#araabdulmajid

MOST RECENT

Nak timbang seminggu sekali memang berdebar campur excited!πŸ”₯πŸ”₯
.
Tahniah all coachee Season 36! Anda dah buat yang terbaik untuk result hari ini!πŸ’ͺ🏽πŸ’ͺ🏽
.
Cuba komen, tag dan share. .
.
.
Follow ig @ara_abdulmajid_ untuk perkongsian menu sihat dan ringkas.
.
#teamaraabdulmajid
#teamnickhinhussien
#youcanloseweightfromhome
.
πŸ“²Coach Ara +60128019050
.
#araabdulmajid #azamkurus2017
#throwback #throwbackthursday
#astrooasis #astro #rtm #petron
#onlinecoaching #nutrition
#nakturunberatbadan #mealplan
#fattzura #tips #tipsdiet
#seluarbesar #jubahbesar #surirumah #nakkurus
#fattzurafairytale #sibuk
#gemokisawesome
#yclwfh31πŸ”₯#cairo

Jom jom!!! Yang serius nak kurus. Saya akan reply semua Whatsapp. Harap bersabar ya!
.
September ... sertai Ara dalam misi menyingkirkan lemak!!
.
.
.
Follow ig @ara_abdulmajid_ untuk menu sihat dan ringkas.
.
#teamaraabdulmajid
#teamnickhinhussien
#youcanloseweightfromhome
.
πŸ“²Coach Ara +60128019050
.
#araabdulmajid #azamkurus2017
#throwback #throwbackthursday
#astrooasis #astro #rtm #petron
#onlinecoaching #nutrition
#nakturunberatbadan #mealplan
#fattzura #tips #tipsdiet
#seluarbesar #jubahbesar #surirumah #nakkurus
#fattzurafairytale #sibuk
#gemokisawesome
#yclwfh31πŸ”₯#cairo

Menu makan tengah hari yang simple dan sihat. Nak diet, tak semestinya kena makan salmon dan brokoli saja. Orang busy pun boleh follow. Meal plan dah disediakan. Tinggal follow je. Tangan pun tak sempat capai makanan merapu yang buat berat makin bertambah.
.
Season 37 start 3 September ni. Bertindak cepat dapatkan slot anda.
.
Kredit foto: Peserta season 36.
.
.
.
Follow ig @ara_abdulmajid_ untuk menu sihat dan ringkas.
.
#teamaraabdulmajid
#teamnickhinhussien
#youcanloseweightfromhome
.
πŸ“²Coach Ara +60128019050
.
#araabdulmajid #azamkurus2017
#throwback #throwbackthursday
#astrooasis #astro #rtm #petron
#onlinecoaching #nutrition
#nakturunberatbadan #mealplan
#fattzura #tips #tipsdiet
#seluarbesar #jubahbesar #surirumah #nakkurus
#fattzurafairytale #sibuk
#gemokisawesome
#yclwfh31πŸ”₯#cairo

Sebahagian daripada team coach ... bersama meraikan kejayaan Sifu yang kami hormati dan sayangi. Tahniah Coach Nick dan Coach Mila!❀️❀️❀️
.
.
.
Follow my @ara_abdulmajid_ untuk perkongsian menu sihat dan ringkas.
.
#teamaraabdulmajid
#teamnickhinhussien
#youcanloseweightfromhome
.
πŸ“²Coach Ara +60128019050
.
#araabdulmajid #azamkurus2017
#throwback #throwbackthursday
#astrooasis #astro #rtm #petron
#onlinecoaching #nutrition #mealplan
#tips #tipsdiet #nakkurus
#seluarbesar #jubahbesar
#surirumah #nakkurus #nakkuruscepat
#nakkuruskanbadan #ibumenyusui
#unimas #uitm #uitmshahalam
#azamkurus2018
#throwback

