#akubudakbiasa

MOST RECENT

Dimana ada kemahuan di situ ada jalan 😎
#akubudakbiasa #belajardaribawah #belajardarikesilapan

Aku Tidak Mengaku Aku Artis, Aku masih Kecil, tak layak korang nak panggil aku artis, Banyak Lagi perjalanan yg aku perlu tempuhi. Maaf Kepada Yg Terasa, Takde Niat Pun nak Post mcm ni,Saya lebih selesa panggil Syauqi. Sorry🙏
#SJT
#YTJT
#AKUBUDAKBIASA
#BUKANMENGAKUARTIS
#BUDAKMERAHHITAMKUNING
#SARAWAKTEMPATKU
#SEDSR

miss u...walaupon awak jeles tgk sya taw hahaha.... #xsiapamaujadimacamni
#akubudakbiasa

Aku bukan apa, tapi aku tengok kebanyakkan orang akan mula hargai apa yang mereka pernah ada,
selepas benda itu berlalu pergi,
time bersama dengan diorang,
diorang xhargai,
itulah manusia -hasil aq temubual dengan kawan2- "so hargai lah ap yg berada dengan anda sekarang, nnti dah berlalu nk menangis ke nak menyesal nk apa, xde guna dah dik, so buat yg terbaik "

#nukilan #akubudakbiasa #untukkorangsemua #kisahnyata

Apa yang berlaku biarkan berlaku,kita yang hidup teruskan hidup.
#langitsentiasamemerhatikita #akubudakbiasa #actor

Jalan tegak kita sembat , jalan bersimpang kita banting😂😎
#selamatpagidunia
@beltingmachinecrew
@srfjohor
#akubudakbiasa
#mampupakaijenterainijeyangada

BILA LAMBAT ENTERFRAME🐌

Gambar Pertama
Semua tengah busy bergambar, aku tak tahu pape📓

Gambar Kedua
Aku baru tahu so toleh belakang tapi dah habes💔

Dulu orang kata pantang bergambar bertiga
Sebab takut nanti ada sorang matilah pula😰
Tapi ennn bila ambek gambar berlima
Takut tak ready, mesti sorang tak pandang kamera🐒

Hahaha buktinya sudah terpampang di atas
Lekje maybe gambar kedua tu sebagai hadiah
Kepada sesiapa yang rasa ada rindu dengan kas😜
Doakan Mock Test dan Trial SPM yang dekat dah

#28syawal1438
#sanggarpujangga
#OncesArt
#akubudakbiasa
#kocesSdnBhd
#SMKASWorldClass
#MuslimNotTerrorist
#kalamcetusanminda
#سلامة_الإنسان_في_حفظ_اللسان

P/S:
Sesetengah perkara Loner Is Better
Tapi hakikatnya Jemaah lagi Power

BERKAWAN BIAR SERIBU 👪

Bukan apa tak semua yang rapat akan kekal bersama
Kita hidup sejak kecik ada dah kawan ajak bermain
Bila tingkat usia makin tambah lagi jumlahnya
Akhirnya hingga kadang bila ada baru lupa yg lain

Kanan ni (Mizi) Naib Presiden BADAR Maahad Muar
Pernah jumpa masa Nadwah Negeri Johor 2016
Tahun ni masih lagi berjumpa dekat negeri luar
Semoga rasa kerinduan akan dapat dilepas

#27syawal1438
#sanggarpujangga
#OncesArt
#akubudakbiasa
#kocesSdnBhd
#SMKASWorldClass
#MuslimNotTerrorist
#kalamcetusanminda
#سلامة_الإنسان_في_حفظ_اللسان

P/S:
Pada semua sahabat aku sejak kecil sampai kini
Yang jumlahnya bukan seribu tapi dah infitniti
Aku doa korang berjaya nanti sampailah kita mati
Biar kita nieh jauh di mata asal kita dekat di hati

SEMANGAT ft AYAHANDA😜

Semasa Onces dan HKrian yg join Nahwal Jaudah
Kami bersua semula bekas pengetua di As-Sharifah
Terharu, beliau masih ingat kami semua punya wajah
Menandakan kasihnya pada SMKAS masih tak ubah

Mesra disapa dengan gelaran Ayahanda
Kepada lepasan SMKAS yang kenalinya
Ayahanda ada kirimkan salamnya
Dengan harapan kita akan terus berjaya

Mari doakan Al Fadhil Al Ustaz Ismail b Mohmd
Senantiasa dirahmati di dunia dan juga akhirat
Sumur dan Fajr Arabi antara beliau punya keringat
Untuk sama menjadikan SMKAS itu bermartabat

#25syawal1438
#sanggarpujangga
#OncesArt
#akubudakbiasa
#kocesSdnBhd
#SMKASWorldClass
#MuslimNotTerrorist
#kalamcetusanminda
#سلامة_الإنسان_في_حفظ_اللسان

