#SihatItuJihad

MOST RECENT

TIPS MINUM AIR UNTUK BEGINNER!!
.
.
Untuk yang tak biasa minum air, boleh cuba cara ni ye.. Ianya sangat2 membantu untuk menjadikan kita expert minun air
.
X pe.. Belajar slow2.. Asalkan kita apply apa yg kita belajar, ianya lebih baik daripada orang yang pandai tapi langsung tak apply ilmu yang dia ada
.
Blh tag pd mmber korang kalau ilmu ni bermanfaat dan jangan lupa follow ig @dilla_azrai untuk dptkan ilmu2 yg menarik
.
#teamdillaazrai #mynewmechallenge #dramatv3 #nakkurus #bajukurung #bajukurungmoden #jomkurussihat #jomkurus #jomkurus1malaysia #kurusituibadah #kurusdenganilmu #kurusmakannasi #kurussebelumkahwin #shawllabuh #tudung #bawalcantik #bawalciffonbidang50 #kereta #sihatitujihad #malaysiasihat

MENCEGAH LEBIH BAIK DARI MENGUBATI.
.
Sbb bila kte dah start nk mengubati, haaa mcm2 tak boleh nk buat kan? Sbb badan tgh tak sihat.
.
Kena pantang makan, kena ambil ubat (ni paling Irma tak suka), tak boleh nk buat activiti yg kte suka. Haaa basically, semua pon tergendala.
.
Kenapa Irma start journey ni mainly bcs of health reason. Kesihatan tu sgt penting sepanjang kte hidup kan. Sbb kte akan hidup sampai usia tua, InsyaAllah jika Allah izinkan.
.
Normal org Malaysia, especially, bila dh diusia tua ade byk penyakit kan, lelagi penyakit 3 serangkai; jantung, diabetes, darah tinggi. Haaa ini semua common dlm masyarakat kte.
.
So mcm Irma, I’m still young at age of 28yo, dh ade high cholesterol. Terkejutttt iolsss time tu okays. Sedih pon ade. Start tu la ada kesedaran kepentingan kesihatan yg optimum!
.
So Irma take action to counter penyakit tu dgn diet yg betul dan exercise. Senang je healthy lifestyle ni kalau tahu caranye.
.
Jom ikut irma amalkan hidup yg sihat. Jgn tunggu lama2 sgt. Kte boleh cegah sebelum terkena. .
Boleh click link dekat bio tauuu @_irmaismail_ atau +60192787048. 🤗
.
.
#mudahkurus #kesedarandiri #kurussihat #nakkurus #nakdiet #fashionvalet #cegahpenyakit #bawal #bajubesar #bajuxxl #sedardiri #buanglemak #sihatitujihad #ilmudiet #onlinediet #gengmakan #naelofarhijab #surirumah #onlinecoaching #herbalifecoach #kerja #gegarvaganza2018 #sihat
#kualalumpur #singapore #ibutunggal #jomkurus #wanita #gemukisawesome

- KAWAN -
.
Ramai tak yang ada kawan2 mcm ni? Just be yourself.. Focus on your goal
.
Boleh je kalau kita tinggalkan sekejap kawan2 kita yg x bersama2 kita.. Nnt bila kita dah dpt apa yg kita idamkan, kawan lah semula, barulah mereka akan terinspirasi
.
Blh tag kawan2 korang supaya mereka tahu hasrat sebenar korang yg nak kurus
.
#teamdillaazrai #mynewmechallenge
.
CIKGU KURUS ONLINE 012-7722936
.
#weightlosejourney #weightlosechallengeonline #jomkurus #kurusituibadah #kurusdenganilmu #kurusmakannasi #kurussebelumkahwin #shawllabuh #tudung #bawalcantik #bawalciffonbidang50 #kereta #sihatitujihad #malaysiasihat

