#adeliaimanrose

112 posts

TOP POSTS

Maaf semua yg Buat Open House Harini , abg Iman dan Isteri tak dapat hadir sebab Adik Ipar atau adik kepada Wife Abg Iman bersanding arini..!! Apa2 pun terima kasih atas jemputan, semoga dimurahkan lagi rezeki dan dipermudahkan segala Urusan kamu dan Kita Semua.. aamiin..!!
.
Othman Amrizal & Isteri
0123863875
.
#iman28882 #imanfyda #adeliaimanrose #fyda1709

Buka puasa #eoneconsultancy ..!! Tq bos @ieruan7788 lanjer ktorg arini..!!
.
@fyda1709 nyorok blakanng nape tuuu..?? πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚..!! @adelia_iman_rose muka mesti mau taiko nengok kamera..!!
.
#iman28882 #imanfyda #adeliaimanrose #fyda1709

Arini @adelia_iman_rose duk Kantung and daddy jadi Bapak Kangaroo plak..!!
.
Jgn cakap #adeliaimanrose tak payung..!!
.
#iman28882 #fyda1708 @fyda1709

Melayan sikecik @adelia_iman_rose naik skyway kat genting jap.. asyik daddy je ride g genting πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚..!!
.
Training tejuk2 mana tau nanti bawak g New Zealand ke kannnnnnnn..!!!! Klu xbawak kena la tinggal ngan nenek kat msia.!!
.
#adeliaimanrose #majalahpama @fyda1709 #iman28882

Slalu beli Pampers @adelia_iman_rose so arini daddy n #adeliaimanrose teman Mama @fyda1709 lak beli Pampers dia πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚..!!
.
#iman28882 #fyda1709

Messy Hair Day (Acah2 Mama dia plak caption) πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚..!!
.
Alhamdulillah 3 hari @adelia_iman_rose demam Panas , so dedi n Mama sadai je kat Umah x leh g memana .. nanti makin teruk atau jangkit kat anak2 orang lain kesian pulak..!!
.
Harini baru adelia nampak ceria sket n badan pun dah mula ok x panas dah..!!
.
~ FOCUS MERUPAKAN KUNCI SEGALA KEJAYAAN, JUST DO IT~
.
"Ingat Takaful Ingat Abg Iman"
.
Othman Amrizal
0123863875
ZURICH TAKAFUL BERHAD
.
#iman28882 #fyda1709 #adeliaimanrose

Daddy kiteeee wekkkkkk πŸ˜›πŸ˜›πŸ˜›
.
@adelia_iman_rose kena kepit ngan daddy..!!
.
#iman28882 #fyda1709 #adeliaimanrose

Tbe best medicine ever..!!
.
#iman28882 #fyda1709 #adeliaimanrose

"Sape kacau kite, gtau daddy kite"
@adelia_iman_rose yg pepagi suka senyum 😎😎😎😎..!!
.
#adeliaimanrose #iman28882 #fyda1708

MOST RECENT

Maaf semua yg Buat Open House Harini , abg Iman dan Isteri tak dapat hadir sebab Adik Ipar atau adik kepada Wife Abg Iman bersanding arini..!! Apa2 pun terima kasih atas jemputan, semoga dimurahkan lagi rezeki dan dipermudahkan segala Urusan kamu dan Kita Semua.. aamiin..!!
.
Othman Amrizal & Isteri
0123863875
.
#iman28882 #imanfyda #adeliaimanrose #fyda1709

Messy Hair Day (Acah2 Mama dia plak caption) πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚..!!
.
Alhamdulillah 3 hari @adelia_iman_rose demam Panas , so dedi n Mama sadai je kat Umah x leh g memana .. nanti makin teruk atau jangkit kat anak2 orang lain kesian pulak..!!
.
Harini baru adelia nampak ceria sket n badan pun dah mula ok x panas dah..!!
.
~ FOCUS MERUPAKAN KUNCI SEGALA KEJAYAAN, JUST DO IT~
.
"Ingat Takaful Ingat Abg Iman"
.
Othman Amrizal
0123863875
ZURICH TAKAFUL BERHAD
.
#iman28882 #fyda1709 #adeliaimanrose

Buka puasa #eoneconsultancy ..!! Tq bos @ieruan7788 lanjer ktorg arini..!!
.
@fyda1709 nyorok blakanng nape tuuu..?? πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚..!! @adelia_iman_rose muka mesti mau taiko nengok kamera..!!
.
#iman28882 #imanfyda #adeliaimanrose #fyda1709

@adelia_iman_rose mlm ni jadi cat2 debab..!! πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚..!!
.
Jenjalan pasar malam mencari stoberi cekelat melayan anak2 main oder je .. seronok jadi kanak2 nih .. xde pikir masalah, tak pikir kerja and tak pikir apa2 kecuali abes masa skola main πŸ˜‚πŸ˜‚..!!
.
~ FOCUS MERUPAKAN KUNCI SEGALA KEJAYAAN, JUST DO IT~
.
"Ingat Takaful Ingat Abg Iman"
.
Othman Amrizal
0123863875
ZURICH TAKAFUL BERHAD
.
#iman28882 #fyda1709 #13816 #forHer #zurich #zurichtakaful #danishhazeeq #farrishdaniell #rifqidanial #adeliaimanrose #roadtrip #cameronhighlands #familyday

