#DavidMachado

MOST RECENT

[A monografia da pós não me deixou postar nenhum dos livros lidos por aqui. Agora, que estamos na bonança, partilharei com vocês!] ☕️📗📚✏️ Deixem falar as pedras, David Machado.
#externamentos #literatura #literaturacontemporanea #livros #books #leitura #escritores #booklovers #leitores #pensamentos #booklover #frasedodia #libros #livrosecafe #literaturaportuguesa #trechos #trechosdelivros #horadocafe #grandesescritores #literaturafantastica #portugal #amoler #leitorapaixonado #livrosde2018 # #davidmachado

This week we had the Portuguese author David Machado in Bulgaria. He presented his book "Avarege Happiness Index". I was lucky enough to be his interprete for the event when he said something very interesting. While he was writing the book he was keeping a journal of happiness. Every day he was writing down the one thing from the day that made him most happy and he realized that these were always small and simple things. So today the gorgeous sunny day makes me happy. How about you?
.
.
#davidmachado #índicemédiodefelicidade #inerprete #simplethings #whatmakesushappy #sunnyday #пролетенпанаирнакнигата #софия

“I’m at peace; I don’t need hope... too much hope makes a life full of loose ends. — #theshelflifeofhappiness

Nga  1 në 10, sa të lumtur ndiheni? – është kjo pyetja qëndrore e romanit “Indeksi mesatar i lumturisë” nga shkrimtari portugez David Mochado. Teksa lexoni këtë roman, këtë pyetje do t’ja drejtoni shpesh vetes e kur të mbyllni kapitujt me radhë, do të pyesni njerëzit që ju rrethojnë. Përgjigjen e tyre, sigurisht, do ta mendoni me kujdes duke e parë gjithçka me sytë dhe analizën e Danielit, personazhit kryesor të romanit.

Linku në bio!

#libratqedua #indeksimesatarilumturise #libratqeduablog #davidmachado @botimepegi

#Repost @dukagjinibookstore (@get_repost)
・・・
A mund të matet lumturia? Rreth kësaj pyetjeje është ndërtuar romani “Indeksi mesatar i lumturisë” i shkrimtarit portugez David Machado. Protagonisti i romanit është Danieli, tridhjetë e shtatë vjeç, në kërkim të identitetit të vet dhe të lumturisë, pas traumave të njëpasnjëshme të humbjes së punës, familjes dhe shtëpisë, në një Lisbonë të fshikulluar dhimbshëm nga kriza ekonomike.
Nëse Danieli arrin ta lërë pas të shkuarën, të shkëputet prej saj, ai do të mund të kthehet përsëri në identitet, duke shpëtuar kështu jo vetëm veten, por edhe të gjithë ata që janë të rëndësishëm për të.
Ky roman hedh pikëpyetje të rëndësishme mbi rolin që luajnë arritjet e sukseset, apo çfarë njihen botërisht si të tilla, në lumturinë tonë. A janë vërtet këto që na bëjnë të ndihemi të lumtur? Apo ndoshta janë gjërat e vogla: një falënderim, një buzëqeshje e ngrohtë, përqafimi i fëmijëve, mbështetja e partnerit… Ndoshta të tjerat janë thjesht një stoli e bukur, antike, por e rëndë, shumë e rëndë. Kush e ka, e mban me krenari, me xhelozi, por kur nuk e kemi, kur fati na bën ta humbim, ndihemi më të lehtë, më të lirë, më vetvetja.

@botimepegi
#dukaginibookstore #davidmachado #pride #indeksimesatarilumturise #happiness #love #sedness #beauty #bookstagram #bookshop #booklover #bookquotes #bookworm #bookshelf #book #photography #insta #instago #bookphotography #bookphoto

A mund të matet lumturia? Rreth kësaj pyetjeje është ndërtuar romani “Indeksi mesatar i lumturisë” i shkrimtarit portugez David Machado. Protagonisti i romanit është Danieli, tridhjetë e shtatë vjeç, në kërkim të identitetit të vet dhe të lumturisë, pas traumave të njëpasnjëshme të humbjes së punës, familjes dhe shtëpisë, në një Lisbonë të fshikulluar dhimbshëm nga kriza ekonomike.
Nëse Danieli arrin ta lërë pas të shkuarën, të shkëputet prej saj, ai do të mund të kthehet përsëri në identitet, duke shpëtuar kështu jo vetëm veten, por edhe të gjithë ata që janë të rëndësishëm për të.
Ky roman hedh pikëpyetje të rëndësishme mbi rolin që luajnë arritjet e sukseset, apo çfarë njihen botërisht si të tilla, në lumturinë tonë. A janë vërtet këto që na bëjnë të ndihemi të lumtur? Apo ndoshta janë gjërat e vogla: një falënderim, një buzëqeshje e ngrohtë, përqafimi i fëmijëve, mbështetja e partnerit… Ndoshta të tjerat janë thjesht një stoli e bukur, antike, por e rëndë, shumë e rëndë. Kush e ka, e mban me krenari, me xhelozi, por kur nuk e kemi, kur fati na bën ta humbim, ndihemi më të lehtë, më të lirë, më vetvetja.

