[PR] Gain and Get More Likes and Followers on Instagram.

#alifsatarofficialfcbrunei

2355 posts

TOP POSTS

Lagu Baharu

Ketika seharusnya Alif sudah berlari di pentas nyanyian, dia kelihatan masih berjalan dengan tenang di pentas nyanyian. Ini kerana, berdasarkan objektif yang telah dicapai menerusi pentas lakonan, corak perjalanannya sebagai penyanyi pula seakan-akan sepi sejak kebelakangan ini.

Ditebak mengenai hal itu, penyanyi lagu Lelaki Seperti Aku itu mengaku sudah lama tidak muncul dengan lagu baharu.
.
“Ada perancangan hasilkan lagu baharu untuk drama terbaharu yang bakal keluar tak lama lagi. Saya juga tidak sabar untuk merakamkan lagu tersebut,” ulasnya yang bersyukur produk baju Melayu dengan kerjasama pereka fesyen Bon Zainal mendapat sambutan yang menggalakkan. Mengulas lanjut, kata bapa kepada dua cahaya mata itu, baju Melayu Tradisi Alif Satar oleh Bon Zainal itu dihasilkan dengan rapi dan mempunyai nilai eksklusif yang tinggi.
.
“Baju Melayu tersebut boleh didapati menerusi gedung Parkson KLCC, Pavillion dan portal Fashion Valet,” katanya lagi.

Artikel Penuh: http://kosmo.com.my

#AlifSatar
#AlifSatarOfficialFCBrunei
#ASOFCB
#BruneiSupportAlifSatar

Part 3, Chef Armand & Kayla bermain Charades @alifsatar @tiz.zaqyah . Hahaha they're so funny 😂😂
.
#AlifSatar
#AlifSatarOfficialFCBrunei
#ASOFCB
#BruneiSupportAlifSatar
#MemoriPajeriNanas
Video : MeleTOP youtube

Pandai Memasak

Untuk langkah seterusnya, Alif juga sedar dia harus bijak memilih agar tidak tersalah percaturan. Paling tidak, skala yang telah diraih haruslah dikekalkan.

Maka, tatkala ditawarkan berlakon dalam filem televisyen (FTV) terbaharu berjudul Memori Pajeri Nanas di samping aktres Tiz Zaqyah dan Siti Saleha, Alif tanpa ragu menerimanya.
.
“Ini adalah pengalaman kali pertama saya berlakon di samping Tiz, manakala dengan Saleha sudah dua kali bekerjasama. Saya sangat teruja sebab ini kali pertama saya dapat berlakon dengan pelakon yang betul-betul menjiwai watak, mendalami jalan cerita dan skrip serta cukup menghargai orang-orang disekelilingnya,” luahnya yang kini menjalani penggambaran drama bersiri Red Velvet dengan seorang pelakon jelita.

Jarang-jarang pelakon dengan nama sebenar Muhammad Alif Mohd. Satar itu muncul dalam karakter yang sama dalam setiap persembahannya.

Maka apabila dia ditawarkan membawa watak sebagai cef Armand dalam Memori Pajeri Nanas, Alif gigih membentuk dan mengembangkan watak tersebut dalam nahu dan lenggok tersendiri, namun tidak tersasar daripada cara cef sebenar.

Dia juga tidak risau andai dikritik membawakan watak sebagai cef kerana baginya, sebagai anak seni kritikan pasti akan menyapa.
.
“Saya tidak risau dikritik kerana saya sudah buat yang terbaik untuk karakter cef Armand itu. Malah, alhamdulillah, ketika melakonkan watak tersebut ada dua cef yang memberi tunjuk ajar mengenai teknik memasak sebenar. Baru saya tahu, selama memasak, saya memotong dengan cara yang salah,” akuinya yang pandai memasak pelbagai jenis masakan berasaskan kari dan juga masakan clean food.

Malah, Alif mengaku, dia sendiri memasak masakan pantang selepas isterinya, Shadila Halid, bersalin.

Artikel Penuh: http://kosmo.com.my

#AlifSatar
#AlifSatarOfficialFCBrunei
#ASOFCB
#BruneiSupportAlifSatar

👆Ini Alif Satar dan isteri tercinta dan anak-anak. Sis harap uols tak keliru lagi.. dan tak buat sarcasm tu semua.