Sekiranya Anda atau orang-orang di sekitar Anda merasakan tanda-tanda di atas, segeralah berjumpa dengan doktor untuk melakukan pemeriksaan supaya dapat segera diatasi sebelum terlambat..
.
.
Sayangi diri anda..kerana diri anda begitu berharga...
.
.
.
Saya Coach Azian ➡️ Pelajari cara pemakanan yang betul untuk bantu turun berat badan 5 - 7 kg sebulan melalui program coaching online.
.
Klik link BIO IG COACH untuk lebih mengetahui pelbagai info kesihatan
.
Coach nk ajak kakak kakak,adik adik,abam abam,pakcik makcik join program coach....hanya kurus dari rumah je..
🎉 Weight Lose Challenge online coaching...coach bantu,coach pantau sampai korang dapat hasil...
.
. Beauty fit coach
Coach azian 0137444316
.
#sihatituibadah #sihatitujihad #programturunbberat #helthyfood #healthyactivelifestyle #jomkurus #jomkurusonline
#nutribodyprojectfitness #dietsihat #teamcoachazian #tv3malaysia

Sekiranya Anda atau orang-orang di sekitar Anda merasakan tanda-tanda di atas, segeralah berjumpa dengan doktor untuk melakukan pemeriksaan supaya dapat segera diatasi sebelum terlambat..
.
.
Sayangi diri anda..kerana diri anda begitu berharga...
.
.
.
Saya Coach Azian ➡️ Pelajari cara pemakanan yang betul untuk bantu turun berat badan 5 - 7 kg sebulan melalui program coaching online.
.
Klik link BIO IG COACH untuk lebih mengetahui pelbagai info kesihatan
.
Coach nk ajak kakak kakak,adik adik,abam abam,pakcik makcik join program coach....hanya kurus dari rumah je..
🎉 Weight Lose Challenge online coaching...coach bantu,coach pantau sampai korang dapat hasil...
.
. Beauty fit coach
Coach azian 0137444316
.
#sihatituibadah #sihatitujihad #programturunbberat #helthyfood #healthyactivelifestyle #jomkurus #jomkurusonline
#nutribodyprojectfitness #dietsihat #teamcoachazian #tv3malaysia

Nak salah kan sapa erk...
.
Nak salah kan akak yang terlalu peramah sgt baik hati bagi tempat duduk tu tak boleh jugak..sebab dia bertindak dengan apa yang dia nampak...
.
.
So kalau tak nak orang cakap kita macam pregnant.....kena la ubah...berubah sampai orang cakap kita ni macam anak dara....kan sedap sikit dengar..pasti akan tersenyum...
.
.
Ingin kelihatan macam anak dara ..hihihi
.
Saya Coach Azian ➡️ Pelajari cara pemakanan yang betul untuk bantu turun berat badan 5 - 7 kg sebulan melalui program coaching online.
.
Klik link BIO IG COACH untuk lebih mengetahui pelbagai info kesihatan
.
Coach nk ajak kakak kakak,adik adik,abam abam,pakcik makcik join program coach....hanya kurus dari rumah je..
🎉 Weight Lose Challenge online coaching...coach bantu,coach pantau sampai korang dapat hasil...
.
. Beauty fit coach
Coach azian 0137444316
.
#sihatituibadah #sihatitujihad #programturunbberat #helthyfood #healthyactivelifestyle #jomkurus #jomkurusonline
#nutribodyprojectfitness #dietsihat #teamcoachazian #tv3malaysia

Nak salah kan sapa erk...
.
Nak salah kan akak yang terlalu peramah sgt baik hati bagi tempat duduk tu tak boleh jugak..sebab dia bertindak dengan apa yang dia nampak...
.
.
So kalau tak nak orang cakap kita macam pregnant.....kena la ubah...berubah sampai orang cakap kita ni macam anak dara....kan sedap sikit dengar..pasti akan tersenyum...
.
.
Ingin kelihatan macam anak dara ..hihihi
.
Saya Coach Azian ➡️ Pelajari cara pemakanan yang betul untuk bantu turun berat badan 5 - 7 kg sebulan melalui program coaching online.
.
Klik link BIO IG COACH untuk lebih mengetahui pelbagai info kesihatan
.
Coach nk ajak kakak kakak,adik adik,abam abam,pakcik makcik join program coach....hanya kurus dari rumah je..
🎉 Weight Lose Challenge online coaching...coach bantu,coach pantau sampai korang dapat hasil...
.
. Beauty fit coach
Coach azian 0137444316
.
#sihatituibadah #sihatitujihad #programturunbberat #helthyfood #healthyactivelifestyle #jomkurus #jomkurusonline
#nutribodyprojectfitness #dietsihat #teamcoachazian #tv3malaysia

