#RamleeAwangMurshid

MOST RECENT

Sesekali membaca novel thriller... Best jugak novel nih #mikhail by #ramleeawangmurshid Kalau nak buat drama bersiri best nih. Disyorkan cerita lain dari yang lain... Selalu dok tengok drama cinta aje akan... So apa kata buat something different pulak kan #dramaadaptasinovel #noveladdict #novellover

Diperam, tetapi tidak pula ditinggalkan. Berlandas pada kalimah 'cinta bukan sekadar mimpi... cinta adalah perjuangan', maka helaiannya kini ku buka. Ku baca. .
.
Sebuah lagi naskah hebat dari Tuan @ramlee_awang_murshid terhidang dihadapan ku. Belinya dah 3 bulan lepas. Tapi maaf lah... baru kini dapat mula membacanya. #novel ke 29 dari #novelis #thriller No. 1 negara... BANJA MANGGALA. Bacaan ku masih awal... belum pun lagi terlihat gelora yang melanda Amar dan Rania. .
.
Selamat datang ke banjaran Bosnia-Herzegovina.
.
.
ps: sesekali brain ni kena kasi rehat sikit dengan bacaan ringan cam ni. Seminggu dok hadap #journalarticles mana tahan derrr. .
.
#bibliophile #ramleeawangmurshid #buku #book #bookstagram #thrillerbooks #bacabuku #bukuprima #karangkraf #grupbukukarangkraf #ilovebooks #banjamanggala #booksofinstagram #books #bookworm #ulatbuku #pencintabuku #ramfc #phdlife #phdstudent #budakphd #counselor #kaunselor

Legasi Tombiruo

EJIM atau nama barunya Amaruddin telah lama meninggalkan dunia TOMBIRUO setelah mendirikan rumah tangga bertahun-tahun lamanya.Kini dia hidup bahagia bersama isteri tersayang Siti Nurhaliz dan anak tunggalnya Suriani. Bagaimanapun kebahagiaan yang dikecapi tercalar tatkala Semangat Hutan muncul semula dalam jelmaan bapanya, Pondulou. Bahkan menerusi mata fikirannya, Amaruddin sring melihat pembunuhan kejam. Amaruddin pun memutuskan untuk memburu pembunuh itu yang bermaharajalela di ibu kita Kuala Lumpur.
Diana seorang peguam biasa dan Sarah seorang wartawan jenayah Sinar Harian telah bertemu dengan Amaruddin menerusi satu kejadian tragis. Mereka bersepakat bergabung tenga untuk membanteras penjenayah yang tampil dengan imej TOMBIRUO namun diubahsuai mengikut cara moden. TOMBIRUO hutan betu ini rupa-rupanya bukan calang-calang pembunuh, Manusia bertopengkan wajah dewa itu sangat handal sehingga berupaya mengalahkan ketiga-tiga mereka ini.
Siapa sebenarnya TOMBIRUO baru ini? Kenapa dia tega melakukan pembunuhan? Apa hubungannya dengan Amaruddin selaku mantan TOMBIRUO Hutan Keningau? Siapa sebenarnya pewaris legasi TOMBIRUO selanjutnya? Semua persoalan ini akan terjawab dalam karya mutakhir Ramlee Awang Mursyid dengan adegan-adegan saspen yang diadun kemas dengan nilai nilai kekeluargaan, agama dan cinta.

#sayajualbuku #kedaibuku #kedaibukuonline #bacabuku #bukumurah #sayajual #buku #sayasukabacabuku #sayasukabaca #bukumurahmalaysia #ulatbuku #ulatbukumalaysia #kedaibukumurah #kedaibukumalaysia #MalaysiaBookStore #BookshopMalaysia #LubukBukuMalaysia #LubukBukuMY #Sabahan #Sarawakians #BukuPrima #LegasiTombiruo #Tombiruo #RamleeAwangMurshid #RAM

SYABAS KUALA LUMPUR TELAH DINAMAKAN SEBAGAI UNESCO WORLD BOOK CAPITAL 2020.
.
Jom sama sama kita nantikan tahun yang menarik untuk industri buku tanahair. InsyaAllah juga Ramlee Awang Murshid hadir dengan karya karya yang lebih thriller. Mungkin ada Sunan pada tahun 2020? Kita nantikan sama-sama.
.
#klworldbookcapital2020 #ramleeawangmurshid #iamramians @klbaca2020 @unesco