Pikir yang baik-baik, cakap yang baik-baik. Setiap percakapan itu satu doa 😊
----
Alif Satar: Kami Berdua Individu Berbeza

Perasan juga di laman sosial media ada pihak yang masih keliru dengan apa yang terjadi buat pemegang nama Alif ini sehingga membuatkan Alif Satar tampil menjelaskan perkara yang sebenar. Tidak kurang juga ada yang berjenaka mengenai nama mereka yang sama malah turut dikaitakan dengan Aliff Syukri

Semuanya bermula apabila nama pelakon dan juga penyanyi Aliff Aziz menjadi perbualan apabila dia didakwa memukul isterinya di pusat karaoke. Terkena tempias nama sama, Alif Satar menyatakan bahawa mereka sememangnya individu berbeza.
.
“Tiba masanya mereka di luar membezakan antara Alif Satar dan Aliff Aziz. Kami berdua individu yang berbeza… cuma mempunyai persamaan pada nama saja. Saya dapat tahu ada juga media keliru. Namun, secara tidak langsung, isu yang timbul membuka mata masyarakat dengan perbezaan kami”
.
“Saya enggan mengulas apa-apa mengenai insiden itu. Cuma saya ada memuat naik status di Insta Story semalam supaya tidak ada pihak yang keliru lagi,” katanya kepada BH Online.

Sumber;
www.rotikaya.com

#AlifSatar
#AlifSatarOfficialFCBrunei
#ASOFCB
#BruneiSupportAlifSatar
#MemoriPajeriNanas

Selamat pagii semua 😊

Part 2, Transformasi Vitagen Bersama Hero Idaman Malaya @alifsatar. Dari tepi pun handsome ni 🙈

#AlifSatar
#AlifSatarOfficialFCBrunei
#ASOFCB
#BruneiSupportAlifSatar
Video credits, @meletop

Selamat pagii semua 😊

Part 1, Transformasi Vitagen Bersama Hero Idaman Malaya @alifsatar

#AlifSatar
#AlifSatarOfficialFCBrunei
#ASOFCB
#BruneiSupportAlifSatar
Video credits, @meletop

@sitinordiana : Hai alif. Apa khabar?
@alifsatar : Hai Siti... Ni siti apa?
@zulinaziz : woi move on,move on! Move On 😆
.
.
😂😂😂 #alifsatar
#AlifSatarOfficialFCBrunei
#BruneiSupportAlifSatar 📹 IGS @sitinordiana

Salam maghrib semua 😊 Sekadar untuk berkongsi, bacaan Surat Al Fatihah dari Boss @alifsatar . Merdu sungguh bacaannya. Rasa sejuk hati mendengarnya, Alhamdulillah 😍

@shadilahalid
#AlifSatar #AlifSatarOfficialFCBrunei #ASOFCB #BruneiSupportAlifSatar

Are u ready or not for this? 🤗

Memori Pajeri Nanas akan datang mulai 20 Julai di astro first eksklusif (Astro channel 480) Pelakon utama; Boss @alifsatar, @tiz.zaqyah & @sallywho

@alifsatarofficialfc @alifsatarofficialfcsg
#AlifSatar #AlifSatarOfficialFCBrunei #ASOFCB #BruneiSupportAlifSatar
#memoripajerinanas
📹 : @tsarasiasdnbhd

MOST RECENT

Daftar
Bagi maklumat macam kat IC
Saya isikan borang
Nah... ini semua saya bagi FREE
Pos boleh
COD #serimanjung / #lumut / #sitiawan pun boleh
.
Tak percaya?
Betul betul betul...
.
http://www.wasap.my/60137771135/Daftar

#sayajualonline
#sayajualsupplement
#ForeverLivingProducts
#BazaarPaknil #kedaionlinemalaysia
#redvelvet #raisha #alifsatarofficialfcbrunei #alifsatar #neelofar
#dianadanielle
#rakankongsidiperlukan #dendamaurora #kernasyurgabukanpercuma #dolceamore

Daftar
Bagi maklumat macam kat IC
Saya isikan borang
Nah... ini semua saya bagi FREE
Pos boleh
COD #serimanjung / #lumut / #sitiawan pun boleh
.
Tak percaya?
Betul betul betul...
.
http://www.wasap.my/60137771135/Daftar

#sayajualonline
#sayajualsupplement
#ForeverLivingProducts
#BazaarPaknil #kedaionlinemalaysia
#redvelvet #raisha #alifsatarofficialfcbrunei #alifsatar #neelofar
#dianadanielle
#rakankongsidiperlukan #dendamaurora #kernasyurgabukanpercuma #dolceamore

