[PR] Gain and Get More Likes and Followers on Instagram.

#aidilfitri

360065 posts

TOP POSTS

Tag someone n repost ✌

throwback 1 : raya sekolah with children πŸ˜…πŸ˜˜ #11Julai #aidilfitri

22 Julai 2017 (Sabtu), Kuala Lumpur -
Dalam kesibukan meraikan Syawal, MHTM Kuala Lumpur mengambil kesempatan bertemu umat di tengah tengah ibukota Kuala Lumpur untuk melansungkan dakwah mengajak umat Islam terutama Muslimah yang berkunjung ke ibukota menghayati ajaran Islam yang sebenar.

Para pengunjung di perjelaskan tentang asas utama Hijrah Rasulullah SAW iaitu dari kehidupan umat yang Jahiliyyah di Mekah kepada penerapan ajaran Islam secara menyeluruh di Madinah, Islam sebagai Mabda, dan turut di pamerkan bunting tentang perbezaan antara Demokrasi dan Islam.

Risalah yang berkaitan juga diberikan secara percuma untuk bahan bacaan pengunjung yang hadir. Ramai pengunjung yang menyokong usaha MHTM KL mendekati umat dengan cara turun di jalanan dan menjelaskan tentang Islam tanpa membezakan status pengunjung.
Wallahu alam.

#syawal #aidilfitri #streetdakwah #islam #demokrasi

Xnak menang... Cume nak juara je😜
#aidilfitri fc⚽

Berdiri sama tinggi;
Duduk sama rendah.

Saya ada dua ketinggian. Nak duduk atau atau berdiri. Thanks @syfq.dck for hosting. #hariraya #aidilfitri #rayasebulan #rayaneverends

We are beraya today.. #openhouse #syawal #aidilfitri

Rindu dengan punchline dato hasan mahmud dan layanan datin mak kak.. Mereka berdua dah macam ibu ayah kami.. @imammudaasyraf
@najdiunic
@imammudafakhrul
@imammudahasan
@ustazdrizhar
#openhouse
#aidilfitri
#usrahimammuda
#astrooasis106

The most famous caption for now : Raya kan sebulan ✨ hehehe #Raya2017 #Aidilfitri #besebesejax

MOST RECENT

BIAR TAK GLAMOR DI DUNIA, ASAL POPULAR DI LANGIT SANA πŸ“šπŸ“š
.
.
Sesungguhnya tabi’in yang terbaik ialah seorang pemuda bernama Uwais.

Uwais al-Qarni. Suatu nama yang tidak perlu diperkenalkan lagi. Kita mengenalinya sebagai seorang selebriti langit; tidak dikenali di dunia sewaktu hayatnya tapi dipuja di langit dan seluruh alam buana.

Ironinya, hari ini kita hidup di dalam zaman yang penuh dengan kegilaan; antaranya kegilaan mencari populariti dan kemahsyuran dunia. Trend Mukabuku, Insta dan Pengicau yang mendominasi kehidupan masyarakat hari ini, menjadikan kita tidak lagi dapat memaknai keikhlasan dalam erti katanya yang sebenar.

BukuΒ β€˜Biar Tak Glamor Di Dunia, Asal Popular Di Langit Sana’ adalah suatu usaha kecil untuk mengajak kita semua untuk kembali menghayati betapa besarnya makna sebuah keikhlasan. Dan betapa manis dan lazatnya buah-buahan ranum yang tumbuh dariΒ benih-benih keikhlasan ini.

Agar kita semua dapat menjadi selebriti langit seperti Uwais. Senyum.
.
.
Cara Tempahan :

1. Whatsapp +601116372746

Atau

2. Comment "SAYA NAK (tajuk buku)" di ruangan comment nanti saya DM 😊
.
.
.
#SahabateNuur
#LegacyOfKnowledge
#TEAMSahabateNuur
#BiarTakGlamorDiDuniaAsalPopularDiLangitSana
#IncheGabbana
#PenerbitanWahai
#UwaisAlQarni
#HariRaya
#Aidilfitri
#SelamatHariRaya

We're back!! XENDURI CUTI SEKOLAH clearance!! Exclusive baju melayu slim fit ready to wear by #qierahmanxthehaidars limited stock
(SELLING FAST)
Watsapp now:
012-2456916
012-2456916
012-2456916

Two years ago .. πŸ’ž pelbagai Cerita . Lain tmpt lain cerita 😍
#kenangan
#countingdays2018
#aidilfitri

We're back!! XENDURI CUTI SEKOLAH clearance!! Exclusive baju melayu slim fit ready to wear by #qierahmanxthehaidars limited stock
(SELLING FAST)
Watsapp now:
012-2456916
012-2456916
012-2456916

Sejadah wangi (100% produk dari Turki)
Sejadah wangi bauan mawar / ros
(1). Bau mawar ros wangi tahan lama. Selepas guna pastikan ianya disimpan di dalam bekas yang tertutup
2) Warna tidak pudar
4) Haruman bunga mawar natural
5) Diproses dengan rendaman air bunga mawar
6) Selain kegunaan sendiri, sesuai dijadikan sebagai hadiah#Sejadahmawarturki

Order πŸ‘‰πŸ“±0193884880
Order πŸ‘‰ Click the link at bio.

