#Rompinpahang

MOST RECENT

Aidilfitri 2018
#rompinpahang
#15062018

.
🎽KAIN SARUNG GOLD LINE🎽
.
CIRI-CIRI :
🌟 Material COTTON
🌟 Kain Batik 4 Lapis
🌟 Batik Lepas
🌟 Batik Terap
🌟 Ukuran 2 meter / Bidang 45
🌟 5 warna setiap design
.
.
COMBO PRICE (boleh campur)
1pcs : RM40
5pcs : RM175
10pcs : RM280
.
.
Whatsapp _016-9475831
.
.
.
#kctrtw #kainbatik #kainsarunggoldlinekctrtw #batikmalaysia #batikmalaysiamurah #kainsarungbatik #ajimaura #terapiinstagram #bazaarpaknil #bazaaronline #kaincotton #kainbatikterengganu #kainsarung #malaysianbatik #batikpastel #kainsarungterengganu #kainsarungmurah #kodiang #kangarperlis #bachokkelantan #rompinpahang #tampin #pontianjohor #melaka #pahangdarulmakmur #selangordarulehsan #perak #sariyanti #erezeki

Promosi Jun 2018 💖

1) Beli 2 kotak Collagen Powder dan dapat 5% diskaun.

2) Beli 6 kotak Collagen Powder dan dapat 1 kotak lagi secara PERCUMA.

Kolagen adalah protein utama bagi tisu sokongan dalam badan manusia. Tisu penyambung yang membantu dalam mengekalkan kekuatan dan keanjalan kulit, rambut, kuku, ligamen, otot, tulang, sendi, tendon, mata, gusi dan saluran darah.

Kewujudannya merangkumi 30% daripada keseluruhan protein di dalam badan.

Kolagen terdapat pada kornea, kanta mata, kulit, salur darah, keratin (rambut & kuku), tulang, tendon, rawan sendi, gigi, hati, tulang sum-sum dan tisu serta organ seperti buah pinggang & jantung.

Haa....banyakkan bahagian dalam badan kita ni yang menggunakan kolagen 😉

Jadi rasa-rasa nya penting ke tak kolagen ni untuk kita?
Penting ye jangan ambil ringan dengan kekurangan kolagen dalam badan kita sebab banyak kesan buruk kalau tak cukup kolagen ni 😊

TAHUKAH ANDA?? KESAN KEKURANGAN KOLAGEN DALAM BADAN

Penghasilan kolagen berkurangan dengan kadar 1.5% pada setiap tahun selepas usia 25 tahun.

Kesan pengurangannya mula dirasai lebih kurang 10 tahun kemudian. Selepas usia 45-50 tahun, badan kita akan kehilangan hampir separuh daripada kolagen yang ada. Jadi, semakin tua semakin berkurangan kolagen dalam badan.

Oleh itu kolagen diambil sebagai makanan tambahan untuk pelbagai penyakit seperti osteoarthritis (sakit sendi), osteoporosis, arteriosclerosis selain untuk kegunaan kosmetik & kecantikan kulit.

Harga runcit: RM298
Bulan ni
Whatsapp Umi Nazrah
📲📲 019-4320059

Serum ORGANIK, SELAMAT dan BERKESAN.
_
Youth Activating Serum (30ml)
_
🌸 Serum penting untuk membina semula & memperbaiki sel-sel kulit supaya lebih berseri &  muda!
🌸 10x ganda bahan aktif Youth Complex yg membantu utk menjana & memperbaharui sel kulit secara kritikal.
🌸 Menggalakkan penghasilan kolagen & pembaharuan pada peringkat sel yg membantu kulit kelihatan lebih muda & sangat berseri.
_
Bahan utama :
♦ YOUTH Complex dengan Apple Cell
♦ Lotus Japonicus
♦ Vitamin A Berkapsul
_
Whatsapp Umi Nazrah
019-4320059