Tips mudah diet malaysia..
.
.
Boleh follow tips di atas👆👆
.
.
Nak kurus itu mudah..
Bila kita dah faham dan tau caranya...lagi mudah bila ada coach yang boleh pantau dan beri tunjuk ajar...so tak de la rasa kurus sorang sorang kan.. .
.
Kadang kadang yang jadi susah tu bila "banyak alasan"....kalau alasan tu dah ada dalam diri...tak dapat den nak menolong...😄
.
.
Buang alasan jauh jauh....dan bertindak sekarang...
.
.
.
Saya Coach Azian ➡️ Pelajari cara pemakanan yang betul untuk bantu turun berat badan 5 - 7 kg sebulan melalui program coaching online.
.
Klik link BIO IG COACH untuk lebih mengetahui pelbagai info kesihatan
.
Coach nk ajak kakak kakak,adik adik,abam abam,pakcik makcik join program coach....hanya kurus dari rumah je..
🎉 Weight Lose Challenge online coaching...coach bantu,coach pantau sampai korang dapat hasil...
.
. Beauty fit coach
Coach azian 0137444316
.
#sihatituibadah #sihatitujihad #programturunbberat #helthyfood #healthyactivelifestyle #jomkurus #jomkurusonline
#nutribodyprojectfitness #dietsihat #teamcoachazian #tv3malaysia
#gegarvaganzafinal
#maharajalawakmega2018

Tips mudah diet malaysia..
.
.
Boleh follow tips di atas👆👆
.
.
Nak kurus itu mudah..
Bila kita dah faham dan tau caranya...lagi mudah bila ada coach yang boleh pantau dan beri tunjuk ajar...so tak de la rasa kurus sorang sorang kan.. .
.
Kadang kadang yang jadi susah tu bila "banyak alasan"....kalau alasan tu dah ada dalam diri...tak dapat den nak menolong...😄
.
.
Buang alasan jauh jauh....dan bertindak sekarang...
.
.
.
Saya Coach Azian ➡️ Pelajari cara pemakanan yang betul untuk bantu turun berat badan 5 - 7 kg sebulan melalui program coaching online.
.
Klik link BIO IG COACH untuk lebih mengetahui pelbagai info kesihatan
.
Coach nk ajak kakak kakak,adik adik,abam abam,pakcik makcik join program coach....hanya kurus dari rumah je..
🎉 Weight Lose Challenge online coaching...coach bantu,coach pantau sampai korang dapat hasil...
.
. Beauty fit coach
Coach azian 0137444316
.
#sihatituibadah #sihatitujihad #programturunbberat #helthyfood #healthyactivelifestyle #jomkurus #jomkurusonline
#nutribodyprojectfitness #dietsihat #teamcoachazian #tv3malaysia
#gegarvaganzafinal
#maharajalawakmega2018

Anda lapar? Check dulu lapar jenis yang mana 🤗
.
.
🌸Coach Ain 📲012-3456982
#teamsurikurus
#projekkurussebelum2019
#CoachKurusOnline
#HerbalifeCoachMalaysia
#coachperempuan

Apa itu eat clean???
.
.
Ha..baru tau rupanya.. Eat clean tu sebenarnya bukannya makan makanan yang x de minyak tau!! Tp eat clean adalah sebagaimana yang diterangkan di dalam gambar tu
.
.
Kalau x sebelum ni, puas la dok mikir, apsal la berat ni tak turun-turun.. Ghupenya makan steamboat tiap2 hari.. Makan sayur je.. X ikut mcm piramid makanan..
.
.
So yang dah tau.. Tag skali mmber korang kt sini ye..mudah²an diorang faham kenapa x kurus2!
.
#teamdillaazrai #mynewmechallenge
.
#nakkurus #nakkuruscantik #naksihat #jubahmoden #jubahbesar #pakejpelamin #bajubesar #turunlemak #kuruscepat #psminazshahalam #gegarvaganza2018 #kurussihatituibadah #kurusmakannasi #kurussebelumkahwin #shawllabuh #tudung #bawalcantik #bawalciffonbidang50 #kereta #sihatitujihad #malaysiasihat