1#Sejadahturkiwangi #Sejadahrosturki #Sejadahasli #sejadahmawar #sejadahturki #sejadahwangi #turki #turkey #turkiye #sejadahwangirose #sejadahwangi #produkturki #doorgift #hadiah #hadiahmajlisakikah #akikah #perkahwinan #sejadahturkirose #cappadocia #hadiahdaruturki #produkislamik #ramadan #hariraya #raya #aidilfitri #eidmubarak #produkraya #shoppingraya #hadiahhariraya #malaywedding

Sejadah wangi (100% produk dari Turki)
Sejadah wangi bauan mawar / ros
(1). Bau mawar ros wangi tahan lama. Selepas guna pastikan ianya disimpan di dalam bekas yang tertutup
2) Warna tidak pudar
4) Haruman bunga mawar natural
5) Diproses dengan rendaman air bunga mawar
6) Selain kegunaan sendiri, sesuai dijadikan sebagai hadiah#Sejadahmawarturki

Order πŸ‘‰πŸ“±0193884880
Order πŸ‘‰ Click the link at bio.

1#Sejadahturkiwangi #Sejadahrosturki #Sejadahasli #sejadahmawar #sejadahturki #sejadahwangi #turki #turkey #turkiye #sejadahwangirose #sejadahwangi #produkturki #doorgift #hadiah #hadiahmajlisakikah #akikah #perkahwinan #sejadahturkirose #cappadocia #hadiahdaruturki #produkislamik #ramadan #hariraya #raya #aidilfitri #eidmubarak #produkraya #shoppingraya #hadiahhariraya #malaywedding

Sejadah wangi (100% produk dari Turki)
Sejadah wangi bauan mawar / ros
(1). Bau mawar ros wangi tahan lama. Selepas guna pastikan ianya disimpan di dalam bekas yang tertutup
2) Warna tidak pudar
4) Haruman bunga mawar natural
5) Diproses dengan rendaman air bunga mawar
6) Selain kegunaan sendiri, sesuai dijadikan sebagai hadiah#Sejadahmawarturki

Order πŸ‘‰πŸ“±0193884880
Order πŸ‘‰ Click the link at bio.

1#Sejadahturkiwangi #Sejadahrosturki #Sejadahasli #sejadahmawar #sejadahturki #sejadahwangi #turki #turkey #turkiye #sejadahwangirose #sejadahwangi #produkturki #doorgift #hadiah #hadiahmajlisakikah #akikah #perkahwinan #sejadahturkirose #cappadocia #hadiahdaruturki #produkislamik #ramadan #hariraya #raya #aidilfitri #eidmubarak #produkraya #shoppingraya #hadiahhariraya #malaywedding

PAKET LIBURAN MURAH DIBALI

1. PAKET MURAH RAME-RAME
IDR 950.000/Pax 3 Hari 2 Malam Min. 10 Orang Agan/Sis
Note : Hotel Bintang 3 Luxury, dll

2. PAKET BERMACAM MACAM
Kami sediakan untuk anda Tidak perlu ragu lagi ! Silahkan minta penawaran kepada kami Gan... 3. PAKET BACKPACKER SERU
IDR 750.000/Pax 3 Hari 2 Malam
Min. 20 Orang Agan/Sis
Note : Hotel Bintang 3 Luxury, Etc

4. PAKET GROUP KE BALI
IDR 1.299.000/Pax 3 Hari 2 Malam
Min. 10 Orang Agan/Sis
Note : Sudah All Include Semuanya.

5. PAKET STUDY TOUR
IDR 895.000/Pax 3 Hari 2 Malam
Min. 100 Orang Agan/Sis
Note : Paket ini kusus anak sekolah

6. PAKET ADVENTURE EXTREAM
IDR 3.499.000/Pax 3 Hari 2 Malam Min. 4 Orang Agan/Sis
Note : Bagi kalian yang BERNYALI

7. PAKET BULAN MADU DI BALI
IDR 6.500.000/Couple 3 Hari 2 Malam. All In 2 Orang Agan/Sis
Note : Tinggal duduk manis aje

8. PAKET GATHERING KANTOR
IDR 1.890.000/Pax 3 Hari 2 Malam. Min. 50 Orang Agan/Sis
Note : Kusus Liburan Perusahaan

9. PAKET FAMILY KE BALI
IDR 6.500.000 Ber 4 dengan Anak. 3 Hari 2 Malam, Min. 4 Orang Agan/Sis

10. PAKET YACTH CRUISES LUXURY
IDR 4.975.000/Pax 3 Hari 2 Malam
Min. 25 Orang Agan/ Sis
Note : Menaiki Cruises Termegah Dengan Aktifitas Yang Luar Biasa Berbeda