#bagaikanputeri #ramleeawangmurshid Sinopsis & harga boleh rujuk di sini https://belibukuonline.com.my/alaf-21/828-bagaikan-puteri.html

JOKER dan White - gandingan dua penjenayah kejam yang saling tidak mengenali. Joker adalah contract killer dan White pula pemegang kontraknya. Kod rahsia mereka – ‘Mawar Putih.' Sasaran pembunuhan adalah golongan penjenayah kolar putih. Hubungan mereka retak setelah Joker mengalami serangan jantung secara tiba-tiba. Jantungnya berhenti berdenyut selama tiga minit. Logik akal, Joker sudah mati!

Faris dan Hambali - dua sahabat yang terpisah dan berbeza cara hidup. Faris bergelumang dosa. Hambali pula hamba yang zuhud. Setelah membilang tahun, mereka bertemu semula di Masjid Negara. Faris menyatakan hasrat hendak berubah dan Hambali tekad mahu membantu sahabatnya itu ‘taubat nasuha.' Cinta - muncul secara misteri. Junaidatul Al-Fatiah merupakan tunangan Hambali. Dalam diam, Faris turut mencintai gadis itu. Kedua-dua lelaki ini menggelarnya, ‘Raudhah.' Seorang gadis dicintai dua lelaki, pasti salah seorang harus mengorbankan perasaan dan keegoan. Tapi siapa?

RAUDHAH – banyak teka-teki yang sukar disimpulkan. Hanya iman dan takwa mampu melihat di sebalik tabir waktu. Persoalan muncul dalam bentuk yang sangat menyakitkan: keterbalikan cinta, keliru antara bayang dan jasad serta kitaran waktu yang mencetuskan huru-hara
.
RM25
.
Anda mencari koleksi novel Ramlee Awang Murshid? Dapatkannya di @al.amin.bookstore sebelum licin (Majoriti tajuk berstatus TERHAD)
.
Tiada cetakan semula (PUPUS) :

1. Mitos
2. Personal Justice
3. Anugerah Pertama
4. Pei Pan

Buku apa yang anda cari?
.
Whatsapp 014-557 3502 @ click link di bio IG untuk order dan pertanyaan.
.
HQ @al.amin.bookstore
Katalog Buku @katalog.buku
.
.
.
#thesecretprotocol #syurgabuatpendosa #syurgabuatkupendosa #bukusyurgabuatkupendosa #bukusyurgabuatpendosa #thelastkingdom #bukuthelastkingdom
#ramleeawangmurshid
#novelramleeawangmurshid #novelram #ram #tombiruo #sunan #kedaibuku #raudhah #novelraudhah

Intan Suryani

Berkali-kali dia koma dan kemudian sedar semula... menyebabkan mamanya percaya bahawa dia mempunyai 9 nyawa berdasarkan sebuah mimpi. Dihitung jumlah 'nyawa' yang diambil daripadanya, lalu mengundang trauma. Sungguh dia tidak percaya.... ketika koma, rohnya menyaksikan jasad sendiri yang terbujur.
.
RM19.90
.
Anda mencari koleksi novel Ramlee Awang Murshid? Dapatkannya di @al.amin.bookstore sebelum licin (Majoriti tajuk berstatus TERHAD)
.
Tiada cetakan semula (PUPUS) :

1. Mitos
2. Personal Justice
3. Anugerah Pertama
4. Pei Pan

Buku apa yang anda cari?
.
Whatsapp 014-557 3502 @ click link di bio IG untuk order dan pertanyaan.
.
HQ @al.amin.bookstore
Katalog Buku @katalog.buku
.
.
.
#thesecretprotocol #syurgabuatpendosa #syurgabuatkupendosa #bukusyurgabuatkupendosa #bukusyurgabuatpendosa #thelastkingdom #bukuthelastkingdom
#ramleeawangmurshid
#novelramleeawangmurshid #novelram #ram #tombiruo #sunan #kedaibuku #9nyawa #novel9nyawa

Ramlee Awang Murshid, penulis novel thriller yang begitu berpengaruh di Malaysia.

