#TravelogCikNurul

MOST RECENT

[4 Syawal 1439H]
.
Bersokan dihari raya. Praktis dulu. Nanti baru play dekat real golf course πŸŒπŸ»β€β™€οΈ.
.
Spritzer EcoPark, Taiping antara lokasi riadah dan santai famili di bandar warisan, Taiping. Nanti ai update blog pasal tempat ni eh πŸ˜‰. .
.
.

#FotograferCantek #PhotoByNurulAffendi #Golf #Sports #Sukan #Riadah #Santai #Syawal #Aidilfitri #Spritzer #SpritzerEcoPark #Taiping #BandarWarisan #Perak #TeamRayaPerak #OrgBerayaKitaMainGolf #1439H #2018 #InikanRaya #RaikanSyawal #MeriahBersama #SayangRaya #TravelogCikNurul

One day nanti ai ada studio ai sendiri, ai nak workplace ai macam ni. Ai tak suka ada partition setinggi gunung Everest, ai rasa macam kerja duduk dalam gua. So workplace ai dengan staf kreatif ai harus terbuka. Staf ai boleh edit gambar dan video dengan lebih comfort. Senang ai nak panggil staf ai, staf ai pun can freely jumpa ai utk diskus apa yang patut. Senang jgk ai nak monitor staf ai 😈. ai nak make sure workplace ai dan staf ai FREE from gossip and complaint. .
.
Plus, sebelah studio ai ada small book cafe despite ai ni tak pandai masak. Staf ai boleh tea break dekat cafe tu, and kastemer pun boleh chillex, lepak-lepak minum dekat cafe ai. Yang nak makan rojak buah dengan kuah ROJAK LEJEN LIMIE, boleh dtg cafe ai nanti. .
.
Sebelah lagi studio ai ada floral and gifts shop, iyer ai punya jgk. Tak jumpa ai dekat studio, cari ai dekat kedai bunga ai. Mungkin ai tengah sibuk gubah flower bouquet kastemer la tu 😁🌹.
.
.
Korg jangan gelakkan impian ai ni. Tak baik tau gelakkan impian ai. Mana ada impian besar tercapai dalam 1 malam kan? Everything POSSIBLE kan. So ai kena work for it la πŸ’ͺ🏻😎
.
.
.

#cikbunga #ciknurul #travelogciknurul #fotografercantek #gadislesungpipit #bucketlist #dreambig #march #impianbesar #everythingpossible #photobynurulaffendi #doayangbaikbaik #dapatyangbaikbaik

Moga-moga sejuk dan damai la yer mata bakal pasangan ai dunia akhirat memandang ai ni πŸ˜….
.
Cubaan ai untuk selfie hari ni diganggu dan macam ni la jadinya rupa ai. .
.
Kulit muka ai tak [baca: belum] flawless lagi. Sunburn that day pun tak habis hilang lagi. Ai sedang berusaha membaiki kekurangan ai ni. Ai harap you masih sudi la terima ai ni. Hahaha..
.
Salam Al-kahf. Moga-moga diberkati selalu πŸ’‹
.
.

Xoxo,
CikBunga a.k.a Fotografer Cantek πŸŒΉπŸ“Έ
.
.
.

#selfie #swafoto #friday #friyay #march #alkahfi #2018 #mobileselfie #gadislesungpipit #fotografercantek #photobynurulaffendi #snowapp #iphonegraphy #iphone6 #xoxo #ciknurul #cikbunga #cnsanasini #travelogciknurul #selfiefriday #swafotojumaat #jumaat #barakah

[A WEDDING MESSAGE FOR @zahyuk886]
.
.
Congrats chingu on your wedding! Bagi wish by text message is too mainstream, so kita record this video special for you. I hope everything going smoothly for you today, tomorrow dan hari-hari seterusnya. .
.
Perkahwinan bukan tentang mencari kesempurnaan, tetapi tentang menyempurnakan.
.
See you later before you officially become a wife. Hee..
.
.
Full video boleh check dekat fb kita k 😘.
.
.
.

#fotografercantek #fateemacouture #travelogciknurul #gadislesungpipit #photobynurulaffendi #quik #nikon #d5100 #iamnikon #nikonasia #nikonmalaysia #wedding #message #chingu #love #celebratelove #february #ootd #happychinesenewyear #2018 #sawanguzel #sawanfateema #agensahfateemacouture #fcantek

Match her effort.
Respect her hustle.
Support her ambition.
Protect her heart.
Value her loyalty.
Uplift her spirit.
Love her [read: me] unconditionally.
.
.
[Throwback June 2016]
.
πŸ“Έ: @fotografercantek_ .
πŸ“Έ: @photo.by.fakhrul .
.
.