11. SEWA MOBIL MURAH DI BALI
All New Avanza, New Innova, Mini Bus ELF 12-17 Seat, Alphard, Vellfire, Mercedes, Bmw, Bus 28-60 Seat

PT. LIO BALI TOUR & TRAVEL 🌐www.liobalitour.com
Menyediakan Berbagai Macam Tour : Honeymoon, Group Tour, Metting, Mice, Event, Study Tour, Company Tour, Gathering Company, Private Tour, Extream Tour, Adventure Tour, Ticketing, Helicopter Charter, Private Jet,Etc

Contact Us :
πŸ“  (0361) 9078559
WHATSAPP βœ† : 08174794401 & 0818810002

#pengajian #sarimbit #wisuda #bahankebaya #bajumuslim #tempatan #menwithclass #mensweardaily #menwithstyle #apparel #sayajualonline #dudeandporter #aidilfitri #syawal #kurta #mensfashionpost #dpstyle #menswear #madeinmalaysia #globalah #mensfashion #lokabrand #likeforlike #ootdmen #mensrtw #minimalism #lokalah #minimal #traditional #sayajual

KOMPILASI TRAVELOG 7 BENUA πŸš†πŸš‡πŸšŠ
.
.
Himpunan kisah pengalaman lapan pengembara yang merantau tujuh benua. Setiap penulis mempunyai gaya penulisan yang tersendiri, kekuatan olahan jalan cerita dan pengalaman yang berbeza.

BADRUL HISHAM – Penulis buku travelog terlaris PBAKL 2015 yang telah berjaya mengayuh basikal dari London pulang ke Malaysia.

NORDIN YAHAYA – Telah mula mengembara dari tahun 80’an dan telah melihat lebih 60 buah negara dari 6 benua.

IDA YUNUS – Dua kali mengembara melalui perjalanan keretapi terpanjang didunia β€œTrans-Siberian” dan telah menjejakkan kaki ke Annapurna Base Camp.

RAFIEE GHANI – Seorang pelukis yang terkenal dan telah mengembara merentas benua bersama isteri dan anak kecil pada tahun 1987.

NAZRI ARSHAD – Lebih dikenali sebagai Moji, seorang pengembara solo yang pernah kehilangan passport diluar negara dan terkandas di tengah hutan Amerika Selatan.

SITI NORIDAH – β€œKembara Afghanistan”, menjadi buku travelog pertama tulisan beliau dan pernah ditangkap oleh askar Afghanistan kerana dituduh sebagai agen perisik Pakistan.

WAZARI WAZIR – Jurufoto sepenuh masa yang terkenal di Malaysia dan tidak pernah lokek dengan ilmu pengembaraan dan ilmu mengetik kamera.

MEOR FARID ASYRADI – Sang musafir dan penulis buku β€œTravelog Mr. Traveller” yang telah terjual sebanyak 12,000 naskah hanya dalam lapan bulan hasil terbitan sendiri.
.
.
Cara Tempahan :

1. Whatsapp +601110262016

Atau

2. Comment "SAYA NAK (tajuk buku)" di ruangan comment nanti saya DM 😊
.
.
.
#SahabateNuur
#LegacyOfKnowledge
#TEAMSahabateNuur
#KompilasiTravelog7Benua
#Travelog
#Traveller
#HariRaya
#Aidilfitri
#SelamatHariRaya

WALLET SUPREME
.
ONLY AT RM 70
(Including postage Semenanjung)
(pos Sabah Sarawak rm5)
.
LIMITED STOCKπŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯
.
FIRST COME,FIRST SERVE !
.
TO ORDER
WS ➑ 010-8050069
.
#carousell #carousellMY #sayajual #sayajualmurah #jualanku #bazaarpaknil #malaysia #festivalonline #streetfashion #lokalah #malaysiaonlineshop#shopee#kotadamansara #bazaaronline#lokalbranded#borongkasut#bazaarpaknil#raya#aidilfitri#arenafutsalmalaysia#murahmurah

RESUS : HARAPAN MASIH ADA πŸ’ŠπŸ’‰
.
.
RESUS.Β Menyedarkan diri daripada keadaan tidak sedar kepada sedar. Daripada terpejamnya mata kini celik. Daripada kaku kini bangkit berjalan.

