dia dah besar, kita mesti rindu dia yg baby.
Bila dia dah besar, sebenarnya letih kita tu mesti jadi dua kali ganda, org kata anak semakin melasak.

Apa-apapun, hargai dan belai dia yg hari ini. Kerana esok, dia bukan yg sama seperti hari ini, hari ini bakal kenangan, esok adalah perjuangan baru, lusa adalah masa depan.. Fighting!

How time flies.. ARA entering 5 months old less than TWO WEEKS! ๐Ÿ˜ฅ

#4monthsold #babymilestones #pics #instadaily #instagood #instababy #cutebaby #pregnancy #babyboy #picoftheday #AhmadRayyanAttar #SyahmiNadiaJunior #ARAMSA #newborn #adorable #cute #cuddly #lovely #love #sleeping #children #happy #igbabies #childrenphoto #toddler #infant #photooftheday #babymalaysia

#borntosmile
#AhmadRayyanAttar
#4monthsold

Sebelum bojeng disiamkan oleh daddy ๐Ÿ˜„๐Ÿ˜„๐Ÿ˜„

๐Ÿ’‡ : Daddy

#bojengsiam

Cuba teka demam ke tak? Doktor Ayoh Lie cakap tak demam pun, suam2 je, so ibu lega. ๐Ÿ˜„ Hehe.. Tapi ibu tetap jerlung jgk takut demam panas. 4 bulan dah, doktor tak rekod demam lagi ni. Tapi tu la, sengih tetap sengih. Mulut manis betoiii anok jate ni sore ๐Ÿ˜˜
#4monthsold #babymilestones #pics #instadaily #instagood #instababy #cutebaby #pregnancy #babyboy #picoftheday #AhmadRayyanAttar #SyahmiNadiaJunior #ARAMSA #newborn #adorable #cute #cuddly #lovely #love #sleeping #children #happy #igbabies #childrenphoto #toddler #infant #photooftheday

Most Popular Instagram Hashtags