MENU SIHAT, HANYA TINGGAL PILIH SAHAJA
.
Nak kurus itu mudah jika tahu cara.
.
Kredit foto: Peserta YCLWFH Season 36.πŸ’ͺ🏽πŸ’ͺ🏽
.
.
.
Follow my @ara_abdulmajid untuk tips ringkas.
.
#teamnickhinhussien
#youcanloseweightfromhome
.
πŸ“²Coach Ara +60128019050
.
#araabdulmajid #azamkurus2017
#throwback #throwbackthursday
#astrooasis #astro #rtm #petron
#onlinecoaching #nutrition
#nakturunberatbadan #mealplan
#tips #tipsdiet #nakkurus #eggs
#seluarbesar #jubahbesar #surirumah #salmon #kurus #kuruscepat #kuruscepatselamat

MENU SIHAT, HANYA TINGGAL PILIH SAHAJA
.
Nak kurus itu mudah jika tahu cara.
.
Padankan hidangan lunch dengan air kosong. .
.
.
Follow my @ara_abdulmajid untuk tips ringkas.
.
#teamnickhinhussien
#youcanloseweightfromhome
.
πŸ“²Coach Ara +60128019050
.
#araabdulmajid #azamkurus2017
#throwback #throwbackthursday
#astrooasis #astro #rtm #petron
#onlinecoaching #nutrition
#nakturunberatbadan #mealplan
#tips #tipsdiet #nakkurus #eggs
#seluarbesar #jubahbesar #surirumah #salmon #kuruscepat

Junk food tinggi kalori dan nilai nutrisi adalah rendah. Tinggi gula, garam dan juga msg.
.
Jika benar-benar nak lose weight, kurangkan junk food.
.
Jika rasa susah nak buat sendiri, boleh fokus dalam program.
.
Link di bio ig.
.
.
.
Follow ig @ara_abdulmajid_ untuk menu sihat dan ringkas.
.
#teamaraabdulmajid
#teamnickhinhussien
#youcanloseweightfromhome
.
πŸ“²Coach Ara +60128019050
.
#araabdulmajid #azamkurus2017
#throwback #throwbackthursday
#astrooasis #astro #rtm #petron
#onlinecoaching #nutrition
#nakturunberatbadan #mealplan
#fattzura #tips #tipsdiet
#seluarbesar #jubahbesar #surirumah #nakkurus
#fattzurafairytale #sibuk
#gemokisawesome
#dalampantang #ibumenyusui
#kurus #kuruscepat

β€œAssalamualaikum...Saya Kak Marja, nk panggil aunty pun xpe... Umur saya ni selayaknya bergelar nenek.

I'm suffering from acute osteoarthritis for more than 10 years.
Kemuncak penderitaan saya ialah bila saya tidak dapat berjalan tanpa menggunakan crutches pada 2016. Lutut kanan saya telah dibedah (total knee replacement- TKR) pada 4/6/2017. Sekarang saya masih menggunakan satu tongkat untuk berjalan kerana lutut kiri saya juga perlu dibedah dan masih belum dibedah lagi.

Masalah kesihatan saya hanya 2 iaitu osteoarthritis & kolesterol tinggi iaitu pada paras 7.3 . Saya dinasihatkan doktor agar mengambil 1 biji simvastatin 40 mg setiap hari sehingga paras kolesterol saya menjadi normal. Sudah 2 tahun berlalu, namun paras kolesterol saya cuma berkurangan kpd 6.8 . Tetapi sejak saya ikuti program YCLWFH ini selama 4 musim, paras kolesterol saya telah turun kpd 4.88 . Ini yg membuatkan saya sangat gembira.

Objektif utama saya untuk membantu meringankan beban yg perlu ditanggung oleh lutut saya juga tercapai w/pun belum mencapai ideal weight. Setakat ini berat saya telah turun sebanyak 9.1 kg. Alhamdulillah...thank you Allah!

