stadium_bukitjalil stadium_bukitjalil

460 posts   29,911 followers   22 followings

Stadium Nasional Bukit Jalil  🐯Home of Harimau Malaya. 🇲🇾Kuala Lumpur, Malaysia. 📍Capacity: 88, 985. 🚧Build in 1995. ⚒Done renovation

Stadium Nasional Bukit Jalil, Kuala Lumpur Sports City🏟🇲🇾😍
📸 credit picture to @andypenders

Bersempana “HARI AUSTISME SEDUNIA” semalam. SNBJ menyokong kempen ini dengan menyalakan lampu berwarna biru di keliling stadium tanda kasih dan sayang kepada anak-anak austisme.
📷 @khairykj

Selamat maju jaya dan semoga peroleh kemenangan pertama sejak 2016! Amin! TANAH TUMPAHNYA DARAHKU!🇲🇾🖤💛

MATCHDAY! HARI MINGGU! FULL HOUSE! Mereka perlukan anda!
MALAYSIA VS Bhutan
8.45pm
RM30 (dewasa), RM5 (kanak-kanak)
Tiket sudah mula dijual jam 10 pagi tadi. AYUH MALAYSIAKU! Tamatkan kemarau kemenangan!🇲🇾🇲🇾🇲🇾🇲🇾🖤💛🖤💛🖤💛

Ahad ni stadium keramat ini bakal bergema dengan laungan HARIMAU MALAYA! Lawan mongolia hari khamis pon boleh separuh tier 1! Ini hari minggu! Hari Ahad mesti boleh sampai tier 2! Ayuh rakyat Malaysia! Bakar api api semangat perjuangan Harimau Malaya!🇲🇾 siapa lagi kalau bukan kita nak sokong! Busuk busuk Harimau Malaya orang kita juga🇲🇾🐯
NEXT: MALAYSIA VS BHUTAN
8.45PM
Stadium Nasional Bukit Jalil.

Salam Jumaat, Salam Negaraku. Harimau malaya teruskan kemarau kemenangan 2 tahun. Hah admin taknak tanya pasal game dan performance semalam. Sebab ramai dah menyuarakan pendapat masing-masing. Tapi ni admin nak tanya pengalaman yang datang SNBJ semalam? Ada yang ckp last datang SNBJ 5 tahun lepas. Ada yang seumur hidup baru 1st time. Apa macam SNBJ? Ngam x ngam? 📷 the greater @andypenders

Ladies and gentlement. Welcome to theatre! Ready for tonight? 🇲🇾🇲🇾🇲🇾

SNBJ bersedia sepenuhnya untuk perlawanan hari ini. Semua dalam keadaan terbaik👍🏻 Dan dijangka bakal dipenuhi penyokong-penyokong tegar Harimau Malaya! Agak-agak boleh tak sampai tier 2 malam ni? Jualan ticket online juga dikhabarkan seperti pisang goreng panas😱 ayuh semua kaunter tiket dibuka pukul 3 petang ini🇲🇾🖤💛 Welcome to Estadio de Nacionale Bukito Jalilto🇲🇾

HARI PERLAWANAN! ITS MATCHDAY!
Malaysia 🇲🇾 vs 🇲🇳 Mongolia.
8.45PM
Bukit Jalil National Stadium.
Berdasarkan feedback yang admin dah buat, ramai akan turun pada malam ni. Ramai yang dahagakan kemenangan untuk Harimau Malaya. Dan pastinya ramai tidak sabar dan ingin merasai suasana stadium buat kali pertama selepas dinaik taraf👏🏻 Ok suka admin maklum kan dalam keghairahan kita di dalam rumah baru, ingat jagalah stadium kita ibarat rumah sendiri! INI RUMAH KITA! HOME OF MALAYAN TIGER! Ayuh semua kita JAGA SNBJ! Malaysia menuju 1st class mentality! SELAMANYA HARIMAU MALAYA.

Jangan lupa temu janji anda🗓
PERLAWANAN PERSAHABATAN ANTARABANGSA “A”
Malaysia 🇲🇾 Vs 🇲🇳 Mongolia
22 March 2018
8.45PM
Stadium Nasional Bukit Jalil.
PERINGATAN BUAT SEMUA YANG HADIR:
1) Jangan memijak kerusi
2) Kawasan stadium adalah kawasan larangan merokok
3) Buang sampah ditempat yang disediakan
4) berak flush
Ayuh semua kita jaga kemudahan yang disediakan. MALAYSIA MENUJU 1ST CLASS MENTALITY!🇲🇾 #AyoJagaSNBJ

LATIHAN RASMI SKUAD HARIMAU MALAYA DI STADIUM NASIONAL BUKIT JALIL | 21 MAC 2018

Skuad kebangsaan, Harimau Malaya kendalian Tan Cheng Hoe menjalani latihan rasmi di Stadium Nasional Bukit Jalil sebentar tadi menjelang Perlawanan Antarabangsa "A" menentang Mongolia malam esok. ---- HARIMAU MALAYA SQUAD’S OFFICIAL TRAINING AT THE BUKIT JALIL NATIONAL STADIUM | 21ST MARCH 2018

The Harimau Malaya squad under the supervision of Tan Cheng Hoe was at the National Bukit Jalil Stadium earlier this morning as they were involved in the official training ahead of their International "A" Match against Mongolia tomorrow.
Demi Bola Sepak Tanah Air
#HarimauMalaya
#TheRealHarimauMalaya
#RevolusiFAM
#EraBaharu

Selamat pagi Negaraku. Setelah sekian lama, Harimau Malaya kembali ke gelanggang keramat! HOME OF MALAYAN TIGER🇲🇾🐯 Ayuh rakyat Malaysia! Hitam kuningkan Stadium Nasional Bukit Jalil🖤💛🖤💛 #AyoJagaSNBJ

Most Popular Instagram Hashtags