#akmalifestyle

94 posts

TOP POSTS

Lokasiย Lotengย ni terletak di Teluk Cempedak, Pahang. Betul-betul atas Starbuck n Seven Eleven, and berhadapan dengan KFC. .
.
Kat Loteng ni ada minuman dan makanan untuk santai-santai. Tak ada makanan yang berat sangat. Sekadar kalau nak rilekskan pemikiran sambil ambik angin tepi pantai, boleh la datang lepak kat sini. โ˜บ๏ธ
.
Saje promote tempat ni ๐Ÿ˜…
So siapa2 yg nak dtg boleh datang. Buka setiap hari pukul 12 tgh hari sampai 12 mlm โœŒ๐Ÿป
.
#akmaramli #akmalifestyle #akmayoungentrepreneur #programgandakansimpanan2017 #cafehipster #loteng #keepcalm #instagood

Apa yang kita suka? Selalu kita terfikir perlu ke apa kita suka semua harus dapat? Hm sebenarnya depends tapi sepatutnya perlu dapat apa yang kita suka๐Ÿ’ช๐Ÿป contoh nya impian, takkan kita nak biarkan impian kita sekadar impian? Perlu bertindak sekarang do it now, break the limits now !!๐Ÿ”ฅ .
#verveinstituteofentrepreneurship #spiritandstyle #viefans #vieforlife #ilovevie #businessacademy360 #ba360crown #2017 #akmalifestyle #akmayoungentrepreneur

DUIT VS EMAS
.
.
Duit dahulu RM50 boleh buat untuk belanja seminggu,tapi sekarang RM50 cukup untuk sehari dua je.Tahun 2050 nanti,mungkin nilai RM50 mcm RM5 sekarang je,siapa tahu ๐Ÿค”.Dulu belanja sekolah zaman 70an dulu bawak 20 sen pon cukup.Sekarang kene bawak RM2 baru cukup.
.
Emas dahulu 1 gram RM70 je,sekarang emas 1 gram RM176.Cuba bayangkan 10 tahun akan datang ๐Ÿค” Nilai emas akan terus meningkat tetapi mata wang akan sentiasa menurun dan menurun.
.
Oleh itu,jom kita buat simpanan emas bersama #BusinessAcademy360, mula menyimpan emas pada usia yg muda insyaallah 20 tahun akan datang tiada masalah kewangan.
.
Akma Ramli
011-37560877
#businessacademy360ย #ba360crown
#akmalifestyleย #crownD4ย #projekincometurbo

Setelah penat berjalan maka ini lah hasilnya. ๐Ÿ›๐Ÿคท๐Ÿปโ€โ™€๏ธ๐Ÿ˜‚
.
#akmalifestyle #akmayoungmillionaire #verveinstituteofentrepreneurship #businessacademy360

Panas kan cuaca sekarang?
.
.
haa, panasยฒ ni banyakkan minum air. nnti dehidrated kang susah lak ๐Ÿ˜ฐ. Petang ni, sis nak share something ๐ŸŒน
.
.
"Biasakanlah diri kamu bertawakal kepada Allah, sehingga kamu merasakan bahawa Dia bersama denganmu, menjadi temanmu dan juga tempat kamu mengadu."
.
[Ma'ruf Al-Karkhi ุฑุญู…ู‡ ุงู„ู„ู‡ ุชุนุงู„ู‰]
.
011-37560877 - Akma Ramliโ€จ.โ€จ.โ€จ#verveinstituteofentrepreneurship #newplan#newmodule #newproject#businessacademy360#akmalifestyle #takbuattakdapat #bisnesanakmuda#modalkeciluntungbesar#akmayoungmillionaire#studentslife #iiumgombak #iiumkuantan#uitm #upm #uitmshahalam #uniklbmi#uitmpuncakalam #uitmpuncakperdana#selangor #gombak #kl