ResusΒ mengajak anda untuk membuka bukan sekadar mata, tetapi jua hati untuk dihidupkan dan disedarkan tentang hakikat kehidupan berlatarbelakangkan dunia perubatan. Perkongsian dan penceritaan yang tulus daripada hati demi menghidupkan hati.
.
.
Cara Tempahan :

1. Whatsapp +601110262016

Atau

2. Comment "SAYA NAK (tajuk buku)" di ruangan comment nanti saya DM 😊
.
.
.
#SahabateNuur
#LegacyOfKnowledge
#TEAMSahabateNuur
#Resus
#HarapanMasihAda
#SynergyMedia
#HariRaya
#Aidilfitri
#SelamatHariRaya

WALLET SUPREME
.
ONLY AT RM 70
(Including postage Semenanjung)
(pos Sabah Sarawak rm5)
.
LIMITED STOCKπŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯
.
FIRST COME,FIRST SERVE !
.
TO ORDER
WS ➑ 010-8050069
.
#carousell #carousellMY #sayajual #sayajualmurah #jualanku #bazaarpaknil #malaysia #festivalonline #streetfashion #lokalah #malaysiaonlineshop#shopee#kotadamansara #bazaaronline#lokalbranded#borongkasut#bazaarpaknil#raya#aidilfitri#arenafutsalmalaysia#murahmurah

RM58 freepost
😍🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸😍 #cotton #kurungmoden #kurungpahang #baju #handbag #bazar #kain #raya #kurungpeplum #jubah #blouse #palazo #tudung #hadiah #cenderahati #surprise #aidilfitri #hariraya #puasa #ramadhan #syawal #majliskahwin #kenduri #majlis

RM58 freepost
😍🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸😍 #cotton #kurungmoden #kurungpahang #baju #handbag #bazar #kain #raya #kurungpeplum #jubah #blouse #palazo #tudung #hadiah #cenderahati #surprise #aidilfitri #hariraya #puasa #ramadhan #syawal #majliskahwin #kenduri #majlis

RM58 freepost
😍🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸😍 #cotton #kurungmoden #kurungpahang #baju #handbag #bazar #kain #raya #kurungpeplum #jubah #blouse #palazo #tudung #hadiah #cenderahati #surprise #aidilfitri #hariraya #puasa #ramadhan #syawal #majliskahwin #kenduri #majlis

COMBO 1
.
BAGPACK SUPREME + CLUTH STONED.CO
.
ONLY AT RM 130 FOR 2 ITEMS
(pos semenanjung Rm10, sabah sarawak rm15)
.
LIMITED STOCKπŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯
.
FIRST COME,FIRST SERVE !
.
TO ORDER
WS ➑ 010-8050069
.
#carousell #carousellMY #sayajual #sayajualmurah #jualanku #bazaarpaknil #malaysia #festivalonline #streetfashion #lokalah #malaysiaonlineshop#shopee#kotadamansara #bazaaronline#lokalbranded#borongkasut#bazaarpaknil#raya#aidilfitri#arenafutsalmalaysia#murahmurah

Amirul's dad Nazri, Misha and me. Happily celebrating Aidilfitri with dear friends!

#malaysia #terengganu #kualaterengganu #aidilfitri #hariraya #bajumelayu #bajubaru #nakgikeganu #gembira #akuorangmelayu

COVER TERBARU
PRA TEMPAHAN CECAH 30 000 NASKHAH ❗❗
.
.
[SEMUSIM DI MAHSYAR : RATAP DI PEMBARINGAN LAHAD]
.
.
Iqlima Salsabilla, anak gadis kecil melalui denai sepi dari keriuhan kasih sayang. Meniti di pinggir bibir, bahawa dia lahir dari perbuatan curang Sang Cinta, lantas dia dikatakan zuriat yang tidak berkat.

Dendamnya menghunus kepada dua insan keramat, Bonda dan ayahandanya lantas dia menjadi anak yang derhaka. Tuhan menaqdirkan, dia disahkan menghidap kanser hati yang parah dan perlu dibedah.

Qaleef Haikal hadir menjemput cinta. Sebuah janji untuk menderma sebahagian cebisan dari hatinya kepada Iqlima tanda setulus cintanya. Pembedahan itu berakhir dengan kegagalan. Adakah Qaleef Haikal yang mendermakan hatinya?

Iqlima Salsabilla, dan pendermanya disahkan meninggal dunia. Dia dikebumikan selama lima hari, dalam satu hang lahad bersama penderma hatinya. Kemudian kuburnya di gali semula setelah ayahnya mendakwa melihat anaknya di dalam mimpi.
Dia kembali dengan keadaan kain kapan yang berlumuran darah dan nanah, meminta untuk diselamatkan kerana dia masih hidup. Bagaimana pula dengan keadaan penderma hatinya, adakah dia juga masih hidup?

Apakah yang dilaluinya sepanjang lima hari dia berada di dalam kubur? Bagaimanakah suasana yang dijalaninya sepanjang dia berada di alam misteri sehingga dia merasakan hampir beribu tahun lamanya dia bersemadi.

Adakah dia melalui perjalanan di atas titian sirat? Mendaki dan menuruninya sahaja ribuan tahun. Bagaimana Iqlima lalui semua itu? Adakah dia berdepan situasi Mahsyar seperti yang diceritakan di dalam Al-Quran? Bertemu para Nabi dan Rasul?

