[PR] Gain and Get More Likes and Followers on Instagram.

#asofcb

1578 posts

TOP POSTS

11 tahun dalam industri.
Popularity tidak merubah Alif Satar.
You make us proud Boss πŸ’•πŸ˜˜πŸ’‹
-
Part 3, Boss Alif Satar di #MelodiTV3.
πŸŽ₯ few months ago.

Video credits :
Cerita Artis Malaysia Youtube
@alifsatar
@alifsatarofficialfc
@alifsatarofficialfcsg
#AlifSatar
#AlifSatarOfficialFCBrunei
#ASOFCB
#BruneiSupportAlifSatar

Lagu Baharu

Ketika seharusnya Alif sudah berlari di pentas nyanyian, dia kelihatan masih berjalan dengan tenang di pentas nyanyian. Ini kerana, berdasarkan objektif yang telah dicapai menerusi pentas lakonan, corak perjalanannya sebagai penyanyi pula seakan-akan sepi sejak kebelakangan ini.

Ditebak mengenai hal itu, penyanyi lagu Lelaki Seperti Aku itu mengaku sudah lama tidak muncul dengan lagu baharu.
.
β€œAda perancangan hasilkan lagu baharu untuk drama terbaharu yang bakal keluar tak lama lagi. Saya juga tidak sabar untuk merakamkan lagu tersebut,” ulasnya yang bersyukur produk baju Melayu dengan kerjasama pereka fesyen Bon Zainal mendapat sambutan yang menggalakkan. Mengulas lanjut, kata bapa kepada dua cahaya mata itu, baju Melayu Tradisi Alif Satar oleh Bon Zainal itu dihasilkan dengan rapi dan mempunyai nilai eksklusif yang tinggi.
.
β€œBaju Melayu tersebut boleh didapati menerusi gedung Parkson KLCC, Pavillion dan portal Fashion Valet,” katanya lagi.

Artikel Penuh:Β http://kosmo.com.my

#AlifSatar
#AlifSatarOfficialFCBrunei
#ASOFCB
#BruneiSupportAlifSatar

Pesona bintang Alif Satar
-------
REBUTAN - Mengakui menerima banyak tawaran berlakon ketika ini, Alif cukup berhati-hati membuat pilihan agar tidak disifatkan sebagai artis yang tamak.
-------
Artikel Penuh
www.kosmo.com.my
-------
#AlifSatar
#alifsatarofficialfcbrunei
#ASOFCB
#BruneiSupportAlifSatar

Part 3, Chef Armand & Kayla bermain Charades @alifsatar @tiz.zaqyah . Hahaha they're so funny πŸ˜‚πŸ˜‚
.
#AlifSatar
#AlifSatarOfficialFCBrunei
#ASOFCB
#BruneiSupportAlifSatar
#MemoriPajeriNanas
Video : MeleTOP youtube

Jom kita trendingkan #redvelvetdrama . Bukan #redvelvet . Take note guys . Jangan confuse lagi. Ingat tau..kita trendingkan #redvelvetdrama . Huruf besar ke kecil ke... It doesn't matter at all. Semua sama saja.
Thank you Fareeq and Suhaila and also thank you @bambam_studios 😘

@alifsatar @neelofa @hafidz.roshdi @alifhadi @fatinafeefa @sharifahshahora @nina.nadira @amiraaothman @nadyasyahera @haninazrina @qaralyana @naszsally @hadithomar
#alifsatar #redvelvetdrama #izzathelena
#ASOFCB

πŸ‘†Ini Alif Satar dan isteri tercinta dan anak-anak. Sis harap uols tak keliru lagi.. dan tak buat sarcasm tu semua.

Pikir yang baik-baik, cakap yang baik-baik. Setiap percakapan itu satu doa 😊
----
Alif Satar: Kami Berdua Individu Berbeza

Perasan juga di laman sosial media ada pihak yang masih keliru dengan apa yang terjadi buat pemegang nama Alif ini sehingga membuatkan Alif Satar tampil menjelaskan perkara yang sebenar. Tidak kurang juga ada yang berjenaka mengenai nama mereka yang sama malah turut dikaitakan dengan Aliff Syukri

Semuanya bermula apabila nama pelakon dan juga penyanyi Aliff Aziz menjadi perbualan apabila dia didakwa memukul isterinya di pusat karaoke. Terkena tempias nama sama, Alif Satar menyatakan bahawa mereka sememangnya individu berbeza.
.
β€œTiba masanya mereka di luar membezakan antara Alif Satar dan Aliff Aziz. Kami berdua individu yang berbeza… cuma mempunyai persamaan pada nama saja. Saya dapat tahu ada juga media keliru. Namun, secara tidak langsung, isu yang timbul membuka mata masyarakat dengan perbezaan kami”
.
β€œSaya enggan mengulas apa-apa mengenai insiden itu. Cuma saya ada memuat naik status di Insta Story semalam supaya tidak ada pihak yang keliru lagi,” katanya kepada BH Online.