COLLAGEN POWDER SHAKLEE YANG EXCLUSIVE!
.
Kenapa exclusive?
.
Sebab kandungan collagen powder shaklee yang diekstrak daripada sisik ikan merah laut dalam yang berkualiti tinggi dan tulen yang mana bebas dari sebarang pencemaran berbanding haiwan lain.
.
Ia mempunyai molekul yang sangat ringan untuk membolehkannya diserap dengan mudah dan berkesan oleh tubuh.
.
KESAN PENGAMBILAN KOLAGEN
🌼memelihara ketegangan dan keanjalan kulit
🌼memelihara kelembapan kulit
🌼menyokong baik pulih tisu dari kecederaan otot dan tulang
🌼menguatkan otot dan tulang
🌼membantu hati dalam proses detoksifikasi (buang toksin)
🌼memelihara kelenturan sendi
🌼mengurangkan keradangan(inflammation)
🌼memberi tenaga
🌼membantu pola tidur
🌼memulihkan penyakit saraf dengan membina semula lapisan protein pada saraf.
.
KEBAIKAN COLLAGEN POWDER SHAKLEE:
💜 mengurangkan kedutan dan mengecilkan liang roma
💜melembapkan kulit
💜mencerahkan kulit dengan mengurangkan pigmentasi jeragat
💜mengembalikan keanjalan
💜meningkatkan pergerakan
💜menyuburkan
💜menegang payudara dan punggung.
.
Untuk order dan pertanyaan lanjut, boleh hubungi terus menerusi whatsapp. InshaaAllah EXCLUSIVE CONSULTATION special untuk customers kak fiza😘
.
FIZA AZIZ
013-9280772
#collagenpowder
#collagenpowdershaklee
#hilangkansunburn
#hilangkanjeragat
#ligamenterkoyak
#kecilkanliangpori
#beautycare
#beautyproducts
#beautylover
#beautygirl
#shakleerompin
#shakleekualarompin
#shakleemersing
#shaklemuadzamshah
#shakleepekan
#shakleepahang
#unitenmuadzamshah
#politeknikmuadzamshah
#ilpmuadzamshah
#kolejkomunitirompin
#kualarompin
#rompinpahang

Protein Shaklee merupakan protein soya yang berkualiti tinggi.
.
Ia merupakan 'killer product' Shaklee dan kalau nak tau di setiap set dalam Shaklee, wajib ada ESP.
.
Set Hamil
Set Berpantang
Set Kencing Manis
Set kecantikan
Set Gastrik
.
dan lain². Sebab apa?
.
Sebab ESP ni ialah protein dan protein adalah makanan untuk sel tubuh badan kita.
.
Whatsapp Umi Nazrah
019-4320059

KEDUTAN MAKIN HILANG
_
Collagen Powder Shaklee diperbuat daripada sisik ikan merah laut dalam yang ketahanan pressure sehingga kedalaman 5000m dasar laut.
-
Maksudnye bila korang consume COLLAGEN SHAKLEE ni, dia akan tahan lebih lama dan memberi penyerapan yang terbaik tau!
_
Antara kebaikan Collagen Powder :
💝️memelihara ketegangan & keanjalan kulit.
💝️memelihara kelembapan kulit.
💝️mengecutkan jerawat.
💝menghilangkan jeragat.
💝menyokong baik pulih tisu kecederaan otot dan tulang.
💝️menguatkan otot dan tulang.
💝mengatasi masalah rambut & ️membantu pertumbuhan rambut baru.
💝️membantu hati dalam proces detoksifikasi.
💝️memelihara kelenturan sendi.
💝️mengurangkan keradangan inflammation.
💝mengatasi masalah sukar tidur.
💝memulihkan penyakit saraf dengan membina semula lapisan protien pada saraf.
_
Promosi Collagen Powder.
Beli 2 kotak diskaun 5%
Beli 7 kotak pada harga 6 kotak
_
Whatsapp Umi Nazrah
019-4320059

.
KAIN SARUNG SRI RAMA
▶️ 100% Cotton
▶️ Ukuran 2 Meter
▶️ Pelbagai corak, design terkini
▶️ Warna yang menarik, tidak mudah berkedut ,kain tak berbulu, warna tak mudah luntur
.
.
Whatsapp _0169475831
.
.
.
.
#kctrtw #batiksriramakctrtw #kainbatikmurah #kainbatikpastel #batikmalaysia #terengganu #kelantan #bazaarpaknil #ajimaura #terapiinstagram #terlajaklaris #malaysianbatik #neelofa #noradanish #bajukebaya #bajukurung #kainbatikpastel #kainsarungterengganu #taiping #kulaijaya #kodiang #arauperlis #serembanmacammacamada #rompinpahang #tampin #klanglama #seberangperai #selangor #kotamelaka

SUSTAINED RELEASE NI MACAM MANA SEBENARNYA?

Okey, dia macam ni.. Vitamin C ni kan Vitamin LARUT AIR.. So bila kita telan tu, dia akan larut dalam air dalam badan kita dan terus diserap ke dalam darah.. So let say lah kita consume 1000mg sekalipun Vitamin C yang tidak bersifat sustained release, 1000mg tu akan terus larut dan waktu tu jelah tubuh badan kita bakal terima vitamin c supply.. Beza dengan SUSTAINED RELEASE, bila kita telah 500mg Vitamin C Shaklee, vitamin c dalam badan kita tu akan dilepaskan secara perlahan-lahan ke dalam darah.. 100mg setiap 5 jam.. Bermaksud badan sentiasa dapat bekalan Vitamin C yang BERTERUSAN sepanjang hari :) Kita taknak lah makan vitamin c mahal-mahal, tapi terus larut kan.. Karang semuanya pergi ke air kencing je, tak banyak pun yang sempat diserap dalam darah.. RUGI