Tiada yg lbh bernilai selain kesihatan yg baik. Wang boleh dicari tetapi jika kita sakit, wang pun tak dpt dicari. Kesihatan tdk boleh dibeli w/pun sebanyak mana wang yg kita ada. Dgn kesihatan yg baik, kita boleh lakukan apa saja yg kita impikan...”
.
.
.
Follow ig @ara_abdulmajid_ untuk menu sihat dan ringkas.
.
#teamaraabdulmajid
#teamnickhinhussien
#youcanloseweightfromhome
.
πŸ“²Coach Ara +60128019050
.
#araabdulmajid #azamkurus2017
#throwback #throwbackthursday
#astrooasis #astro #rtm #petron
#onlinecoaching #nutrition
#nakturunberatbadan #mealplan
#fattzura #tips #tipsdiet
#seluarbesar #jubahbesar #surirumah #nakkurus
#fattzurafairytale #sibuk
#gemokisawesome
#dalampantang #ibumenyusui
#kurus #kuruscepat

Ada yang tanya saya begini. Perlukah saya join setiap season?
.
Terpulang. Tiada siapa memaksa. Pilihan di tangan anda. WHY NOT rasai sendiri pengalaman berada dalam program terutama yang dah lebih berat sampai 20-30kg atau 40kg.
.
Ada coachee yang dah 5 musim bersama dalam program.πŸ‘πŸ½πŸ‘πŸ½πŸ‘πŸ½
.
.
.
Follow ig @ara_abdulmajid_ untuk menu sihat dan ringkas.
.
#teamaraabdulmajid
#teamnickhinhussien
#youcanloseweightfromhome
.
πŸ“²Coach Ara +60128019050
.
#araabdulmajid #azamkurus2017
#throwback #throwbackthursday
#astrooasis #astro #rtm #petron
#onlinecoaching #nutrition
#nakturunberatbadan #mealplan
#fattzura #tips #tipsdiet
#seluarbesar #jubahbesar #surirumah #nakkurus
#fattzurafairytale #sibuk
#gemokisawesome
#yclwfh31πŸ”₯#cairo

Anda dah ada? Tahniah!
.
Bagi yang sedang mencari, yang struggle sendirian dengan bermacam-macam prasangka orang sekeliling, jom! Program You Can Lose Weight From Home menyediakan platform terbaik insya AllahπŸ’ͺ🏽πŸ’ͺ🏽
.
Kemasukan season 37 dibuka sekarang.
.
.
.
Follow ig @ara_abdulmajid_ untuk menu sihat dan ringkas.
.
#teamaraabdulmajid
#teamnickhinhussien
#youcanloseweightfromhome
.
πŸ“²Coach Ara +60128019050
.
#araabdulmajid #azamkurus2017
#throwback #throwbackthursday
#astrooasis #astro #rtm #petron
#onlinecoaching #nutrition
#nakturunberatbadan #mealplan
#kurus #tips #tipsdiet #petron
#seluarbesar #jubahbesar #surirumah #ibumenyusui
#kuruscepat #sibuk
#gemokisawesome

Bagi geng tepuk-tepuk nak bagi slim, memang takkan jadi kalau buat macam tuπŸ˜…
.
Kawalan pemakanan adalah kunci utama.
.
Dah tepuk banyak kali sampai give up?
.
Bagi yang serius nak belajar. Memang rasa pakai tudung apa pun muka masih tak nampak slim juga ... pre-registration season 37 dibuka sekarang. Ada free gift khusus buat peserta yang layak.πŸ’ͺ🏽πŸ’ͺ🏽
.
.
.
Follow ig @ara_abdulmajid_ untuk menu sihat dan ringkas.
.
#teamaraabdulmajid
#teamnickhinhussien
#youcanloseweightfromhome
.
πŸ“²Coach Ara +60128019050
.
#araabdulmajid #azamkurus2017
#throwback #throwbackthursday
#astrooasis #astro #rtm #petron
#onlinecoaching #nutrition
#nakturunberatbadan #mealplan
#kurus #tips #tipsdiet #petron
#seluarbesar #jubahbesar #surirumah #ibumenyusui
#kuruscepat #sibuk
#gemokisawesome