Assalamualaikum Follower
.
.
Selamat Tengah Hari kalian , korang smua mesti lapar kn ?? haa nmpak tk ap yg saya nampak ni ๐Ÿ˜‚ macam sedap ja kn ๐Ÿ˜„ . Mmang sedap pun . .
.
Terima kasih #businessacademy360 bnyak ubah kehidupan saya . Alhamdulillah . Sapa nk makan sedap hari2 ? ? shopping hari2 ?? Bantu org hari2 ?? belanja family hari2 ?? sapa nak sapa nak ? sapa nk tu moh la pm saya , saya bantu awak . Nak ?? .
.
.
Akma Ramli
๐Ÿ“ฑ011.37560877
๐Ÿ“ฑ011.37560877
๐Ÿ“ฑ011.37560877
.
#verveinstituteofentrepreneurship
#businessacademy360 #onlineselalu #onlinegerilla2017 #tekniksemakphone #earnwhileULearn #projekincometurbo #projektansri2017 #akmalifestyle #akmayoungmillionaire #crownsapot

Ingat orang belakang? .
.
Kalau kita ada bnda or makanan best best mesti kene ingt org belakang kan kan..
.
So saya ada 1 benda bestt nihh. Bersempena ingat org blkg, saya nk share 1 platform bisnes online! ๐Ÿ’ฐ .
Tak perlu sewa tapak / tak perlu rolling modal / tak perlu restock barang / tak perlu bayar gaji pekerja / tak perlu buat packaging and postage / tak perlu penat penat.
.
so apa yg perlu? awk ada smartfon ada data awk blh buat duit rm500-rm1000 (atau lebih) sebulan. .
klu berminat dan serius, pm saya untk penerangan lbih lanjut ๐Ÿ˜Ž
.
winners never quit. losers never start. See you at the top!
.
Akma Ramli
011-37560877
#akmalifestyle
#akmayoungmillionaire
#akmayoungentrepreneur
#verveinstituteofentrepreneurship
#vieforlife #viefans #ilovevie

Siapa kata buat bisnes permulaan senang? Susah.. sangat susah untuk yang takda pengalaman. Sama lah macam saya. Takda pengalaman dalam industri coaching, motivation, networking, investment macam skrg ni. Serius takde pengalaman langsung. Dari sini lah belajar semua benda. Nak dapatkan satu-satu input Ya Allah,, berhujan panas semata-mata nak jumpa orang yang ajar saya dalam bisnes ni.
.
.
Jadi pesanan saya yang baru nak bermula, dan baru bermula. Jangan expect korang join harini, esok ada hasil. Join harini , minggu depan ada hasil, join harini bulan depan terus ada hasil. Banyak lagi yang nak kene belajar. Baru setimpal dengan apa yang korang akan dapat nanti. Yang paling penting ilmu. Ilmu ada korang akan tahu macam mana nak bangkit bila satu masa nnt, korang jatuh !. Jadi belajar dulu !.
.
.
Akma Ramli
๐Ÿ“ฑ011.37560877
๐Ÿ“ฑ011.37560877
๐Ÿ“ฑ011.37560877
.
#verveinstituteofentrepreneurship #businessacademy360#akmalifestyle#projecttansri#akmayoungmillionaire#newplan#newmodule#newstrategi#4step#earnwhileULearn#tekniksemakphone#umk#uum#upm#usm#uitm#unimap#uthm#kptm#kelantan#kedah#johor#sabah#sarawak

Wahai kaum wanita, jika suatu hari anda merasakan letih dan hampir putus asa atas apa yg anda sedang lakukan, BELILAH KASUT BARU. Kerna ia mampu menaikkan semangat anda ๐Ÿ’ช๐Ÿป๐Ÿ˜Š
.
Akma Ramli
๐Ÿ“ฑ011.37560877
๐Ÿ“ฑ011.37560877
๐Ÿ“ฑ011.37560877
.
#verveinstituteofentrepreneurship #businessacademy360#akmalifestyle#projecttansri#akmayoungmillionaire#newplan#newmodule#newstrategi#4step#earnwhileULearn#tekniksemakphone#umk#uum#upm#usm#uitm#unimap#uthm#kptm#kelantan#kedah#johor#sabah#sarawak

