#MotivasiKejayaan

MOST RECENT

Memang mudah untuk kamu terleka dengan impian & cita cita yang besar,tapi bukan mudah pula untuk menghargai apa yang telah kamu capai sekarang.
.
Jangan senang terperangkap dengan perasaan tidak puas hati dengan apa yang ada.
.
Tips mudah : masa yang kamu selalu habiskan dengan rasa semuanya tidak cukup,apa kata kamu cuba rasai bila kehilangan apa yang kamu ada.
.
#motivationalquotes
#katainspirasi
#inspirasi
#inspirationalquotes
#katakatabijak #katakatamotivasi #motivasikejayaan #instaquotes #azizanosman #terapiinstagram #profmuhaya #syukurselalu #quotesoftheday #positivity #positivevibes #positivethinking #depressionquotes #antidepressi #penenangjiwa #tenang #ebitlew #followforfollowback #positivecircle #goodvibes #power #powertothepeople #remaja #pelajar #spm #happy

Penting kita membaca bahan2 yang berinformasi,baik & berfaedah jika kita nak "develop" kualiti kehidupan kita dalam segala aspek dengan bagus.
.
.
Memang agak mudah kita terpengaruh dengan negativity dalam apa yang kita nampak & baca di zaman media sosial yang agak payah di kawal.Jadi kita sendiri kena in charge apa yang perlu di salur pada diri kita,apa yang perlu dan tidak.Semua nya adalah The power of Choice.
.
Setuju?!
Share jika bermanfaat✨
.
.
#motivationalquotes
#katainspirasi
#inspirasi
#inspirationalquotes
#katakatabijak #katakatamotivasi #motivasikejayaan #instaquotes #azizanosman #terapiinstagram #profmuhaya #syukurselalu #quotesoftheday #positivity #positivevibes #positivethinking #depressionquotes #antidepressi #penenangjiwa #tenang #ebitlew #followforfollowback #positivecircle #goodvibes #power #powertothepeople #remaja #pelajar #spm

😍 MOTIVASI PAGI 😍
--------------------
Bila Kita Terlepas Satu Rezeki, Janganlah Sedih. Itu Bermakna Allah Hendak Bagi Rezeki Yang Lebih Baik Untuk Kita.

Percayalah, hidup dan rezeki kita sudah ditentukan Allah. Kita usaha lebih, kita dapat lebih. Allah tahu apa yang terbaik untuk kita.

#MotivasiKejayaan
#agentmayyababycreamshahalam
#sharingiscaring

😍 MOTIVASI PAGI 😍
--------------------
Bila Kita Terlepas Satu Rezeki, Janganlah Sedih. Itu Bermakna Allah Hendak Bagi Rezeki Yang Lebih Baik Untuk Kita.

Percayalah, hidup dan rezeki kita sudah ditentukan Allah. Kita usaha lebih, kita dapat lebih. Allah tahu apa yang terbaik untuk kita.

#MotivasiKejayaan
#YouBaby
#mayyababycream5in1
#mayyababycreamkelantan
#mayyababycreampasirputeh

Memang senang untuk kita terleka dengan cita2 yang tinggi tapi bukan mudah untuk menghargai apa yang kita telah capai hingga hari ini walaupun sekecil2 kejayaan.Jangan terperangkap dengan perasaan tidak "Puas hati" dengan apa yang ada.
.
Tips : masa yang terbuang dengan merasakan semuanya tak cukup itu, kita gantikan dengan bagaimana "feeling" kita kalau kita kehilangan apa yang sedia ada
.
.
#motivationalquotes
#katainspirasi
#inspirasi
#inspirationalquotes
#katakatabijak #katakatamotivasi #motivasikejayaan #instaquotes #azizanosman #terapiinstagram #profmuhaya #syukurselalu #quotesoftheday #positivity #positivevibes #positivethinking #depressionquotes #antidepressi #penenangjiwa #tenang #followforfollowback #positivecircle #goodvibes

Luangkan masa dengan
1)mereka yang buat kamu baik
2)mereka yang nampak betapa hebatnya kamu
3)mereka yang mahu melihat kamu berjaya
4)mereka yang berinspirasi & bersyukur selalu
.
.
Tag mereka yang kamu mahu luangkan masa selalu
.
.
#motivationalquotes
#katainspirasi
#inspirasi
#inspirationalquotes
#katakatabijak #katakatamotivasi #motivasikejayaan #instaquotes #azizanosman #terapiinstagram #profmuhaya #syukurselalu #quotesoftheday #positivity #positivevibes #positivethinking #depressionquotes #antidepressi #penenangjiwa #tenang #followforfollowback

Terkadang ada masa kita rasa kita perlu meluahkan kepada seseorang,tapi bukan semua suka dengar masalah.Maybe mereka pun dah cukup dengan masalah mereka sendiri.
Setuju?!
.
Salam Jumaat
Share sekiranya bermanfaat❤
.
.
.
#motivationalquotes
#katainspirasi
#inspirasi
#inspirationalquotes
#katakatabijak #katakatamotivasi #motivasikejayaan #instaquotes
#antidepressi #depressionquotes #instamood #salamjumaat #katainspirasi #hati #salamsatujiwa

Peringatan diri sendiri
Kadang kadang kita lupa.
Perasaan takut ,risau lagi kuat dari keberaniaan kita sebenarnya.
Especially dalam kita nak melakukan sesuatu yang boleh menghasilkan kejayaan.
Alangkah ruginya kalau kita asyik berkalau kalau.
Moral of the story
Just do it,Buat jer.
Lagi lagi kalau instinct kita memang yakin itu sesuatu yang bagus.
.
.
#motivationalquotes
#katainspirasi
#inspirasi
#inspirationalquotes
#katakatabijak #katakatamotivasi #motivasikejayaan #instaquotes

Helloo
moninksss

Jika anda betul-betul mahu berjaya #ToTheNextLevel anda akan pastikan diri anda di kelilingi oleh orang yang lebih berjaya dari diri sendiri. Ini akan membuatkan anda akan berusaha lebih Lagi supaya anda sama berjaya nya dengan mereka.