P/S:
Rindu kalimah Anakanda Qurratul A'yun
Semoga hidup kita jua sering diingati
Sebagaimana kita ingati yang lain di hati

SELAMANYA SEMANGAT JUARA 👏

Maka terjawab sudah keputusan pertandingan
Sepanjang Nahwal Jaudah Kebangsaan
Wakil SMKAS tiada yang tiada hadiah iringan
Walau taklah semua wakil bergelar Johan
Kita semua tetap juara tau kawan kawan

Terima kasih doa lain² sekali lagi kuberjaya
Semua nieh niatnya nak bagi ibu ayah caya
Yang kumampu membanggakan mereka

#23syawal1438
#sanggarpujangga
#OncesArt
#akubudakbiasa
#kocesSdnBhd
#SMKASWorldClass
#MuslimNotTerrorist
#kalamcetusanminda
#سلامة_الإنسان_في_حفظ_اللسان

P/S:
Rasulullah tinggalkan Quran dan Hadis
Jadi kita kena manfaatkan meski secebis

WHAT IS DA'WAH FOR ME @onchase_

Da'wah is like your home wifi
The message remains the same, but the way you propagate it should be improved

Masa nieh Onces tengah sibuk duk tunggu giliran
Pertandingan Mustika Hadis yang dianjurkan
Sempena Nahwal Jaudah Peringkat Kebangsaan
Kena hafaz hadis pilih secara rawak dan spontan
Pastu tasmik hadis tu punya sanad dan matan
And finally selepas tasmik kena syarahkan
Dan esok sesama kita nantikan keputusan

#22syawal1438
#sanggarpujangga
#OncesArt
#akubudakbiasa
#kocesSdnBhd
#SMKASWorldClass
#MuslimNotTerrorist
#kalamcetusanminda
#سلامة_الإنسان_في_حفظ_اللسان

P/S:
Dakwah itu luas, biar seayat asal bermanfaat

ONCES TERJAH 6.0 (HASIF RAHIM)
@hasifrhm

Special edisi Aidilfitri kita ada lagi sesi Terjah
Agak-agak siapalah insan yang paling bertuah
Membaca dan menghayati apa Onces luah

Bersama saya Abang Hasif aka Chan Mali Chan
Muka dia taktahu napa kali ini licin tahap gaban
Kalau tak selalunya adanya terselit bulu buluan
Sebab itulah tanda rasmi bagi tunjuk kelelakian

Dia nieh memang atlet dalam bab kesukanan
Masa 2017 Merentas Desa SMKAS dia johan
Menaikkan namanya di samping rumah sukan

Dia pun spesies nampak dunia nieh kecil sangat
Maklumlah matanya macam ada ke tak ada
Dia memang seorang yang bagus dan kuat semangat
Pepagi bangun awal giler memang terbaik brada

Nanti lepas Qiyadah 2017 dah labuhkan tirai
Kemudian Qiyadah 2018 pula akan naiki takhta
Hasif dilantik sebagai Bendahari kutip duit bagai
Hebat an dia, atlet, pegang jawatan, tak terkata

Apepun semoga berjaya dunia akhirat Chan
Jadi member jiran dom yang bersebelahan
Aku pun tak tahu apa dom kau tahun depan
Ah biarlah takpe tu nanti jelah kita nantikan
Pada Aidilfitri kalinieh kami berkesempatan
Untuk bergambar selaku kenang kenangan

Walaupun kami beza warna kulit
Namun warna pinky tetap terpalit

Selamat Kembali Kepada Fitrah

#20syawal1438
#sanggarpujangga
#OncesArt
#akubudakbiasa
#kocesSdnBhd
#SMKASWorldClass
#MuslimNotTerrorist
#kalamcetusanminda
#سلامة_الإنسان_في_حفظ_اللسان

P/S:-
Pinky, Dalam Hati Ada Taman

TEAM RAYA SEDONDON HK💞

Fuh, walau benda nieh dah seminggu lepas
Ianya tetap InshaAllah takkan luput di memori
Mana taknya minggu dak balek kami beraya puas
Maklumlah kelas petang malam xde hanya pepagi

Setiap rumah pelbagai cerita dan kenangan
Taknak citer sini nanti caption terabur ke lantai
So cukuplah ia sekadar ada di ingatan
Sebagai ubatan minda untuk kita semua bersantai

Terima kasih kepada rumah yang telah dijajah
Oleh askar² HK yang kuat mentedarah
1. Amirul Hafiz sekeluarga
2. Ust Md Nor sekeluarga
3. Uzh Syazwani sekeluarga
4. Ust Rumaja sekeluarga
5. Uzh Rosidah sekeluarga
6. Ust Nazom dan Uzh Zuliana sekeluarga
7. Ust Ashari sekeluarga

Terima kasih Skuad HK Beraya Sedondon

Selamat Kembali Kepada Fitrah

#20syawal1438
#sanggarpujangga
#OncesArt
#akubudakbiasa
#kocesSdnBhd
#SMKASWorldClass
#MuslimNotTerrorist
#kalamcetusanminda
#سلامة_الإنسان_في_حفظ_اللسان

