syedkadir syedkadir

1458 posts   103150 followers   91 followings

Syed Abdul Kadir Aljoofre  IG rasmi Ustaz Syed Abdul Kadir Aljoofre, aktivis dakwah dan kemanusiaan, Presiden ILMAM Malaysia.

Malam ini in sya Allah di Peghlihhh.. Mempelam Harum Manis masih ada dak?

Kreatif merebut pahala..

Kebetulan pakai baju ini hari ini. Sebelum kuliah zohor tadi, ada anak murid mengucapkan, "Tahniah, kumpulan Ustaz menang..". Saya hanya tersenyum. Saya bukan ahli kumpulan UNIC. Di dalam hati saya tau mereka menang berkat usaha gigih dan ketabahan mereka.
.
Saya mengenali @bazliunic sekitar tahun 2007 ketika beliau melanjutkan pelajaran di Mesir. Sebagai Abg senior yg sedang membuat Masters ketika itu, saya biasa dijemput ke program2 PMRAM dan Bazli pula selalu membuat persembahan. .
Sekitar tahun 2011 dan 2012 ketika saya bersiaran setiap minggu di TV @alhijrahmedia saya berjumpa semula dengan Bazli dan @unicofficials, ketika itu dianggotai @fakhrulunic dan @fadzli_aziz. Bazli dengan serius dan bersungguh-sungguh meminta saya merakamkan album zikir. Akhirnya terhasillah Album Ratib Alhaddad pada tahun 2012, kemudiannya bersama mereka menghasilkan album best seller "Doa" pd tahun 2013 dan album "Zikir Munajat" pada tahun 2016.
.
Tidak terhenti di situ @unicdotmy_pro melantik saya sebagai penasihat Syariah mereka sehingga sekarang. Bermula saat itu saya melihat jatuh bangun mereka, saat suka dan duka, saat tawa dan tangis mereka..
.
Ketika @fadzli_aziz terpaksa meninggalkan UNIC, saya ingat lagi bagaimana ketiga-tiga mereka bertemu saya dan meluahkan perasaan masing-masing. Ibarat taufan melanda UNIC ketika itu. Akhirnya Fadzli dengan berat hati terpaksa memilih untuk meneruskan haluan berbeza dengan iringan doa terbaik daripada Bazli dan Fakhrul.
.
Untuk mencari ganti ahli baru pula agak sukar tetapi perlu. @halimofficial sering membantu ketika itu untuk mengisi kekosongan (bahkan sehingga sekarang). Fakhrul dan Bazli kerap meminta pandangan saya ketika itu.
.
Akhirnya @najdiunic yang telah saya kenali lebih awal sejak menjadi "anak usrah" saya di Usrah Bulanan Imam Muda dipilih menganggotai UNIC. Najdi antara Imam Muda yang komited menghadiri usrah kami, walaupun beliau ketika itu antara yang paling manja dan "gila-gila". .
.
Saya tidak dapat hadir konsert #gemagegarvaganza sejak awal namun sentiasa mengikuti perkembangan mereka. Hanya kata-kata semangat dan doa yang saya dapat iringi saban minggu. Hinggalah semalam Alhamdulillah dapat hadir ke konsert akhir

Tahniah seluruh munsyidiiin. Anda semua juara.. Tahniah khusus buat juara @unicofficials u guys deserved it. Sentiasa tunduk ke bumi..

Cuba fikirkan kegunaan2 alat ni... hehe

Siapakah juara esok? Tahniah #astrooasis atas penganjuran #ggv #gemagegarvaganza

Malam ini in sya Allah

8 hari 10 jam Sahaja Lagi!!!
.
Dah bersedia ke nak sambut kedatangan bulan yang mulia ni?
.
Perbanyakkan berdoa agar kita semua menjadi hamba-Nya yang terpilih untuk bertemu Ramadhan pada tahun ini.
.
FB : Nur El-Hikmah
Insta : @nurelhikmah

Di Semenyih malam ini.. Ramadhan terakhir? 😓

'Lau la murabbi, ma 'araftu rabbi'
Tanpa guru, tidakku kenal Tuhanku.
.
Terima kasih tidak terhingga diucapkan kepada semua guru-guru yang mendidik kita semua walau di mana pun mereka berada.
.
Selawat dan salam juga kepada guru yang paling utama, Nabi Muhammad sollallahu 'alaihi wasallam.
.
Selamat Hari Guru daripada kami di @nurelhikmah. :)

Malam ini di Impian Putra, Bangi, in sya Allah

Ingat apa dia Nakbah?

follow this page in feedly

Most Popular Instagram Hashtags