slutshamed4life slutshamed4life

101 posts   2736 followers   241 followings

✌🏼️Keyna✌🏼  Pratar om sexrasism och heder - Ain't straight - Den mest oanständiga kurd du mött - کیتکا 💎

Låt oss knyta lite positiva ord till meningen "Invandrare är...". Fortsätt gärna i kommentarsfältet! ✨

Nazister normaliseras. Denna eskalering av normaliserat hat är EXTREMT FARLIG.
🔸
Våga bara prata om att dessa äckliga rassar, homofober, transfober, funkofober och kvinnohatare SAMT polisen ska få förståelse. Fuck that! Polisen värnar inte om allas grundläggande rättigheter när de tillåter nazister att organisera sig öppet. För mig är det ett öppet ställningstagande EMOT alla utsatta minoritetsgrupper.
🔸
#gullaintemednazister

When they want a piece of you but not the whole package 🙂

🌞 politisk caption eller smiley. No in between.

Aktivism och Separatism
Del 2
🔸
Tyck inte synd om oss. Så många gånger som jag undvikit att öppna upp mig för att slippa se folk tycka synd om mig eller låtsas förstå. Jag reser mig upp och kämpar för att jag vägrar tycka synd om mig själv. Jag skriver inte för att folk ska tycka synd om mig - varför skulle jag vilja att er ömkan? Vad gör den för nytta? Den är passiv, jag vill ha handlingar och beslutsamhet. Så vi har 3: De som tror det räcker med att visa medlidande för att vara allierad. Inte sällan ser dessa andras erfarenheter som en personlig utveckling för sig själva.
🔸
Låt oss prata om White Savior Complex i diskussionsforum. Det handlar om vita som dyker upp för att skydda oss "extra" utsatta icke-vita kvinnor och barn (inte icke-vita män för allt är deras fel). Hijabis verkar ha blivit white saviors främsta räddningsmission. Att anta att en person förtrycks pågrund av hur den väljer att visa sin religiösa tro är att anta att den inte är komplex nog att tänka sina egna tankar - det är minimerande och rasistiskt. White saviors tenderar att exploatera hemska berättelser från icke-vita kvinnor och barn för att uppnå sina egna vrickade WOW-upplevelser. De hemskaste berättelserna ses som "yes, dis is what I'm talking about!!!" och används sedan som argument i deras rasistiska propaganda. Dessutom söker de ofta Gatekeepers (tidigare inlägg) eftersom de kan bekräfta och berättiga deras rasism. Så vi har 4: De med white savior complex som ursäktar sin rasism genom att måla upp icke-vita män som de största och farligaste förtryckarna i världen.

Aktivism och Separatism
DEL l
🔸
Jag ser ofta diskussioner där vita ser vad dom VILL se och distanserar sig från problem som inte passar vitas image/propaganda. Ett exempel är respons som vi har fått på vårt nystartade konto @hederochsamvete. Vi är solklara med att heder INTE är ett icke-vitt eller muslimskt problem ändå DM'ar vita som känner igen sig i texterna men vägrar sätta hedersstämpeln på sina upplevelser. Att anta att endast icke-vita lever med den klassiska bilden av hedersproblematik är rasism - det bygger på en tro om att vår kultur är ociviliserad. Detta är ett av MÅNGA exempel på hur en som icke-vit dubbelbestraffas när en öppnar upp sig. Så vi har 1: människor som är selektiva med presenterad information för att medvetet/omedvetet stärka sin världsbild.
🔸
Sen har vi våra sovande egna. De med starkt internaliserat självhat som springer vitas ärende - Gatekeepers. Rasism är normen och därför belönas en Gatekeeper i samhället. Detta för att den kanske klär sig eller pratar svennigt. En regel för Gatekeepern är att den bekräftar vitas världsbild. Icke-vita som har störst sannolikhet att bli Gatekeepers är de som är priviligerade på andra sätt än hudfärg - de kanske befinner sig högt upp på klasstegen eller är män. Många av dem faller bekvämt tillbaka på "everyone is selfmade", vilket är total ignorans för förtryckande samhällsstrukturer. Så vi har 2: Gatekeepers, våra egna som motarbetar oss pga självhat som de belönas för.
🔸
En del frågor passar bättre i separatistiska forum - alltså forum där vita inte är välkomna. Ett exempel på ett forum som INTE inkluderar vita eller män (gäller alla män) är Voice of Poc på Facebook. Tipsa gärna om fler som inte har medlemsstopp.

