[PR] Gain and Get More Likes and Followers on Instagram.

svangerskap svangerskap

12 posts   19 followers   25 followings

  Deler informasjon som angår ditt svangerskap og din helse.

Normal varighet av et svangerskap er 40 uker og 3 dager regnet fra første dag i siste menstruasjon, det vil si 283 dager. Overtid er definert ved svangerskapsvarighet 294 dager eller mer. Dette kan også formuleres som svangerskapsuke 42+0, eller 11 dager etter termindato

Prematuritet anvendes som benevning på barn født før 37. graviditetsukes utgang. Barn født mellom uke 33 og uke 36 betegnes som for tidlig født (PT – Pre Term), barn født i uke 29–32 betegnes som for tidlig født (VPT – Very Pre Term), og før uke 29 som ekstremt mye for tidlig født (EPT – Extremely Pre Term).

Ekstrauterint svangerskap eller ektopisk svangerskap er et svangerskap der det befruktede egget fester seg og utvikler seg utenfor livmorhulen. Ekstrauterin betyr det som ligger utenfor livmoren.
Omkring 0,5–1 % av alle graviditeter ender som ektopiske.

Passasjehindring i egglederne etter gjennomgått underlivsbetennelse, f.eks. gonoré eller klamydia, er årsaken til ektopiske svangerskap i de fleste tilfellene. Misdannelser og feil i mekanismene som styrer transporten av egget fra eggstokkene til livmoren kan være årsaken.

Omtrent sju dager etter befruktningen vil egget, som da består av en liten kule med celler, begynne å grave seg ned i slimhinnen på det stedet det måtte befinne seg. Normalt vil det være i livmoren, men hvis transporten ned gjennom egglederen ikke har foregått normalt, vil det være et annet sted. De fleste ekstrauterine svangerskap er i egglederen, men de kan også være på eggstokken eller hvor som helst i bukhulen. Når egget fester seg i egglederen kalles det et tubarsvangerskap.

Ekstrauterine svangerskap ender etter noen uker enten med at fosteret dør, eller med at det blir blødning fra vevet der egget har gravd seg ned og begynt å lage morkake. En slik blødning foregår inne i bukhulen og kommer ikke til syne.
Når et ekstrauterint svangerskap i egglederen tar slutt, kalles det også en tubarabort. Det vil som regel føre til at det blir blødning i egglederens vegg under placentavevet. Fosteret (som på dette tidspunktet er ca. 1 cm langt) og deler av placenta (morkaken) løsner fra veggen og kan støtes ut i bukhulen. Egglederen fylles så av blod og abortrester. Hvis prosessen går sin naturlige gang, kan blødningen stoppe og tilstanden helbredes. I svært mange tilfeller derimot, fortsetter blødningen, slik at blodtapet kan bli flere liter og livstruende for kvinnen.

Det er derfor viktig å ringe legen/sykehuset for å få rask hjelp 💛 #gravid #pregnant #graviditet #ultrasound #trimester1

Tvillingfødsler 👭👫👬1 av 80 menneskefødsler resulterer i tvillinger, og en fjerdedel av disse er eneggede. Det fødes flest tvillinger i Afrika, og færrest i Asia. Midt imellom befinner vi oss. I 2013 var det 960 tvillingfødsler og 18 trillingfødsler. Det vil si at 1,63 prosent av fødslene var tvillingfødsler, og 0,03 prosent trillingfødsler.

Uterus 💝 Før du ble gravid så livmoren din ut som en liten pære. Den veide 70 gram, og rommet maks 10 milliliter (litt mer om du har vært gravid før). Mot slutten av svangerskapet vil livmoren veie ett kilo og romme mellom 5 og 10 liter.

Et ukomplisert keisersnitt tar ikke mer enn 45 minutter. Barnet er forløst kun etter ca 10 minutter. 👼🏼 Det som tar tid er å sy livmoren, fascien og huden pent sammen igjen. #svangerskap #gravid #pregnant #keisersnitt

Har du fått påvist GBS i urinen din? Husk å skrive dette på helsekortet! Du skal da ha intravenøs antibiotika under fødsel.

Rhesus-immunisering

Svangerskapsforgiftning. Dersom du har symptomer som hodepine(spesielt pannehodepine), synsforstyrrelser, magesmerter eller økende hevelser må du ta kontakt med din jordmor/lege for å få målt blodtrykket og ta en urinprøve da disse symptomene kan være tegn på en begynnende svangerskapsforgiftning. Dette kan være svært alvorlig, men kan ofte behandles med blodtrykksenkende medisiner. #svangerskap #svangerskapet #pregnant #gravid #svangerskapsforgiftning #preeklampsi

Tidlige tegn til graviditet: Uteblitt menstruasjon Kvalme. Tretthet. Ømme og hovne bryst. Oftere tissetrengt. Økt utflod. sporblødninger. Forandret smaksopplevelse. Forstoppelse. Humørsvingninger. Hodepine. Diffuse magesmerter/mensmurringer. #svangerskap #gravid #pregnant

Ukene i et svangerskap telles normalt fra første dag i din siste menstruasjon. Eggløsningen skjer i slutten av uke 2 eller helt i begynnelsen av uke 3, og det er først da den egentlige graviditeten begynner.
Befruktningen av egget skjer som oftest 12 til 14 dager etter første dag av siste menstruasjon. Det befruktede egget vandrer gjennom egglederen til livmoren. Det som begynte som en eggcelle og en sædcelle, utvikler seg til mange celler ved at egget deler seg og blir en morula. Celledelingen fortsetter til egget har blitt en blastula, en hul ball av celler. Fra dag 6 til 8 fester det man nå kaller blastocysten, det blivende embryoet, seg til livmorveggen. #gravid #pregnant #svangerskap

Most Popular Instagram Hashtags