Sumber;
www.rotikaya.com

#AlifSatar
#AlifSatarOfficialFCBrunei
#ASOFCB
#BruneiSupportAlifSatar
#MemoriPajeriNanas

Pandai Memasak

Untuk langkah seterusnya, Alif juga sedar dia harus bijak memilih agar tidak tersalah percaturan. Paling tidak, skala yang telah diraih haruslah dikekalkan.

Maka, tatkala ditawarkan berlakon dalam filem televisyen (FTV) terbaharu berjudul Memori Pajeri Nanas di samping aktres Tiz Zaqyah dan Siti Saleha, Alif tanpa ragu menerimanya.
.
β€œIni adalah pengalaman kali pertama saya berlakon di samping Tiz, manakala dengan Saleha sudah dua kali bekerjasama. Saya sangat teruja sebab ini kali pertama saya dapat berlakon dengan pelakon yang betul-betul menjiwai watak, mendalami jalan cerita dan skrip serta cukup menghargai orang-orang disekelilingnya,” luahnya yang kini menjalani penggambaran drama bersiri Red Velvet dengan seorang pelakon jelita.

Jarang-jarang pelakon dengan nama sebenar Muhammad Alif Mohd. Satar itu muncul dalam karakter yang sama dalam setiap persembahannya.

Maka apabila dia ditawarkan membawa watak sebagai cef Armand dalam Memori Pajeri Nanas, Alif gigih membentuk dan mengembangkan watak tersebut dalam nahu dan lenggok tersendiri, namun tidak tersasar daripada cara cef sebenar.

Dia juga tidak risau andai dikritik membawakan watak sebagai cef kerana baginya, sebagai anak seni kritikan pasti akan menyapa.
.
β€œSaya tidak risau dikritik kerana saya sudah buat yang terbaik untuk karakter cef Armand itu. Malah, alhamdulillah, ketika melakonkan watak tersebut ada dua cef yang memberi tunjuk ajar mengenai teknik memasak sebenar. Baru saya tahu, selama memasak, saya memotong dengan cara yang salah,” akuinya yang pandai memasak pelbagai jenis masakan berasaskan kari dan juga masakan clean food.

Malah, Alif mengaku, dia sendiri memasak masakan pantang selepas isterinya, Shadila Halid, bersalin.

Artikel Penuh:Β http://kosmo.com.my

#AlifSatar
#AlifSatarOfficialFCBrunei
#ASOFCB
#BruneiSupportAlifSatar

Izzat and Izzati. Dah kenapa tu izzati? Teringat πŸ— πŸ˜‚ Suka dua beradik ni πŸ˜…

Izzat @alifsatar
Izzati @neelofa

#redvelvetdrama #izzathelena #izzat #ASOFCB
IGS @neelofa

Alif Satar belajar potong bawang demi Memori Pajeri Nenas

KUALA LUMPUR 13 Julai- Penyanyi dan pelakon, Alif Satar memberitahu dia menghabiskan masa sebulan hanya untuk menyesuaikan diri dengan watak cef dalam filem terbaharunya berjudul Memori Pajeri Nenas.

Kata Alif memandangkan dia tidak mahu lakonannya itu menyinggung cef sebenar di luar sana, justeru dia tidak menolak untuk belajar bukan sahaja memasak tetapi juga cara memotong bahan masakan dengan betul.
.
β€œBila saya terima tawaran ini apa yang saya fikir adalah, apa agaknya Chef Wan akan kata mengenai lakonan saya, Bukan dia sahaja tetapi cef lain juga. Sebab itu selepas terima tawaran saya sanggup belajar cara memotong bawang melalui Youtube.
.
β€œSaya tahu mereka lebih teliti mengenai hal ini, jadi saya perlu pastikan apa yang saya lakukan itu betul. Di set juga memang ada cef sebenar yang membantu. Apa yang perlu penonton tahu setiap hidangan yang saya sediakan dalam filem itu memang disediakan sendiri,” katanya bangga.

Kata Alif, walaupun secara realitinya dia bukanlah seorang lelaki yang tangkas di dapur namun peluang melakonkan watak Armand dalam filem ini sedikit sebanyak memberi peluang untuknya belajar.
.
β€œAda adegan yang memerlukan saya memecahkan telur, Walaupun adegan tersebut hanya untuk beberapa saat, saya terpaksa belajar memecahkan telur dengan betul itu hampir beberapa minggu jugalah.
.
β€œMemang ada juga adegan memasak tetapi tidaklah hidangan yang rumit. Tetapi bila ada peluang begini secara tidak langsung memberi peluang untuk saya belajar masak hidangan berbeza pula,” katanya.