Jika anda peminat novel thriller, inilah penulis yang wajib anda baca karyanya.
Semua stok buku tersedia.
#gadisbuku #RAM #ramleeawangmurshid

TOMBIRUO : PENUNGGU RIMBA

Tiga kali surat wasiat itu dipinda. Empat nama telah disenaraikan. Nama kelima telah disingkirkan. Dua belas pembunuhan kemudian telah dilakukan. Lelaki sadis itu sanggup membunuh kerana nafsu, wang, kuasa dan dendam! Dan setelah 30 tahun, mereka dipertemukan untuk mengatur semula episod hidup yang penuh ngeri.
.
RM19.90 (Cover lama)
RM29.00 (Cover movie)
.
Anda mencari koleksi novel Ramlee Awang Murshid? Dapatkannya di @al.amin.bookstore sebelum licin (Majoriti tajuk berstatus TERHAD)
.
Tiada cetakan semula (PUPUS) :

1. Mitos
2. Personal Justice
3. Anugerah Pertama
4. Pei Pan

Buku apa yang anda cari?
.
Whatsapp 014-557 3502 @ click link di bio IG untuk order dan pertanyaan.
.
HQ @al.amin.bookstore
Katalog Buku @katalog.buku
.
.
.
#thesecretprotocol #syurgabuatpendosa #syurgabuatkupendosa #bukusyurgabuatkupendosa #bukusyurgabuatpendosa #thelastkingdom #bukuthelastkingdom
#ramleeawangmurshid
#novelramleeawangmurshid #novelram #ram #tombiruo #sunan #kedaibuku #tombiruopenunggurimba #penunggurimba #trilogitombiruo #semangathutan #tombiruoterakhir #legasitombiruo #novellegasitombiruo #banjamanggala #novelbanjamanggala

LAN LANI, JIMMY YEOH, PRAKASH KUMAR dan FARID JA'AH membunuh mangsa-mangsa mereka dengan kejam. Masing-masing melakukannya dengan cara yang hampir serupa. Angka 302 dilakar di dahi mangsa. Sejurus itu, mereka menghubungi polis dan melaporkan bahawa hukuman mati telah dilaksanakan. Ketika diberkas, mereka menyerah diri dalam keadaan bertelanjang bulat. Bagaimanapun, motif sebenar setiap pembunuhan sangat kabur. Andai dipadankan dengan psikologi manusia, ternyata mereka yang mengaku bertanggungjawab bukanlah orang yang waras. Kes-kes itu tidak dapat diselesaikan.

Tahun 2032 - seorang peguam, Rita Yuzalina menyertai projek rahsia yang dikendalikan oleh dua orang pakar psikiatri bertujuan untuk merungkaikan misteri pembunuhan itu. Namun, ia disabotaj. Pertukaran watak berlaku. Lebih menakutkan... tragedi lampau berulang lagi. Lebih dahsyat daripada apa yang dijangkakan!
RAMLEE AWANG MURSHID dalam karyanya kali ini mengingatkan bahawa rasa percaya merupakan perangkap yang boleh mengancam nyawa. Apabila tersedar sahaja, maut sudah di hadapan mata. Melarikan diri adalah perkara mustahil. Menyerah begitu sahaja menyebabkan kematian yang sia-sia. Cara paling selamat... jangan sesekali percaya! Sesiapa pun tidak terkecuali daripada pertuduhan, prasangka dan dijadikan suspek utama pembunuhan.
.
COVER BARU (ISI SAMA)
.
RM23
.
Anda mencari koleksi novel Ramlee Awang Murshid? Dapatkannya di @al.amin.bookstore sebelum licin (Majoriti tajuk berstatus TERHAD)
.
Tiada cetakan semula (PUPUS) :

1. Mitos
2. Personal Justice
3. Anugerah Pertama
4. Pei Pan

Buku apa yang anda cari?
.
Whatsapp 014-557 3502 @ click link di bio IG untuk order dan pertanyaan.
.
HQ @al.amin.bookstore
Katalog Buku @katalog.buku
.
.
.
#thesecretprotocol #syurgabuatpendosa #syurgabuatkupendosa #bukusyurgabuatkupendosa #bukusyurgabuatpendosa #thelastkingdom #bukuthelastkingdom
#ramleeawangmurshid
#novelramleeawangmurshid #novelram #ram #tombiruo #sunan #kedaibuku #fiksyen302 #novelfiksyen302 #mandatori #novelmandatori