Iblis berkhutbah dengan penyesalan yang sangat dahsyat, apakah kata-kata yang didengari oleh Iglima? Adakah dia juga bertemu dengan Qarun? Firaun? Bagaimana dengan Rasulullah ? Bayangan atau sebenar pertemuan? Bongkar sebuah keajaiban.
.
.
Cara Tempahan :

1. Whatsapp +60177328745

Atau

2. Comment "SAYA NAK SDM" di ruangan comment nanti saya DM
.
.
.
#SahabateNuur
#LegacyOfKnowledge
#TEAMSahabateNuur
#SemusimDiMahsyar
#WarkahBuatBidadari
#HariRaya
#Aidilfitri
#SelamatHariRaya
#HenshinBookstore
#MakeAChange

[ SEMUSIM DI BARZAKH: TRENDING NOVEL ISLAMIC BEST SELLER NO.1 IN MALAYSIA ]
.
.
Sebening CINTA Dunia, terpalit Dusta Nestapa, wanita berpurdah itu akhirnya menamatkan hidupnya dengan Bunuh Diri, Mengapa?

Sejak itu bayangan Perempuan tidak berwajah, rambut merebah ke tanah dan bayi berkudung menjadi halusinasi dalam mimpi-mimpi Fayyadh.
.
.
Fayyadh Jejaka Tampan, terjerlus dalam dimensi Dunia yang tidak lagi berwaktu. Masa dipintas ke belakang. Usia Terhenti, tiada lagi rasa MATI.
.
.
Jeritan dan lolongan dalam sangkar api menjulang, Disangka Isa Ibn Maryam, namun hanyalah sebuah penyamaran. Dia dikejar kesakitan dan kesengsaraan.
.
.
" DISAAT manusia menanti Kematianku, Sedang Allah merencanakan PENGHIJRAHANKU "
.
.
Satu-satunya Novel Pembangun Jiwa VISUALISASI PERTAMA DI MALAYSIA

Kewujudannya dengan Izin Allah telah memaut hati ramai manusia untuk kembali kepadaNYA
.
.
JOM DAPATKAN SEGERA
NOVEL TRILLER ISLAMI
SEMUSIM DI BARZAKH
HARGA : RM 29.90
.
.
Cara Tempahan :

1. Whatsapp +60177328745

Atau

2. Comment "SAYA NAK SDB" di ruangan comment nanti saya DM 😊
.
.
.
#SahabateNuur
#LegacyOfKnowledge
#TEAMSahabateNuur
#SemusimDiBarzakh
#SemusimDiMahsyar
#KetikaAzazilBerputusAsa
#WarkahBuatBidadari
#TuhanSentuhlahHatiku
#SimbiosisCinta
#HariRaya
#Aidilfitri
#SelamatHariRaya
#HenshinBookstore
#MakeAChange

Tag someone n repost ✌

Tag someone n repost ✌

Pak Long, Kapten Kanak-Kanak. Yg kecik2 semua telah ditidurkan.
#Aidilfitri 2017

BIAR TAK GLAMOR DI DUNIA, ASAL POPULAR DI LANGIT SANA πŸ“šπŸ“š
.
.
Sesungguhnya tabi’in yang terbaik ialah seorang pemuda bernama Uwais.

Uwais al-Qarni. Suatu nama yang tidak perlu diperkenalkan lagi. Kita mengenalinya sebagai seorang selebriti langit; tidak dikenali di dunia sewaktu hayatnya tapi dipuja di langit dan seluruh alam buana.

Ironinya, hari ini kita hidup di dalam zaman yang penuh dengan kegilaan; antaranya kegilaan mencari populariti dan kemahsyuran dunia. Trend Mukabuku, Insta dan Pengicau yang mendominasi kehidupan masyarakat hari ini, menjadikan kita tidak lagi dapat memaknai keikhlasan dalam erti katanya yang sebenar.

BukuΒ β€˜Biar Tak Glamor Di Dunia, Asal Popular Di Langit Sana’ adalah suatu usaha kecil untuk mengajak kita semua untuk kembali menghayati betapa besarnya makna sebuah keikhlasan. Dan betapa manis dan lazatnya buah-buahan ranum yang tumbuh dariΒ benih-benih keikhlasan ini.

Agar kita semua dapat menjadi selebriti langit seperti Uwais. Senyum.
.
.
Cara Tempahan :

1. Whatsapp Sahabat : Link ada di BioπŸ‘†πŸ‘†πŸ‘†πŸ‘†
.
Atau

2. Comment "SAYA NAK (tajuk buku)" di ruangan comment nanti saya DM 😊
.
.
.
#SahabateNuur
#LegacyOfKnowledge
#TEAMSahabateNuur
#BiarTakGlamorDiDuniaAsalPopularDiLangitSana
#IncheGabbana
#PenerbitanWahai
#UwaisAlQarni
#HariRaya
#Aidilfitri
#SelamatHariRaya

BIAR TAK GLAMOR DI DUNIA, ASAL POPULAR DI LANGIT SANA πŸ“šπŸ“š
.
.
Sesungguhnya tabi’in yang terbaik ialah seorang pemuda bernama Uwais.

