#akubudakbiasa

272 posts

TOP POSTS

Slmt mlm semua. Perhh bosan lah hari ni
#tontonmacambiasaje
#akubudakbiasa

Assalamualaikum gaizzz..slmt ptg..ok..jarang kan nmpak abam pakai cap,haa sy pkai bkan saje2 taw..cantik kan cap tu?? Lupakan tentang model tu,,hahaha..model tu x hensem pun😂😂,,yg pnting tgk cap tu haa..kalau berkenan,boleh dm @idestore.my ...okeyy thanks...😘😘😘
#dmlajuw2
#hatersnotallowed
#akubudakbiasa
#captionterabur

Selamat malam semua
#akubudakbiasa

Redha ngn apa yg jdi. ..
Stiap apa yg brlku ada hikmahnya..so, move on..😊
Don't give up..😉 #throwback ..
#akubudakbiasa

dah lame x gmbr dgn budak kecik nih...bru dot balik johor...hai paan...dh patot ke saya kahwin????
#akumasihsingle #akumasihbersekolah #akubudakbiasa

MEMIKAT DI PAGI JUMAAT 💞

Awak ooooo Awak
Haaaaaaa awaklah
Saya just nak ingatkan
Kalau nak cari pasangan
Cari yang tak lupa Tuhan
Sebab kalau dia lupa Tuhan
Apatah lagi nak lupa awak

So takyah duk pening² nak pikir
Depan mata dah ada just pilih aje
Tapi saya cadang yang paling kiri

#27syawal1438
#sanggarpujangga
#OncesArt
#akubudakbiasa
#kocesSdnBhd
#SMKASWorldClass
#MuslimNotTerrorist
#kalamcetusanminda
#سلامة_الإنسان_في_حفظ_اللسان

P/S:
Cinta Manusia kerna Tuhan dapat Halawatul Iman

Walau ke mana 'bertebarang', akhirnya akan pulang jua ke gagang.. 😇😇 Banyak perubahan fizikal MATRI sekarang. Moga seiring dengan perubahan mental dan spiritual.. ☺️
#bumiwakafan
#akubudakbiasa
#bukanpengawas
#bukanbudaknakal
#perlis
#esokdahkerja

MOST RECENT

BILA LAMBAT ENTERFRAME🐌

Gambar Pertama
Semua tengah busy bergambar, aku tak tahu pape📓

Gambar Kedua
Aku baru tahu so toleh belakang tapi dah habes💔

Dulu orang kata pantang bergambar bertiga
Sebab takut nanti ada sorang matilah pula😰
Tapi ennn bila ambek gambar berlima
Takut tak ready, mesti sorang tak pandang kamera🐒

Hahaha buktinya sudah terpampang di atas
Lekje maybe gambar kedua tu sebagai hadiah
Kepada sesiapa yang rasa ada rindu dengan kas😜
Doakan Mock Test dan Trial SPM yang dekat dah

#28syawal1438
#sanggarpujangga
#OncesArt
#akubudakbiasa
#kocesSdnBhd
#SMKASWorldClass
#MuslimNotTerrorist
#kalamcetusanminda
#سلامة_الإنسان_في_حفظ_اللسان

P/S:
Sesetengah perkara Loner Is Better
Tapi hakikatnya Jemaah lagi Power

BERKAWAN BIAR SERIBU 👪

Bukan apa tak semua yang rapat akan kekal bersama
Kita hidup sejak kecik ada dah kawan ajak bermain
Bila tingkat usia makin tambah lagi jumlahnya
Akhirnya hingga kadang bila ada baru lupa yg lain

Kanan ni (Mizi) Naib Presiden BADAR Maahad Muar
Pernah jumpa masa Nadwah Negeri Johor 2016
Tahun ni masih lagi berjumpa dekat negeri luar
Semoga rasa kerinduan akan dapat dilepas

#27syawal1438
#sanggarpujangga
#OncesArt
#akubudakbiasa
#kocesSdnBhd
#SMKASWorldClass
#MuslimNotTerrorist
#kalamcetusanminda
#سلامة_الإنسان_في_حفظ_اللسان

P/S:
Pada semua sahabat aku sejak kecil sampai kini
Yang jumlahnya bukan seribu tapi dah infitniti
Aku doa korang berjaya nanti sampailah kita mati
Biar kita nieh jauh di mata asal kita dekat di hati