Daftar
Bagi maklumat macam kat IC
Saya isikan borang
Nah... ini semua saya bagi FREE
Pos boleh
COD Batu Pahat pun boleh
.
Tak percaya?
Betul betul betul...
.
http://www.wasap.my/60107044368/Daftar

#sayajualonline
#sayajualsupplement
#ForeverLivingProducts
#BazaarPaknil #kedaionlinemalaysia
#redvelvet #raisha #alifsatarofficialfcbrunei #alifsatar #neelofar
#dianadanielle
#rakankongsidiperlukan

Get ready you ols!! Minggu penuh pancaroba akan bermula malam ni... Huhu 😙😁😀😢😭😡 semua ada... .
Get ready main 🎢🎢 kayyy!

#RedvelvetDrama
#IzzatHelena
#neelofa
#alifsatar
#neelofateam.my
.
Regranned from #alifsatarofficialfcbrunei - Are you ready? 😨🔉
Sedutan episod minggu ini dalam
#redvelvetdrama 🍰
Setiap isnin hingga khamis
10 MALAM
Astro Ria & Ria HD
Let's make it TRENDING 💃

#alifsatar
#neelofa
#hafidz.roshdi
#alifhadi
#fatinafeefa
#sharifahshahora
#nina.nadira
#amiraaothman
#nadyasyahera
#haninazrina
#naszsally
#shahleem
#fathishafie
#hadithomar
#bambam_studios
Credits #lizaiskandar
#alifsatarofficialfc
#alifsatarofficialfcsg
#alifsatarofficialfcindo
#redvelvetdrama
#IzzatHelena
#alifsatar #sesungguhnyaaku4

Last day shoot #redvelvetdrama 😭😭
Sekejapnya masa berlalu ... Series akan rindu dgn BTS2 dari team redvelvetdrama .. 😩😩😩 mohon next years ade lagi drama utk @neelofa Bersama @alifsatar .. 😍😍😍 #izzathelena
#neelofa
#neelofateam
#ilofayou
#welofayou
#genglofa
#teamhelena
#alifsatarofficialfc
#alifsatarofficialfcbrunei
#teamizzat

Macamana episode harini? Please jangan marah Sophie 😭Jumpa minggu depan ok?
#redvelvetdrama #alifsatar #fatinafeefa #fatinafeefalovers #faalovers #alifsatarofficialfcbrunei #alifsatarofficialfc

Hahahaha 😂😂😂 kelam kabut jugak si Jimmy Neutron ni kannnn hahahah.... Nasib baik tak patah tengkuk! 😝😝
#RedvelvetDrama
#IzzatHelena
#neelofa
#alifsatar
.
Regranned from #alifsatarofficialfcbrunei - Helena menyamar jadi customer. Boss izzat yang suruh 😂

#alifsatar - Izzat
#neelofa - Helena

#redvelvetdrama #eps10 #izzathelena #alifsatar

Hahahaha... 😂😂😂😂 habis Lofa pecahkan rahsia hahahah 🤗💓
#RedvelvetDrama
#izzathelena
#neelofa
#SyafiqKyle
#fatinafeefa
.
Regranned from #alifsatarofficialfcbrunei - #alifsatar hyper all the time? 🤔😆 Helena tengah mengumpat Izzat 😅 (IGS #neelofa) #RedVelvetDrama #IzzatHelena #alifsatar

One year ago today ❤
Although we're far away, we're always there for you Boss @alifsatar We'll always support you in whatever you do.. As long as it can make you happy. We love you Big BOSS ❤ . .
.

#Repost @alifsatarofficialfcbrunei
(@get_repost)
• • •
" My Alif Satar Official FC Brunei" Awwww thats so sweet of you BOSS!!! 😍 😍 It was our pleasure for having you and your family here in 🇧🇳 Thanks for all the wonderful memories. Hope to see you again next time ❤❤❤ @alifsatar@shadilahalid
-------
@dienalorenzza83 @lizaiskandar #AlifSatar #AlifSatarInBrunei (4-7 NOVEMBER 2016) #AlifSatarFamily #alifsatarofficialfcbrunei #ASOFCB #BruneiSupportAlifSatar #BruneilovesyouAlifSatar #AhnafWafiy #DiaSemanisHoney #diasemanishoneyraya #DiaSemanisHoneymoon #diasemanishoneymusical #AlifShad #AlishaAnugerah #Definisi #ASK2016 #anugerahmelodi2016 #meletopkebaboom #AF2016