Satu pembunuhan bersiri gadis-gadis sedang berlaku di Sabah. Mayat-mayat yang ditemui oleh polis didapati telah hilang mata dan buah pinggang. Ursula Gimbang, anak seorang tokoh korporat begitu risau adiknya, Janet yang tiba-tiba hilang menerima nasib yang sama. Apakah ia perbuatan manusia atau makhluk halus yang dikenali sebagai Ranggau? Oleh kerana Tuan Gimbang seorang tokoh yang terkenal, dia tidak mahu perkara itu dilaporkan kepada pihak polis.

Sebaliknya dia menyarankan agar Ursula mengupah penyiasat persendirian. Dan, Ursula menemui Rusdi Salleh, seorang penulis novel misteri kerana merasakan bahawa penulis itu mempunyai kebolehan menyiasat.
.
COVER BARU (ISI SAMA)
.
RM25
.
Anda mencari koleksi novel Ramlee Awang Murshid? Dapatkannya di @al.amin.bookstore sebelum licin (Majoriti tajuk berstatus TERHAD)
.
Tiada cetakan semula (PUPUS) :

1. Mitos
2. Personal Justice
3. Anugerah Pertama
4. Pei Pan

Buku apa yang anda cari?
.
Whatsapp 014-557 3502 @ click link di bio IG untuk order dan pertanyaan.
.
HQ @al.amin.bookstore
Katalog Buku @katalog.buku
.
.
.
#thesecretprotocol #syurgabuatpendosa #syurgabuatkupendosa #bukusyurgabuatkupendosa #bukusyurgabuatpendosa #thelastkingdom #bukuthelastkingdom
#ramleeawangmurshid
#novelramleeawangmurshid #novelram #ram #tombiruo #sunan #kedaibuku #ranggau #novelranggau #9nyawa #novel9nyawa #novelakubercerita

ATAS nama cinta... mahligai impian itu dibina. Vila Sepi menjadi mahar kasih Arif terhadap isterinya, Karmila. Namun, tragedi dahsyat memusnahkan kegembiraan yang dikecapi.
Beberapa tahun berlalu... vila yang ditinggalkan dikatakan berhantu. Jikon, seorang pemuda Orang Asli bagai digamit memasuki vila itu. Akhirnya, dia menjadi korban pertama.
Setelah itu, mistik di vila itu tiba-tiba sepi. Masyarakat Orang Asli percaya 'sesuatu' yang berada di situ sedang 'tidur'. Tiada siapa berani mengusik. Jika ia 'terbangun', maka pembunuhan pasti terjadi lagi.
Ema, seorang wanita masyarakat Orang Asli yang berpendidikan, secara diam-diam berusaha meneroka vila yang menjadi lambang cinta Arif dan Karmila itu. Secara tidak sengaja, dia telah 'membangunkan sesuatu' di dalam vila berkenaan.
Arafat, abang Arif telah menugaskan beberapa orang yang dipercayai untuk membongkar misteri pembunuhan itu. Namun, satu kuasa jahat telah memburu mereka sehingga mengancam nyawa. Tragedi silam berulang kembali!
.
COVER BARU (ISI SAMA)
.
RM25
.
Anda mencari koleksi novel Ramlee Awang Murshid? Dapatkannya di @al.amin.bookstore sebelum licin (Majoriti tajuk berstatus TERHAD)
.
Tiada cetakan semula (PUPUS) :

1. Mitos
2. Personal Justice
3. Anugerah Pertama
4. Pei Pan

Buku apa yang anda cari?
.
Whatsapp 014-557 3502 @ click link di bio IG untuk order dan pertanyaan.
.
HQ @al.amin.bookstore
Katalog Buku @katalog.buku
.
.
.
#ramleeawangmurshid
#novelramleeawangmurshid #novelram #ram #tombiruo #sunan #kedaibuku #ungukarmila #novelungukarmila #bagaikanputeri #novelbagaikanputeri #suterabidadari #novelsuterabidadari #sunancintanansakti #hijabsangpencinta #cintasufi #novelcintasufi #sunanmusafir #novelsunanmusafir #raudhah #fiksyen302 #satujanji #andingayangan #novelimaginasi #cintasangratu #akubercerita