Artikel Penuh :
www.utusan.com.my

#AlifSatar #AlifSatarOfficialFCBrunei #ASOFCB #BruneiSupportAlifSatar
#memoripajerinanas

MOST RECENT

Kemunculan penyanyi Alif Satar dalam drama Red Velvet yang kini ditayangkan di saluran Astro Ria ternyata ditunggu ramai.

Dalam pada peminat mengkritik lakonan heroinnya, Neelofa, Alif atau nama sebenarnya Muhammad Alif Mohd Satar, 27, memberikan aura berbeza.

Malah, ada peminat yang sanggup menonton drama itu semata-mata ingin menyaksikan lakonan Alif.

Ada yang beranggapan Alif menjadi penyelamat kepada drama yang diadaptasi daripada novel popular itu.

Bagaimanapun, Alif yang popular menerusi lagu Jangan Nakal enggan mendabik dada sebaliknya menyifatkan kejayaan drama itu hasil kerja berpasukan.
.
.
β€œSecara peribadi, saya bersyukur apabila peminat menonton drama ini disebabkan saya. Sebagai pelakon, saya gembira apabila peminat boleh menerima lakonan saya. Sudah semestinya saya berbangga apabila ada yang beranggapan sedemikian.
.
.
β€œNamun, saya tidak melihat ia sebagai kejayaan sendiri sebaliknya lebih kepada kerja berpasukan.

Bagi saya, kejayaan sesebuah drama datangnya daripada keseluruhan produksi. Kami bekerja keras untuk memberikan yang terbaik dalam drama ini. Begitu juga dengan semua pelakon terbabit.
.
.
β€œSepanjang 11 tahun berada dalam industri hiburan, saya melihat setiap kejayaan diraih memang dibantu oleh pasukan yang ada. Namun, saya tetap menghargai setiap pujian diberikan,” katanya.

Alif tetap memberi kredit kepada Neelofa walaupun kebanyakan komen diterima mengentam cara lakonannya yang dikatakan kaku.
.
.
β€œSaya berlakon dengan Neelofa, jadi saya tahu bagaimana dia bekerja keras untuk watak diberikan. Saya beranggapan dia berjaya menghidupkan watak seperti diinginkan pengarah. Dia bukan suka-suka atau sengaja berlakon sebegitu.
.
.
β€œSaya kagum dengan kemampuannya untuk memberikan komitmen dalam drama ini walaupun dia terikat dengan jadual kerja lain. Walaupun sibuk, dia tetap berjaya menghidupkan wataknya.
.
.
β€œApa boleh saya katakan, watak kali ini benar-benar menguji kemampuannya sebagai pelakon. Dia memberikan satu gaya lakonan yang berbeza daripada watak sebelum ini. Pendek kata, saya okey dan tak ada masalah dengan lakonannya,” katanya.

Sepenuhnya di www.hmetro.com.my
.
.
#alifsatar #redvelvetdrama #izzathelena #ASOFCB

ONE YEAR AGO.
Beautiful memories will never be forgotten πŸ’ž
.
.
#Repost @alifsatarofficialfcbrunei
(@get_repost)
β€’ β€’ β€’
Hi semua. Just wanted to share this video with u all.. Our Boss @alifsatar feels excited to ride a motor from hotel to indoor stadium to meet his fans! We let him ride as long as he's happy πŸ˜€ Obviously he couldn't hide his happy face πŸ™ˆπŸ˜» A new history of Alif Satar life πŸ’‹πŸ’‹πŸ’‹πŸ‡§πŸ‡³
#AlifSatar #alifsatarinbrunei (4-7th Nov 2016)
#ASOFCB #BruneiSupportAlifSatar #AlifShad @shadilahalid

One year ago today ❀
Although we're far away, we're always there for you Boss @alifsatar We'll always support you in whatever you do.. As long as it can make you happy. We love you Big BOSS ❀ . .
.

