syedsaddiq syedsaddiq

1,778 posts   1,740,468 followers   1,195 followings

Syed Saddiq  Nation building,the YOUTH and🐈will be my priority 🇲🇾❤️ Minister of Youth & Sports, Member of Parliament for Muar & Youth Chief of BERSATU

Nak caci saya “Babi” “Bangsat” “Bodoh” “hancing”, saya tetap akan hormati, kerana itu hak saudara.

Tetapi kalau sampai nak guna serangan fizikal, that’s too much!

Hari ini saya tiada driver sebab tidak bertugas sebagai menteri. Dalam perjalan nak ke kereta, saya diserang oleh penyokong penyokong BN. Bila dimaki, saya hanya beri salam dan terus bergerak ke hadapan tetapi mereka kejar saya.

Bila diserbu, pihak polis yang berdekatan datang bantu. Unit Amal (PAS) yang nampak insiden pun datang untuk bantu kerana mereka nampak reaksi fizikal beberapa penyokong BN.

Saya terhutang budi kepada pihak Polis dan Unit Amal yang berdekatan. Tanpa mereka, saya tidak tahu apa akan jadi pada saya sekarang.

Insiden seperti ini mengingatkan saya kenapa saya masuk politik. Bukan untuk bermusuhan, tetapi untuk kekal berkhidmat. Sedih saya lihat budaya gangsterisme yang menular dikalangan masyarakat kita. I want to be a “Yang Berkhidmat” which serves all Malaysians regardless of race, religion and political ideologies. Kerana Malaysia menyatupadukan kita semua.

May Allah swt open up their hearts and minds.

Laporan polis akan saya buat pada pukul 2pm di Balai Polis Sungai way. *Syed Saddiq*

https://www.facebook.com/1130669147012110/posts/2054469277965421?sfns=mo

Bersama YAB MB Kelantan. Majlis Sukan Negeri dan Pusat akan berkerjasama demi pembangunan sukan negara. Tiada lagi “parallel government”. Kehendak rakyat perlu dihormati.

KBS juga komited untuk membangunkan infra Sukan di Kelantan. Peruntukkan ~RM20juta telah ditetapkan selepas beberapa rundingan dengan kerajaan negeri tahun lepas.

KBS akan pastikan pembangunan ini akan dikendalikan dengan baik. Fokus utama adalah pembangunan luar bandar dan di kawasan “High Risk Area” di mana gejala sosial seperti dadah begitu teruk. Sukan merupakan alternatif terbaik.

Biarlah sukan menyatupadukan kita semua supaya kekal berkhidmat kepada negara tercinta.

Bersama Ustaz Azhar Idrus sebelum ke Rumah YAB Menteri Besar Kelantan untuk membincangkan pembangunan Infra sukan di sini.
Ustaz Azhar, seperti biasa, sangat peramah orangnya. Dia sampaikan salam kepada my parents who love listening to his lectures.

Impressed by the amazing food prepared by the students from IKTBN Bachok. Saya nak memperkasakan pendidikan TVET negara. Di IKTBN Bachok, kadar pengangguran hanya pada kadar 4%. Purata gaii permulaan RM1600. Boleh diperbaiki.
I aim for it to increase to RM1800 by this term. Kerjasama dengan industri sangat penting.
I will always promote all the ILKBS, TVET under my ministry. They are our future!

Tak dapat nak meraikan “Valentines day” bersama meow meow sebab akan ke Pantai Timur untuk lawatan berkerja selama 5 hari. Hari ini ke Kelantan❤️ TeamKBS komited untuk membangunkan pantai timur walaupun di bawah kerajaan negeri yang berlainan. Pilihan rakyat perlu dihormati, khidmat wajib diberikan.
#YouthPower

Johor❤️

‪Walaupun tidak berumah, uncle ni pantang melihat anak muda hisap gam. He will even chase them away. Never look down on a person. Mereka pun ada maruah dan sumbangan kepada negara tercinta.‬ Saya akan sentiasa turun padang untuk mendengar dan mencari jalan penyelesaian untuk membantu golongan belia berisiko, khususnya mereka yang terlibat dengan dadah.

❤️

Sambil berbasikal keliling Semenyih, ada seorang akak ni yang semangat nak join. Her enthusiasm was unparalleled. Pagi pagi dah bersama dengan kita. We cycled about 25KM dari kampung ke kampung ziarah penduduk.

Selesai rumah yang ke-4, saya perasan akak ini sudah terbaring di tepi jalan. Dia sesak nafas dan kaki cramp, kami semua berhenti dan cuba membantu.

Sepanjang kami membantu akak ini dan menunggu untuk membawanya ke klinik, beliau banyak berkongsi beberapa cerita yang membuka mata saya.

Apa yang boleh saya simpulkan, kekuatan akak ini datangnya daripada pengalaman. halangan dan rintangan yang beliau hadapi, beliau jadikan sebagai pemangkin.

Moga kita semua juga begitu.

Get well soon kak!
#YouthPower

Pelan pelan kayuh🚴🏻‍♂️
#youthpower

Setiap mesyuarat jemaah menteri, saya akan promosikan satu produk anak muda kepada rakan rakan kabinet.

Minggu lepas, saya ceritakan bagaimana saudara Ben/ @absolutchocolat , yang bermodalkan Rm50~ memulakan businessnya yang sekarang ini menjana lebih Rm1,500,000 selepas sepuluh bulan.

I do this weekly. From the smallest to the biggest of ways, i want to support the Youth in business.

P/s The Ministers love it as they get good stuff every week from the Youth😝😎
#YouthPower

With the legends (& a slightly overweight KSU @lokmanhakim_ali ) 😝 Embraced traffic to get some tasty Lemang.
#TeamKBS

Most Popular Instagram Hashtags