MIKHAIL bukan sekadar sebuah nama. Selama 16 tahun menjadi pelarian di perantauan, dia muncul semula memburu mangsa-mangsanya. Mikhail membunuh kerana dendam lama. Sewaktu usia remaja, keluarganya telah ditembak mati. Mikhail telah diselamatkan Dickens, seorang lelaki Amerika Syarikat yang juga merupakan rakan niaga ayahnya, Tuan Sadon. Dickens melatih Mikhail menjadi seorang pembunuh profesional untuk membela kematian keluarga.
Dalam pada itu, Mikhail juga menghidapi sejenis penyakit paranormal. Apabila retina matanya terkena cahaya matahari atau silauan lampu yang terang lagi tajam, dia akan berada dalam satu dimensi yang tidak diketahui. Kadangkala dia terperangkap antara dua dimensi fantasi dan realiti. Akibatnya, Mikhail sukar membezakan mana yang benar.
.
COVER BARU (ISI SAMA)
.
RM23
.
Anda mencari koleksi novel Ramlee Awang Murshid? Dapatkannya di @al.amin.bookstore sebelum licin (Majoriti tajuk berstatus TERHAD)
.
Tiada cetakan semula (PUPUS) :

1. Mitos
2. Personal Justice
3. Anugerah Pertama
4. Pei Pan

Buku apa yang anda cari?
.
Whatsapp 014-557 3502 @ click link di bio IG untuk order dan pertanyaan.
.
HQ @al.amin.bookstore
Katalog Buku @katalog.buku
.
.
.
#thesecretprotocol #syurgabuatpendosa #syurgabuatkupendosa #bukusyurgabuatkupendosa #bukusyurgabuatpendosa #thelastkingdom #bukuthelastkingdom
#ramleeawangmurshid
#novelramleeawangmurshid #novelram #ram #tombiruo #sunan #kedaibuku #mikhail #novelmikhail #tombiruo #noveltombiruo #tombiruoterakhir

Fenomena Halo telah mengheret lima manusia yang berlainan tempat dan berbeza tahun ke sebuah dunia magis. Sebuah dunia di hujung waktu ketika tamadun serta peradaban manusia mulai terhakis. Mereka yang terpilih adalah Saifudin, Tombiruo, Mikhail, Ryu-Watanabe dan Carlos. Terjebak ke lokasi yang berbeza-beza.
Saifudin bertemu Syeikh Thauban – satu-satunya manusia penjaga masjid. Dipercayai masjid terakhir yang terselamat.
Tombiruo yang kini berwajah manusia dan tampan, jatuh cinta pada seorang perempuan Tur-Kus yang rupawan bernama Juvia.
Ryu-Watanabe diselamatkan orang-orang Memalik yang menghuni underground city di Derinkuyu.
Mikhail pula bergaul hidup dalam gerombolan dubuk yang pandai berkata-kata.
Manakala Carlos menjadi tawanan perang di Buyuk Bulsinatur. Dia dijagai perempuan pendamping bernama Cinnie.
Masa secara perlahan-lahan telah mempertemukan mereka. Namun di kalangan mereka ada yang berpihak kepada kejahatan yang diterajui seekor makhluk gagah dipanggil Tuan Turak – pemimpin boneka di sebalik satu kuasa yang lebih kejam lagi dahsyat.
Apabila dunia semakin dihampiri Dukhan (asap tebal,) maka peperangan tidak mampu dielakkan lagi. Mereka bertempur sampai mati! .
.
COVER BARU (ISI SAMA) .
.
RM25
.
Anda mencari koleksi novel Ramlee Awang Murshid? Dapatkannya di @al.amin.bookstore sebelum licin (Majoriti tajuk berstatus TERHAD)
.
Tiada cetakan semula (PUPUS) :

1. Mitos
2. Personal Justice
3. Anugerah Pertama
4. Pei Pan

Buku apa yang anda cari?
.
Whatsapp 014-557 3502 @ click link di bio IG untuk order dan pertanyaan.
.
HQ @al.amin.bookstore
Katalog Buku @katalog.buku
.
.
.
#thesecretprotocol #syurgabuatpendosa #syurgabuatkupendosa #bukusyurgabuatkupendosa #bukusyurgabuatpendosa #thelastkingdom #bukuthelastkingdom
#ramleeawangmurshid
#novelramleeawangmurshid #novelram #ram #tombiruo #sunan #kedaibuku #magis #novelmagis #trilogisunan #novelsunan #noveltrilogisunan #koleksinovelram