Uwais al-Qarni. Suatu nama yang tidak perlu diperkenalkan lagi. Kita mengenalinya sebagai seorang selebriti langit; tidak dikenali di dunia sewaktu hayatnya tapi dipuja di langit dan seluruh alam buana.

Ironinya, hari ini kita hidup di dalam zaman yang penuh dengan kegilaan; antaranya kegilaan mencari populariti dan kemahsyuran dunia. Trend Mukabuku, Insta dan Pengicau yang mendominasi kehidupan masyarakat hari ini, menjadikan kita tidak lagi dapat memaknai keikhlasan dalam erti katanya yang sebenar.

BukuΒ β€˜Biar Tak Glamor Di Dunia, Asal Popular Di Langit Sana’ adalah suatu usaha kecil untuk mengajak kita semua untuk kembali menghayati betapa besarnya makna sebuah keikhlasan. Dan betapa manis dan lazatnya buah-buahan ranum yang tumbuh dariΒ benih-benih keikhlasan ini.

Agar kita semua dapat menjadi selebriti langit seperti Uwais. Senyum.
.
.
Cara Tempahan :

1. Whatsapp +60175048560

Atau

2. Comment "SAYA NAK (tajuk buku)" di ruangan comment nanti saya DM 😊
.
.
.
#SahabateNuur
#LegacyOfKnowledge
#TEAMSahabateNuur
#BiarTakGlamorDiDuniaAsalPopularDiLangitSana
#IncheGabbana
#PenerbitanWahai
#UwaisAlQarni
#HariRaya
#Aidilfitri
#SelamatHariRaya

Tag someone n repost ✌

PAKET LIBURAN MURAH DIBALI

1. PAKET MURAH RAME-RAME
IDR 950.000/Pax 3 Hari 2 Malam Min. 10 Orang Agan/Sis
Note : Hotel Bintang 3 Luxury, dll

2. PAKET BERMACAM MACAM
Kami sediakan untuk anda Tidak perlu ragu lagi ! Silahkan minta penawaran kepada kami Gan... 3. PAKET BACKPACKER SERU
IDR 750.000/Pax 3 Hari 2 Malam
Min. 20 Orang Agan/Sis
Note : Hotel Bintang 3 Luxury, Etc

4. PAKET GROUP KE BALI
IDR 1.299.000/Pax 3 Hari 2 Malam
Min. 10 Orang Agan/Sis
Note : Sudah All Include Semuanya.

5. PAKET STUDY TOUR
IDR 895.000/Pax 3 Hari 2 Malam
Min. 100 Orang Agan/Sis
Note : Paket ini kusus anak sekolah

6. PAKET ADVENTURE EXTREAM
IDR 3.499.000/Pax 3 Hari 2 Malam Min. 4 Orang Agan/Sis
Note : Bagi kalian yang BERNYALI

7. PAKET BULAN MADU DI BALI
IDR 6.500.000/Couple 3 Hari 2 Malam. All In 2 Orang Agan/Sis
Note : Tinggal duduk manis aje

8. PAKET GATHERING KANTOR
IDR 1.890.000/Pax 3 Hari 2 Malam. Min. 50 Orang Agan/Sis
Note : Kusus Liburan Perusahaan

9. PAKET FAMILY KE BALI
IDR 6.500.000 Ber 4 dengan Anak. 3 Hari 2 Malam, Min. 4 Orang Agan/Sis

10. PAKET YACTH CRUISES LUXURY
IDR 4.975.000/Pax 3 Hari 2 Malam
Min. 25 Orang Agan/ Sis
Note : Menaiki Cruises Termegah Dengan Aktifitas Yang Luar Biasa Berbeda

11. SEWA MOBIL MURAH DI BALI
All New Avanza, New Innova, Mini Bus ELF 12-17 Seat, Alphard, Vellfire, Mercedes, Bmw, Bus 28-60 Seat

PT. LIO BALI TOUR & TRAVEL 🌐www.liobalitour.com
Menyediakan Berbagai Macam Tour : Honeymoon, Group Tour, Metting, Mice, Event, Study Tour, Company Tour, Gathering Company, Private Tour, Extream Tour, Adventure Tour, Ticketing, Helicopter Charter, Private Jet,Etc

Contact Us :
πŸ“  (0361) 9078559
WHATSAPP βœ† : 08174794401 & 0818810002

#pengajian #sarimbit #wisuda #bahankebaya #bajumuslim #tempatan #menwithclass #mensweardaily #menwithstyle #apparel #sayajualonline #dudeandporter #aidilfitri #syawal #kurta #mensfashionpost #dpstyle #menswear #madeinmalaysia #globalah #mensfashion #lokabrand #likeforlike #ootdmen #mensrtw #minimalism #lokalah #minimal #traditional #sayajual

Tag someone n repost ✌

Sejadah wangi + BOX (100% produk dari Turki)
Sejadah wangi bauan mawar / ros
(1). Bau mawar ros wangi tahan lama. Selepas guna pastikan ianya disimpan di dalam bekas yang tertutup
2) Warna tidak pudar
4) Haruman bunga mawar natural
5) Diproses dengan rendaman air bunga mawar
6) Selain kegunaan sendiri, sesuai dijadikan sebagai hadiah#Sejadahmawarturki

Order πŸ‘‰πŸ“±0193884880
Order πŸ‘‰ Click the link at bio.

