[PR] Gain and Get More Likes and Followers on Instagram.

#5waktu

MOST RECENT

Ari datang solat subuh barudak kalahka tunduh, katinggaleun solat subuh nu kitu jalma teu puguh.
Ari datang solat lohor bapa-bapa kalahka molor, katinggaleun solat lohor nu kitu panyakit tumor.
Ari datang solat asar ibu-ibu kalah ka pasar, katinggaleun solat asar nu kitu jalma kasasar.
Ari datang solat magrib bapa-bapa kalahka nyirib, katinggaleun solat magrib nu kitu baturna jurig.
Ari datang solat isa barudak kalah ngagaya, katinggaleun solat isa nu kitu ..... ??? #solat #5waktu #solatwajib #akhirat #dunia #kewajiban #awaslupa #penting #bekal #amal #muslimin #muslimahfashion #muslimah #muslim #religi #do'a #agama #islam #alquran #puasa #bajumuslim #ayosolat #serangsetan #bunuhsetan #teunggeulsetan #tinggikaniman #kuatkankepercayaan

.
5 waktu.
Ambillah sejenak 5 waktumu untuk istirahat.
Jiwamu yang merindukan kemesraan denganNya.
Ragamu yang kelelahan mengejar dunia.
Sepuluh menit saja tak membuatmu rugi sedikitpun.
Rehatlah, kamu sangat butuh.
.
.
.
#sajak #quote #quotes #reminder #reminders #selfreminder #puisi #islam #islamicquotes #shalat #sholat #5waktu #shalatlimawaktu #quoteindonesia #tulisan #vsco #vscocam

Yang lagi nyari rezeki halal buat nafkah keluarganya, selalu ingat sholat ya, semoga rezekinya menjadi berkah dan bermanfaat bagi keluarganya dan orang sekitarnya... Amin Ya Robbal Alamin...
.
.
.
Ikuti
@doa_muslimah .
.
.
#shalat #sholat #wajib #wajibibadah #5waktu #rezeki #rezki #halal #rezekihalal #usaha #berusaha #doa #senjatamukmin #senjatamumin #istri #isteri #istrisholehah #isterisholehah #nafkah #tulangpunggung #tulangpunggungkeluarga #kepalakeluarga #ayah #ibu #dunia

PERBEZAAN TURUN BERAT BADAN N NAIK BERAT BADAN..
.
.
Kita perlukan pentingkan pengambilan kalori intake daripada membakar kalori..
.
Exercise membakar kalori tetapi bagaimana kita turun berat badan kalau kita tk jaga makan..
.
.
Pastikan kita membuat pelan pemakanan yg sihat untuk turun berat badan..
.
.
Tetapi di dalam program #youcanloseweightfromhome kita telah sediakan meal pemakanan yg sihat n kami memberi online coaching..
.
.
Pembukaan season 31 telah dibuka utk bulan March.. Terhad kepada 70 peserta.. .
.
PtiadaygmustahilbagiAllah
#dietonline
.
Coach Kiday +601155099424
.
#teamnickinhussein
#teamummi
#coachkiday
#jubahlelaki #lawung
#5waktu #nealofa
#jakel #pamoga
#quputeh
#gemukbolehkurus
#kurusdgnsihat #nomorecrashdiet
#kurusdgnilmuygbetul
#bhonline #beritartm
#lifestyle #fitness
#6pack #fit
#slimfit #athleticfit
#cegarobesiti #obesitimembunuh
#jomkurus1malaysia

"Tutuplah auratmu walaupun akhlak belum baik, Shalatlah walaupun belum khusyu, hidarilah pacaran walupun ada niat menikahinya, bacalah Al-Qur'an walupun tidak tau artinya"
-----
[15:05]
-----
Follow:@ada.nasehat
-----
#hijab#sholehah#katakatabijak#nasehat
#muslimah#curhat#cinta#khusyu
#shalat#shubuh#dhuhur#isya'#magrib
#isya#5waktu

Di dengerin sampai habis, cuma semenit. Gimana? Bergetar gak hatinya? Alhamdulillah kalau bergetar, sudah di renungin?
jadi kalo yang masih bolong sholat nya yuk perbaikinya sama-sama biar gak bolong, yang masih jarang sholat nya, yang masa bodo, yg sering liat temennya sholat tp gak mau ikutan sholat, yang pura2 gak denger Adzan yuk penuhi panggilan Allah, mumpung masih di berikan waktu. Allah udah ngomong di ayat selanjutnya "dan Aku memberi tanggang waktu kepada mereka. Sungguh, rencanaku sangat teguh" (QS. Al-Qalam : 45), Apa coba tujuan hidup muslimin&muslimah itu kalo bukan beribadah kepada Allah?, katanya kita harus bersyukur, cara bersyukur nya gmana sih selain ucap Alhamdulillah, ya beribadah kan, sholat kan?
Yuk sama-sama luangkan waktu buat Allah, 5 kali dalam sehari saja, gak berat loh, malah niqmat. -@nirmassa

