svenskformjamtland svenskformjamtland

110 posts   212 followers   67 followings

svenskformjamtland 

Hängning pågår! Vernissage i morgon, missa inte det!

Formveckan 2017 är snart över, men vilken vecka vi har haft! På dagens FORMLUNCH har vi lyssnat till Åsa Wilhelmsson, lärare på Bäckedals Folkhögskola, när hon berättat om deras nya kurs Hållbar Kunskap! Kursen tar upp många intressanta aspekter för att kunna leva mer självförsörjande! För mer info: http://www.backedal.se/kurslanga-kurserhallbar-kunskap/
@backedalsfolkhogskola
#formveckan2017 #östersund

@Regranned from @designcentrum - Helt överväldigad av Formveckans torsdag på Designcentrum. Från #permakultur med @roxorama till #ReRagRug till 100 dagar av behov och begär med #KristinaSchultz. Alla grymt inspirerande och dedikerade. #formveckan @svenskformjamtland - #regrann

Hipp hipp hurra till Drejeriet, årets formbärare i Jämtland/Härjedalen! 👐👏 #formveckan2017 #åretsformbärare #jämtland #härjedalen #östersund
@drejeriet

Morgonens första frukostgäst #svenskformjämtland #designcentrumöstersund #formveckan2017
Vi firar årets formbärare Drejeriet och lyssnar till David Roxendal, ekobyggare på Permakultur!

Publikrekord på FORMLUNCH idag med stadsarkitekt Maria Boberg! 👐👏 #formveckan2017
#östersund

Dagens DESIGNLUNCH bjöd på ett spännande möte mellan storskalig arkitektur och småskaligt hantverk! Fantastiskt ansvarsfullt och relevant levererat av Johan Lahti och Kristoffer Unga-Pirak @nomvdxwoodco samt @a_goldensword från @krooktjader 👐👏 Imorgon kör vi vidare med FORMFRUKOST på Gomorron Östersund. Talare: Patrik Semb, IKEA

Läs mer på: formveckan.se
Där finns hela veckans program tillgängligt!

@designcentrum
#formveckan2017 #östersund

Nu har vi kickat igång årets upplaga av Formveckan BOENDEFORM!
Först ut är talare Linda Hurtigh, byggnadsingenjör och passivhusdesigner!

@lindahurtigh
@lillasaluhallenprastgatan
#sweco
#formveckan2017 #östersund

FORMFRUKOST Gudmar Söderin + Tomas Melin utmanar boendeformen

Fredagens FORMFRUKOST handlar om alternativen till den traditionella bostadens form. Idag får vi träffa Gudmar Söderin och Tomas Melin, som båda har experimenterat med bostadsformen och livsstilen.

Gudmar byggde sitt hem på 12 kvadratmeter på hjul för fyra år sedan; en form som ger både frihet och begränsningar. Att bo på liten yta har bland annat tvingat fram många beslut kring vad som ska ägas och användas.
År 2016 genomförde Thomas Melin och sambon Tove Gulliksson ett levnadsexperiment för att undersöka vad som är ett hållbart sätt att leva och bo. De provade att bo på tolv olika platser runt om i Sverige och kommer till Formveckan för att berätta om insikter, misstag och vardagsäventyr från sitt friår utanför trygghetszonen.

Läs mer på: www.formveckan.se/tove-thomas
Och: www.formveckan.se/new-page-2

#formveckan2017 #östersund

PERMAKULTUR STJÄRNSUND
- David Roxendal
Formfrukost torsdag 13 oktober 08.45-10.00 på Designcentrum i Östersund.

Permakultur Stjärnsund är ett nätverk av verksamheter och projekt i lokalsamhället runt Stjärnsund i Södra Dalarna. Nätverket lever och samverkar för en levande ekologisk landsbygd, bygger upp visningsträdgårdar- och forskningsplatser samt anordnar kurser om allt från permakultur och skogsträdgårdar till ”tiny home”-byggande, beskärning av fruktträd och kurser i naturnära skogsbruk.
På torsdagens formfrukost träffar vi David Roxendal, en av de verksamma i Stjärnsund. Han har även medverkat i tv-serien Kalles sex liv.

Mer information finns här: https://www.formveckan.se/david-roxendal

#formveckan2017 #östersund

VERNISSAGE, Sanna Trotsman
11 oktober 17.00 på Tullgatan 6 i Östersund

EN RUMSLIG UNDERSÖKNING AV MELLANRUM

I Sanna Trotsmans utställning vill hon lyfta fram dessa kvaliteter i sin design. Genom att utveckla metoder från fotografi vill hon förhöja mellanrummen och arbeta med tekniker såsom fotografi, ritning och modell. Resultaten från sina upptäckter har hon sedan transformerat till en ny plats. Hon bjuder in till ett ögonblick där besökaren går igenom, i och runt rumsligheten.
Under Formveckan kommer Sanna att ställa ut sitt examensarbete på Tullgatan 6 i Östersund med vernissage 11 oktober.

STADENS FORM
Designlunch 11.45-13.00 på Designcentrum i Östersund.

På onsdagens DESIGNLUNCH pratar vi ännu mer hållbarhet - idag i stadens skala. Här möter vi Maria Boberg, stadsarkitekt i Östersunds kommun, Hélène Littke, samhällsplanerare och teknisk doktor i planering och beslutsanalys (KTH) och Britta Holmblad och Krister Lindstedt, arkitekter på White i Stockholm.
Boberg kommer att guida oss från Östersund rutnätsstad till den runda staden kring vattnet, Littke (video) talar om stadsform, ekologi och social hållbarhet och Holmblad/Lindstedt (video) om kriterier för den hållbara stadsplaneringen.

Mer info finns här: https://www.formveckan.se/maria-boberg

Most Popular Instagram Hashtags