Pilih yang terbaik untuk diri andaπŸ’ͺ🏽πŸ’ͺ🏽
.
Yang dah tahu jaga makan, teruskan.
.
Bagi yang rasa perlu belajar, yang dah diet sendiri lebih 3 bulan tapi masih belum nampak hasil, atau yang stagnant ... pre-registration season 37 dibuka sekarang.πŸ”₯πŸ”₯
.
.
.
Follow ig @ara_abdulmajid_ untuk menu sihat dan ringkas.
.
#teamaraabdulmajid
#teamnickhinhussien
#youcanloseweightfromhome
.
πŸ“²Coach Ara +60128019050
.
#araabdulmajid #azamkurus2017
#throwback #throwbackthursday
#astrooasis #astro #rtm #petron
#onlinecoaching #nutrition
#nakturunberatbadan #mealplan
#fattzura #tips #tipsdiet
#seluarbesar #jubahbesar #surirumah #nakkurus
#fattzurafairytale #sibuk
#gemokisawesome
#yclwfh31πŸ”₯#cairo
#jibbynco

PRE-REGISTRATION SEASON 37 EDISI SEPTEMBER.
.
3hb masuk group coaching. Tak perlu pening-pening fikir nak makan apa. Semua diajar A-Z. Khas yang tak sabar nak kurus, boleh refer testimoni. Insya Allah.πŸ’ͺ🏽πŸ’ͺ🏽
.
.
.
YOU CAN LOSE WEIGHT FROM HOME adalah satu aktiviti cabaran turun berat badan 100% yang secara ONLINE.
.
Seluruh Malaysia, Mesir, Brunei, Singapura, Brunei, Saudi ... walau di mana jua anda berada. πŸ’ͺ🏽πŸ’ͺ🏽
.
.
.
Syarat penyertaan:
βœ… Berumur 18 tahun ke atas.
βœ… BMI 23 ke atas atau lebih berat 5 kg dari berat ideal.
πŸ’ͺ🏽Ada yuran kemasukan.
.
.
.
Personal coaching, tips dan panduan, whatsapp group support dan kit peserta percuma untuk makan pagi dan malam akan dipos ke rumah sebelum program bermula serta berpeluang memenangi hamper istimewa. Ada FREE GIFT😍
.
.
.
Apa beza antara diet sendiri dengan memasuki program ini?
.
.
.
Diet sendiri:
❌ Tidak ada bimbingan Coach.
❌ Tidak tahu makanan apa yang sesuai dan apa itu meal plan.
❌ Tidak faham berapa kalori nak makan, apa protein, apa fiber.
❌ Tidak tahu nak rujuk pada siapa apa dimakan betul ataupun tidak.
❌ Tidak serius sebab tidak ada orang monitor progress.
❌ Tidak ada MOTIVASI.
❌ Kebarangkalian naik berat badan semula lebih tinggi sebab tak tahu nak maintain.
❌ Kalau turun banyak pun tidak ada orang nak bagi hadiah.
.
.
.
APA YANG ANDA DAPAT APABILA BERSAMA-SAMA PROGRAM INI?
.
.
.
βœ… 30 hari jadual pemakanan (MEAL PLAN) termasuk snacking pagi dan petang.
βœ… 30 hari TIPS turun berat badan dengan pantas walaupun makan nasi.
βœ… Personal coach (boleh tanya secara personal jika ada kemusykilan)
βœ… Pemantauan dari coach selama 30 hari supaya anda lebih berdisiplin.
βœ… Dapat belajar dan bersama dengan kawan-kawan lain yang mempunyai matlamat serupa.
βœ… Segalanya dapat direct coaching melalui whatsapp.
βœ… Hadiah hamper istimewa.
.
.
.
Klik link di bio ig untuk maklumat lanjut berkaitan program. TAHNIAH YANG TELAH MENDAFTAR. πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯
.
.
.
#teamaraabdulmajid
#teamnickhinhussien
#youcanloseweightfromhome
.
πŸ“² Coach Ara +60128019050
.
#araabdulmajid #ibumenyusui
#tipskurus #jomsihat #jubahbesar #tipsdiet #seluarbesar #galley
#nutrition #mua #rig #kuruscepat #mealplan #uitm #nakkurus #nakkuruscepat #offshore