Alhamdulillah selamat sampai ke Lokasi seterusnya 😘😘😘..!!
.
Road trip corner2 arini πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚..!!
.
Kita layan stoberi n sayur2an plak, esok layan teh sambil acah2 obersi ok..!!
.
~ FOCUS MERUPAKAN KUNCI SEGALA KEJAYAAN, JUST DO IT~
.
"Ingat Takaful Ingat Abg Iman"
.
Othman Amrizal
0123863875
ZURICH TAKAFUL BERHAD
.
#iman28882 #fyda1709 #13816 #forHer #zurich #zurichtakaful #danishhazeeq #farrishdaniell #rifqidanial #adeliaimanrose #roadtrip #cameronhighlands #familyday

And the journey Continue ..!!
Pusing penang lepas tu kita teruskan road trip ke Negeri lain plak ..!!
.
~ FOCUS MERUPAKAN KUNCI SEGALA KEJAYAAN, JUST DO IT~
.
"Ingat Takaful Ingat Abg Iman"
.
Othman Amrizal
0123863875
ZURICH TAKAFUL BERHAD
.
#iman28882 #fyda1709 #13816 #forHer #zurich #zurichtakaful #danishhazeeq #farrishdaniell #rifqidanial #adeliaimanrose #roadtrip #penang #familyday

Layankan aje..!!
.
Alhamdulillah selamat sampai ke Pulau Mutiara , permintaan family nak road trip ..!!
.
Kita pit stop kat Penang harini, esok lepas tghari kita ke lokasi lain pulak 😎😎..!!
.
Harini santai layan malam makan2, pasar malam, pasemboq, nasi kandaq, cendol n laut 😘😘😘..!!
.
~ FOCUS MERUPAKAN KUNCI SEGALA KEJAYAAN, JUST DO IT~
.
"Ingat Takaful Ingat Abg Iman"
.
Othman Amrizal
0123863875
ZURICH TAKAFUL BERHAD
.
#iman28882 #fyda1709 #13816 #forHer #zurich #zurichtakaful #danishhazeeq #farrishdaniell #rifqidanial #adeliaimanrose #roadtrip #penang #familyday

Amoi @adelia_iman_rose arini teman daddy n Mama @fyda1709 g pasar malam top up brg dapur katenye..!!
.
~ FOCUS MERUPAKAN KUNCI SEGALA KEJAYAAN, JUST DO IT~
.
"Ingat Takaful Ingat Abg Iman"
.
Othman Amrizal
0123863875
ZURICH TAKAFUL BERHAD
.
#iman28882 #fyda1709 #adeliaimanrose

Kasih seorang Abang..!!
.
Seorang abang Mmg dianugerahkan dengan satu sifat yg hanya Abg2 sulung sahaja mengerti, sifat pengorbanan wlu sesakitmanapun hatinya..!!
.
Mungkin kerana seorang Abang adalah orang yg bakal memikul tanggungjawab menjaga Keluarga selepas Ayah dan amanat tersebut harus dipikul wlupun diwaktu Seorang Abang belum bersedia utk memikulnya..!! Untunglah seorang Abang jika mereka mengetahui apakah Kelebihan tersebut ...!! Bagi Abg Iman kelebihan tersebut adalah Sabar dan Mengalah..!! Jika bukan sekarang mungkin satu hari nanti akan terbukti pengorbanan seorang Abang..!!
.
~ FOCUS MERUPAKAN KUNCI SEGALA KEJAYAAN, JUST DO IT~
.
"Ingat Takaful Ingat Abg Iman"
.
Othman Amrizal
0123863875
ZURICH TAKAFUL BERHAD
.
#iman28882 #fyda1709 #danishhazeeq #adeliaimanrose #farishdaniell #rifqidanial #pesananbuatdanish #curicuripandang

Apa erti Kaya pada kita..??
.
Orang biasa2 bila disebut tentang Kaya terus pikir Duit yg Banyak, Keje yg senang, Bos & Apa je kisah2 Samarinda yg pernah diaorg tgk kat TV tu lah..!!
.
Bagi Abg Iman Kaya ni terlalu subjektif, bukan perlu duit berjuta2 baru Kaya tu akan timbul.. ada je kawan2 yg kita nampak Kaya tapi diaorg tak rasa masih kaya and ada je kawan yg duit pun cukup2 tapi lebih Kaya dari Hartawan Arab..!!
Kekayaan bukan dtg dlm bentuk wang ringgit tetapi kekayaan boleh dicipta dlm Akal dan Pikiran kita.. jadilah Akal yg Kaya Raya kerana hanya Akal yg positif la yg menghasilkan Kekayaan..!!
.
Duit kertas yg kita simpan Hanyalah Sekeping Kertas yg Byk selagi Duit tersebut tidak diTukar kepada sesuatu contoh Beli Unta Utk @adelia_iman_rose (Dari Sekeping Kertas dan Ditukarkan kepada Unta) ..!!
.
Macam Mana kekayaan yg abg iman rasa..?? #adeliaimanrose x mungkin bahagian dengan Beberapa Keping kertas Dirham tetapi jika ditukarkan kepada Unta ni, percayalah dia pasti akan gembira dengan Unta ni jauh lebih baik dari Wang Kertas..!!
.
Bukan duit yg banyak yg membahagiakan tapi duit yg kita manfaatkan itulah erti Kekayaan yg sebenar..!!
.
~ FOCUS MERUPAKAN KUNCI SEGALA KEJAYAAN, JUST DO IT~
.
"Ingat Takaful Ingat Abg Iman"
.
Othman Amrizal
0123863875
ZURICH TAKAFUL BERHAD
.
#iman28882 #13816 #forHer #zurich #zurichtakaful #CeoGroupChallenge #imantodubai #dubai #misimencariertihidup #basuhmirza #adamagickatdubai #keajaibandubai #padanmukasapetaklepas #pasnigoldcoastplak #curicuripandang #curicuripandangtodubai