Ready stok rm28

AMAR diselamatkan sepasukan komando Malaysia di sebuah telaga pada penghujung Perang Bosnia pada tahun 1995. Askar-askar Serbia yang memburunya ditemui mati dibaham kawanan serigala. Amar bersama sebilangan kanak-kanak Bosnia dibawa ke Malaysia dalam program anak angkat. Dia akhirnya diasuh dan dibesarkan oleh keluarga seorang jeneral, iaitu Dato’ Husam dan isterinya, Datin Normazlina. Pasangan itu mempunyai seorang anak perempuan bernama Rania.
Dua puluh tiga tahun berlalu, Amar sering dibayangi seekor serigala salji. Sering bermimpi berada di lembah banjaran Bosnia-Herzegovina yang hanya dihuni kawanan serigala. Dipercayai lembah banjaran itu kehilangan seorang Armel. Sejak peristiwa itu kehidupan Amar menjadi serabutan. Akhirnya dia pulang semula ke Bosnia-Herzegovina untuk mencari jawapan tentang asal usulnya yang diyakini berasal dari lembah berjiwa kosong.

Rania yang bertugas di sebuah stesen penyiaran antarabangsa membuat penggambaran travelog musim kedua tentang perang Bosnia. Bagaimanapun perancangannya tidak menjadi apabila diculik di Saravejo bersama dua rakan sekerjanya. Amar yang kebetulan berada di Wilayah Balkan nekad untuk menjejaki adiknya. Pada masa yang sama pembunuhan bersiri turut berlaku. Culik dan bunuh, jenayah kejam yang sedang disiasat oleh seorang pegawai polis veteran bernama Hasanovic.
Banja Manggala – apakah maknanya di lembah banjaran Bosnia-Herzegovina? Siapakah Armel yang hilang itu? Apakah hubungan Amar dengan kawanan serigala? RAMLEE AWANG MURSHID menukilkan sebuah fantasi ibarat mengolahnya menjadi sebuah filem. Sarat dipenuhi saspens. Elemen cinta sangat kuat kali ini. Disulami dengan lataran salji dan bayu pergunungan dalam dunia magis yang tersembunyi. . . .
#tombiruo #noveltombiruo #ungukarmila #novelungukarmila #ranggau #novelranggau #banjamanggala #novelbanjamanggala.
.
#pasarnovel #pasarbuku #ramleeawangmurshid.
.
whatapps / telegram 01110273696 @ 0173131998
serious buyer only
booked 48hours before open back .
.
#sayajualnovel
#trustedseller
#pasarbuku
#pasarnovel
#bazaarpaknil
#limitededitionnovel
#kedaibukuonline
#novelmelayu

#izansupian

Selamat Hari Malaysia dari Ramlee Awang Murshid Fan Club.
.
Sempena Hari Malaysia kami berkongsi sinopsis novel Igauan Maut iaitu karya pertama Ramlee Awang Murshid. (Sinopsis di gambar kedua)
.
Novel ini telah masuk cetakan ke-4 dengan wajah baru. Novel ini pernah memenangi Peraduan Novel Dewasa 1992 anjuran Dewan Bahasa & Pustaka.
.
Untuk memiliki novel boleh tempah melalui www.facebook.com/RAMFCStore, siap dengan tandatangan penulis.
.
Selamat Hari Malaysia dari Ramlee Awang Murshid, Keluarga & RAMFC.
.
#harimalaysia2018 #sayangimalaysiaku #ramleeawangmurshid #igauanmaut

Finally.... Habis dah kisah Saifuddin Jalis.. Sengaja aku tak habiskan dulu dulu sebab nanti rindu dengan watak si Saifuddin Jalis neh..

Pengembaraan Saifuddin Jalis dari Bagaikan Puteri sehingga lah Sunan Cinta Nan Sakti adalah pengembaraan yang diluar jangkauan pemikiran manusia biasa macam aku neh..

