specialforces_macedonia specialforces_macedonia

179 posts   1205 followers   136 followings

Special Forces Of Macedonia  UNOFFICIAL Macedon page! Posting pictures and videos of the Macedonian Special Forces. • #macedonianspecialforces • 🇲🇰

The Special Police Force "EBR" executing the tactical exercise "shooting with armored vehicles BTR-80 at the police polygon Пенуш во Штип' (Penush in Stip).
-----
Припадниците на ЕБР, кои во рамки на редовните обуки за специјалните полициски единици во МВР, ја реализираат обуката за гаѓање со оклопни транспортери.
----
📷 photo credit: Facebook page; МАКЕДОНИЈА - MACEDONIA
•••••
(Partners)
~ @army_macedonia 🇲🇰
~ @macedonian_nationalist 🇲🇰
~ @great_russian_army 🇷🇺
~ @mighty_montenegro 🇲🇪
~ @macedonian_air_forces 🇲🇰
~ @mighty_slovenia 🇸🇮
•••••
Insta Crew
@patriotic_macedonia
@obedineta_makedonija
@macedonian.military
@military.macedonia
@balkan.100
@macedoniantuningcars
•••••
'tags'
#macedonianspecialforces #specialforces #macedonia #tiger #police #ебр #македонија #армија #military #militaryporn #army #armystrong #europe #macedonian #macedon #армијанарепубликамакедонија #guns #specops

Special Regiment Operator "БСН Волци" (BSN Wolves)...
----
📷 photo credit: Facebook page; Батаљон за Специјални Намени " Волци"
•••••
(Partners)
~ @army_macedonia 🇲🇰
~ @macedonian_nationalist 🇲🇰
~ @great_russian_army 🇷🇺
~ @mighty_montenegro 🇲🇪
~ @macedonian_air_forces 🇲🇰
~ @mighty_slovenia 🇸🇮
•••••
Insta Crew
@patriotic_macedonia
@obedineta_makedonija
@macedonian.military
@military.macedonia
@balkan.100
@macedoniantuningcars
•••••
'tags'
#macedonianspecialforces #specialforces #macedonia #tiger #police #ебр #македонија #армија #military #militaryporn #army #armystrong #europe #macedonian #macedon #армијанарепубликамакедонија #guns #specops

Members of the Macedonian Army from the Special Operations Regiment in the period from 15 to 27 of March in Hohenfels, Germany, were involved in the international exercise " Allied Spirit VI ",
--
The international exercise " Allied Spirit VI ", organized by the US Army Europe attended by "around 2,770 members of the armies of the United States, Macedonia, Canada, Czech Republic, Hungary, Slovenia, Italy, Germany, France, Estonia, Latvia, and the Netherlands.
•••••
Припадници на Армијата на Република Македонија од составот на полкот за специјални операции во период од 15 до 27 март во Хохенфелс, Германија, на меѓународната вежба „Allied Spirit VI“, уште еднаш во најдобро светло ја презентираа својата обученост и интеробилноста со стандардите на НАТО партнерските армии.
--
На меѓународната вежба „Allied Spirit VI“, во организација на командата на Армијата на САД за Европа учествуваа околу 2770 припадници на армиите на САД, Македонија, Канада, Чешка, Унгарија, Словенија, Италија, Германија, Франција, Естонија, Летонија и Холандија.
--
(Soldier on the left "BSN Wolves" 🇲🇰)
•••••
(Partners)
~ @army_macedonia 🇲🇰
~ @macedonian_nationalist 🇲🇰
~ @great_russian_army 🇷🇺
~ @mighty_montenegro 🇲🇪
~ @macedonian_air_forces 🇲🇰
~ @mighty_slovenia 🇸🇮
•••••
Insta Crew
@patriotic_macedonia
@obedineta_makedonija
@macedonian.military
@military.macedonia
@balkan.100
@macedoniantuningcars
•••••
'tags'
#macedonianspecialforces #specialforces #macedonia #tiger #police #ебр #македонија #армија #military #militaryporn #army #armystrong #europe #macedonian #macedon #армијанарепубликамакедонија #guns #specops

follow this page in feedly

Most Popular Instagram Hashtags