P/S:-
Tahun depan buat agy tapi berkenderaan pula😏

MODEL BAHARU STOP SHOP💸

Ya anda, anda laa yang sedang stalk itu
Haaaaa anda sungguh bertuah pada rini
Dapat jumpa model pakaian kami yg baru
Hah, jangan silap, modelnya ialah yang kiri

Yang kanan pun model juga Baju Melayu Adidas
Dia bukan patung meski wajahnya iras patung lelabah
Boleh gerak² kecuali tangan, sebab macam keras
Mana taknya dah berjuta foto gaya tangan xde ubah
Jom jom jom beli ramai² di sini dengan double click

Selamat Kembali Kepada Fitrah

#20syawal1438
#sanggarpujangga
#OncesArt
#akubudakbiasa
#kocesSdnBhd
#SMKASWorldClass
#MuslimNotTerrorist
#kalamcetusanminda
#سلامة_الإنسان_في_حفظ_اللسان

P/S:-
Pakaian Baru Pun Sunnah Kalau Guna Baek²

JAMUAN AIDILFITRI SMKAS 2017💦

Alhamdulillah, masih diberi peluang beraya
Tahun ini SMKAS bagi pelajarnya pakaian bergaya
Pelbagai pakaian macam² corak dan banyak warna
Jadi Onces tak lepas peluang pun tak kalah juga

Warna pinky jadi pilihan hati
Kerna teringat pada sang mati
Iaitu Allahyarham PakYus (Yusry)
Moga selalu tenang di sana nanti

Kejutan seribu sepanjang hari itu
Bila kembalinya bekas guru guru
Yang pindah dan bersara dulu

Oo cantik berseri seri
Tua dan muda
Berpakaian serba baru
Oo sungguh meriahnya
Misikin kaya pun turut bergembira

Selamat Kembali Kepada Fitrah

#17syawal1438
#sanggarpujangga
#OncesArt
#akubudakbiasa
#kocesSdnBhd
#SMKASWorldClass
#MuslimNotTerrorist
#kalamcetusanminda
#سلامة_الإنسان_في_حفظ_اللسان

P/S:-
Terima kasih 5 tahun bagi jamuan raya bermakna
#SMKAS #SEMANGAT

PU YEOP KE SMKAS😇
Rabu lepas tepat 5 Julai
PU Yeop telah pun sudi mai
Ketibaannya disambut ramai
Bila dia mari semua kata "Hai"

Beliau dibawakan oleh Pihak Aman Palestin
Untuk berkongsi tentang ilmu kemanusiaan
Kepada semua warga SMKAS yang bermastautin
Agar kita semua akan timbulnya kesedaran

Tahun ini kali ketiga Pencetus Ummah
Telah mari ke SMKA Segamat
Satu rekod baru tercapai
Pengalaman indah di sekolah💞

Selamat Kembali Kepada Fitrah

#14syawal1438
#sanggarpujangga
#OncesArt
#akubudakbiasa
#kocesSdnBhd
#SMKASWorldClass
#MuslimNotTerrorist
#kalamcetusanminda
#سلامة_الإنسان_في_حفظ_اللسان

P/S:-
Kita kena saling kenal sebab kitakan Islam😜

BLACK AND WHITE VERSION

Gambar nieh sedikit old school👻
Mata @alilokmanghafar tu bukan cahaya auto
So jangan ingat dia tu Naruto ke Boruto
Dah² jom siap² solat Jumaat hai Muslim
Tak kesah jalan ke kete ke atau naek moto

Selamat Kembali Kepada Fitrah

#13syawal1438
#sanggarpujangga
#OncesArt
#akubudakbiasa
#kocesSdnBhd
#SMKASWorldClass
#MuslimNotTerrorist
#kalamcetusanminda
#سلامة_الإنسان_في_حفظ_اللسان

P/S:-
Jangan ponteng solat Jumaat ea
Kalau 3 kali mu tinggal kewajipan uh
Nanti kena cap hatimu MUNAFIK

BERMULA PANDANG PERTAMA😂

First time aku nampak kau Bok
Rupanya beginilah muka kau
Bila dah nampak macam nak tumbok
Hahahaha takdelah aku gurau

Sanah Helwah Ke-17 Muhammad Akmal Fikri Abdullah🎂

Selamat Kembali Kepada Fitrah

#13syawal1438
#sanggarpujangga
#OncesArt
#akubudakbiasa
#kocesSdnBhd
#SMKASWorldClass
#MuslimNotTerrorist
#kalamcetusanminda
#سلامة_الإنسان_في_حفظ_اللسان

P/S:-
Kami Kembar Kot
Tapi Aku Yang Asalnya
Dia Yang Jadi Bayang😜

Most Popular Instagram Hashtags