Tak reti nak ulas bebanyak sebab aku memang tak pernah tak suka dengan karya RAM.. HAHAHAHAHAHA!! •

Sebab neh buku yang terakhir kisah sunan.. 😭😭😭😭.. Nangis weyh.. Huhuhuhuhu..
#iamramians
#ramleeawangmurshid
#trilogisunan
#sunancintanansakti

Ciri² Baju Peplum Kanak²

Peplum Kedut Viral hot,kiut miut habis 😍
Ada gugirls?jom grab sepasang dua..terlajak comel nanti
.
Promosi Hari Malaysia
Harga Saiz 2 - 8 RM55
Harga Saiz 10 - RM60
Free postage seluruh Malaysia 🇲🇾
.
CIRI-CIRI BAJU PEPLUM KANAK2
💛- 100% cotton berkualiti
💛- Kain sejuk dan menyerap peluh
💛- Tidak mengecut dan warna tidak luntur
💛- Kolar potongan bulat
💛- Mempunyai zip di belakang baju
💛- Lengan baju tiga suku. Utk size 2 tiada lengan baju (sleeveless).Utk size 10 lengan panjang.
💛- Ropol di keliling pinggang
💛- Getah di pinggang boleh ditarik sehingga 5 inci
💛- Kain duyung kembang di bawah
.
Wasap terus 👇
.
http://fyrazzstylish.wasap.my/
http://fyrazzstylish.wasap.my/
http://fyrazzstylish.wasap.my/

TAJUK NOVEL: MAGIS
PENULIS: RAMLEE AWANG MURSHID
PENERBIT: BUKU PRIMA
STATUS NOVEL: BARU
.
HARGA ZAWZA NOVEL SERAM THRILLER: RM23
.
SINOPSIS:
Fenomena Halo telah mengheret lima manusia yang berlainan tempat dan berbeza tahun ke sebuah dunia magis. Sebuah dunia di hujung waktu ketika tamadun serta peradaban manusia mulai terhakis. Mereka yang terpilih adalah Saifudin, Tombiruo, Mikhail, Ryu-Watanabe dan Carlos. Terjebak ke lokasi yang berbeza-beza.
.
Saifudin bertemu Syeikh Thauban satu-satunya manusia penjaga masjid. Dipercayai masjid terakhir yang terselamat.
.
Tombiruo yang kini berwajah manusia dan tampan, jatuh cinta pada seorang perempuan Tur-Kus yang rupawan bernama Juvia.
.
Ryu-Watanabe diselamatkan orang-orang Memalik yang menghuni underground city di Derinkuyu.
.
Mikhail pula bergaul hidup dalam gerombolan dubuk yang pandai berkata-kata.
.
Manakala Carlos menjadi tawanan perang di Buyuk Bulsinatur. Dia dijagai perempuan pendamping bernama Cinnie.
.
Masa secara perlahan-lahan telah mempertemukan mereka. Namun di kalangan mereka ada yang berpihak kepada kejahatan yang diterajui seekor makhluk gagah dipanggil Tuan Turak – pemimpin boneka di sebalik satu kuasa yang lebih kejam lagi dahsyat.
.
Apabila dunia semakin dihampiri Dukhan (asap tebal,) maka peperangan tidak mampu dielakkan lagi. Mereka bertempur sampai mati!
.
WHATSAPP/TELEGRAM📲 +6011 1131 1234
WHATSAPP/TELEGRAM📲 +6011 1131 1234
WHATSAPP/TELEGRAM📲 +6011 1131 1234
.
#MAGIS #MAGISMURAH #NOVELMAGIS #NOVELMAGISMURAH #BUKUPRIMA #RAMLEEAWANGMURSHID #ONLINESHOP #NOVELTHRILLER #NOVELTHRILLERMURAH #NOVELTHRILLERBARU #NOVELTHRILLERBARUMURAH #NEWNOVEL #NOVELBARU #NOVELBARUMURAH #NOVELPRELOVED #NOVELPRELOVEDMURAH #PRELOVEDNOVEL #PRELOVEDNOVELMURAH #NOVELMURAH #SAYAJUALMURAH #TRUSTEDSELLER #NOVELADAPTASIDRAMA #NOVELADAPTASIFILEM #NOVELEDISITERHAD #NOVELEDISITERHADMURAH #ZAWZANOVELSERAMTHRILLER

Most Popular Instagram Hashtags