β€œSaya Coach Ara. Hujung tahun ini masuk 42 tahun. Ibu kepada 4 orang anak berumur antara 19 hingga 7 tahun. πŸ‘©πŸ»πŸ‘©πŸ»πŸ‘¦πŸ»πŸ‘¦πŸ»
.
Saya bermula sebagai coachee pada bulan Januari 2017. Bersesi dari Mesir. Waktu itu masih musim sejuk.
.
Surprisingly, dalam sejuk-sejuk begitu pun, saya boleh minum air kosong lebih dari satu gelas sehari. (Segelas sehari ... patutlah berat saya susah nak turun. πŸ€¦πŸ»β€β™€οΈ)
.
Apa yang saya lakukan sepanjang berada dalam program, berusaha follow meal plan sebaik mungkin. Pada bulan Januari 2017, sebanyak 6.7kg berjaya disingkirkan.
.
Kosongkan gelas. Di sini adalah tempat kita menimba ilmu.”
.
.
.
#teamaraabdulmajid
#teamnickhinhussien
#youcanloseweightfromhome
.
πŸ“² Coach Ara +6012-80190590
.
#araabdulmajid #nakkurus
#throwback #throwbackthursday
#astrooasis #astro #rtm #petron
#onlinecoaching #nutrition
#nakturunberatbadan #mealplan
#nutrition #tipsdiet
#zalora #lazada #terpaksakurus
#seluarbesar #jubahbesar
#surirumah #ootd #dietatkins #zumba #alexandria #medicstudent #cafemara #mara

Berada di luar rumah atau ketika training ... healthy meal adalah keutamaan. Usah beri peluang pada lemak terus beranak-pinak.
.
KESIBUKAN BUKANLAH ALASAN UNTUK KITA MENGGADAIKAN KESIHATAN.
.
To those yang nak belajar, pre-registration season 37 dibuka sekarang. Link di bio ig.
.
Follow ig @ara_abdulmajid_ untuk menu sihat dan ringkas.
.
#teamaraabdulmajid
#teamnickhinhussien
#youcanloseweightfromhome
.
πŸ“²Coach Ara +60128019050
.
#araabdulmajid #azamkurus2017
#throwback #throwbackthursday
#astrooasis #astro #rtm #petron
#onlinecoaching #nutrition
#nakturunberatbadan #mealplan
#kurus #tips #tipsdiet
#seluarbesar #jubahbesar #surirumah
#kuruscepat #sibuk
#gemokisawesome

Nak diet, kena pilih makanan yang betul. Juga, portion kena betul. Tersilap pilih makanan, tersilap portion ... sia-sia la masa yang digunakan dalam usaha nak kurus tu.
.
Peanut butter mengandungi protein. Perlu berhati-hati dengan kandungan garam dan gula ... sebab itulah, peserta digalakkan mengambil peanut butter brand tertentu dan tak perlu sampai berlaku kesilapan dalam memilih peanut butter yang sesuai semasa berada dalam program.
.
Bagi yang nak belajar, pre-registration Season 37 dibuka sekarang. Klik link di bio ig untuk dapatkan info program.πŸ’ͺ🏽πŸ’ͺ🏽
.
.
.
Follow ig @ara_abdulmajid_ untuk menu sihat dan ringkas.
.
#teamaraabdulmajid
#teamnickhinhussien
#youcanloseweightfromhome
.
πŸ“²Coach Ara +60128019050
.
#araabdulmajid #azamkurus2017
#throwback #throwbackthursday
#astrooasis #astro #rtm #petron
#onlinecoaching #nutrition
#nakturunberatbadan #mealplan
#kurus #tips #tipsdiet
#seluarbesar #jubahbesar #surirumah
#kuruscepat #sibuk
#gemokisawesome