MEMIKAT DI PAGI JUMAAT 💞

Awak ooooo Awak
Haaaaaaa awaklah
Saya just nak ingatkan
Kalau nak cari pasangan
Cari yang tak lupa Tuhan
Sebab kalau dia lupa Tuhan
Apatah lagi nak lupa awak

So takyah duk pening² nak pikir
Depan mata dah ada just pilih aje
Tapi saya cadang yang paling kiri

#27syawal1438
#sanggarpujangga
#OncesArt
#akubudakbiasa
#kocesSdnBhd
#SMKASWorldClass
#MuslimNotTerrorist
#kalamcetusanminda
#سلامة_الإنسان_في_حفظ_اللسان

P/S:
Cinta Manusia kerna Tuhan dapat Halawatul Iman

Ada orang kat saya "kelulusan SPM tiada masa depan" tak tahu pulak saya orang yang graduate U je boleh berjaya. Berjaya dalam pelajaran tak sama macam berjaya dalam kehidupan bang. InshaAllah , semua dengan izin Allah
#motivasi #akubudakbiasa #angan2 #openminded #masadepan

SEMANGAT ft AYAHANDA😜

Semasa Onces dan HKrian yg join Nahwal Jaudah
Kami bersua semula bekas pengetua di As-Sharifah
Terharu, beliau masih ingat kami semua punya wajah
Menandakan kasihnya pada SMKAS masih tak ubah

Mesra disapa dengan gelaran Ayahanda
Kepada lepasan SMKAS yang kenalinya
Ayahanda ada kirimkan salamnya
Dengan harapan kita akan terus berjaya

Mari doakan Al Fadhil Al Ustaz Ismail b Mohmd
Senantiasa dirahmati di dunia dan juga akhirat
Sumur dan Fajr Arabi antara beliau punya keringat
Untuk sama menjadikan SMKAS itu bermartabat

#25syawal1438
#sanggarpujangga
#OncesArt
#akubudakbiasa
#kocesSdnBhd
#SMKASWorldClass
#MuslimNotTerrorist
#kalamcetusanminda
#سلامة_الإنسان_في_حفظ_اللسان

P/S:
Rindu kalimah Anakanda Qurratul A'yun
Semoga hidup kita jua sering diingati
Sebagaimana kita ingati yang lain di hati

SELAMANYA SEMANGAT JUARA 👏

Maka terjawab sudah keputusan pertandingan
Sepanjang Nahwal Jaudah Kebangsaan
Wakil SMKAS tiada yang tiada hadiah iringan
Walau taklah semua wakil bergelar Johan
Kita semua tetap juara tau kawan kawan

Terima kasih doa lain² sekali lagi kuberjaya
Semua nieh niatnya nak bagi ibu ayah caya
Yang kumampu membanggakan mereka

#23syawal1438
#sanggarpujangga
#OncesArt
#akubudakbiasa
#kocesSdnBhd
#SMKASWorldClass
#MuslimNotTerrorist
#kalamcetusanminda
#سلامة_الإنسان_في_حفظ_اللسان

P/S:
Rasulullah tinggalkan Quran dan Hadis
Jadi kita kena manfaatkan meski secebis

SEHARIAN DI KG JAWA SEGAMAT

Thanks @kimul.banni sudi bagi tumpang rumah
Onces akui family dia amat sangat peramah
Dapatlah tahu sikit jalan jalan dalam kampung
Takdelah kita jadi macam katak bawah tempung

Malam Jumaat keluar iftor di kedai makan
Pergi rumah Siwo ada mereban eh marhaban
Esok pagi berkumpul bersama bersarapan
Fuh semua Alhamdulillah penuh kenikmatan

Moga Kimul sekeluarga senantiasa dirahmati
Tak kiralah ketika hidup atau ketika sudah mati
Jasa yg penah bagiku tumpang rumah tetap diingati

#23syawal1438
#sanggarpujangga
#OncesArt
#akubudakbiasa
#kocesSdnBhd
#SMKASWorldClass
#MuslimNotTerrorist
#kalamcetusanminda
#سلامة_الإنسان_في_حفظ_اللسان

P/S:
Pentingnya rumah sebagai tempat lindung

WHAT IS DA'WAH FOR ME @onchase_

Da'wah is like your home wifi
The message remains the same, but the way you propagate it should be improved

