[PR] Gain and Get More Likes and Followers on Instagram.

surianysalleh surianysalleh

2245 posts   3907 followers   1785 followings

πŸ’•Life Is Beautiful πŸ’–  ✨My SeLfiE ZoNe 🀳✨f00d lOvERs 🍱✨IbU cHaCha & Hud πŸ‘§πŸ»πŸ‘¦πŸ»

Sambal hitam original sarawak.
.
Diperbuat dari Ikan tamban salai.
.
Sedappp baq anggg πŸ‘πŸ½πŸ‘πŸ½πŸ˜‹
.
Kalau makan dengan nasi panas - panas memang boleh lajak 2 3 pinggan πŸ˜†πŸ‘πŸ½
.
Tak boleh nak stop.
.
Pedas.. memang sedap laa..
.
Selain makan dengan nasi, makan dengan roti pun boleh 🍞πŸ₯– bubur pun boleh.. .
Kawan - kawan kalau nak try boleh ja.. (penang)
.
Sebekas bulat tu rm15 ja.. πŸ˜„

========
.
Sambal hitam original sarawak.
.
Dibuat dari ikan tamban salai.
.
Sedap baq anggg... πŸ‘πŸ½πŸ‘πŸ½πŸ˜‹
.
Boleh lajak dua pinggan πŸ˜†
.
Bukan sue buat.. tapi jiran.
.
Sue beli ✌🏼
.
Kalau dapat sambal nie, tak payah lauk lain dah.. yg nie ja dah cukup.! πŸ‘ŒπŸΌπŸ˜ƒ
.
2 pinggan boleh lincin dengan jayanya..πŸ™ˆπŸ˜†
.
Jom.. makan... bismillah..
.
.
Kawan - kawan yang dekat dengan sue (penang) boelh ja kalau nak order.. πŸ˜ƒ 1 bekas bulat tu.. rm15 ja .
Sedappp oooo.. kalau dapat tak boleh stop.. terlajak sedap.! πŸ‘πŸ½πŸ‘πŸ½πŸ˜‹

Late dinner 🍴 .
Cuaca sejuk..
.
Tekak rasa nak makan western.
.
School cuti, Ibu pun cuti.
.
😁

#sataytanpatimunbawang Bini request .
Tq πŸ’–

======
.
Syukur dengan rezeki hari nie.
.
#suemasaksendiri
#ayammasakkicap letak brokoli, πŸ₯”, πŸ…dan πŸ₯•( Ibu letak semua sekali. Senang sekali jalan ja πŸ˜…) menu anak. πŸ‘§πŸ»πŸ‘¦πŸ»
.
#sambalpetaiudang petai tak buang kulit.
.
#ikangoreng .
#ulam
.
-done-
Jom makan... Bismillah... 😊

Alhamdulillah.. menu dinner 🍴 #nasiarabkambing .
kakak chacha request.. πŸπŸ‘§πŸ»
.
Ibu dulu besaq kakak, tak pandai nak makan kambing nie.
.
Bau.!! .
Tapi kakak slumber ja makan.. πŸ˜…
.
Hud pun makan.
.
Siap cakap sedap.!πŸ‘πŸ½πŸ˜‹
.
Jemput ye... bismillah.. 😊

Aippp... tengok sapa tu.? πŸ‘€πŸ˜

Tq πŸ’œ #bilabinitaksihat .
Walaupun beli dekat bini.
.
Anak - anak punya tetap ada. ❣️
.
Yang kecik 2 tu untuk chacha & hud.
.
Kalau tak beli macam tu.
.
Nanti Ibu dapat makan suku ja πŸ˜…
.
Tengok.. nampak tak.? Ahaha
.
Abah nak bagi Ibu gemok.! πŸ™ˆπŸ˜†
.
Ahaha 😹

Hari nie, Ibu tak masak. Badan kurang sihat.
.
#buahhatipengarangjantung πŸ’–

Assalammualaikum.. selamat pagi semua.. πŸ€—
.
Bermula laaa aktiviti Ibu.
.
Buat #bekalsekolahkakakchacha .
#suemasaksendiri #megigoreng .
#sayurbrokoli Ibu stim kan.
.
Baru nampak fresh.
.
Baru ada selera nak makan kan.. πŸ˜‰βœŒπŸΌ
.
Ibu goreng kan #sosej & #isiketam .
Cicah mayo dengan sos πŸ…
.
Seperti biasa, kak chacha akan bagi AMARAN dekat Ibu.
.
" Ibu bubuh sikit ja tau.! JANGAN BUBUH BANYAK, Sat lagi takut tak sempat nak habiskan.." .
" Ook... Ibu tau.. 😐 "
.
Dia punya fobia 1st rehat dok ada lagi πŸ˜…
.
Alaa yang time Ibu chacha gelabah hari tu.
.
Ingat tak.? Ingat tak.? Ahahaha πŸ™ˆπŸ˜„
.
Tak pa laaa.. tak penting pon,kalau tak ingat.
.
Macam besa jugak.
.
Setiap kali nak masuk dalam school mesti penuh dengan kata - kata semangat dan pesanan.
.
Dan pesan terakhir.
.
Tunggu Ibu atau Abah dalam PAGAR bukan LUAR PAGAR.! .
#simtommakmak 😬hihi..

06/January
.
Alhamdulillah..
.
Luka dah mula kering.
.
Dah boleh pakai baju.
.
Tapi.. nak pakai uniform memang tak boleh lagi.
.
Besok kata nya nak sambung "mc" .
Semoga dpermudahkan dan cepat sihat hendaknya.
.
Aamiin.

Hud berpeluh - peluh πŸ’¦πŸ‘¦πŸ»

Most Popular Instagram Hashtags