MOST RECENT

Apa yang kita suka? Selalu kita terfikir perlu ke apa kita suka semua harus dapat? Hm sebenarnya depends tapi sepatutnya perlu dapat apa yang kita suka๐Ÿ’ช๐Ÿป contoh nya impian, takkan kita nak biarkan impian kita sekadar impian? Perlu bertindak sekarang do it now, break the limits now !!๐Ÿ”ฅ .
#verveinstituteofentrepreneurship #spiritandstyle #viefans #vieforlife #ilovevie #businessacademy360 #ba360crown #2017 #akmalifestyle #akmayoungentrepreneur

Lokasiย Lotengย ni terletak di Teluk Cempedak, Pahang. Betul-betul atas Starbuck n Seven Eleven, and berhadapan dengan KFC. .
.
Kat Loteng ni ada minuman dan makanan untuk santai-santai. Tak ada makanan yang berat sangat. Sekadar kalau nak rilekskan pemikiran sambil ambik angin tepi pantai, boleh la datang lepak kat sini. โ˜บ๏ธ
.
Saje promote tempat ni ๐Ÿ˜…
So siapa2 yg nak dtg boleh datang. Buka setiap hari pukul 12 tgh hari sampai 12 mlm โœŒ๐Ÿป
.
#akmaramli #akmalifestyle #akmayoungentrepreneur #programgandakansimpanan2017 #cafehipster #loteng #keepcalm #instagood

Assalamualaikum Follower
.
.
Selamat Tengah Hari kalian , korang smua mesti lapar kn ?? haa nmpak tk ap yg saya nampak ni ๐Ÿ˜‚ macam sedap ja kn ๐Ÿ˜„ . Mmang sedap pun . .
.
Terima kasih #businessacademy360 bnyak ubah kehidupan saya . Alhamdulillah . Sapa nk makan sedap hari2 ? ? shopping hari2 ?? Bantu org hari2 ?? belanja family hari2 ?? sapa nak sapa nak ? sapa nk tu moh la pm saya , saya bantu awak . Nak ?? .
.
.
Akma Ramli
๐Ÿ“ฑ011.37560877
๐Ÿ“ฑ011.37560877
๐Ÿ“ฑ011.37560877
.
#verveinstituteofentrepreneurship
#businessacademy360 #onlineselalu #onlinegerilla2017 #tekniksemakphone #earnwhileULearn #projekincometurbo #projektansri2017 #akmalifestyle #akmayoungmillionaire #crownsapot

Wahai kaum wanita, jika suatu hari anda merasakan letih dan hampir putus asa atas apa yg anda sedang lakukan, BELILAH KASUT BARU. Kerna ia mampu menaikkan semangat anda ๐Ÿ’ช๐Ÿป๐Ÿ˜Š
.
Akma Ramli
๐Ÿ“ฑ011.37560877
๐Ÿ“ฑ011.37560877
๐Ÿ“ฑ011.37560877
.
#verveinstituteofentrepreneurship #businessacademy360#akmalifestyle#projecttansri#akmayoungmillionaire#newplan#newmodule#newstrategi#4step#earnwhileULearn#tekniksemakphone#umk#uum#upm#usm#uitm#unimap#uthm#kptm#kelantan#kedah#johor#sabah#sarawak

Dalam mengejar sesuatu yg belum pasti.. kau terlupa untuk bersyukur dengan apa yg kau miliki.. ๐Ÿ™‚ *sekadar berkongsi*
.
.
Malam ni saya ada buat presentation online dalam group whatsapp.. dari A sampai Z saya cerita tentang bisnes apa yg saya buat.
.
.
So kalau korang nak join, pm saya no telefon korang kay. ๐Ÿ˜‰๐Ÿ˜Š
.
Akma Ramli
๐Ÿ“ฑ011.37560877
๐Ÿ“ฑ011.37560877
๐Ÿ“ฑ011.37560877
.
#verveinstituteofentrepreneurship #businessacademy360#akmalifestyle#projecttansri#akmayoungmillionaire#newplan#newmodule#newstrategi#4step#earnwhileULearn#tekniksemakphone#umk#uum#upm#usm#uitm#unimap#uthm#kptm#kelantan#kedah#johor#sabah#sarawak

