sucibyyatthamzah sucibyyatthamzah

15,586 posts   136,099 followers   4,726 followings

NEW #SAI 1.0 2019 COLLECTION  Founded by @yatthamzah_suci 🏩Ascenda@SkyArena ☎️WA 0176368605/0194898948 for appointment 🚚 Shipping on Tuesday & Friday

Siapa nak FREE #SAI 1.0? Dengan syarat kena join #ALKAHFIchallenge Haaa, ada berani? Siapa nak join #ALKAHFIchallenge dan menang koleksi2 #sbyh termasuk #SAI 1.0 ANGKAT LAH TANGAN SIKIT TANDA SUPPORT🙌🙌🙌❤️❤️❤️😍😍😍
.
#SBYH #sucibyyatthamzah #SuciQueen #ALKAHFI #SHAWLUMRAH #SHAWLLABUH #SHAWLCANTIK #HIJAB #HIJABISMYPRIDEANDDIGNITY #SHAWLUMRAHHaji #SHAWLDUKUNGANAK

Siapa nak FREE #SAI 1.0? Dengan syarat kena join #ALKAHFIchallenge Haaa, ada berani? Siapa nak join #ALKAHFIchallenge dan menang koleksi2 #sbyh termasuk #SAI 1.0 ANGKAT LAH TANGAN SIKIT TANDA SUPPORT🙌🙌🙌❤️❤️❤️😍😍😍
.
#SBYH #sucibyyatthamzah #SuciQueen #ALKAHFI #SHAWLUMRAH #SHAWLLABUH #SHAWLCANTIK #HIJAB #HIJABISMYPRIDEANDDIGNITY #SHAWLUMRAHHaji #SHAWLDUKUNGANAK

Rabu lepas 13 Februari Bonda Boss @yatthamzah_suci bagi talk ttg fesyen yg Syarie di Bank Muamalat. Siapa ada di sana? Best kan talk tu, penuh dg Info tapi santai2 je.. Paling best part hijab tutorial, habis semua staff dan boss di sana diSAIkan. Hehehe. Apapun Bonda nampak anggun seperti biasa dgn #SAI 1.0 in Red Blood & modelnya Big Boss Bank Muamalat nampak SUCI in Suci White color #SAI.
MAJOR LOVE😍❤️🌹
.
Nak order #SAI dan koleksi lain, just wasap 0176368605 /0194898948 now now now. .
#shawlcantik #SHAWLUMRAH #shawllabuh #hijab #hijabi #sai #shawldukungAnak

Siapa nak join #ALKAHFIchallenge
dan menang SHAWL /JUBAH #SBYH PERCUMA? SIAPA NAK ANGKAT TANGAN LAJU2🙌🙌🙌❤️❤️❤️
. 🌿FADILAH SURAH AL-KAHFI🌿
➖➖
Sharelah sgt bermanfaat utk semua👍😇
.
1. Menghindarkan diri dari fitnah dajjal
.
"Barang siapa membaca surat Al-Kahfi pada hari Jumat, maka Dajjal tidak bisa memudharatkannya.” (HR Dailami). .
“Maka barangsiapa di antara kamu yang mendapatinya (mendapati zaman Dajjal) hendaknya ia membacakan atasnya ayat-ayat permulaan surat al-Kahfi.” (HR Muslim)
.
2. Mendapatkan Ridho dari Allah SWT .
.
"Siapa yang membaca surat Al-Kahfi, maka jadilah baginya cahaya dari kepala hingga kakinya, dan siapa yang membaca keseluruhannya maka jadilah baginya cahaya antara langit dan bumi.” (HR Ahmad). .
.
3. Diampuni dosanya
.
Diriwayatkan dalam sebuah hadist bahwa Rasullulah SAW bersabda bahwa ‘Siapa yang membaca surat Al-Kahfi pada hari Jum’at maka akan memancar cahaya dari bawah kakinya sampai ke langit, akan meneranginya kelak pada hari kiamat, dan diampuni dosanya antara dua Jum’at.’ .
.
4. Disinari cahaya kebaikan
.
Pada hari ketika kamu melihat orang mukmin laki-laki dan perempuan, sedang cahaya mereka bersinar di hadapan dan di sebelah kanan mereka.” (Qs. Al-Hadid: 12) .
“Barangsiapa membaca surat al-Kahfi pada malam Jum’at, maka dipancarkan cahaya untuknya sejauh antara dirinya dia dan Baitul ‘atiq.” (Sunan Ad-Darimi, no. 3273. Juga diriwayatkan al-Nasai dan Al-Hakim serta dishahihkan oleh Al-Albani dalam Shahih al-Targhib wa al-Tarhib, no. 736)
.
#yattmengayat #fromtheheartofamujahidah #darihatiseorangmujahidah #JUMAAT #Jumaah #friday #alkahfi #ALKAHFIchallenge #jumaatbarakah

By @yatthamzah_suci
"Allah yang suruh pakai tudung. Bukan ustaz, bukan netizen yg suruh..Allah yg suruh.
Bila seseorang pakai tudung, dia percaya pada Allah. Maka bila tudung itu dibuka, dia sudah tak percaya pada Allah. Dia tidak beriman. Orang yg tak suka pakai tudung, dia tak suka Tuhan. "
-Tuan Guru Ustaz Azhar Idrus-
.
Na'udzubillah. Jauhkan kami semua dari kejahilan dan maksiat Ya Rabb. Berikan kami petunjuk dan Hidayah dan dekatkan kami dg orang2 SOLEH yg boleh membimbing kami. Ameen..❤️
.
#yattmengayat #fromtheheartofamujahidah #darihatiseorangmujahidah #myhijabmypride #hijabismyprideanddignity #Allah #Hijrah #hijab #sharingiscaring #SELFREMINDER