1#Sejadahturkiwangi #Sejadahrosturki #Sejadahasli #sejadahmawar #sejadahturki #sejadahwangi #turki #turkey #turkiye #sejadahwangirose #sejadahwangi #produkturki #doorgift #hadiah #hadiahmajlisakikah #akikah #perkahwinan #Sejadahwangimawar #sejadahturkirose #cappadocia #hadiahdaruturki #produkislamik #ramadan #hariraya #raya #aidilfitri #eidmubarak #produkraya #shoppingraya #hadiahhariraya

Sejadah wangi + BOX (100% produk dari Turki)
Sejadah wangi bauan mawar / ros
(1). Bau mawar ros wangi tahan lama. Selepas guna pastikan ianya disimpan di dalam bekas yang tertutup
2) Warna tidak pudar
4) Haruman bunga mawar natural
5) Diproses dengan rendaman air bunga mawar
6) Selain kegunaan sendiri, sesuai dijadikan sebagai hadiah#Sejadahmawarturki

Order πŸ‘‰πŸ“±0193884880
Order πŸ‘‰ Click the link at bio.

1#Sejadahturkiwangi #Sejadahrosturki #Sejadahasli #sejadahmawar #sejadahturki #sejadahwangi #turki #turkey #turkiye #sejadahwangirose #sejadahwangi #produkturki #doorgift #hadiah #hadiahmajlisakikah #akikah #perkahwinan #Sejadahwangimawar #sejadahturkirose #cappadocia #hadiahdaruturki #produkislamik #ramadan #hariraya #raya #aidilfitri #eidmubarak #produkraya #shoppingraya #hadiahhariraya

Sejadah wangi + BOX (100% produk dari Turki)
Sejadah wangi bauan mawar / ros
(1). Bau mawar ros wangi tahan lama. Selepas guna pastikan ianya disimpan di dalam bekas yang tertutup
2) Warna tidak pudar
4) Haruman bunga mawar natural
5) Diproses dengan rendaman air bunga mawar
6) Selain kegunaan sendiri, sesuai dijadikan sebagai hadiah#Sejadahmawarturki

Order πŸ‘‰πŸ“±0193884880
Order πŸ‘‰ Click the link at bio.

1#Sejadahturkiwangi #Sejadahrosturki #Sejadahasli #sejadahmawar #sejadahturki #sejadahwangi #turki #turkey #turkiye #sejadahwangirose #sejadahwangi #produkturki #doorgift #hadiah #hadiahmajlisakikah #akikah #perkahwinan #Sejadahwangimawar #sejadahturkirose #cappadocia #hadiahdaruturki #produkislamik #ramadan #hariraya #raya #aidilfitri #eidmubarak #produkraya #shoppingraya #hadiahhariraya

Sejadah wangi + BOX (100% produk dari Turki)
Sejadah wangi bauan mawar / ros
(1). Bau mawar ros wangi tahan lama. Selepas guna pastikan ianya disimpan di dalam bekas yang tertutup
2) Warna tidak pudar
4) Haruman bunga mawar natural
5) Diproses dengan rendaman air bunga mawar
6) Selain kegunaan sendiri, sesuai dijadikan sebagai hadiah#Sejadahmawarturki

Order πŸ‘‰πŸ“±0193884880
Order πŸ‘‰ Click the link at bio.

1#Sejadahturkiwangi #Sejadahrosturki #Sejadahasli #sejadahmawar #sejadahturki #sejadahwangi #turki #turkey #turkiye #sejadahwangirose #sejadahwangi #produkturki #doorgift #hadiah #hadiahmajlisakikah #akikah #perkahwinan #Sejadahwangimawar #sejadahturkirose #cappadocia #hadiahdaruturki #produkislamik #ramadan #hariraya #raya #aidilfitri #eidmubarak #produkraya #shoppingraya #hadiahhariraya

