sysla.no sysla.no

753 posts   6,896 followers   75 followings

Sysla 

Kjenner du noen som har en spennende jobb? Da bør de være med i @sysla.no sin serie #minjobbsysla! Tagg i vei! []
I dag er det 23 år gamle Torgrim Aas som stiller opp ☺
[]
- Hva går jobben din ut på?
[]
- Jeg er ansatt i Aker Solutions, der jeg har gått i lære som industrimekaniker, og siden blitt. Jeg har snart vært i Aker Solutions i fem år som testoperatør. Jobben består av testing av «Subsea» utstyr som XMT og Work Over Systems, der vi tester hydrauliske systemer med opp til over hundre rør/linjer. Vi tester også disse systemene via «data», også kalt PCS, som simulerer kjøring fra plattform til produktet som skal stå eller opereres på havbunn.
[]
– Hva er det beste med jobben din?
[]
– Det jeg liker best med jobben er at det er store systemer med variasjon mellom produktene, og at jeg får jobbe med dyrt og nytt teknologisk utstyr.  Jeg har fått og får gode muligheter til å utvikle meg faglig, og blir støttet med videreutdanning, noe som jeg nå gjør på teknisk fagskole innenfor maskinteknikk på deltid på nett.
[]
– Hvordan tror du jobben din ser ut om 10 år?
[]
– Jeg tror og håper bedriften følger med i tiden, noe som de gjør uttrykk for. Vi har vunnet mye av kontraktene den siste tiden, noe som er veldig bra i disse tider. Men jeg tror vi må satse beinhardt på grønn teknologi, noe vi har begynt å gjøre. Jeg håper jeg kan være med å påvirke enda mer i framtiden, og være med på forandringene vi og resten av verden må gjøre.

Tagg noen du mener burde være med i @sysla.no sin #minjobbsysla-serie!

Denne uken:

Torill Olsen (25) - Hva går jobben din ut på? - Jeg er ansatt som sveiser hos Fabtech. Her jobber jeg med sammensetning og sveising av rør i ulike materialkvaliteter og størrelser, hovedsakelig. Men hjelper også til der det trengs. - Hva er det beste med jobben din? - Jeg liker at jobben er allsidig, vi får stadig inn nye prosjekter. At jeg kan få jobbe selvstendig, og at jeg har fått og får gode muligheter til å utvikle meg faglig. - Hvordan tror du jobben din ser ut om 10 år? - Jeg håper bedriften vår følger med i tiden og kan utvikle seg, og være med å bidra i nye prosjekter i fremtiden. Jeg trives godt i industrien, og håper å kunne fortsette med det

Bli med når Normand Skipper endelig kaster trossene og går ut av opplag!

Sysla Live: - Dataene vi jobber med er ekstremt "dirty". Les mer via lenken i bio!

Tagg noen du mener bør være med i @sysla.no sin nye #minjobbsysla -serie! Denne uken: Thomas Sørensen.
Hva går jobben din ut på? – Jeg jobber som Bore- Og Vedlikeholdsoperatør (BVO) i COSL Drilling Europe AS. Jobben min går ut på å sørge for en smidig og sikker brønnoperasjon som innbefatter momenter som rørhåndtering, planlegging og vedlikehold av boreutstyr. Det er mye fysisk arbeid og man jobber sammen i et borecrew på omtrent 10 personer. Arbeidsturnusen er to uker på jobb og fire uker av.

Hva er det beste med jobben din? – Det beste med jobben er det fantastiske miljøet her ute og samholdet man får som kollegaer ved å jobbe og bo ilag i 14 dager. Etter endt 12-timerskift er det flere aktiviteter man kan finne på, som blant annet en tur i treningsstudioet eller en kul film i kinoen.

Hvordan tror du jobben din ser ut om ti år? – Jeg ser positivt på fremtiden i borebransjen, og om 10 år frem i tid har jeg forhåpentligvis klatret et par trinn på “karrierestigen” innenfor samme fagfelt. Jeg tror at jobben som BVO i prinsipp vil være ganske lik i en god stund fremover, men sannsynligvis vil nok teknologien føre til en enda mer effektiv operasjon.

I dag lanserer Sysla sin nye Instagramserie #minjobbsysla! Tagg noen du mener burde være med, se info nederst ☺

Først ut er Tore Bondhus (40). Hva går jobben din ut på? - Jeg har tidligere vært kranfører på diverse flyterigger i Odfjell Drilling. Jeg er fra nyttår med i Commissioning-teamet til Statoil på ferdigstillelse av Johan Sverdrup Drilling Platform på Aibel-verftet Haugesund. Jeg skal jobbe som dekksbas/kranfører for Odfjell Drilllig på drillingplattformen når den kommer på feltet i 2018.

Hva er det beste med jobben din? – Å få lov til å jobbe med så mange kompetente og kjekke kolleger i oljeeventyret på norsk sokkel. Skiftordningen er også veldig bra, selv om man ofrer en del tid borte fra familien.

Hvordan tror du jobben din ser ut om 10 år ? – Da håper jeg at det er full gang på Sverdrupfeltet, og at Norge leverer olje og gass ut i verden som aldri før. Det er fremdeles behov for boring på norsk sokkel, både i Nordsjøen og i Barentshavet. Ser for meg at jeg da fremdeles er dekksbas/kranfører i Odfjell Drilling!

Om du vil være med i serien, sender du svar på de tre spørsmålene, samt navn, arbeidstittel, alder og selskapet du jobber for til redaksjonen@sysla.no.
Legg også ved et horisontalt bilde av deg selv i en jobbsituasjon.

KV Nornen på vei til Kristiansund. Takk, @johanbloch

Fire grafer som oppsummerer lakseåret 2017. Klikk deg inn fra bio på @sysla.no for å se mer!

Stille. Takk, @puffball_crypt

Blant vindmøllene på Race Bank vindpark. Takk, @kristiankkrohn

Flott bilde, @stuntern - takk for at du tagget #sysla

Takk for alle de flotte bildene dere delte med @sysla.no i 2017. Dette var topp ni! @jakobsentrygve @nitrosmurfen @tobias_roks @schlanbusch @stegaren @dennyfloegstad @tommyedvardt @bmclean94 @norway.maritime

Most Popular Instagram Hashtags