Masya Allah. Alhamdulillah. Tahniah all coachee season 36. Anda semua hebat. Dah lakukan yang terbaik. Anda sangat fokus, sangat berdisiplin. Teruskan istiqamah. Dah kurus pun. Dah turun 6kg ... 3kg ... hatta kurang 1kg. Journey setiap orang berbeza. Anda dah buat yang terbaik. Teruskan usaha! Kita buat sama-samaπŸ’ͺ🏽πŸ’ͺ🏽
.
*FORM SCALE YCLWFH SESI 36*
*2nd SCALE 11 August 2018* *Masukkan total kg lost* πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯
*(Kiraan total lost dari 1st scale)* Contoh : Ara 4kg
----------------------------------
1. Daphne 2.1kg
2. Lily 0.3kg
3. Jumaah 3.5kg
4. Yani 0.8kg
5. Yan 1.7Kg
6. Yunn 1.4kg
7. Syaziela 0.7kg
8. Abas 3.7kg
9. Yus 0.8kg
10. Husna 1.4kg
11. Nor 0.5kg
12. Wani 3.6kg
13. Zzati 6.1kg
14. Norhayati 1.5kg
15. Masnah 3.7kg
16. Ary 3.3kg
17. Kak Kay 0.5kg
18.Haslynn-3kg
19. Ainun - 1.8kg
20. Zura 0.5 kg
21. Dina 3.2 kg
22. Maria 1.2kg
.
*Tahniah kerana berjaya turun berat.
Keep fighting!!!*
πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯
πŸ‘πŸΌπŸ‘πŸΌπŸ‘πŸΌπŸ‘πŸΌπŸ‘πŸΌπŸ‘πŸΌπŸ‘πŸΌπŸ‘πŸΌπŸ‘πŸΌ
.
.
.
Anda nak jadi seperti mereka?
.
Follow ig @ara_abdulmajid_ untuk menu sihat dan ringkas.
.
#teamaraabdulmajid
#teamnickhinhussien
#youcanloseweightfromhome
.
πŸ“²Coach Ara +60128019050
.
#araabdulmajid #azamkurus2017
#throwback #throwbackthursday
#astrooasis #astro #rtm #petron
#onlinecoaching #nutrition
#nakturunberatbadan #mealplan
#kurus #tips #tipsdiet
#seluarbesar #jubahbesar #surirumah
#kuruscepat #sibuk
#gemokisawesome

Hanya insan yang pernah atau sedang mengalami kesakitan ... yang tiada jaminan untuk sembuh sahaja memahami situasi ini. Tak perlu tunggu sampai jadi baru nak menyesal. Bak kata pepatah, sudah terhantuk baru tengadah yang bermaksud sudah ditimpa musibah baru hendak bertindak.
.
Saya kenal beberapa orang yang tidak mudah menyerah. Dalam kepayahan ... merasakan tiada kekuatan dan tiada keupayaan, mereka bangkit berjuang.
.
.
.
Follow ig @ara_abdulmajid_ untuk menu sihat dan ringkas.
.
#teamaraabdulmajid
#teamnickhinhussien
#youcanloseweightfromhome
.
πŸ“²Coach Ara +60128019050
.
#araabdulmajid #azamkurus2017
#throwback #throwbackthursday
#astrooasis #astro #rtm #petron
#onlinecoaching #nutrition
#nakturunberatbadan #mealplan
#fattzura #tips #tipsdiet
#seluarbesar #jubahbesar #surirumah #nakkurus
#fattzurafairytale #sibuk
#gemokisawesome
#yclwfh31πŸ”₯#cairo

Baru sekejap tadi bertemu dengan Zainab. Masya Allah. Amazing. Dah hilang lebih 40kg.😱
.
Tiada yang mustahil untuk dicapai. Yang membezakan hasil adalah usaha dan keazaman jitu setiap individu.
.
Jangan pernah sekali pun mengalah sebelum berjuang.πŸ’ͺ🏽πŸ’ͺ🏽
.
Jika anda mahu melakukannya, lakukanlah. Jika anda tak mahu melakukannya, jangan lakukannya. Semudah itu!
.
.
.
Follow ig @ara_abdulmajid_ untuk menu sihat dan ringkas.
.
#teamaraabdulmajid
#teamnickhinhussien
#youcanloseweightfromhome
.
πŸ“²Coach Ara +60128019050
.
#araabdulmajid #azamkurus2017
#throwback #throwbackthursday
#astrooasis #astro #rtm #petron
#onlinecoaching #nutrition
#nakturunberatbadan #mealplan
#kurus #tips #tipsdiet
#seluarbesar #jubahbesar #surirumah
#kuruscepat #sibuk
#gemokisawesome

Most Popular Instagram Hashtags