Stress terus dapatkan makanan dan masuk dlm kereta terus makan x tggu apa dah nak jadi jadi lah hahaha ubat stress is makan dan nyanyi sesorg. By the way i cant move on dr lagu ni tolonggggg so i dedicate this song for me thanks myself 😂😂😂😍😍😍 #redvelvetdrama #sesungguhnyaaku #redvelvetdrama #SesungguhnyAku #alifsatar #alifsatarofficialfcbrunei #alifsatarfc

I so loooooking forward ur new mega drama after #ahnafWafiy turn to #rayyanraiqarl
Now to #ezzat
Hope you can nailed it @alifsatar
@Regranned from @sipematah_hati - | Assalamualaikum😊 morning sunshine🌞
Jom layan live dr alif Sesungguhnya aku

#Repost from @alifsatarofficialfcbrunei by @quicksave.app
・・・
Jom dengar "Sesungguhnya Aku" di local DSPs pada 20 Oktober ini nanti. .
"Sesungguhnya Aku" Ost for #RedVelvetDrama nyanyian Boss @alifsatar 😍

#AlifSatar
#AlifSatarOfficialFcBrunei
#BruneiSupportAlifSatar
#ASOFCB
@alifsatarofficialfc
@alifsatarofficialfcsg
@alifsatarofficialfcindo
#SesungguhnyaAku
#IzzatHotBaker
#IzzatHelena
#RedVelvetDrama
#TeamIzzat
#TeamHelena
Video credits : @dienalorenzza83 😉 #InstaSaveApp #QuickSaveApp - #regrann

Full OST Red Velvet coming soon ! 🤗🤗🤗
.
.
#RedVelvet
#TeamIzzat
#IzzatHotBaker
#IzzatHelena
#KKAxRedVelvet
#kakikipasartis
#BeeArmy .
.
@Regrann from @alifsatarofficialfcbrunei - 6 HARI LAGI 😱

Saksikan gandingan hebat @alifsatar dan @neelofa dalam #RedVelvetDrama. Drama ini adaptasi novel karya Acik Lana . Akan menemui anda bermula 23 Oktober ni (setiap isnin hingga khamis) pada jam 10 malam di Astro Ria 104 / HD 123 . Drama ini dibawah arahan @hadithomar.

Barisan pelakon-pelakon hebat :
@alifsatar
@neelofa
@alifhadi
@fatinafeefa
@sharifahshahora
@nina.nadira
@hafidz.roshdi
@amiraaothman
@nadyasyahera
@haninazrina
@qaralyana
@naszsally

Nantikan "Sesungguhnya Aku" OST #RedVelvetDrama nyanyian Boss @alifsatar pada 20 Oktober ni 😍

#AlifSatar
#AlifSatarOfficialFcBrunei
#BruneiSupportAlifSatar
#ASOFCB
@alifsatarofficialfc
@alifsatarofficialfcsg
@alifsatarofficialfcindo
#SesungguhnyaAku
#IzzatHotBaker
#IzzatHelena
#RedVelvetDrama
#TeamIzzat
#TeamHelena
Photo credits owner masing-masing 😁

| start countdown uolls 😁. Lagi 6 hati jer 💃💃💃 #Repost from @alifsatarofficialfcbrunei by @quicksave.app
・・・
6 HARI LAGI 😱

#RedVelvetDrama
Mulai 23 Oktober 2017
Isnin-khamis
10 MALAM
Slot Mega Drama
Astro Ria 104 / HD 123.

Barisan pelakon-pelakon hebat :
@alifsatar
@neelofa
@alifhadi
@fatinafeefa
@sharifahshahora
@nina.nadira
@hafidz.roshdi
@amiraaothman
@nadyasyahera
@haninazrina
@qaralyana
@naszsally

Nantikan "Sesungguhnya Aku" OST #RedVelvetDrama nyanyian Boss @alifsatar pada 20 Oktober ni 😍

#AlifSatar
#AlifSatarOfficialFcBrunei
#BruneiSupportAlifSatar
#ASOFCB
@alifsatarofficialfc
@alifsatarofficialfcsg
@alifsatarofficialfcindo
#SesungguhnyaAku
#IzzatHotBaker
#IzzatHelena
#RedVelvetDrama
#TeamIzzat
#TeamHelena
Photo credits owner masing-masing 😁 #InstaSaveApp #QuickSaveApp

Most Popular Instagram Hashtags