Pelangi akan muncul sesudah hujan.. begitu juga dengan kehidupan. Akan ada hari indah mengganti semua hari burukmu yang kelam. ๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜Š๐ŸŒˆ
#akmaramli #akmalifestyle #akmayoungmillionaire #akmayoungentrepreneur #verveinstituteofentrepreneurship #viefans #ilovevie #vieforlife #businessacademy360 #projekpokettebalrayavie #ProjekUsahawanOnline17 #programgandakansimpanan2017

Dating dengan business partner. ๐Ÿ’• All sponsored by #businessacademy360 .
.
.
Haa malam ni saya nak bukak offer untuk 3 orang terawal yang pm saya. 50% kerja awak saya tolong. Offer utk malam ni shjโ€ผ๏ธโ€ผ๏ธโ€ผ๏ธMeh ws no kat bawah sekarang.๐Ÿ‘‡๐Ÿป๐Ÿ‘‡๐Ÿป๐Ÿ‘‡๐Ÿป
.
.
Akma Ramli
๐Ÿ“ฑ011.37560877
๐Ÿ“ฑ011.37560877
๐Ÿ“ฑ011.37560877
.
#verveinstituteofentrepreneurship #businessacademy360#akmalifestyle#projecttansri#akmayoungmillionaire#newplan#newmodule#newstrategi#4step#earnwhileULearn#tekniksemakphone#umk#uum#upm#usm#uitm#unimap#uthm#kptm#kelantan#kedah#johor#sabah#sarawak

Saya nak ajar macam mana korang boleh buat duit dengan instagram. Kita bina team, dan saya akan ajar macam mana nak buat duit guna#tekniksemakphoneย ja korang boleh buat duit RM5,000 sebulan. .

Ini bukan invest RM10,000 esok/lusa/bulan depan/ tahun depan/dll dapat selepuk RM30,000. Skill ni ada gerak kerja sikit. Just guna smartphone korang ja. .

Saya nak offer kat 15 orang terawal yang pm untuk join terus. Bukan nak tahu pasal Business Academy 360 dll .... Lepas join kita akan bina team. Lepas tu saya ajar ikut modul. Nak bg faham sebelum join susah sbb korg tk nampak apa nak kene buat. Join, belajar, apply. Terus keluar result. RM5,000 sebulan cukup ?. .
.
Akma Ramli
๐Ÿ“ฑ011.37560877
๐Ÿ“ฑ011.37560877
๐Ÿ“ฑ011.37560877
.
#verveinstituteofentrepreneurship #businessacademy360#akmalifestyle#projecttansri#akmayoungmillionaire#newplan#newmodule#newstrategi#4step#earnwhileULearn#tekniksemakphone#umk#uum#upm#usm#uitm#unimap#uthm#kptm#kelantan#kedah#johor#sabah#sarawak

Focus on what you doing. ๐Ÿ’ช๐Ÿป
.
.
Usah hiraukan orang yang selalu pandang rendah akan diri anda sehingga menghalang laluan anda untuk berjaya ! Terus buat dan terus buat. Jangan mengeluh, biar orang lain mengeluh, kerana orang yang mengeluh adalah orang yang GAGAL. .
.
Perniagaan kami tiada kaitan tentang money game, skim cepat kaya dan sistem piramid. Kami fokus kepada Business Coaching dan Investment di OTC MARKET. Boleh terus whatsapp untuk keterangan lebih lanjut. .
.
Business Purpose ?
.
Akma Ramli
๐Ÿ“ฑ011.37560877
๐Ÿ“ฑ011.37560877
๐Ÿ“ฑ011.37560877
.
#verveinstituteofentrepreneurship #businessacademy360#akmalifestyle#projecttansri#akmayoungmillionaire#newplan#newmodule#newstrategi#4step#earnwhileULearn#tekniksemakphone#umk#uum#upm#usm#uitm#unimap#uthm#kptm#kelantan#kedah#johor#sabah#sarawak