Slalu beli Pampers @adelia_iman_rose so arini daddy n #adeliaimanrose teman Mama @fyda1709 lak beli Pampers dia πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚..!!
.
#iman28882 #fyda1709

.
Family meeting Hosted by madam @adelia_iman_rose today..!! Plz be serious when Ms #adeliaimanrose is talking..!!
.
Absent today is Mr #rifqidanial due to he fall asleep when daddy (Mr President) arrived, do not wake the sleeping Dragon πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚..!!
.
~ FOCUS MERUPAKAN KUNCI SEGALA KEJAYAAN, JUST DO IT~
.
"Ingat Takaful Ingat Abg Iman"
.
Othman Amrizal
0123863875
ZURICH TAKAFUL BERHAD
.
#iman28882 #fyda1709 #danishhazeeq #farrishdaniell #rifqidanial #adeliaimanrose

Tbe best medicine ever..!!
.
#iman28882 #fyda1709 #adeliaimanrose

@adelia_iman_rose #ootd teman Mama @fyda1709 kat salon sblm g Seremban teman daddy Dinner KEB amek award plak..!!
.
So #adeliaimanrose harini busy hokay, maybe Adelia xdpt reply msg hokay #divasangat #jgnkecamadeliaok #iman28882 punye keje tgu #fyda1709 siap buat rambut..!!
.

Dah mcm tengok konsert Kpop dia punya jerit πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚..!!
.
Pebret song @adelia_iman_rose tiap kali bawak g makan luar ..!!
.
#adeliaimanrose #iman28882 #fyda1709 @fyda1709

Alhamdulillah @adelia_iman_rose dah leh Discharged arini..!!
.
Kasih syg adik beradik yg betul2 kuat bila semua abang2 #adeliaimanrose nak gak tdo spital skali .. semoga #danishhazeeq #farrishdaniell n #rifqidanial sentiasa dpt menjaga keluarga Belah Mama or belah Mummy sampai akhir hayat..!!
.
Tq @papaboy86 singgah mlm tadi melawat baby adelia.. tq gak @wanpojie @azim08 @tmsalman @ruudazlan culik daddy tgh malam ..!!
.
#iman28882 #fyda1709

@adelia_iman_rose tido lepas makan ubat selsema sambil ditemani oleh Cik Cat beliau yg sering menjadi mangsa Gomol tanpa perikemanusiaan πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚..!!
.
Semoga #adeliaimanrose cepat sembuh tau..!!

Alhamdulillah Award utk December 2016 dan January 2017 bagi kategori Executive Consultant ..!!
.
Champion lagi utk kali ke 24&25 berturut2 dan konsisten bermula dari MAA Takaful sehinggalah bertukar nama kepada Zurich Takaful πŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺ..!!
.
Terima Kasih Allah SWT, Isteri @fyda1709 , anak2 #danishhazeeq, #farrishdaniell #rifqidanial dan #adeliaimanrose sebagai Sumber kekuatan Abg Iman .. tak lupa Bos @ieruan7788 dan semua Sahabat seperjuangan.. dan juga buat semua Client2 tersyg yg memberi kepercayaan selama ni.. hanya Allah SWT mampu membalasnya.. abg Iman Hanya Mampu membuat yg terbaik utk semua mengikut kemampuan yg diberi.. ins sya Allah..!!
.
~ FOCUS MERUPAKAN KUNCI SEGALA KEJAYAAN, JUST DO IT~
.
"Ingat Takaful Ingat Abg Iman"
.
Othman Amrizal
0123863875
ZURICH TAKAFUL BERHAD
.
P/S : http://TestimoniSaya.com/ImanAmrizal ☝🏼☝🏼☝🏼 klik kat Bio Abg Iman ok..!!
.
#iman28882 #13816 #forHer #zurich #zurichtakaful #eoneconsultancy #imanZurich #maatakaful #takaful #protection #medicalcard #islamic #insurance #investment #saving #retirement #kumpulanerabumi #0123863875 #wangkecilkepadawangbesar #dakdakgombak #anewchapterbegins #jomjointzurichtakaful

Most Popular Instagram Hashtags