🌿FADILAH SURAH AL-KAHFI🌿
➖➖
Sharelah sgt bermanfaat utk semua👍😇
.
1. Menghindarkan diri dari fitnah dajjal
.
"Barang siapa membaca surat Al-Kahfi pada hari Jumat, maka Dajjal tidak bisa memudharatkannya.” (HR Dailami). .
“Maka barangsiapa di antara kamu yang mendapatinya (mendapati zaman Dajjal) hendaknya ia membacakan atasnya ayat-ayat permulaan surat al-Kahfi.” (HR Muslim)
.
2. Mendapatkan Ridho dari Allah SWT .
.
"Siapa yang membaca surat Al-Kahfi, maka jadilah baginya cahaya dari kepala hingga kakinya, dan siapa yang membaca keseluruhannya maka jadilah baginya cahaya antara langit dan bumi.” (HR Ahmad). .
.
3. Diampuni dosanya
.
Diriwayatkan dalam sebuah hadist bahwa Rasullulah SAW bersabda bahwa ‘Siapa yang membaca surat Al-Kahfi pada hari Jum’at maka akan memancar cahaya dari bawah kakinya sampai ke langit, akan meneranginya kelak pada hari kiamat, dan diampuni dosanya antara dua Jum’at.’ .
.
4. Disinari cahaya kebaikan
.
Pada hari ketika kamu melihat orang mukmin laki-laki dan perempuan, sedang cahaya mereka bersinar di hadapan dan di sebelah kanan mereka.” (Qs. Al-Hadid: 12) .
“Barangsiapa membaca surat al-Kahfi pada malam Jum’at, maka dipancarkan cahaya untuknya sejauh antara dirinya dia dan Baitul ‘atiq.” (Sunan Ad-Darimi, no. 3273. Juga diriwayatkan al-Nasai dan Al-Hakim serta dishahihkan oleh Al-Albani dalam Shahih al-Targhib wa al-Tarhib, no. 736)
.
#yattmengayat #fromtheheartofamujahidah #darihatiseorangmujahidah #JUMAAT #Jumaah #friday #alkahfi #ALKAHFIchallenge #JUMAATBarakah

#SUCICLUTCH PEARL, BLUE, GOLD
NP RM199~
NOW ONLY RM99! RM99! RM99! .
WOW WOW WOW MURAH!
TERUS ORDER DI WHATSAPP WWW.WASAP.MY/60176368605
.
#sbyh #sucibyyatthamzah #handbagmurah #handbag #SUCICLUTCHRAYA #clutch #metalbag #metalclutch

Kakak pilih yg mana? Purple atau Beige? Atau dua2?😍
#AISYAHDRESS NOW ONLY RM99 NP RM189. #ZAINABINSTANTSHAWL RESTOCKED! RM69
.
ORDER NOW NOW NOW. WASAP 0176368605
.
#shawlcantik #shawllabuh #jubahkhimar #jubahmuslimah

Clutch exclusive #SUCICLUTCH still available. NOW ONLY RM89-RM99! WASAP 0176368605 to order.. 🤗❤️🌹

Dunia adalah perhiasan. Dan Sebaik2 perhiasan adalah WANITA SOLEHAH.. 🤗🌹❤️
.
Nampak tak betapa labuhnya #HumairahBlouse ni, Bonda Boss yg tinggi pun still boleh cover dpn belakang dg baik.. 🌹
.
Bonda Boss is wearing #SAI1 #SAI 1.0 in Ocean Blue, #humairahblouse in Black & #sucipalazzo in Gold
.
#SUCIQUEEN #sbyh #sucibyyatthamzah #shawl #shawllabuh #shawlcantik #SHAWLUMRAH #SHAWLRAYA#SHAWLDUKUNGANAK #shawlraya #SITIAISYAHINSTANT #palazzo #palazzomuslimah #BLOUSE #blouseMuslimah

Dunia adalah perhiasan. Dan Sebaik2 perhiasan adalah WANITA SOLEHAH.. 🤗🌹❤️
.
Bonda Boss is wearing #SAI1 #SAI 1.0 in Blush pink, #humairahblouse in Black & #sucipalazzo in Gold
.
#SUCIQUEEN #sbyh #sucibyyatthamzah #shawl #shawllabuh #shawlcantik #SHAWLUMRAH #SHAWLRAYA#SHAWLDUKUNGANAK #shawlraya #SITIAISYAHINSTANT #palazzo #palazzomuslimah #BLOUSE #blouseMuslimah

Dunia adalah perhiasan. Dan Sebaik2 perhiasan adalah WANITA SOLEHAH.. 🤗🌹❤️
.
Bonda Boss is wearing #SAI1 in Red Blood, #humairahblouse in Grey & #sucipalazzo in Gold
.
#SUCIQUEEN #sbyh #sucibyyatthamzah #shawl #shawllabuh #shawlcantik #SHAWLUMRAH #SHAWLRAYA#SHAWLDUKUNGANAK #shawlraya #SITIAISYAHINSTANT #palazzo #palazzomuslimah #BLOUSE #blouseMuslimah

Most Popular Instagram Hashtags