#Repost @alifsatarofficialfcbrunei
(@get_repost)
β€’ β€’ β€’
" My Alif Satar Official FC Brunei" Awwww thats so sweet of you BOSS!!! 😍 😍 It was our pleasure for having you and your family here in πŸ‡§πŸ‡³ Thanks for all the wonderful memories. Hope to see you again next time ❀❀❀ @alifsatar β™‘ @shadilahalid
-------
@dienalorenzza83 @lizaiskandar #AlifSatar #AlifSatarInBrunei (4-7 NOVEMBER 2016) #AlifSatarFamily #alifsatarofficialfcbrunei #ASOFCB #BruneiSupportAlifSatar #BruneilovesyouAlifSatar #AhnafWafiy #DiaSemanisHoney #diasemanishoneyraya #DiaSemanisHoneymoon #diasemanishoneymusical #AlifShad #AlishaAnugerah #Definisi #ASK2016 #anugerahmelodi2016 #meletopkebaboom #AF2016

| jom2 jangan leka uolls. Jom terus vote our hero 😎

#Repost from @alifsatarofficialfcbrunei by @quicksave.app
・・・
Hii semua. Jom kita semua undi Boss @alifsatar . Cepat undi sekarang πŸ’¨

Link : www.telenovela.net.my atau click link di bio kami.
.
#alifsatar #redvelvetdrama #izzat #IzzatHelena #ASOFCB #InstaSaveApp #QuickSaveApp

@Regrann from @alifsatarofficialfcbrunei - Hii semua. Jom kita semua undi Boss @alifsatar . Cepat undi sekarang πŸ’¨

Link : www.telenovela.net.my atau click link di bio kami.
.
#alifsatar #redvelvetdrama #izzat #IzzatHelena #ASOFCB - #regrann

Hii semua. Jom kita semua undi Boss @alifsatar . Cepat undi sekarang πŸ’¨

Link : www.telenovela.net.my atau click link di bio kami.
.
#alifsatar #redvelvetdrama #izzat #IzzatHelena #ASOFCB

Hii semua. Alhamdulillah.. #redvelvetdrama eps 6 trending Top 3. You all are so awesome πŸ‘πŸ‘πŸ‘ Thank you everyone for watching and supporting #redvelvetdrama. Thank you join tweet sampai trending. Esok kita trending lagi πŸ”1 . But please guna hashtag yang betul 😎

#redvelvetdrama βœ”
#redvelvetdrama βœ”
#redvelvetdrama βœ”
.
#redvelvetdrama #IzzatHelena #alifsatar #ASOFCB

Less than 2 hours to go for episod 6 #redvelvetdrama. 10 malam ni. Jom tweet banyak2 and kita trending #redvelvetdrama malam ni.. Come on y'all..we can do itπŸ’ͺ see you guys on twitter . @alifsatar 😎

#alifsatar #redvelvetdrama #izzathelena #ASOFCB

Alhamdulillah #redvelvetdrama eps 5 trending no 1 πŸ‘πŸ‘ tahniah all team #redvelvetdrama. thank you all for watching #redvelvetdrama and tweeting. Jumpa u all esok 😊 Lots of love πŸ’–

#redvelvetdrama #IzzatHelena #alifsatar #ASOFCB

Izzat and Izzati. Dah kenapa tu izzati? Teringat πŸ— πŸ˜‚ Suka dua beradik ni πŸ˜…

Izzat @alifsatar
Izzati @neelofa

#redvelvetdrama #izzathelena #izzat #ASOFCB
IGS @neelofa

An awesome behind the scenes of #redvelvetdrama ❀ Hope this makes you feel better. Monday blues? Say no more βœ‹

@alifsatar
@neelofa

@alifsatarofficialfc
@alifsatarofficialfcsg
@alifsatarofficialfcindo
#redvelvetdrama
#izzathelena
#izzat
#sesungguhnyaaku
#ASOFCB

Hey everyone. No more monday blues y'all. Keep smiling today 😁

A preview of this week's episode. Please make sure you don't miss it! ❀ Who else is excited like us? πŸ™‹
@alifsatar
@neelofa
@hafidz.roshdi
@alifhadi
@fatinafeefa
@sharifahshahora
@nina.nadira
@amiraaothman
@nadyasyahera
@haninazrina
@naszsally
@hadithomar

@alifsatarofficialfc
@alifsatarofficialfcsg
@alifsatarofficialfcindo
#redvelvetdrama
#izzat
#izzathelena
#alifsatar
#sesungguhnyaaku
#ASOFCB
Repost video @bambam_studios

Ramai dah tulis caption panjang2..so i nak bagi πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘ni je...congggratsss!!!!!!
@Regranned from @alifsatarofficialfcbrunei - Part 1,
KINI TRENDING : #redvelvetdrama 🍰
.
@alifsatar @neelofa @hafidz.roshdi @alifhadi @fatinafeefa @sharifahshahora @nina.nadira @amiraaothman @nadyasyahera @haninazrina @qaralyana @naszsally @hadithomar .

@alifsatarofficialfc @alifsatarofficialfcsg @alifsatarofficialfcindo #alifsatar #izzat #IzzatHelena #ASOFCB
Video credits : Astro Awani (published 25/10/2017)
Thank you @501awani 😊 - #regrann

Most Popular Instagram Hashtags