Power sungguh kepakaran yang Allah pinjamkan pada manusia, mampu hasilkan vitamin c yang power macam ni kan

Nak Vita-C Shaklee?
Whatsapp 0194320059

.
#AmouraFlare
Harga : *RM139*
Postage : rm8 sm / rm12 ss
.
.
Material: COMO CREPE SATIN
Saiz : XS || S || M || L || XL || XXL
🌹Terdapat zip di bahagian belakang baju
🌹selesa digayakan
🌹Pinggang kain bergetah kiri dan kanan
🌹Terdapat zip di kedua-dua belah lengan
🌹 Kain Duyung / A-Cut
🌹 PADDING DI BAHU
.
.
PERHATIAN! : Ada sedikit perbezaan warna. Sila ambil kira 5-10% Faktor cahaya kamera/studio .
.
.
Whatsapp_ 016-9475831
.
.
.
.
#kctrtw #amouraflarekctrtw #kurungmoden #minikurungmoden #bajukurungplain #kurungkedah #bajukurungmurah #ajimaura #terapiinstagram #bazaarpaknil #bazaaronline #isteriuntukdiiktiraf #bukitmerah #sungkaiperak #nilainegerisembilan #guamusangkelantan #kangarperlis #seremban #klsentral #sriiskandar #schaalyahya #sarawak #pulaupinang #terlajaklaris #casualattireexpertmy #rompinpahang #gurunkedah #changlun #skudaijohor

.
🎽KAIN SARUNG GOLD LINE🎽
.
CIRI-CIRI :
🌟 Material COTTON
🌟 Kain Batik 4 Lapis
🌟 Batik Lepas
🌟 Batik Terap
🌟 Ukuran 2 meter / Bidang 45
🌟 5 warna setiap design
.
.
COMBO PRICE (boleh campur)
1pcs : RM40
5pcs : RM175
10pcs : RM280
.
.
Whatsapp _016-9475831
.
.
.
#kctrtw #kainbatik #kainsarunggoldlinekctrtw #batikmalaysia #batikmalaysiamurah #kainsarung #ajimaura #terapiinstagram #bazaarpaknil #bazaaronline #bazaarmalaysia #meletop #ootd #kendurikahwin #kainbasahan #kainbatiklepas #telukkemang #gongbadak #ketereh #rantauabang #dungunterengganu #rompinpahang #selamaperak #johorbahru #kl #klangsentral

.
#HannaPleated
Harga : *RM139*
Postage : rm8 sm / rm12 ss
.
Material: Como crepe satin
Saiz : XS || S || M || L || XL
🌹Terdapat zip di bahagian belakang baju
🌹selesa digayakan
🌹Pinggang kain bergetah kiri dan kanan(kain ada zip)
🌹Terdapat zip di kedua-dua belah lengan(WUDHU FRIENDLY)
🌹 Kain Duyung / A-Cut
🌹 PADDING DI BAHU
.
.
.
PERHATIAN! : Ada sedikit perbezaan warna. Sila ambil kira 5-10% Faktor cahaya kamera/studio
.
.
.
Whatsapp_ 016-9475831
.
.
.
.
#kctrtw #hannapleatedkctrtw #kurungmoden #minikurungmoden #bajukurungplain #kurungkedah #bajukurungmurah #ajimaura #terapiinstagram #bazaarpaknil #bazaaronline #sabah #seberangjaya #skudai #gemasnegerisembilan #shahalamselangor #arau #terengganu #kelantan #bajurayamurah #sedondonraya #uiam #uitm #terlaris #jelapangipoh #rompinpahang #kualaperlis #changloon #sarawak

7 .RADIANCE C + E
_
Dos sebanyak 20% vitamin C tulen berpaten dan vitamin E
Ekstrak sel raspberi
✅ menegang , mencerah dan mengurangkan kehadiran jeragat, kulit kusam, parut jerawat.
_
Dapatkan Shaklee
Whatsapp Umi Nazrah
019-4320059

KULIT KUSAM HALANGAN NAK JALAN BERAYA ???
_
Meh cuba Set kulit FLAWLESS shaklee!!
_
🌸 ESP
1. kaya dengan protein
2. mencerahkan kulit secara sekata
3. menghilangkan jeragat
4. Membantu menghilangkan parut.
_
🌸 Vitamin C
1. membantu proses pembaikan tisu terutamanya bekas bekas jerawat dan parut
2. Juga membantu kolagen utk menguatkan sel
3. Mengalakkkan pembentukan kolagen secara semulajadi.
_
🌸 Vitamin E
1. kurangkan parut
2. Meningkatkan ketahanan sel kulit
3. Tinggi dgn antioksidan
4. Membantu kulit lebih gebu
5. Mengatasi masalah jeragat dan kulit kering
6. Mengurangkan pigmentasi.
_
Whatsapp Umi Nazrah
019-4320059

Most Popular Instagram Hashtags