Masa nieh Onces tengah sibuk duk tunggu giliran
Pertandingan Mustika Hadis yang dianjurkan
Sempena Nahwal Jaudah Peringkat Kebangsaan
Kena hafaz hadis pilih secara rawak dan spontan
Pastu tasmik hadis tu punya sanad dan matan
And finally selepas tasmik kena syarahkan
Dan esok sesama kita nantikan keputusan

#22syawal1438
#sanggarpujangga
#OncesArt
#akubudakbiasa
#kocesSdnBhd
#SMKASWorldClass
#MuslimNotTerrorist
#kalamcetusanminda
#سلامة_الإنسان_في_حفظ_اللسان

P/S:
Dakwah itu luas, biar seayat asal bermanfaat

MUKA LEGEND HATI CUTE💞
Bersama saya Abang Hasif aka Chan Mali Chan
Muka dia taktahu napa kali ini licin tahap gaban
Kalau tak selalunya adanya terselit bulu buluan
Sebab itulah tanda rasmi bagi tunjuk kelelakian

Saya pula tak banyak perubahan sebab ngekal kacak
Sapa2 gadis lalu confirmed akan diri terpacak
Hahahaha guraw2 aku sesaja nak sesekali jadi batak

Walaupun kami beza warna kulit
Namun warna pinky tetap terpalit

Selamat Kembali Kepada Fitrah

#20syawal1438
#sanggarpujangga
#OncesArt
#akubudakbiasa
#kocesSdnBhd
#SMKASWorldClass
#MuslimNotTerrorist
#kalamcetusanminda
#سلامة_الإنسان_في_حفظ_اللسان

P/S:-
Pinky, Dalam Hati Ada Taman

TEAM RAYA SEDONDON HK💞

Fuh, walau benda nieh dah seminggu lepas
Ianya tetap InshaAllah takkan luput di memori
Mana taknya minggu dak balek kami beraya puas
Maklumlah kelas petang malam xde hanya pepagi

Setiap rumah pelbagai cerita dan kenangan
Taknak citer sini nanti caption terabur ke lantai
So cukuplah ia sekadar ada di ingatan
Sebagai ubatan minda untuk kita semua bersantai

Terima kasih kepada rumah yang telah dijajah
Oleh askar² HK yang kuat mentedarah
1. Amirul Hafiz sekeluarga
2. Ust Md Nor sekeluarga
3. Uzh Syazwani sekeluarga
4. Ust Rumaja sekeluarga
5. Uzh Rosidah sekeluarga
6. Ust Nazom dan Uzh Zuliana sekeluarga
7. Ust Ashari sekeluarga

Terima kasih Skuad HK Beraya Sedondon

Selamat Kembali Kepada Fitrah

#20syawal1438
#sanggarpujangga
#OncesArt
#akubudakbiasa
#kocesSdnBhd
#SMKASWorldClass
#MuslimNotTerrorist
#kalamcetusanminda
#سلامة_الإنسان_في_حفظ_اللسان

P/S:-
Tahun depan buat agy tapi berkenderaan pula😏

MODEL BAHARU STOP SHOP💸

Ya anda, anda laa yang sedang stalk itu
Haaaaa anda sungguh bertuah pada rini
Dapat jumpa model pakaian kami yg baru
Hah, jangan silap, modelnya ialah yang kiri

Yang kanan pun model juga Baju Melayu Adidas
Dia bukan patung meski wajahnya iras patung lelabah
Boleh gerak² kecuali tangan, sebab macam keras
Mana taknya dah berjuta foto gaya tangan xde ubah
Jom jom jom beli ramai² di sini dengan double click

Selamat Kembali Kepada Fitrah

#20syawal1438
#sanggarpujangga
#OncesArt
#akubudakbiasa
#kocesSdnBhd
#SMKASWorldClass
#MuslimNotTerrorist
#kalamcetusanminda
#سلامة_الإنسان_في_حفظ_اللسان

P/S:-
Pakaian Baru Pun Sunnah Kalau Guna Baek²

Selamat malam semua
#akubudakbiasa

KERJA DAH NAK HABES

Terima kasih wahai konco konco
2 Minggu lagi nak tukar exco
Jadi mohon maaf kalau ada salah
Moga tahun seterusnya jadi lebih gah

