#aimanazlan

MOST RECENT

Nervous nak speaking English?? Alaa, jangan risau! Aiman Azlan, seorang blogger, pakar motivasi dan penulis nak bantu korang mencari keyakinan untuk ‘speaking’ untuk kegunaan harian ataupun kerja, Bahasa Inggeris ni penting tau. Berita baik untuk para pelajar kerana boleh sertai program ini dengan harga RM25 sahaja! Hah, tunggu apo lagi tu? Klik link ini untuk tempahan, https://goo.gl/forms/duzws5ngelGxHwtm1
Untuk maklumat lanjut sila layari laman sesawang http://gdtjns.com/#! atau hubungi nombor tertera.

#Mega3Housing #RayaBaiduri #AimanAzlan #galeridirajatuankujaafar #galeridiraja #gdtjns

📚Angguk Geleng
Price: RM8
Postage WM: RM6; EM: RM10 “Kisah lucu yang dipetik daripada sirah ahli sufi, cerita rakyat dan kisah haiwan, selain anekdot yang diubah suai dan diadaptasi daripada cerita yang berlegar di internet. Sebahagiannya melucu dan menghiburkan, tetapi ada juga yang sederhana dan berlaku juga perulangan.

Buku yang boleh dibaca sekali lalu ini, boleh dianggap sebagai halwa untuk meringankan tekanan pembaca tetapi tetap memberikan pengajaran bergantung kepada setakat mana yang diperlukan.”
-Nazmi Yaakub

Kindly dm me or ws at +60169752707 for inquiry 😁

#prelovedbooks #novel #bukuonlinemurah #bukuprelovedmurah #bukuagama #bukumotivasi #prelovedstuff #bazaarpaknilmurah #ameenmisran #aimanazlan #theothersideofthecoinbyaimanazlan #theothersideofthecoin #anggukgeleng #telagabiru

📚The Other Side Of The Coin by Aiman Azlan and Ameen Misran
Price: RM10
Postage WM: RM6; EM: RM10

An alternative perspective into topics such as identity, love, education, community, and self-worth.

Kindly dm me or ws at +60169752707 for inquiry 😁

#prelovedbooks #novel #bukuonlinemurah #bukuprelovedmurah #bukuagama #bukumotivasi #prelovedstuff #bazaarpaknilmurah #ameenmisran #aimanazlan #theothersideofthecoinbyaimanazlan #theothersideofthecoin

Anda ingin kumpul RM1000 dalam masa 3 bulan? Nak atau tak nak saja. Tonton video ni untuk belajar caranya.
Sila Layari Laman Web Kami: mega3.com.my

#Mega3Housing #RayaBaiduri #SesiAA #AimanAzlan #PengurusanWang #PenyediaanBeliRumah #RM1000Challenge

CARA NAK GITAU KAT CRUSH KORANG YANG KORANG ADA HATI KAT DIA TAPI MALU NAK CAKAP DEPAN2.
*
*
ada 3 kebarangkalian yang akan korang dapat kalau korang luahkan perasaan korang dekat orang yang korang suka/minat/cinta/apa2 je la yang korang gelarkan.
#
1. Kene REJECT masa tu jugak (sama ada cara lembut/kasar tak pun sama ada cara yang bermaruah/memalukan)
2. Nasib korang baik..luahan hati korang disambut baik oleh beliau..di mana situasinya..beliau pun ada perasaan gak kat korang. Kiranya korang DITERIMA. (tapi jarang2 berlaku..😑)
3. WELCOME TO FRIENDZONE AREA. ni aku yakin la ramai yang dah melalui nya...walaupun muka korang terpaksa menjadi tebal akibat malu..tapi tahniah la sebab berani meluahkan.
*
*
TAPI! nak meluahkan tu..bukan boleh luah suka2..kena ada keyakinan dan yang paling penting objektif/tujuan perasaan tersebut diluahkan.
KENAPA?
sebab apa kena tau objektif? supaya korang tak bagi signal yang entah apa2 dekat orang yang kau suka. korang kena ada plan..lepas luah nak buat ape?? nak jumpa parents ke..nak kawen terus ke.. jangan lepas luah dibantai diam je.. yang mana kena friendzone lak..jangan patah semangat..show more effort.. mana tau dengan effort yg tak penah putus asa tu nanti boleh ubah friendzone tu kepada zone yg lebih baik..kan? kalau setakat cakap "saya tunggu awak sampai bila2.." lepas kena friendzone tu tanpa show some effort..hurm..burung pungguk pun menunggu gak..bulan tu jatuh ke riba dia..(walaupun aku tak nampak mana riba si burung tu)😁. *
aku tetiba bebel pasal benda ni sebab baru lepas tengok video kat Youtube by #AimanAzlan bertajuk "Patutkah Saya Luahkan Perasaan Kepada 'crush'Saya". okay bye.
#SalamJumaat
#WhatsWrongWithSecretaryKim
👆sumber video.