#sholat #sebelum #terlambat #tujuanhidup #akhwat #ikhwan #muslim #islam #dakwah
#Al_Qalam #5waktu #limawaktu #indonesia #kidsjamanknow #2018 #generation #hijrah

[ Harameen⌚Exclusive ]
Jam Tangan Azan . Waktu Solat . Arah Kiblat
.
Whatsapp 'HARAMEEN' ke 019-2753477
.
@ boleh je klik link di profile,, ☝☝😊
.
.
#azzWatches #5waktu #Solat #Azan #SatuKiblatYangSama

Snack yg enak lagi berkhasiat terumata bagi yg diet tetapi perlu ingat ambil pada waktu n portion yg betul..
.
.
Tk perlu berlapar utk kurus n jgn skip makan..
.
.
Selamat snaking semua..
.
.
#tiadaygmustahilbagiAllah
#niatygbetul
#dietonline
.
.
Coach Kiday +601155099424
.
.
#teamnickinhussein
#teamummi
#coachkiday
#jubahlelaki #lawung
#5waktu #nealofa
#jakel #pamoga
#quputeh
#gemukbolehkurus
#kurusdgnsihat #nomorecrashdiet
#kurusdgnilmuygbetul
#bhonline #beritartm
#lifestyle #fitness
#6pack #fit
#slimfit #athleticfit
#cegarobesiti #obesitimembunuh
#jomkurus1malaysia

Kalo pesan mbak kami @utamidecoration . "5 hal iko jangan dilupokan yo dek !!! ".
.
.
Jumat barokah
.
.
#zakat #sadaqah #tahajud #dhuha #5waktu

Pemikiran yg semua orang gemar ialah nk kurus mudah je skip makan..
.
.
Saya bagi contoh la skip makan pagi ok, so lunch skip ke atau makan bertimbun of course dia akan makan bertimbun n nasi 2 bukit dgn ayam goreng belum cukup lagi tambah air manis..
.
.
Wow skip makan boleh kurus ke mcm ni,malah naik berat badan..
.
.
Perlu faham skip makan boleh menyebabkan kita berlapar n metabolisma badan kita tk mampu utk membakar lemak malah yg turun hanya otot..
.
.
Fikirkan balik bagaimana kita turun bila skip makan , begitu juga dgn program #youcanloseweightfromhome kita makan 5 kali sehari n bonusnya kurus..
.
.
#tiadaygmustahilbagiAllah
#dietonline
.
Coach Kiday +601155099424
.
#teamnickinhussein
#teamummi
#coachkiday
#jubahlelaki #lawung
#5waktu #nealofa
#jakel #pamoga
#quputeh
#gemukbolehkurus
#kurusdgnsihat #nomorecrashdiet
#kurusdgnilmuygbetul
#bhonline #beritartm
#lifestyle #fitness
#6pack #fit
#slimfit #athleticfit
#cegarobesiti #obesitimembunuh
#jomkurus1malaysia

Buat apa guna penimbang apabila baju mula ketat n kecik n bila tengok cermin macam orang lain yg kita rasa..
.
Memang lain sebab badan dh semakin berat n cepat megah apabila berjalan di dalam rumah rasa macam berlari 30 minit..
.
Di usia muda ni kita boleh rasa ok lagi tetapi apabila dh sampai ke usia 30 an keatas rasa lain sikit tk seperti usia 20 an dulu..
.
Bila lagi nk mula diet, mulalah skrng mungkin anda boleh mengubahnya..
.
Klik bio di atas jika anda tengok cermin n sedar orang lain yg muncul..
.
#tiadaygmustahilbagiAllah
#dietonline
.
Coach Kiday +601155099424
.
#teamnickinhussein
#teamummi
#coachkiday
#jubahlelaki #lawung
#5waktu #nealofa
#jakel #pamoga
#quputeh
#gemukbolehkurus
#kurusdgnsihat #nomorecrashdiet
#kurusdgnilmuygbetul
#bhonline #beritartm
#lifestyle #fitness
#6pack #fit
#slimfit #athleticfit
#cegarobesiti #obesitimembunuh
#jomkurus1malaysia

Semua harus di paksakan karena yang terpaksa lama lama akan terbiasa dan merasa tidak terpaksa !!! .
.
.
#beneratautidak #katanya #yangpenting #5waktu #tidakkelewat

Liburan boleh, senang² boleh tp jgn lupa Ibadah nya yaa 🤗. #wisatareligi #ibadah #kewajibanmuslim #5waktu #semangatliburan

Don't think of the things you didn't get after praying. Think of the countless blessings God gave you without asking.
.
.
.
Karena yang bersyukur akan selalu dilimpahkan,,, #pencintaalam #pray #mtsalak #pendakimuda #doa #sholat #5waktu #tenda #jabodetabek

Sesibuk apapun...
Seberat Dillan 1990
Saat waktunya tiba...
Takkan langkah terhenti....
#5Waktu.....❤
Telat telat dikit maafkanlah ✌😁

Most Popular Instagram Hashtags