Tag someone n repost ✌

SAYA TAK BERMINAT NAK TURUN BERAT SEBAB SAYA SUKA BADAN SAYA MACAM NI.. SUAMI PUN SUKA SO... TAK PERLU LAH...
.
Ni kisah benar dan realiti. Suami suka saya berisi... Orang kata kalau kurus sangat macam orang sakit... Mak tak bagi diet nanti siapa nak makan dia masak... hmmm...
.
Bila semua orang sekeliling menyokong kita untuk TIDAK BUAT APA2 TENTANG MASALAH BERAT BADAN.. ni akan membuatkan kita berada dalam comfort zone. Siapa je yang boleh bawak korang keluar dari zone ni???
.
Ya betul, DIRI SENDIRI.
.
Selagi kita berada dalam comfort zone ni.. selagi tu susah orang nak nasihat, telinga kebal dengar perlian, mulut makin galak disumbat macam2 makanan dengan alasan, Gemuk Is Awesome.
.
Jangan bermegah dengan cara pemakanan yang tak sihat. Ini penyakit keturunan tau. Kenapa saya kata penyakit keturunan? Sebab ibubapa yang selalu makan junkfood, fastfood, suka minum air manis.. rata2 anak2 akan ikut habit yang sama. Bila satu rumah semua macam tu... jadilah "COMFORT ZONE".
.
Kalau dah ready nak keluar dari comfort zone ni dan buat sesuatu yang baik untuk diri sendiri, saya cadangkan join Cabaran Kurus intake December . Click link di what’s app #nakkurusjomqrosse .
.
Awak, 26 hari je lagi nak masuk tahun 2018. Comfort zone lagi ke wak?
.

#nakkurus #nakkurusjomqrosse #jomkurus
#jomkurus #tipskurus #tipsdiet #tipssihat #loseweight #losefats #misikurus #sugar #aidilfitri #onlineshop #eatclean #kurus #onlineshopping #makanansihat #turunberatbadan #buanglemak #simplesugar #lemakperut #Fattzura

SAYA TAK BERMINAT NAK TURUN BERAT SEBAB SAYA SUKA BADAN SAYA MACAM NI.. SUAMI PUN SUKA SO... TAK PERLU LAH...
.
Ni kisah benar dan realiti. Suami suka saya berisi... Orang kata kalau kurus sangat macam orang sakit... Mak tak bagi diet nanti siapa nak makan dia masak... hmmm...
.
Bila semua orang sekeliling menyokong kita untuk TIDAK BUAT APA2 TENTANG MASALAH BERAT BADAN.. ni akan membuatkan kita berada dalam comfort zone. Siapa je yang boleh bawak korang keluar dari zone ni???
.
Ya betul, DIRI SENDIRI.
.
Selagi kita berada dalam comfort zone ni.. selagi tu susah orang nak nasihat, telinga kebal dengar perlian, mulut makin galak disumbat macam2 makanan dengan alasan, Gemuk Is Awesome.
.
Jangan bermegah dengan cara pemakanan yang tak sihat. Ini penyakit keturunan tau. Kenapa saya kata penyakit keturunan? Sebab ibubapa yang selalu makan junkfood, fastfood, suka minum air manis.. rata2 anak2 akan ikut habit yang sama. Bila satu rumah semua macam tu... jadilah "COMFORT ZONE".
.
Kalau dah ready nak keluar dari comfort zone ni dan buat sesuatu yang baik untuk diri sendiri, saya cadangkan join Cabaran Kurus intake December . Click link di what’s app #nakkurusjomqrosse .
.
Awak, 26 hari je lagi nak masuk tahun 2018. Comfort zone lagi ke wak?
.

#nakkurus #nakkurusjomqrosse #jomkurus
#jomkurus #tipskurus #tipsdiet #tipssihat #loseweight #losefats #misikurus #sugar #aidilfitri #onlineshop #eatclean #kurus #onlineshopping #makanansihat #turunberatbadan #buanglemak #simplesugar #lemakperut #Fattzura

Hakak belanja sikit gambar Herra Treatment Foundation yang semakin menjadi igauan.
Mana nak dapat pakai foundation dapat banyak manfaat untuk kulit tambah jimat dengan kandungan lengkap ARGAN OIL.
Ada dua colour ya. Natural dan light. Warna natural sangat sesuai untuk range kulit dari sawo matang ke gelap dan light pula sesuai untuk dari sawo matang ke kulit cerah.
Macam hakak sawo matang tapi suka pakai cerah, boleh ja ambil light. Sikit tips bagi yang risau terlalu contra, boleh apply sikit bedak warna gelap sedikit untuk kurangkan kontra.
Kalau nak info lebih, boleh PM atau

WASAP> 'HERRA' > 019 356 6793

WASAP> 'HERRA' > 019 356 6793

WASAP> 'HERRA' > 019 356 6793

Untuk dapatkan lebih promosi dan FREEGIFT MENARIK.
#HERRA #gebu #instashop #bisnesonline #masalahjerawat #jerawathilang #jerawatpasir #jeragat #cerah #mua #cantikalami #jeragathilang #promo #promosi #muamalaysia #aidilfitri #candy #bazarpaknil #bazaronline #cun #jual #sayajualprodukkecantikan #sayajualsayapakai #perak #arganoil #instagram #insta #putih #treatmentFD #putih

Most Popular Instagram Hashtags