"It starts with an open mind.
To listen to different perspectives.
To think out of the box.
And to converse with each other.
In search for the truth,
Not to satisfy our ego. .
#AimanAzlan #husnahussein #mencarinursyuhada

Hari ini ada banyak alternatif kepada kad kredit. Dalam video ini sahaja, saya nak share 5 alternatif kepada kad kredit.

#Mega3Housing #RayaBaiduri #TrackRecordTerbukti #SesiAA #AimanAzlan #PengurusanWang #PenyediaanBeliRumah

Sila Layari Laman Web Kami Di: mega3.com.my

Tak dinafikan, bila ada kad kredit memang kehidupan kita senang sikit. Tapi kadang-kadang kemudahan itu ada keburukannya. Salah satu keburukannya adalah kita perlahan-lahan percaya bahawa kita tidak boleh hidup tanpanya.

Realitinya, kita boleh hidup tanpa kad kredit.

#Mega3Housing #RayaBaiduri #TrackRecordTerbukti #SesiAA #AimanAzlan #PengurusanWang #PenyediaanBeliRumah

Sila Layari Laman Web Kami Di: mega3.com.my

You're a somebody!

We have more power than we think we do. We have the power to motivate ourselves, and we might not even know it. We have to be our best motivators, so that whether we are alone or with other people, we can always find the driving force to move forward because that force is inside of us -Aiman Azlan-

#aimanazlan
#roadtodegree
#kmph
#kitagengmasjid

#prelovedbyrajiya

Title : The Other Side Of The Coin
Author : Aiman Azlan | Ameen Misran
Price : RM12 excl. Postage

Berminat? Boleh whatsapp (+6) 01125406618

#theothersideofthecoin #aimanazlan #ameenmisran #aimanazlanameenmisran #motivasi #prosa #pasarnovel #novel #novelmurah #prelovedbook #prelovednovel #bukupuisi #poem #novelterpakai #bazaarpaknil #visitmyig #happyshopping

In dedication to our most beloved friend. Xīn hūn kuài lè! May Allah bless.😊 A letter from a single Aiman to a married Aiman.
Wahai Aiman, binalah sebuah kediaman, bukan sebuah rumah. Sebuah rumah hanyalah dibuat dari empat dinding dan bilik. Jika sebuah rumah tidak diisi dengan cinta dan ketaatan kepada Allah, jadi ia bukanlah kediaman.

Binalah kediaman, syurga yang selamat untuk keluargamu. Binalah sebuah tempat yang penuh ketenangan. Binalah sebuah tempat di mana isterimu rasa selamat, di mana anak-anakmu rasa selamat, dan di mana mereka merasa disayang dan tempat yang sepatutnya mereka berada.
Solat dengan keluargamu. Ciptakan sebuah masjid di dalam rumahmu sendiri.
Kau tak sempurna dan akan melakukan kesilapan. Ketika kau lakukan kesilapan, akui pada dirimu sendiri, terbukalah untuk melakukan perubahan. Akan sentiasa ada sesuatu yang baru untuk dipelajari dan diperbaharui. Dua musuh utama manusia adalah maruah dan ego. Dua budak jahat ini bukan sahabatmu, mereka adalah sahabat syaitan.
Jadi jangan biarkan mereka masuk ke dalam kediamanmu. Tinggalkan mereka di pintumu. Bahkan tinggalkan mereka berdua. Mereka tidak baik untukmu. Rendahkanlah dirimu. Tetap merendah diri. Allah akan memeliharamu.
Dari buku The Other Side Of The Coin nukilan #AimanAzlan (UK psychology student from Malaysia)