Saya tak boleh buat itu. Saya tak boleh buat ini.
.
.
Okay cuba kata start focus on benda yg KITA BOLEH, dan JADIKAN ianya POSITIVE!
.
InsyaAllah semua benda kte boleh buat dgn tanpa rasa stress!🤗
.
.
#buanglemak #ilmudiet #makansihat #sihatitujihad #onlinediet #gengtupperware #gengmakannasi #gengmakmak #surirumah #studentdiet #buncit #nakkurus #nakdiet #diet #nakcantik #naksihat #bajubesar #masaksendiri #tudungmurah #tudungbawal #muakl #makeupartistmalaysia #selangor #kualalumpur #gemukisawesome #galeriariani #nakbebel

Set Bakar Lemak Shaklee
.
🌸 LECITHIN
- menyerap vitamin larut lemak A,D,E,K
- Menghalang enapan lemak dihati
- Memecahkan lemak & kolestrol
- Membersih salur darah
- Pengambilan tambahan dapat mengemulsi dan membantu metabolism lemak, kolestrol & trigliserid dalam tubuh
- Pengambilan yang banyak dapat mempercepatkan pembakaran lemak untuk kesan pelangsingan seimbang
- Meringankan sembelit, meleraikan toksin dalam usus
.
🌸 OMEGA
- membantu penurunan berat badan dengan bertindak seperti hormon meningkatkan keupayaan badan untuk membakar lemak
- Mengurangkan penghasilan lemak yang melindungi organ badan dan disekitar pinggang
- Kurangkan selera makan, rasa kenyang lebih lama
- Kurangkan keradangan + penakungan air ditisu badan
- Aktifkan pengeluaran air yang tidak perlu dari badan memberikan kesan penurunan berat yang signifikan.
.
Whatsapp Umi Nazrah
019-4320059

Ahaaa..ini pun salah satu sebab mengapa berat badan naik lepas kawin..😅
.
Saya faham..pasangan yg dah berkahwin di Malaysia ni masing2 sibuk dan byk habis masa dekat atas jalan ja sebab jem..especially yg dok di KL..
.
Tapi itu hanya cabaran..kalau goals dan priorities lebih kearah gaya hidup sihat,mesti will do whatever it takes kan...Boleh nak enoy makan sapa cakap tak boleh..tapi sekali sekali l bukan hari2 hehe..Ada ke orang makan pizza hari2 eh? 🤔
.
Lakukan yg terbaik utk makan homemade food..Sebab kita pasti akan guna bahan yg terbaik kan
.
#coachmunet #memperjuangkangayahidupsihat #kurussihat #likeforlikes #lazada1111 #kuruscepat #dietsihat #sihatitujihad #langsingcepat #healthylifestyle #gayahidupsihat #anytimefitnessmalaysia #celebrityfitnessmalaysia #menusihat #sayamasak #syukurselalu #cjwowshop

Anak-anak semakin aktif dan terus bertenaga sepanjang hari dengan adanya #juskekalcergas.
Formulasi dari makanan sunnah..Memberi nutrisi dan berkhasiat.