@botimepegi
#dukaginibookstore #davidmachado #pride #indeksimesatarilumturise #happiness #love #sedness #beauty #bookstagram #bookshop #booklover #bookquotes #bookworm #bookshelf #book #photography #insta #instago #bookphotography #bookphoto

*Što je to indeks sreće?'
"Temelji se na jrdnom jedinom pitanju. Na ljeetvici od 1 do 10, koliko se osjećate zadovoljno životom u cjelini?'"
"Ali slutim da većina ljudi olako shvaća to pitanje osobito zato što većina ljudi nema pojma što je to sreća"

#davidmachado #indekssrece #indexofhappiness #behappy #booksandhappiness #happinessinbooks #enjoylife #carpediem #booksandweekends #booksonsaturday #booksandspring #outdoorreading #bookstagram #instareads📚 #lifelover #fuelforlife #fulloflife #bookworms #procitajto #lovereading

Numa voltinha pela biblioteca peguei este livro, com todos os riscos inerentes de conhecer um novo autor!

#davidmachado #literaturaportuguesa

BOTIM I RI
A mund të matet lumturia? Rreth kësaj pyetjeje është ndërtuar romani “Indeksi mesatar i lumturisë” i shkrimtarit portugez David Machado. Protagonisti i romanit është Danieli, tridhjetë e shtatë vjeç, në kërkim të identitetit të vet dhe të lumturisë, pas traumave të njëpasnjëshme të humbjes së punës, familjes dhe shtëpisë, në një Lisbonë të fshikulluar dhimbshëm nga kriza ekonomike.

Nëse Danieli arrin ta lërë pas të shkuarën, të shkëputet prej saj, ai do të mund të kthehet përsëri në identitet, duke shpëtuar kështu jo vetëm veten, por edhe të gjithë ata që janë të rëndësishëm për të.

Ky roman hedh pikëpyetje të rëndësishme mbi rolin që luajnë arritjet e sukseset, apo çfarë njihen botërisht si të tilla, në lumturinë tonë. A janë vërtet këto që na bëjnë të ndihemi të lumtur? Apo ndoshta janë gjërat e vogla: një falënderim, një buzëqeshje e ngrohtë, përqafimi i fëmijëve, mbështetja e partnerit… Ndoshta të tjerat janë thjesht një stoli e bukur, antike, por e rëndë, shumë e rëndë. Kush e ka, e mban me krenari, me xhelozi, por kur nuk e kemi, kur fati na bën ta humbim, ndihemi më të lehtë, më të lirë, më vetvetja.

Përktheu: Ilirjana Agalliu
Nr. I faqeve: 262
Çmimi: 800 L
#libratqëdua #indeksimesatarilumturise #davidmachado #botimetpegi

10 botimet më të reja shqip:
4. Indeksi mesatar i lumturisë.-David Machado.
Ky roman trajton çështjen e vjetër të lumturisë, të arsyeve për të qenë të lumtur dhe hedh pikëpyetje mbi rolin e arritjeve e të sukseseve, ato që botërisht njihen dhe quhen të tilla, në jetën tonë.
Sjellë ne shqip nga @botimepegi
E keni lexuar miq? 🤗
#edhenjëkapitull #indeksimesatarilumturise #davidmachado

Estória preferida "Um Tubarão na Banheira" livro oferecido ao mano na 3a classe pelo próprio autor. Longe de imaginarmos que enriqueceria o imaginário de um segundo filho #books #davidmachado #tubaraonabanheira 😍

Dramatik, realist, herë-herë i hareshëm: ky është një roman mbi shpresën, një rrëfim që na mëson shumë mbi veten tonë.

A mund të matet lumturia? Rreth kësaj pyetjeje është ndërtuar romani “Indeksi mesatar i lumturisë” i shkrimtarit portugez #DavidMachado. Protagonisti i romanit është Danieli, tridhjetë e shtatë vjeç, në kërkim të identitetit të vet dhe të lumturisë, pas traumave të njëpasnjëshme të humbjes së punës, familjes dhe shtëpisë, në një Lisbonë të fshikulluar dhimbshëm nga kriza ekonomike. Nëse Danieli arrin ta lërë pas të shkuarën, të shkëputet prej saj, ai do të mund të kthehet përsëri në identitet, duke shpëtuar kështu jo vetëm veten, por edhe të gjithë ata që janë të rëndësishëm për të. Ky roman hedh pikëpyetje të rëndësishme mbi rolin që luajnë arritjet e sukseset, apo çfarë njihen botërisht si të tilla, në lumturinë tonë. A janë vërtet këto që na bëjnë të ndihemi të lumtur? Apo ndoshta janë gjërat e vogla: një falënderim, një buzëqeshje e ngrohtë, përqafimi i fëmijëve, mbështetja e
partnerit... Ndoshta të tjerat janë thjesht një stoli e bukur, antike, por e rëndë, shumë e rëndë. Kush e ka, e mban me krenari, me xhelozi, por kur nuk e kemi, kur fati na bën ta humbim, ndihemi më të lehtë, më të lirë, më vetvetja.

#lexonilibra #libratemire #unelexoj #kendi_i_leximit #booklover #bookblogger #bookaddicted #bookstagram #books #bookish #bibloiphile #bibliomaniac

Botim i ri!
•••
Ky roman trajton çështjen e vjetër të lumturisë, të arsyeve për të qenë të lumtur dhe hedh pikëpyetje mbi rolin e arritjeve e të sukseseve, ato që botërisht njihen dhe quhen të tilla, në jetën tonë.
#botimepegi #indicemediodefelicidade #davidmachado #koleksionimozaik #botimiri

Most Popular Instagram Hashtags