För ni ska enjoy riktiga kurdbryn. Hårstrån hela vägen and beyond med vackra bruna ögon också.
💯#browneyesarebeautiful

Fatta att jag fortfarande får matchningar ...

Jag och två andra tjejer har startat ett initiativ där vi vill belysa hedersproblematik med hjälp av våra egna berättelser och erfarenheter. Detta ska bli en plattform där våra röster inte utnyttjas i en islamofobisk och rasistisk agenda. Alldeles för länge har våra berättelser använts på ett sätt som skapar mer förtryck i samhället - det räcker nu. Gå in och följ @hederochsamvete ❤️

WHITE SPLAINING
Uppkommer när kränkta vita ska påpeka att något inte är rasism.
•••
White splainers...

...diskuterar gärna hurvida rasism finns eller inte - gärna med andra vita.

...attackerar ofta personen som påpekar rasismen med anmärkningar på sättet den levererar budskapet.

...förväntar sig alltid att de är berättigade utbildning av den utsatta gruppen utan att ha betalat för det.

...tror sig sitta på en position där de kan bestämma om ens kritik/argumentation är värdig eller legitim

...respekterar inte tolkningsföreträde.

Lite om vad Sverige gör och lite om hur ISIS kom till...
•••
2015: EU ger Turkiet 3 miljarder kronor. 700 miljoner av dem är från Sverige. Stefan Löfven säger: "EU och Turkiet behöver samarbeta mera och bättre för att förbättra situationen för flyktingarna i Turkiet"
2014: ÅRET INNAN VISSTE ALLA. Flera stora nyhetskällor samt regeringar runt om i världen med satellitbilder i handen rapporterar om hur Turkiet inte bara ger ISIS-terrorister fri passage över gränsen, de ger dem även vapen och utbildning. Turkiets motiv är att hålla kurder i schack och olja.
_______________________________________
Låt oss göra ett stort hopp och ta os till...
•••
1981: USA tränar upp och finansierar Mujahideen, en Jihad-grupp i Afghanistan, och deras kamp mot Suvjetunionens invasion i landet. Osama bin Laden ansluter sig till Mujahideen. En del av anhängarna till Mujahideen blir senare Al Qaeda (som Osama bin Laden).
2003: USA invaderar Irak. Anhängare till Saddam Hussein är arga och saknar jobb. Al Qaeda ser möjligheter att etablera sig i Irak tillsammans med Saddams anhängare. De lyckas ett tag men insatser inom landet förhindrar deras framgång.
2011: Civilkriget startar i Syrien och Al Qaeda drar nytta av det oroliga läget och inom loppet av två år kallar de sig för ISIS
2014-2016: ISIS står för 3352 mord i på civila i Syrien, 18802 mord på civila i Irak.
_______________________________________
Mer än 11 miljoner (2011-) har flytt sina hem i Syrien och mer än 3 miljoner (2014-) har flytt sina hem i Irak. Inte bara pågrund av ISIS utan annat krig också. Det finns mer att skriva men vi börjar här.

Jag har källor på allt om du är intresserad.

"Om jag hade ditt pass..."

I hemlandet säger dom att jag ska vara tacksam för att jag är i Sverige. Mitt pass ger mig en frihet dom inte har. Jag låter som en spoiled brat när dom hör mig men felet är mycket större än mig. I mina ögon kan Sverige och andra vita länder med storhetsvansinne ge tillbaka det dom har tagit ifrån oss. Istället för att se upp till brottslingar (kolonialistländerna) som vill att vi ska vara tacksamma efter allt dom gjort mot oss (psykopat-varning) så hade vi kunnat utveckla våra egna hemländer. Mitt hjärta är inte i detta land. Bom, jag är uppvuxen i diaspora. I mitt hemland accepteras jag inte heller. Men jag är säker på att om det inte var för dom vita psykopatländerna först så hade det varit annorlunda. Min vackra familj glöm inte, dom vill hålla oss i ett helvete där dom är enda ljuset i tunneln. Dom vet vad som kan hända om vi vet sanningen. Men vi ska springa genom tunneln utan att bli lurade. Vad är det jag säger? Jag säger VAR INTE TACKSAM OCH FUCK DOM.

Diaspora: att bo och slå sig ner utanför sitt hemland. Många lever i diaspora för att dom har flytt från krig.

(Kolla solen har äntligen träffat min ansikte ❤️)

Most Popular Instagram Hashtags