Tahniah @nuhanabilaa ๐Ÿ‘๐Ÿป
.
.
.
Business partner sis, student lgi income SEHARI RM1300++ , okay ke okay? Income sehari mcm gaji sebulan ๐Ÿ˜ฉ
.
.
Sesiapa yg nak belajar bagaimana untuk buat side income secara PART TIME buat business online saja boleh terus pm sis ๐Ÿ˜‰.
.
.
Akma Ramli
011-37560877
#verveinstituteofentrepreneurship #akmalifestyle #ilovevie #viefans #rbsfans #gbecsapok #spiritandstyle #kayatanpamerompak #bisnesduniamoden #bisnesanakmuda#modalkeciluntungbesar #akmayoungmillionaire #studentslife#crystalcell #iiumkuantan #uitm #upm#uitmshahalam #uniklbmi #uitmpuncakalam#uitmpuncakperdana

Selamat tengah hari. Alhamdulillah. Starting my day with mission and vission ๐Ÿ’ช๐Ÿป
.
Akma Ramli
๐Ÿ“ฑ011.37560877
๐Ÿ“ฑ011.37560877
๐Ÿ“ฑ011.37560877
.
#verveinstituteofentrepreneurship #businessacademy360#akmalifestyle#projecttansri#akmayoungmillionaire#newplan#newmodule#newstrategi#4step#earnwhileULearn#tekniksemakphone#umk#uum#upm#usm#uitm#unimap#uthm#kptm#kelantan#kedah#johor#sabah#sarawak

Usah hiraukan orang yang selalu pandang rendah akan diri anda sehingga menghalang laluan anda untuk berjaya ! Terus buat dan terus buat. Jangan mengeluh, biar orang lain mengeluh, kerana orang yang mengeluh adalah orang yang GAGAL. .
.
Perniagaan kami tiada kaitan tentang money game, skim cepat kaya dan sistem piramid. Kami fokus kepada Business Coaching dan Investment di OTC MARKET. Boleh terus whatsapp untuk keterangan lebih lanjut. .
.
Business Purpose ?
.
Akma Ramli
๐Ÿ“ฑ011.37560877
๐Ÿ“ฑ011.37560877
๐Ÿ“ฑ011.37560877
.
#verveinstituteofentrepreneurship #businessacademy360#akmalifestyle#projecttansri#akmayoungmillionaire#newplan#newmodule#newstrategi#4step#earnwhileULearn#tekniksemakphone#umk#uum#upm#usm#uitm#unimap#uthm#kptm#kelantan#kedah#johor#sabah#sarawak

Kalau gagal macam mana?
.
Haa ini soalan yg asyik bermain dalam fikiran saya sebelum mjebakkan diri dalam bisnes. Risau betul memikirkan kalau buat tak jadi mcm mana? apa akan jadi klu tk balik modal? kalau gagal? what if busy and tak sempat nk buat bisnes?
.
macam macam difikirkan. Tapi tk tahu dtg mana keberanian tu terus start. ๐Ÿ˜‚ .
saya belajar sesuatu..alahai tak mati pun mencuba ๐Ÿ˜‚ betul tak? sibuk betul fikirkan klu tak jadi. hahah
.
cuba tukarkn jdi positif. kalau menjadi mcm mana? what if berjaya? mungkin ini rezeki aku? kan lebih baik dfikirkan mcm tu ๐Ÿ˜‰
.
Ingat, tak mati pun mencuba. Winner never quit; Loser never start.
.
.
Business purpose:
Akma Ramli
๐Ÿ“ฑ011.37560877
๐Ÿ“ฑ011.37560877
๐Ÿ“ฑ011.37560877
.
#verveinstituteofentrepreneurship #businessacademy360#akmalifestyle#projecttansri#akmayoungmillionaire#newplan#newmodule#newstrategi#4step#earnwhileULearn#tekniksemakphone#umk#uum#upm#usm#uitm#unimap#uthm#kptm#kelantan#kedah#johor#sabah#sarawak