Ada akan terdorong untuk berjaya sama seperti mereka bahkan mahu belajar dari mereka bagaimana mereka mencapai kejayaan. Anda mahu bermentor dengan mereka. Dan jadikan mereka sebagai ‘role model’ untuk Berjaya.
Itu yang saya akan buat , Insyaallah .

#MotivasiKejayaan
#AkuInginBerjayA
#KisahPejuangStg

Hidup ini terlalu singkat.
Apakah manfaat yang telah kita berikan kepada orang lain?

#foreverlivingproducts # kedaikakyusriyadh #motivasikejayaan #desert

Muhasabah diri sendiri.

Kita termasuk golongan yang suka habiskan masa bincang pasal apa? Apa topik yang kita habiskan masa untuk berbincang, berbual, bersembang, berngobrol, meletakkan posting dan comments dll, itulah menggambarkan LEVEL OF SUCCESS diri kita... Credit : Tn Zulkiflie Shafie

#TipKejayaan #MotivasiKejayaan #BukuZeroHutangV3

KEJAYAAN tak kan datang pada PENUNGGU & PELANGUT‼️
KEJAYAAN datang pada yang BERUSAHA💪💪 Morning uolls😘

#motivasikejayaan #selamatpagi #misiaininthehouse

Bila mengikuti banyak kisah orang berjaya, saya dapat simpulkan; orang yang lebih berjaya bukan disebabkan mereka lebih pandai, tetapi disebabkan mereka lebih rajin berusaha.

#TipKejayaan #MotivasiDiri #MotivasiKejayaan #BukuZeroHutang #MohdZulkifliDotCom #MohdZulkifliShafie

1)Diri Sendiri
Musuh utama kejayaan ialah diri sendiri. Ramai orang masih ego dan malu nak lihat kelemahan diri mereka.
Sebelum kita nak salahkan sesuatu yang dah terjadi pada diri kita, kita ‘Self Reflect’ dahulu. Mengaku segala kelemahan dan keburukan kita. Bila kita dah boleh mengaku dan terima kesalahan kita seadanya, barulah kita boleh belajar nak improve diri kita dengan sepenuh hati dan seterusnya barulah kita boleh nampak dengan mudah kat mana perkara yang nak kita perbaiki.

2) Mentaliti
Mentaliti tak kuat punca orang asyik gagal dan berputus asa. Ramai orang idamkan yang baik-baik, yang senang-senang.
Buat hari ni, esok terus jadi. Buka bisnes hari ini, esok terus kaya. Setiap apa yang kita nak capai ada prosesnya. Ada langkah demi langkah yang perlu kita lalui. Kalau dah terlampau selesa di sesuatu tempat anda jangan fikir dengan keselesaan anda, anda akan dapat capai kejayaan yang baru.

3) Perasaan
You’re Biggest Fear – Kalau kita benar-benar nak berjaya, perasaan takut ‘fear’ dalam diri adalah perkara paling besar harus kita hadapi dan kita atasi.
Selagi kita ada perasaan takut dalam diri kita, selagi itulah kita akan jadi pengecut sampai bila-bila! Bunyi macam kena kecam ya? Tetapi selagi kita tak boleh buang ‘fear’ dalam diri kita selagi itulah kita takkan berjaya sampai bila-bila.

4)Kata-Kata org lain.
Ada orang, dia tak cukup kuat untuk ‘make decision’ untuk buat tindakan dalam hidup. Dia biarkan dirinya dikawal oleh suara-suara orang lain, suara-suara kawan dan saudara yang mengatakan rugi kalau kau lepaskan duit pencen…
Isunya, kenapa kita nak biarkan orang lain ‘dictate’ hidup kita? Kenapa nak biarkan mereka ‘tentukan’ hidup kita, adakah mereka yang bakal bantu bayar hutang dan bil kita, adakah mereka yang bakal teman kita bila kita dah tua. Kenapa kita tak berjaya sekarang, kenapa nak tunggu berjaya kemudian? Selagi kita biarkan diri kita dikuasai oleh suara orang lain, suara kecil yang negatif, kita takkan kemana.

5)Kegagalan yg lepas.
Tak Perlu Malu Dengan Kegagalan yang Terjadi, yang Harusnya Malu Itu Jika Kamu Gagal dan Kamu Menyerah Begitu Saja.
Move on dan usaha lebih.
#motivasikejayaan #kedaikakyusriyadh #foreverlivingpr

Assalamualaikum and good day everyone.
It was a great day yesterday. Helping people to start their business while working on their jobs.
Everybody appreciates the power of extra Income.
Do you need extra income?
Do you have a business mindset?
Do you love working in a team community?
If yes message me and il hook you on the next Orientation.

#kedaikakyusriyadh #jombusiness #jombuatduit
#helpmorepeople #foreverlivingproducts #ForeverProud #passion #positivevibes #sideincome #motivasikejayaan #tips #usahawanjutawan #usahawanmuda #usahawanmelayu #Malaysia #magnetrezeki

Most Popular Instagram Hashtags