#SesungguhnyaAku

MOST RECENT

Wait until she smile😍 and you will melting with her😘
.
.
#sesungguhnyaaku // @alifsatar 🎈
.
.
Sweet dgn anak buah mcm ni xpe kan🙊
.
.
#iloveyou

Alif, Nana bercuti ke luar negara rai Aidilfitri

KEMERIAHAN sambutan perayaan Aidilfitri lebih sinonim dengan kehadiran sanak saudara yang pastinya meledak suasana raya dengan gelak ketawa, apatah lagi setelah sekian lama tidak bersua muka.

Saling meluangkan waktu bertukar cerita, raya dirasakan bagai tidak berseri sekiranya tiada hidangan istimewa seperti lemang, rendang, ketupat, kuah kacang serta nasi impit sebagai pelengkap.

Bukan sekadar hidangan, penyediaan pakaian baharu terutama pada Syawal pertama merupakan perkara utama yang sentiasa diberi keutamaan.

Pastinya menjadi adat resam Melayu menggayakan pakaian tradisional pada sambutan Hari Raya Aidilfitri. Baju Melayu, baju kurung atau jubah sentiasa menjadi pilihan tidak mengira sama ada potongan moden atau klasik.

Amalan sama turut dijadikan tradisi pelakon, penyanyi dan pengacara, Alif Satar yang hangatnya bagai pisang goreng panas, apatah lagi drama rantaian Klik! Pengantin Musim Salju yang baru selesai melabuhkan tirai pada 14 Jun lalu di saluran Astro.

Katanya, setiap tahun perkara utama yang sentiasa diambil kira adalah soal pemilihan warna pakaian sedondon. Bukan sahaja menyerikan suasana lebaran tetapi ia turut tampak menarik, apatah lagi tatkala bersama isteri, Shadila Halid dan dua puteri mereka, Alisha Anugerah, 3, serta Ariana Mecca, 1.

Baca sepenuhnya di http://www.kosmo.com.my/hiburan/alif-nana-bercuti-ke-luar-negara-rai-aidilfitri-1.692532

#alifsatar
#sebenarnya
#sesungguhnyaaku
#KlikPengantinMusimSalju
#AlifSatarOfficialFCBrunei

KOSMO
EDISI SELASA 19 JUN 2018
"ALIF, NANA BERXUTI KE LUAR NEGARA RAI AIDILFITRI"
SWIPE 👉 UNTUK BACA ARTIKEL PENUH...
@sitinordiana @alifsatar
#sitinordiana #alifsatar #alifnana #sitinordianafc #asofc #terusmencintai #hatikumilikmu #sebenarnya #sesungguhnyaaku #kosmo

Harap peminat terima

Sejak digandingkan dalam drama Dia Semanis Honey pada 2016, penangan lakonan Siti Nordiana Alias atau Nana, 34, bersama Alif Satar, 28, ternyata menambat hati peminat.
.
.
Turut mendapat jolokan ‘Mrs Honey’ dan ‘Mr Bee’, pasangan serasi di layar ini juga dilabel sebagai ‘Kajol & Shahrukh Khan Malaysia’.
.
.
Namun, Nana dan Alif sepakat untuk mereka berehat seketika daripada bekerjasama dalam lakonan kerana enggan peminat bosan jika terus digandingkan.
.
.
Baca sepenuhnya di https://www.hmetro.com.my/utama/2018/06/349820/harap-peminat-terima
.
.
#alifsatar
#sebenarnya
#sesungguhnyaaku
#KlikPengantinMusimSalju
#AlifSatarOfficialFCBrunei

Penyanyi cilik part-time😍
#tb otw dlm kereta nk pi umah nenek.
Lagu #sesungguhnyaaku by @alifsatar

RAP HARIAN METRO
EDISI SELASA 19 JUN 2018
"NANA & ALIF SEPAKAT 'REHAT'."
full artikel swipe tepi...
@sitinordiana @alifsatar
#sitinordiana #alifsatar #alifnana #terusmencintai #hatikumilikmu #alifsatar #sesungguhnyaaku #sebenarnya #sitinordianafc #asofc

So here's a short cover of @alifsatar's #sesungguhnyaaku. Selamat Hari Raya guys. Spread the love ❤️ @malaysiancover #malaysiancover

Ucapan hari raya dari Boss @alifsatar untuk semua peminat di Brunei 😘

#alifsatar #sebenarnya #sesungguhnyaaku #alifsatarofficialfcbunei #adamputra #AdamKay #adamkaseh #klikpengantinmusimsalju #TheHantus #brunei < terima kasih tukang record video 😉>

Never failed to entertain us..! 👏👏👏👏👏 Thank you @alifsatar @alifsatarofficialfc @mytouchngo for today!
Belanja naik LRT dr Kelana Jaya sampai KLCC !

Belanja Touch N Go sorang RM100!

Belanja bukak puasa plak kt @nzcurryhouse ! 🤗😍👉👈 #TrainsNowGoDigital #TekadNaikGayaDigital #TouchNGoApp #TnGDigital #QRTransitLRT #SesungguhnyaAku #AlifSatar #AlifSatarOfficialFc

sesungguhnya aku.. tak pandai nk improvise.. so nyanyi men sedap telinga sendiri je.. hihi.. berapa hari je lagi tinggal puasa.. tazabar nk raya..🤤 @alifsatar
#sesungguhnyaaku
#zackmusic
#homestudio
#coversong
#cowok
#ganteng
#akustika
#sonymusic
#hatersgonnahate

“Sesungguhnya Aku” @alifsatar hmmn suara demam😢 #malaysiancover #sesungguhnyaaku #alifsatar #muzarkcover #coverstarera

@alifsatar you on 🔥🔥🔥! Both #SEBENARNYA & #SESSUNGUHNYAAKU produced & written by @faizal_tahir & the team at @faithfulmusicmy

#Repost @alifsatar
・・・
Alhamdulillah.. thanks for supporting my songs guys:) #SesungguhnyaAku, 32 weeks in the charts and along side #Sebenarnya the duet with @sitinordiana is coming up strong.. terima kasih semua yang tak henti memberi sokongan.. cc @alifsatarofficialfc @sitinordianafc 🙏🏽🙏🏽🙏🏽🙏🏽@sonymusicmy @faithfulmusicmy

Most Popular Instagram Hashtags