stronglikeafighter stronglikeafighter

4,001 posts   16,954 followers   551 followings

Kenza  Traumatised and healing. 🌱 Growing my way through life. Writing a book to tell my story (work in progress) 🧡 #stronglikeafighterarmy #slafspiration

Ik heb een moeilijke ochtend. Ik lag in bed en dacht ‘neeeeeeee niet nog een dag, ik wil niet leven.’ Maar weet je? Die nieuwe dag is er al en WE LEVEN. En dat is mooi. Ook al zie ik het niet zo, maar dit is weer een kans voor mij om te laten zien hoe sterk ik ben. Weer een kans om door te zetten. Weer een kans om te leven. .
.
Dus ja ik kan maar beter het beste ervan maken. Dus even koffie tanken, ontbijten en rustig wakker worden. Daarna ga ik me focussen op mijn hond. Ik ga samen met Nugget naar buiten en we gaan trainen. .
.
Soms heb je geen zin maar dan heb je de keuze om iets te gaan doen, om je ergens anders op te focussen dan je eigen pijn. Dus dat is wat ik ga doen. En heel heel heel misschien wordt het toch nog een goede dag, hoe mooi zou dat zijn?! Ik ga mijn best doen. .
.
Ga jij ook je best doen?

Interview op @3fmtussenuur over Het censureren van littekens op instagram. Fijn dat ik kan en mag zeggen wat ik vind en wat ik voel. Dankbaar!

Link in bio

.
in de storm vind ik rust
elke stap is nu bewust
verder groeien is een must

nooit meer terug .
.
(@fresku040)

Ik heb pijn in elke spier van mijn lichaam. Dit is de klap van de heftige traumatherapie, ik ben kapot. Daarom zit ik nog in mijn pyjama en doe ik alles heel rustig aan. Alle plannen gecanceld, bijkomen staat op nummer 1. Ik ga proberen lief voor mezelf te zijn en hopelijk kan ik goed bijkomen zodat ik morgen weer dingen kan doen!

They want you to crawl, fuck them all
you just gotta go skyward, aim higher
when you've had enough
you should rise above
.
.
(@davinamichelleofficial)

Geluk en uiterlijk
.
.
Toen ik dun was hield ik niet van mijn lichaam. Toen ik gespierd was hield ik niet van mijn lichaam. Nu ben ik veel dikker (ik zou zeggen: groter en zachter) en ik ben nog nooit zo dichtbij houden van geweest. Stapje voor stapje begint dit lichaam te voelen als mijn lichaam, mijn huis. .
.
De oplossing ligt niet bij je lichaam of je gewicht. Als je jezelf haat dan kan je nog wel het mooiste lichaam van de wereld hebben maar zal je diep ongelukkig blijven. Leg je focus niet op je lichaam, daar ligt het antwoord niet. .
.
Dus mijn tip? Focus op wat jou gelukkig maakt en dat uiterlijk komt later wel. Of niet, boeien! Geluk hangt niet samen met een sixpack, een strakke booty, grote biceps of een platte buik. .
.
Geluk zit in jou.

Traumatherapie met mijn hond
.
.
‘Zullen we deze week drie keer achter elkaar traumatherapie doen?’ vroeg ik aan mijn psychiater. Hij vond het een goed idee en daar gingen we. Drie keer er keihard tegenaan gaan, drie keer mijn nachtmerries onder ogen komen. Wat een week. Voor mij is het heel spannend maar ook voor mijn hond Nugget. Want, zei mijn psychiater ‘waarom neem je je hond niet mee?’ De therapie die ik doe is af en toe best experimenteel aangezien mijn psychiater en ik gewoon álles uitproberen wat mij zou kunnen helpen. En mijn hond mee naar therapie is zeker het proberen waard! .
.
Ik heb gister en vandaag een sessie gehad en vrijdag hebben we er nog een. Omdat Nugget meeging zijn we wandelend naar therapie gegaan. Dat is een wandeling van iets langer dan een uur dwars door het centrum van Amsterdam. Zo nieuw voor Nugget. Hij woont nog maar kort bij mij en in zo’n grote stad. Voordat ik Nugget geadopteerd had woonde hij ergens in Tilburg dus Amsterdam is wel een tikkeltje drukker. Maar wat deed hij het goed. .
.
Ik was bang dat Nugget zich zou misdragen in de therapieruimte maar dat is zeker niet het geval. Meneer Nugget deed het fantastisch. Hij gaf me net dat kleine beetje veiligheid dat ik nodig heb. Mijn psych zei ‘Wil je Nugget alsjeblieft nooit meer thuislaten.’ .
.
Nugget heeft echt zijn best gedaan. En ik ook!