#anaksihatanakhebat
#lebihcerialebihbahagia
#sihatitujihad

www.wasap.my/60163546934
www.wasap.my/601129005351

Alhamdulillah...
Pagi tadi sebelum sarapan tengok #QasehAdinda & #QasehKekanda dan nak habis...Nanti esok boleh buka botol yang baru... Minumlah Qaseh Gold Kekanda untuk lebih cergas dan bertenaga insya Allah 😍. (Untuk wanita, semestinya Qaseh Gold Adinda ❤). Semoga kita semua dikurniakan nikmat sihat, diluaskan rezeki dan dipermudahkan urusan, Aamin... #AidaQaseh
#DiiktirafPERDIM
#SihatItuJihad

Janji...siapa yang suka berjanji..
.
Ada tak yang berjanji nak kurus...hihi...sampai bila asyik nak berjanji...apa kata kali ni tunaikanlah janji janji anda
.
.
. .
Saya Coach Azian ➡️ Pelajari cara pemakanan yang betul untuk bantu turun berat badan 5 - 7 kg sebulan melalui program coaching online.
.
Klik link BIO IG COACH untuk lebih mengetahui pelbagai info kesihatan
.
Coach nk ajak kakak kakak,adik adik,abam abam,pakcik makcik join program coach....
🎉 Weight Lose Challenge online coaching...coach bantu,coach pantau sampai korang dapat hasil...
.
.
Beauty fit coach

Coach azian 0137444316
.
#sihatituibadah #sihatitujihad #programturunbberat #helthyfood #healthyactivelifestyle #jomkurus #jomkurusonline
#nutribodyprojectfitness #dietsihat #teamcoachazian #tv3malaysia
#gegarvaganza2018
#maharajalawakmega2018

Tak rugi makan sedikit...
Dan tak untung pun makan banyak..
.
Renung renungkan dan selamat beramal..
.
.
Saya Coach Azian ➡️ Pelajari cara pemakanan yang betul untuk bantu turun berat badan 5 - 7 kg sebulan melalui program coaching online.
.
Klik link BIO IG COACH untuk lebih mengetahui pelbagai info kesihatan
.
Coach nk ajak kakak kakak,adik adik,abam abam,pakcik makcik join program coach....
🎉 Weight Lose Challenge online coaching...coach bantu,coach pantau sampai korang dapat hasil...
.
.
Coach azian 0137444316
.
#sihatituibadah #sihatitujihad #programturunbberat #helthyfood #healthyactivelifestyle #jomkurus #jomkurusonline
#nutribodyprojectfitness #dietsihat #teamcoachazian #tv3malaysia

.
Saya Coach Azian ➡️ Pelajari cara pemakanan yang betul untuk bantu turun berat badan 5 - 7 kg sebulan melalui program coaching online.
.
Klik link BIO IG COACH untuk lebih mengetahui pelbagai info kesihatan
.
Coach nk ajak kakak kakak,adik adik,abam abam,pakcik makcik join program coach....hanya kurus dari rumah je..
🎉 Weight Lose Challenge online coaching...coach bantu,coach pantau sampai korang dapat hasil...
.
. Beauty fit coach
Coach azian 0137444316
.
#sihatituibadah #sihatitujihad #programturunbberat #helthyfood #healthyactivelifestyle #jomkurus #jomkurusonline
#nutribodyprojectfitness #dietsihat #teamcoachazian #tv3malaysia

Resepi sihat dari peserta WEIGHTLOSS CHALLENGE ONLINE COACHING INTAKE 39...
.
.
Macam macam coach bagi resepi untuk menu diet...
.
.
Nak diet tak perlu berlapar...
.
Anda nak kurus dengan sihat..
.
#weightlosechallengeonline
#kurusdarirumah
#denganhandphonebolehkurus .
.
Saya Coach Azian ➡️ Pelajari cara pemakanan yang betul untuk bantu turun berat badan 5 - 7 kg sebulan melalui program coaching online.
.
Klik link BIO IG COACH untuk lebih mengetahui pelbagai info kesihatan
.
Coach nk ajak kakak kakak,adik adik,abam abam,pakcik makcik join program coach....hanya kurus dari rumah je..
🎉 Weight Lose Challenge online coaching...coach bantu,coach pantau sampai korang dapat hasil...
.
. Beauty fit coach
Coach azian 0137444316
.
#sihatituibadah #sihatitujihad #programturunbberat #helthyfood #healthyactivelifestyle #jomkurus #jomkurusonline
#nutribodyprojectfitness #dietsihat #teamcoachazian #tv3malaysia

Most Popular Instagram Hashtags