#fotografercantek #gadislesungpipit #throwback #photoshoot #talent #myself #throwbackraya #lightroom #snapseed #travelogciknurul #motivationalquotes #putrajaya #malaysia #throwback2016 #ootd #oldschool #bnw #blacknwhite #blacknwhitephoto #congkak #traditionalgames #fcantek

The pocket rocketman, Azizulhasni Awang in caricature image only at Malaysia Cartoon & Comic House @ Taman Botani Perdana, Kuala Lumpur. Do visit this house of cartoon and comic to learn and see more about the history of caricature and comic in Malaysia. Officially open on 1 April 2017.
.
.
.

#kltourismambassador #cikambassador #ciknurul #travelogciknurul #cnsanasini #cnthetraveller #cnkakijalan #visitkl #ilovekl #kualalumpur #tamanbotaniperdana #malaysiacartoonandcomichouse #cartoon #caricature #comic #tunrazakheritagepark #fotografercantek #gadislesungpipit #mobilephotography #iphonegrahy #pocketrocketman #art #touristattraction #malaysia #juaradunia

[A LETTER TO MY DEAR ME]
.
Dear Me,
.
HAPPY 30th BIRTHDAY to my dear self. Goodbye 20s, Hello 30. A new age, a new beginning of early 30s’ life.
.
Alhamdulillah, thank you Allah for this life. I am grateful that I am able to survive until today and In shaaAllah will stay stronger. I am glad that all this while HE gaves me such a wonderful person around me; my family, my friends and my.. hmm πŸ˜‰.
.
Though there is nothing special this year, I will always treat my dear self special in my own way. Love you my dear self β™₯️. .
.
I hope my dear self will always be a better person. May HE grants me with all I need and I wish for. Hoping that this year will be a better year than before for me. .
.
What I wish for this year? Hmm.. I wish that I am able to handle everything I love to do, everything I want to do and everything I plan to do. I hope I will always be good to others as well. I am looking forward for a brighter life, and also looking forward to start a new life with, hmm.. πŸ˜‰πŸ˜‰.
.
There are so many things I want to say to my dear self. But let me just keep it a secret between me and HIM.
.
My dear self, Happy Birthday again! Please always stay strong and have faith that HIS plan is always and the only better plan for you.
.
Lets spread more loves and positive vibes ✌🏻.
.
.

Rise and Shine,
Me 🌹
.
.
.

#birthdayshoutout #happybirthday #birthday #turning30 #january #januarybaby #gadislesungpipit #fotografercantek #travelogciknurul #photobynurulaffendi #sketch #drawing #birthdaywish #happybirthdaytome #30s #january28 #ayearolderayearwiser #riseandshine #mobilephotography #iphonegraphy #snapseed

[KACANG POOL AYAM]
.
Antara chicken chop [refer previous post kita], dengan Kacang Pool ni, kita lebih prefer Kacang Pool ni. .
.
Walaupun belum cukup β€˜WOW’ bagi kita, tapi sedappp. Recommended kalau korg nak try dekat River Station Segamat ni. Bagi kita la yer sedap. Kalau bagi korg, kena la pergi rasa sendiri πŸ˜™.
.
This serving cost you only RM5.00. Kita tengah lapar that time, so habis. yilekk, licin.
.
Selain Western Food dan Kacang Pool ni, ada juga makanan lain seperti Asam Pedas dan Masakan Panas. .
.
So, korg yang tanya mana nak lepak dekat Segamat tu. Nahh, lokasi ini suggestion kita untuk korg. .
.
Kalau korg ada tempat makan best lain nak suruh kita try, bgtau kita k. .
.
.
.
#ciknurul #travelogciknurul #cnsanasini #cnthetraveller #cnkakijalan #foodie #foodhunter #foodporn #foodphotography #mobilephotography #fotografercantek #gadislesungpipit #photobynurulaffendi #segamat #riverstation #riverstationsegamat #johor #makan_makan #dinner #lepak #family #snapseed #foodreview #restaurantreview

[CHICKEN CHOP WITH BLACK PEPPER SAUCE + SIRAP BANDUNG]
.
Kita bagi hmm ⭐️ je untuk chicken chop ni. The place itself, River Station Segamat is nice. Luas, selesa. Sesuai untuk makan-makan dengan family yang ramai. Parking space provided, free of charge. Open from 5.00pm until 3.00am daily. .
.
Nama pun River Station, of course letaknya betul-betul tepi Sungai Segamat (jambatan kedua yer). .
.
Untuk chicken chop ni with the price of RM10.00 per plate, hmm.. biasa-biasa je.. okayyy, kita kasi nice word, boleh laaa.. Belum cukup β€˜WOW’ bagi kita. Need to improve more on the taste. Fries dia kejung [baca: keras sikit], dah sejuk. Mungkin sebab dah goreng awal, tapi serve tak dipanaskan semula. Makan dalam cuaca dingin sebab hujan, I need my food to be warm, at least. .
.
Sirap bandung RM2.40. Hmm, okay laa. Manis sikit, bagi kita. Kalau korg yang suka minum manis mungkin ok πŸ˜….
.
Servis ok. Tak lambat sangat. Just nice. Selain makanan, korg boleh juga shopping tudung ke, perfume ke, buah-buahan ke dekat stall yang ada. Nak gunting rambut pun sempattt sebab ada barber shop di situ. .
.
River Station Segamat antara kawasan makan-makan terbaru untuk korg yang nak lepak ramai-ramai, bawa sekampung pun boleh.
.
.
.

