sutramaya sutramaya

529 posts   3272 followers   402 followings

Peter, Paul & Mary  Half boy, half robot, half ravioli.

http://www.sewindu.tumblr.com/

BUKAN album rasmi. Cuma mengisi masa terluang membayangkan kalau @melly_goeslaw meriliskan album the best of.

KAU mulai sedar yang kau sedang bercinta dengan kerjaya sendiri apabila sudah jatuh demam akibat lima hari bekerja yang sangat kurang rehat sekalipun, kau masih lagi boleh senyum sambil cakap: "Tak apalah." Sebab kau tahu, selain tanda menyedapkan hati, kau telah melunaskan kerja lima hari itu sebaiknya, sesempurnanya, seperti yang diamanahkan, seperti yang dipertanggungjawabkan.
.
Nah, besar sungguh aku luaskan pengertian cinta itu daripada skop asalnya.

MY best friend, my human diary, my other half. Here's to another year of laughing until it hurts, dealing with stupid people and keeping each other moderately sane. Happy birthday my dearest belahan jiwa. I ❤️ you so much.

AKU hidup di zaman yang orang-orangnya selalu bilang 'sudah move on' tapi hakikat masih galau terhadap mantan.
.
📷 @karlshafek

CHEERS for another 365 days since I fell out of a vagina. Hoorayy!!! #170717

KAU adalah dosaku yang terindah.

KITA perlu banyak tangan untuk sebuah karya. Kita juga perlukan banyak idea bagi mewujudkan sebuah inspirasi. Justeru, sebuah kerjasama yang tuntas selalunya seimbang serba-serbi, bukan hanya seorang yang hanya pandai-pandai sendiri. Sebab itulah aku selalu berpesan pada hati, sebuah karya dibikin dengan cinta, harapan dan doa, pasti diberkati. 🙏🏻

TIGA sebab Whatsapp tidak dibalas:
1) Sibuk
2) Menghindar
3) Sibuk menghindar

SATU level lebih tinggi daripada peminat berat yang menggelarkan idolanya sebagai Godney. Sejak ...Baby One More Time lagi aku seperti dicandu dengan muzik-muzik yang diterbitkan oleh beliau. Dan untuk sembilan buah album studio seterusnya, kerasukan Britney dalam diri semakin kukuh, tak pernah luntur.
.
I'm not just a fan, I'm a fan with knowledge - yakni berpengetahuan tentang nama penari latar, anjing kesayangan dan juga perasa gula-gula getah kegemaran beliau. Betul, jika perlu aku menulis tentang belasungkawa seorang bernama Britney Spears, aku tidak memerlukan sebarang sumber rujukan kerana fakta dan sumbernya hari-hari aku benamkan dalam kepala. Persis sebuah Wikipedia mini berlabel Britney. (knock on the wood, long live Godney!)
.
Justeru, janganlah ulas kepergian ku ke Bangkok pada malam raya untuk menonton konsert debut beliau di Asia sebagai satu yang pelik. Sebab kalau kau boleh mendirikan rumah tangga atau melancong ke London pada hari raya pertama, kenapa tidak orang yang mahu berhibur melampiaskan keinginan sekian lama untuk menonton Britney secara langsung?
.
Thanks Britney for blessing us with your music. For almost two decades of existence, you never failed to slay my life.
.
Seperti kata bijak pandai, listening to Britney Spears is like masturbation, everyone does it but nobody admit it.
.
Britney Spears Live In Bangkok
24 June 2017
Impact Arena,
Bangkok, Thailand
.
Slide to watch the edited version of the whole show.
.
#Godney #britneyspears #britneyspearsliveinbangkok

BILA dekat ribut, bila jauh rindu.

LIVING in sin is the new thing. #britneyspears #madametussauds

MAKAN tu biarlah banyak. Sebab, janji-janji manis daripada dia takkan boleh buat kau kenyang. #baper

Most Popular Instagram Hashtags