Ik sta in de Viva met mijn verhaal over seksueel misbruik en zelfbeschadiging, een verhaal over wat ik heb meegemaakt. Ik ben trots dat ik dit kan vertellen en dat ik er nog ben. Het tijdschrift ligt nu in de winkel. Ik zou zeggen: lees het alleen als jij dat aankan. Pas op jezelf, niet lezen is ook oké! Denk aan jezelf en doe wat voor jou goed is.
Liefs Kenza

Kansen
De ochtend begon met kortsluiting in mijn hoofd. Te veel stress, te veel paniek. Maar weet je wat het is? Vastlopen is niet erg, zolang je maar weer verder gaat. Dus ik heb een mooie wandeling gemaakt in de zon, met mijn hond gespeeld, ik heb allemaal lekker eten gekocht voor vandaag en ik heb een planning gemaakt voor de hele dag. Een haalbare planning met activiteiten en rustmomenten. Zoals je merkt doe ik er alles aan om van mijn dag toch nog een goede dag te maken.
.
.
Want nee de dag is niet waardeloos. Nee niet alles is verloren. Nee ik ga niet opgeven. .
.
Na een val of na kortsluiting zijn er genoeg kansen om het weer op te pakken. Om verder te gaan. Ik kan het, jij kan het. Kansen liggen op jou te wachten. Ga ervoor. Kick some fucking ass.

You might be broken right now but hearts can heal. Scars will fade. Pain will be beauty one day. One day you will look back and see your own strength. You will be glad that you didn’t give up. You will be proud of yourself. But until then, you have to stay strong like a fighter. I believe in you. Keep going. #stronglikeafighterarmy

Zorg voor jezelf💛

Het vervolg
.
.
Zoals jullie misschien hebben meegekregen, heb ik gister een post geplaatst die nogal veel reacties heeft opgeroepen. In de post sprak ik me uit over het censureren van littekens en wat dat bij mij oproept. Veel mensen vallen over het feit dat ik het woord ‘kapotsnijden’ heb gebruikt. Ik zal uitleggen waarom ik voor die woordkeuze heb gekozen. .
.
Ik uitte een stukje over hoe het in mijn hoofd gaat. Over hoe niet gezien worden en er niet mogen zijn kan leiden tot zelfdestructie. Over het gevolg van de censuur voor mij. Ik ben zo open en eerlijk op instagram omdat ik het belangrijk vind om open te zijn over de gevolgen van seksueel misbruik.
.
.
Op de vraag waarom ik dat heftige woord heb gebruikt zal ik antwoorden dat het komt doordat er emotie bijzit. Namelijk boosheid. Ik was/ben verschrikkelijk boos. Het is boosheid die normaal altijd op mezelf wordt afgereageerd. In plaats van mezelf te beschadigen probeer ik nu mijn gevoel toe te laten. Want ook boosheid mag er zijn. Ik weet dat ik niet de enige ben, ik weet dat de wereld vol zit met mensen die boosheid op zichzelf afreageren. Want het is ook eng, het is ook niet leuk en het is zeker niet gezellig. .
.
Ik vind dat er iets moet veranderen. Want is het niet zo dat bijna niemand durft te praten over het overleven van seksueel misbruik omdat andere mensen het te erg en te heftig vinden? Omdat niemand je verhaal wil horen? Omdat iedereen het te moeilijk vindt? Dit is real, dit is echt. Ik wil alleen maar een gesprek voeren.
.
.
Ik ben blij dat ik mijn boosheid heb kunnen delen, en dat ik heb kunnen delen hoe het eraan toe kan gaan in het hoofd van iemand die zichzelf beschadigt. Ik heb in het bericht gister óók gezegd dat ik mezelf NIET ga beschadigen, daarmee hoopte ik anderen te inspireren en was ik onder de veronderstelling dat het een mooie boodschap was. .
.
Deze discussie gaat niet over instagram, deze discussie gaat over onze maatschappij.

Most Popular Instagram Hashtags