Dua orang penulis. Maka ada dua cara penulisan.
Seorang bijak menerangkan analogi.
Seorang lagi bijak menjelaskan situasi.
Kagum dengan analogi Nabi Yunus as. dalam perut ikan.
Dan termenung bila baca bab 'jom solat di tepi abi' . 🤔

Bacaan santai tapi sarat dengan pengisian. Sangat rekemen untuk mahasiswa dan pemuda, walaupun untuk yang tua dari itu pun masih relevan 😉

#hiduppenuherti #hilalasyraf #aimanazlan #membacakeauni 🤓

Video baru bersama @aimanazlan90 kita bincang ttg buku 'The Other Side Of The Coin'.
.
Siapa pernah baca? Share sikit.
#BorakBisnes
#AimanAzlan
#ThePejabat
#YouTube

Thank you for today!

We gained a lots from this program, one of it 'Never tell people that you cannot speak in English. Never!' cause it just a myth. 😎

#speakup #aimanazlan

••••
I didn't fail the test,
But I just found out 100 ways to do it wrong.
But if I repeat the same mistakes,
That means I failed. -
📷: @syed.rindu
.
#theothersideofthecoin #smkaa #google #aimanazlan #mirafilzah

Bought this book💕💕... the other side of coin.. the writer is so funny espc his reaction and expression while giving talk that make me stay awake even tho somehow feel like ermm😂😂😂... got many tips how to overcome common prob in our community these day, really depends on ourself espc, tqsmmm... got his autograph since i hve opportunity 😌 thank youu 🙆🙆
#theothersideofcoin #aimanazlan #beextraordinary #talk #book #autograph

Borak-Borak Berisi,
Dr. Kamaru Salam Yusof.
.
Bukankah perasaan dan lintasan hati pastinya akan pudar? Maka, penulis akhirnya menghasilkan catatan ini sebagai perkongsian setelah melalui sendiri sebahagian daripada ayat al-Quran berkali-kali, bahkan disertakan pengalaman beberapa tahun berkongsi dengan orang demi orang. Catatan ini juga merupakan lintasan daripada tadabbur, yang merangkumi sebahagian daripada juz ‘amma (juz 30) atau dipanggil sebagai ayat lazim. Moga al-Quran lebih hidup di hati kita!
.
“Ringkas tapi padat. Pengajarannya relevan buat semua individu kerana memfokuskan prinsip-prinsip asas dalam kehidupan. Kupasan penulis boleh dijadikan mukadimah yang baik untuk perbincangan dan refleksi diri yang lebih mendalam, dan ia amat diperlukan kini.”
– Aiman Azlan
Vlogger, Blogger & Penulis Buku The Other Side Of The Coin
.
ISBN-13: 978-967-1260-22-7
Tarikh Terbit: Jan 2016
Jumlah Muka Surat : 175
.
RM 19.90
.
🌸 Berminat??
.
📲 DM atau tekan terus w/app link di profile @talihatiteam_alia
.
👉 Klik koleksi lain #bukuIslamikk
.
#borakborakberisi
#DrKamaruSalamYusof
#aimanAzlan

Apabila bercinta, sudah semestinya hati kita dijerat oleh perasaan. Kadang-kadang perasaan itu boleh mengaburi akal kita menyebabkan decision making kita jadi celaru. Terutamanya decision making tentang duit.

Layarilah mega3.com.my untuk video lengkap!

#Mega3Housing #RayaBaiduri #TrackRecordTerbukti #SesiAA #AimanAzlan

Tajuk : Hidup Penuh Erti
Harga :RM8 *tidak termasuk postage
Condition :8/10
💢 berminat whatsapp 0176158300
#bukupreloved #sayajualbukupreloved #sayajualbukuprelovedmurah #hiduppernuherti #hilalasyraf #aimanazlan #preloved

Most Popular Instagram Hashtags