sundanukuring sundanukuring

203 posts   28,250 followers   3,350 followings

Urang Sunda Asli  Ulah ngahuleng wae lur... Cuang raramean di @sundanukuring Mangga anu bade masihan saran, ide, kantun email ka myemail.oki@gmail.com #sundanukuring

Sing eling kadinya ulah kapoekan #Repost @kata_sunda

#sundanukuring #sundabijak #sundaislam

#Repost @andinugrahaa_
・・・
\__________________________________
Dunya mangrupakeun tempat urang pepelakan. Pepelakan didieu ngandung harti urang bisa ngalakukeun naon wae, khususna hal nu positif. Bebenah diri, syukur-syukur taun ka taun teras aya perubahan jadi jelema bener.
.
Kuy ah, saling doakeun. Mugi doa sinareng cita-cita urang sadaya, Allah ijabah 🙏
.
▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃
#sunda #pribahasasunda #nyunda #nyundadijogja #nyundapisan #dagelansunda #sundabagja #sundanese #memesunda #memecomicsunda #comicsunda #banyolsunda #banyolansunda #alwayssunda #sundanyunda #ngamumulebudayasunda #ciamis #ciamismanjingdinamis #diarymahasiswa #andinugraha

#Repost @karasadadas
・・・
pangajaran 📖

#Repost @tehpurwa10
・・・
Urang juga pernah ngalamin :')))

#Repost @baraya_sinatriabinangkit
・・・
Poe ieu tangtu leuwih hade tibatan kamari. Urang kudu yakin, urang pasti bisa
.
Tong sedih mun urang can hasil poe ieu,
urang bisa nyoba deui isukan,
sabab unggal poe urang manggihan tangtangan nu anyar
.
Mun dina ngalakonan kahirupan urang teu weleh sabar
Insya Allah dina nyanghareupan ujian nu beurat urang teu gampang taluk
.
#barayasinatriabinangkit #sinatriabinangkit #paribasasunda #papatahsunda #sundanese #dagelanjabar #sundanukuring #sundaaing #bagja #receh #sametan #dagelan #bagja #cikopi #bobotoh #sundabagja #sangu #tisyu #persib #nyengcle #besokseninco #majalengka #bandung #kuningan #sumedang #subang #garut #sukabumi #cianjur

#Repost @taigar.id
・・・
Jakarta dipikawanoh minangka palabuan di muhara Walungan Ciliwung. Asal-usulna bisa dijujut ti jaman Hindudina abad ka-5. Urang Éropah nu munggaran datang ka Jakarta nyaéta urang Portugis. Dina abad ka-16, pangéréh ti Portugis dibéré idin ngadegkeun bénténg di Sunda Kalapa.

Asal-usul milangkala Jakarta kaping 22 Juni nyaéta ditalukeunnana Sunda Kalapa ku Fatahillah taun 1527, ogé lantaran kitu ngaran dayeuhna diganti jadi Jayakarta nu hartina "kameunangan". Urang Walanda datang ka Jayakarta ahir abad ka-16 dina taun 1619, VOC dipingpin ku Jan Pieterszoon Coennalukkeun Jayakarta sarta saterusna ngarobah ngaran dayeuhna jadi Batavia. Dina jaman Walanda, Batavia tumuwuh jadi kota gedé tur penting.

Éréhan ku Jepang dimimitian taun 1942 sarta ngaganti ngaran Batavia jadi Jakarta keur narik hate pangeusina dina mangsa Perang Dunya II. Kota ieu ogé minangka tempat Proklamasi Kamerdékaan Républik Indonésiatanggal 17 Agustus 1945 tur ditempatan ku Walanda nepi ka diakuna kadaulatan taun 1949.

Dina Méi 1998, kajadian karusuhan di Jakarta nu sasarannana lolobana urang Tionghoa. Gedong MPR/DPRdicicingan ku mahasiswa nu kahayang réformasi. Ahir tina karusuhan ieu nyaéta turunna Présidén Soeharto tina korsi kaprésidenan.

#jakarta #gawe #taigar #sunda #bodor #bodorsunda #seuri #bodoransunda #heureuy #heureuysunda #banyol #banyolsunda #capruk #memesunda #memecomicsunda #memeindonesia #memecomicindonesia #memedagelansunda #dagelan #dagelanjabar #bandung #jawabarat #sumedang #instasunda

Most Popular Instagram Hashtags