#ciknurul #travelogciknurul #cnsanasini #cnthetraveller #cnkakijalan #foodie #foodhunter #foodporn #foodphotography #mobilephotography #fotografercantek #gadislesungpipit #photobynurulaffendi #segamat #riverstation #riverstationsegamat #johor #makan_makan #dinner #lepak #family #snapseed #foodreview #restaurantreview

[Lokasi: Blkg tandas tol Senawang bertarikh 19 Jan 2018]
.
#bucketlist
.
Ehh, awat la bergambaq blkg tandas tu. Takda tempat lain ka nk bergambaq #ootd Cik Nurul oi πŸ˜…. Bkn takda. Adaa, cuma.. Baca kisah kt, rempit & bucket list ‡️
.
Utk kali pertamanya kt merempit dr KL blk Segamat. Seriously 😱? Giler tak serious. Dkt je punn. 3 4 jam jee depends pd keadaan trafik & cuaca. .
.
Mcm yg korg perasan, outfit kt lembap, basah. Yup! Kt berhujan. Dr Seremban ke Senawang. Allah! Sakit ooo kena hujan. Tp kt have fun wlpn percikan hujan tu perghh, sakitt πŸ˜…. .
.
Makin lebat hujan so kt dgn adik kita decided utk stop dkt tol senawang ni. But why blkg toilet? Kt ni penunggang & pembonceng berhemah tau dak, lalu ikut laluan yg sepatutnya utk motor. Sbb tu la blkg toilet. Tp gambaq background hijau tu dlm hujan nice kan? Siapa agree dgn kt? Like & komen dkt gambaq ni k 😘.
.
Otw nk sampai Segamat certain area msh hujan tp tak lebat. Redah jelah nak. Besttt. Giler tak best. Selalunya drive CikIriz, hujan tak basah. Dia je basah, kt tak. Tq CikIriz selalu baik dgn kt. Nnt kt pi hantaq awak servis penyaman udara tu ok πŸ˜‰.
.
This year kt punya bucket list nk buat benda2 yg kt tak pnh buat atau dah lama tak buat. Dan, riding motorcycle from KL to Segar Amat is one of it. So... bucket list kt checked! β˜‘οΈ. Nnt nk ride lagi πŸ˜…. Ada byk lagi benda lain yg kt hrp kt dpt & berjaya buat. Doakan kt k. Syg korg β™₯️.
.
Apa yg kt belajar drpd pengalaman riding tak seberapa kt ni adalah, toleransi di jln raya & jgn selfish. Jln raya tu bkn hak awak sorg. Takda tulis nama awak pun. So, sama2 guna, sama2 tolerate la. Tak kira la awak tu drive Ferrari merah mak ngah ke atau ride Ducati atau apa pun kenderaan awak guna, silalah concern dgn surrounding. Dlm keadaan hujan, silalah perlahankn kenderaan awak tu terutamanya bila awak pandu kenderaan lbh bsr & melalui lopak air. Kesian kt ni. Dah basah berhujan, awak pi langgaq lopak air tu. Perghh, lencun la kt mcm tu. Ish.. ish..
.
Penat? Siapa kata tak penat? Tapi besttt πŸ‘πŸ»πŸ‘πŸ»πŸ‘πŸ». Slmt menunggang & slmt memandu yer korg. Ingat org yg tersyg selalu.
.
#ciknurul #cnsanasini #cnthetraveller #travelogciknurul #fotografercantek #gadislesungpipit

β€˜Semoga terus tabah dan rajin update Travelog Cik Nurul tu yer Cik Nurul oi.’ πŸ˜‚
.
Hopefully sentiasa diberi kerajinan luar biasa untuk update TCN tu. Lets work on it! .
.
.

#ciknurul #travelogciknurul #cnsanasini #cnkakijalan #cnthetraveller #blog #travelblog #notsofamousyet #blogger #letsjalanjalan #kembara #travel #tour #jalanjalan #letstravelall

Do not underestimate yourself by comparing yourself with others. It’s our differences that make us unique and beautiful. Rise and shine together. .
.
.

#AirAsiaOpenDoors
#AirAsia16Years
#Bhubaneswar
#travelogciknurul

Most Popular Instagram Hashtags