sprakpunkten sprakpunkten

630 posts   354 followers   461 followings

Språkpunkten  Inspiration till dig som vill studera utomlands. Följ oss för att ta del av guldkornen! Tagga gärna dina resebilder med #språkpunkten

http://www.sprakpunkten.se/

Idag skriver våra medicinstuder antagningsprov för Pavol Jozef Šafárik University (UPJS) i Stockholm. Vi önskar alla studenter stort, stort lycka till idag! #språkpunkten #medicinstudier #slovakien #medicine #studerautomlands #pluggamedoss #antagningsprov

Gissa vilken härlig stad vi besöker på måndag nästa vecka? Gävle såklart! Språkpunkten gör under måndagen 21/8 ett besök på Vasaskolan för att träffa elever som vill fortsätta studera utomlands. Kom förbi och få svar på just dina frågor! #språkpunkten #studerautomlands #språkresa #college #universitet #utland #skolbesök #gävle #vasaskolan #språkpunktenpåturné

Sommarmorgon i Språkpunktens oas till trädgård. Ledsen för långt uppehåll här på Insta, sommaren och semestern kom oss emellan! I nästa vecka är hela gänget tillbaka och vi ser framemot en fullmatad höst tillsammans med er! 🍁 #språkpunkten #studerautomlands #uppsala #språkresa #college #universitet

Igår åkte jag till staden Bath! Det tog 10 minuter med tåg från Bristol. Väl där gick jag på Roman Baths museum, Fashion Museum, Victoria Art Gallery och Jane Austen-utställningen!
Med detta sagt tackar jag för mig, och lämnar över kontot igen till gänget på språkpunkten. Ha det bra!🌸

Idag bar det av till Longleat Safari Park-en del av social Programme!
I Longleat finns också ett enormt elisabetanskt hus, som har ärvts inom samma släkt sedan 1500-talet. Huset har 128 rum, och några av dem är öppna för turister.
Imorgon är det en ledig dag, så jag spontanbokade precis tågbiljetter till Bath som ligger i närheten. Jag har länge velat åka dit, så jag passar på nu när jag är så nära!

Jag tänkte berätta lite om hur skolan fungerar!
Den består just nu av totalt 3 byggnader- Abon House, Pembroke House och Summer Centre, vilket endast är öppet på sommaren eftersom många elever väljer att studera här då.
Den första dagen man kommer hit gör man ett test som består av en grammatikdel, en skrivdel och en liten intervju, för att sedan placeras i rätt klass.
Jag hamnade i klassen med nivå C2+ och vi använder kursboken i Cambridge Proficiency.
Man kan välja att göra en examination inom Cambridge eller IELTS när man är här, men jag har valt att inte göra det. Anledningen till det är att jag vill fokusera på att lära mig så mycket som möjligt utan någon press!
Vi har lektioner i 21 h per vecka i klasser om högst 12 personer. På tisdagar och torsdagar träffas elever från olika nivåer/klasser i de valbara kurserna, som är tillgängliga från nivå B2 och uppåt.
Vi får läxor då och då, men det är valfritt. De allra flesta väljer att göra dem, eftersom det dels är enklare att hänga med på lektionerna då, och dels för att det är bra att få respons på det man t.ex. skrivit.
På skolan finns en reception som kan hjälpa till med allt från att skriva ut papper till att boka sjukvårdsrelaterade besök. På skolan finns även rektor John Duncan som är väldigt mån om att lära känna eleverna! Stämningen mellan personal och elever är fantastisk här- något som gör skolan väldigt speciell🏫

På vår skola har vi ett gemensamt "social programme" för alla elever oavsett språklig nivå eller skolbyggnad. Varje måndag annonseras nya aktiviteter ut, och man väljer själv om man vill delta. Vissa aktiviteter är gratis men vissa kostar- dock till ett väldigt bra pris, jämfört med om man skulle ha bokat själv!
Förra veckan var vi på balett- något jag aldrig hade upplevt förut men det var faktiskt jättekul!
Vi provade även på ett traditionellt engelskt pub Quiz!
I lördags åkte vi till Warwick Castle och Stratford-Upon-Avon! Det var en blandning mellan guidning och egen tid att göra vad man ville!
I måndags kom en hel drös nya elever- hela 70 stycken! Därför anordnade skolan en träff på en trevlig uteservering som heter Channings, där alla elever över 18 kunde få en drink. Det var superkul att träffa alla nya!
Till veckan ska vi gå på Bristol Zoo och besöka Longleat Safari!🐯

Staden Bristol är livlig, färgglad och kreativ. Här finns supermycket att göra!
Ännu har jag inte upptäckt allt eftersom detta är min andra vecka, men jag har redan hunnit se •SS Great Britain- ett stort skepp som är värt att besöka! •Cabot Tower- ett utsiktstorn som dessutom erbjuder fri entré och rejält med träningsvärk, på grund av alla trappsteg.
•Stoke's croft- ett område fullt av små vintagebutiker, konstgallerier och gatukonst
• några Banksy-verk! Banksy är den något mystiske gatukonstnären som spridit sin konst över hela Bristol.
Idag arrangerade skolan en picknick för hela skolan nära Clifton Suspension Bridge. Vi gick till Sainsbury's och köpte chips/mackor/frukt/drickbart och möttes vid Clifton Observatory. Därifrån har man jättebra utsikt över floden, bron och staden!

Jag går alltså på the English Language Centre i staden Bristol i sydvästra England.
Jag bor i en värdfamilj i stadsdelen Clifton, en 10 minuters promenad bort från skolan. I mitt hus bor också en tjej från Thailand och en tjej från Norge.
Området Clifton är ett vackert område med fina hus och bra promenadsträckor. Ovanför mitt hus ligger Clifton Downs- ett stort promenadområde. Clifton Suspension Bridge ligger också i närheten.
Lektionerna pågår mellan 9.15 och 15.30, inklusive kafferast och lunchrast.
Min klass består av 8 elever just nu(Max tillåter antal är 12) och vi är från Holland, Korea, Thailand, Tyskland, Ryssland och Sverige! Varje dag går vi och äter lunch tillsammans.
Jag har bara varit här en vecka, men tack vare skolans mysiga miljö och aktiviteter har jag lärt känna många elever från hela världen. Varje tisdag har vi "Conversation club"- en eftermiddagsaktivitet där massor av elever träffas på en pub i närheten och pratar om allt möjligt.
På onsdagar finns även möjlighet att besöka "job club" där man får lära sig om att söka jobb i Bristol, om man har planerat att stanna här längre. På fredagar finns även "film club" där en film visas på engelska.

Hejsan!
Rebecka heter jag, och jag kommer att ta över Språkpunktens Instagram i en vecka!
Just nu har jag påbörjat min andra vecka här på The English Language Centre i Bristol, England! Fotot är taget utanför en av skolans två byggnader, Pembroke House☀️
//@Rebeckaundens
#sprakpunkten

Sommartider på Språkpunkten! Mellan 26/6-14/8 har vi nya öppettider på kontoret. Ring, mejla eller besök oss mellan 09.00-16.00 måndag-fredag! Om det är lika fint väder som idag bjussar vi på fika i trädgården. Hoppas vi ses och hörs. Och just det - glad sommar på er alla! 🌻 #språkpunkten #studerautomlands #uppsala #sommar #sysslomansgatan #språkresa #college #universitet

Glad midsommar på er alla följare! 😎🌻☘ #midsommar #språkpunkten

Most Popular Instagram Hashtags