Ilmu mesti diguna menyampaikan kebenaran
Bukan merendahkan orang awam dan ilmuan
Jangan lupa dalam proses kita mencari ilmu
Apa sahaja ilmu yang akan menjadi bebanmu

Selamat Kembali Kepada Fitrah

#19syawal1438
#sanggarpujangga
#OncesArt
#akubudakbiasa
#kocesSdnBhd
#SMKASWorldClass
#MuslimNotTerrorist
#kalamcetusanminda
#سلامة_الإنسان_في_حفظ_اللسان

P/S:-
Focus SPM 100%

JAMUAN AIDILFITRI SMKAS 2017💦

Alhamdulillah, masih diberi peluang beraya
Tahun ini SMKAS bagi pelajarnya pakaian bergaya
Pelbagai pakaian macam² corak dan banyak warna
Jadi Onces tak lepas peluang pun tak kalah juga

Warna pinky jadi pilihan hati
Kerna teringat pada sang mati
Iaitu Allahyarham PakYus (Yusry)
Moga selalu tenang di sana nanti

Kejutan seribu sepanjang hari itu
Bila kembalinya bekas guru guru
Yang pindah dan bersara dulu

Oo cantik berseri seri
Tua dan muda
Berpakaian serba baru
Oo sungguh meriahnya
Misikin kaya pun turut bergembira

Selamat Kembali Kepada Fitrah

#17syawal1438
#sanggarpujangga
#OncesArt
#akubudakbiasa
#kocesSdnBhd
#SMKASWorldClass
#MuslimNotTerrorist
#kalamcetusanminda
#سلامة_الإنسان_في_حفظ_اللسان

P/S:-
Terima kasih 5 tahun bagi jamuan raya bermakna
#SMKAS #SEMANGAT

PU YEOP KE SMKAS😇
Rabu lepas tepat 5 Julai
PU Yeop telah pun sudi mai
Ketibaannya disambut ramai
Bila dia mari semua kata "Hai"

Beliau dibawakan oleh Pihak Aman Palestin
Untuk berkongsi tentang ilmu kemanusiaan
Kepada semua warga SMKAS yang bermastautin
Agar kita semua akan timbulnya kesedaran

Tahun ini kali ketiga Pencetus Ummah
Telah mari ke SMKA Segamat
Satu rekod baru tercapai
Pengalaman indah di sekolah💞

Selamat Kembali Kepada Fitrah

#14syawal1438
#sanggarpujangga
#OncesArt
#akubudakbiasa
#kocesSdnBhd
#SMKASWorldClass
#MuslimNotTerrorist
#kalamcetusanminda
#سلامة_الإنسان_في_حفظ_اللسان

P/S:-
Kita kena saling kenal sebab kitakan Islam😜

SALAM JUMAAT YANG AGAK🍌

Gambar nieh sedikit old school👻
Mata @lkmnghfr tu bukan cahaya auto
So jangan ingat dia tu Naruto ke Boruto
Dah² jom siap² solat Jumaat hai Muslim
Tak kesah jalan ke kete ke atau naek moto

Selamat Kembali Kepada Fitrah

#13syawal1438
#sanggarpujangga
#OncesArt
#akubudakbiasa
#kocesSdnBhd
#SMKASWorldClass
#MuslimNotTerrorist
#kalamcetusanminda
#سلامة_الإنسان_في_حفظ_اللسان

P/S:-
Jangan ponteng solat Jumaat ea
Kalau 3 kali mu tinggal kewajipan uh
Nanti kena cap hatimu MUNAFIK

BERMULA PANDANG PERTAMA😂

First time aku nampak kau Bok
Rupanya beginilah muka kau
Bila dah nampak macam nak tumbok
Hahahaha takdelah aku gurau

Sanah Helwah Ke-17🎂

Selamat Kembali Kepada Fitrah

#13syawal1438
#sanggarpujangga
#OncesArt
#akubudakbiasa
#kocesSdnBhd
#SMKASWorldClass
#MuslimNotTerrorist
#kalamcetusanminda
#سلامة_الإنسان_في_حفظ_اللسان

P/S:-
Kami Kembar Kot
Tapi Aku Yang Asalnya
Dia Yang Jadi Bayang😜

Most Popular Instagram Hashtags