Tempat favourite bagi perempuan..kalau jalan-jalan tak sah kalau tak singgah kan? Yeke? ๐Ÿ˜๐Ÿ˜„๐Ÿ˜„๐Ÿ˜„
#akmaramli #akmalifestyle #akmayoungentrepreneur #jalanjalanduitmasuk #buatdapattakbuattakdapat #projekpokettebalrayavie #programgandakansimpanan2017

Morning.. ๐ŸŒžRingan-ringankan tangan anda utk selalu memberi kerana sesungguhnya tangan yg memberi itu lebih baik dari tangan yg menerima. ๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜˜
#akmaramli #akmalifestyle #projekpokettebalrayavie #verveinstituteofentrepreneurship #duitraya #businessacademy360 #viefans #vieforlife #ilovevie #akmayoungmillionaire #akmayoungentrepreneur #focusonyourgoals #salamramadhan

Alhamdulillah..rezeki Allah bagi..buat bisnes online online sahaja tapi da berjaya capai RM228 dalam masa 2 hari. Ni baru dua hari? Kalau seminggu? Sebulan??๐Ÿ˜ฑ Buat part time pulak tu. Mcm mna klau full time โ˜บ๏ธ
.
Dengan hanya guna teknik online sahaja dan commit 9% dalam perniagaan business academy . Ini hasilnya . Terbaik. .
.
Sementara tgah rajin nak reply whatsapp , yg dah lama usya instagram sy ni blh cntact saya terus . Jangan malu๐Ÿ˜˜ 10 terawal whatsapp saya reply dan saya akan kongsi satu lubuk tempat utk cari duit . Sehari rm100, seminggu rm700.. Nak ke nak ? Kalau nak wsap saya . ๐Ÿ‘‡๐Ÿป
.
.
Akma Ramli
๐Ÿ“ฑ011.37560877
๐Ÿ“ฑ011.37560877
๐Ÿ“ฑ011.37560877
.
#verveinstituteofentrepreneurship #businessacademy360#akmalifestyle#projecttansri#akmayoungmillionaire#newplan#newmodule#newstrategi#4step#earnwhileULearn#tekniksemakphone#umk#uum#upm#usm#uitm#unimap#uthm#kptm#kelantan#kedah#johor#sabah#sarawak

Morning guyss ๐Ÿ˜™โ€จ.โ€จ.โ€จ'Jika anda selesa dengan kedudukan anda sekarang, anda akan gagal di masa hadapan. Cubalah untuk keluar dari kepompong keselesaan anda baru anda akan berjaya ๐Ÿ’ช๐Ÿ˜Ž'
.
.
011-37560877 - Akma Ramliโ€จ.โ€จ.โ€จ#verveinstituteofentrepreneurship #newplan#newmodule #newproject#businessacademy360#akmalifestyle #takbuattakdapat #bisnesanakmuda#modalkeciluntungbesar#akmayoungmillionaire#studentslife #iiumgombak #iiumkuantan#uitm #upm #uitmshahalam #uniklbmi#uitmpuncakalam #uitmpuncakperdana#selangor #gombak #kl

Morning guyss ๐Ÿ˜™โ€จ.โ€จ.โ€จ'Jika anda selesa dengan kedudukan anda sekarang, anda akan gagal di masa hadapan. Cubalah untuk keluar dari kepompong keselesaan anda baru anda akan berjaya ๐Ÿ’ช๐Ÿ˜Ž'
.
.
011-37560877 - Akma Ramliโ€จ.โ€จ.โ€จ#verveinstituteofentrepreneurship #newplan#newmodule #newproject#businessacademy360#akmalifestyle #takbuattakdapat #bisnesanakmuda#modalkeciluntungbesar#akmayoungmillionaire#studentslife #iiumgombak #iiumkuantan#uitm #upm #uitmshahalam #uniklbmi#uitmpuncakalam #uitmpuncakperdana#selangor #gombak #kl

Most Popular Instagram Hashtags