sirojuth_tholibin_brabo sirojuth_tholibin_brabo

120 posts   1371 followers   120 followings

Pesantren Sirojuth Tholibin  Akun resmi Pesantren Sirojuth Tholibin Brabo Tanggungharjo Grobogan Jawa Tengah

http://sirojuth-tholibin.net/

Pembacaan Maulid Simthud Duror
dalam rangka
Malam Puncak Ta'aruf Santri Baru Tahun 2017
Di Halaman Asrama Al-Jauhar
Ponpes Sirojuth Tholibin Brabo
Brabo Tanggungharjo Grobogan
Jumat Pahing, 21 Juli 2017 M / 27 Syawal 1439 H
#alasantri #galerisantri #ais_jateng #nutizen #nu_jateng #nahdlatululama #santri #santrikeren #sirojuththolibin #sholawat #maulidnabi #simtudduror #santribaru #rmi #rmi_nu_jateng #instagram #instasantri #ayomondok #ayomondokpesantrenkukeren

" Menawi bapak badanipun mboten sekeco , nopo sanjang panitia nipun . mboten sios berangkat ? Niki kan udzur syar'i " Usul ibu melihat bapak bersiap berangkat pengajian padahal saat itu bapak agak gerah .

Sambil agak terbatuk- batuk bapak menjawab : " Bayangno umpomo sing dadi shohibul bait iku awake dewe , terus mubalighe ngabari yen ora iso mangkat , najan yo ma'lum tp mestine ono gelo ne . wis ben tetep mangkat mugo mugo iso dadi tombo , iso gawe lego " * Di antara yg paling saya ingat dari bapak ; sosok yg selalu " Gawe Lego ora gawe gelo" * Alfatihah.... Matur suwun semua pihak yg telah andil mensukseskan acara 1000 hari wafat beliau . Jazakumullah ahsanal jaza' .

Kami semua merindukan dekapan cinta mu.. # FB : KH. M. Shofy Mubarok

Dalam rangka memperingati 1.000 hari guru kita Al Walid Simbah Kiai Ahmad Baedlowie Syamsuri, mohon kehadiran saudara-saudara semua, besok pada :

Rabu Pon malam Kamis Wage
19 Syawal 1438 H / 12 Juli 2017 M
Pukul 20.00
Bertempat di Masjid Al Muhajirin Pondok Pesantren Sirojuth Tholibin Brabo

Mohon ikut disebarkan

Dalam rangka memperingati 1.000 hari guru kita Al Walid Simbah Kiai Ahmad Baedlowie Syamsuri, mohon kehadiran saudara-saudara semua, besok pada :

Rabu Pon malam Kamis Wage
19 Syawal 1438 H / 12 Juli 2017 M
Pukul 20.00
Bertempat di Masjid Al Muhajirin Pondok Pesantren Sirojuth Tholibin Brabo

Mohon ikut disebarkan

IKRAR HALAL BI HALAL

Kanti manah ingkang ikhlas soho ngajeng2 Rahmat lan Ridlanipun Allah taala saking keluarga Besar Pondok Pesantren Sirojuth Tholibin ngaturaken iqrar kados puniko :
1. Sedoyo kekhilafan kito dumateng ingkang kagungan haq, ingkang dipun sengojo utawi boten kito nyuwun agungingpun samudro pangaksami lan insyAllah ikhtiyar boten bade nglampahi kalepatan maleh.

2. Iqrar bilih kito sedoyo sampun ngaturaken pangapunten dateng sinten kemawon, samiugi porosederek kolowahu nyuwun pangapunten utawi boten, pernah sepuh utawi anem.

3. Kito nyuwun dateng Allah taala mugi2 tansah paring Taufiq dumateng kito sedoyo saget nglampahi iqrar kasebat, dipun paringi panjang umur fitha'atillah pinaringan manfaat lan barakah sedayanipun lan ing tembe pinaringan Khusnul khatimah.

Kutipan Iqrar Halal bi Halal saking al Maghfurlah Drs. KH Ahmad Baidlowi Syamsuri, Lc.

"Santri sejati tak pernah melupakan guru-gurunya." Oki Setiawan salah satu santri Sirojuth Tholibin yang kini menjadi PM bertugas di Monas Jakarta saat silaturrahim lebaran ini.

Mumpung Moment Syawal
Sumonggo sesarengan tindak Brabo, mampir Popes. Sirojuth Thoibin
Katuran sowan wonten ndalem Ibu Nyai Hj. Maemunah Baedlowi sekeluarga/

#lebaran #halalbihalal #sirojuththolibin # alasantri #galerisantri #ais #ais_jateng #nu #nu_jateng #rmi_nu_jateng

"Ora usah mbok pikir wong liyo meh tumindak apik utowo elek marang awake dewe , kabeh bakal di ganjar Pengeran miturut tumindak e dewe dewe, Lha sing penting awak e dewe usaha dadi wong apik, ngapiki wong liyo . Gampang ngapuro karo sopo wae "

Ibu Nyai Hj. Maemunah Baidlowie

Keluarga Pondok Pesantren Sirojuth Tholibin Brabo mengucapkan
Selamat Hari Raya Idul Fitri 1438 H
جعلنا الله واياكم من العائدين والفائزين
تقبل الله منا ومنكم

Mohon maaf lahir dan batin..

"Wong iku yen bener pangendikane, sae tumindake, resik atine. Insya Allah disenengi wong akeh lan intuk ridhone Allah. Neng yen sewalike yo sewalike." Brabo 1998, Petikan Dawuh
KH. Ahmad Baidlowie Syamsuri, Lc

Foto : Romo KH. Ahmad Baidlowie Syamsuri dan putra sulung, KH. M. Shofy al Mubarok

Wasiat Al Walid Simbah Kiai Ahmad Baidlowie dari Romo Gurunya ... Poro santriku kabeh, aku bungah lan syukur, sliramu sa-iki podo kumpul ono ing majlis kene, krono arahe silaturrahin, halal bi halal lan ngapuro-ngapuronan. Kowe saiki podo kumpul awa-e... Mugo" olae kumpul iki biso tembus ono ing ati. Yen kumpul awa-e lan atine di dasari kalawan kman lan amal soleh, Insya Alloh... so' bakal kumpul ono eng surgo na'im. Neng yen kumpul awa-e, ananging atine poropadhu, atine congkrah... ba-arti... ketemple-an sifat munafiq.

Kowe kabeh kudhu pangertwn marang tonggo-tonhgo lan sedulur"mu. Ojo etho'-etho' ora ngerti, seng nduweni bondo... bantuwo kalawan bondone, seng ora nduwi... ojo tomak. Seng nduweni ilmu... sergeppo mulang lan nglakoni ilmune... seng bodho... ngajiyo... seng nduweni pangkat... bantuwo kalawan sa' mampune.

Wes sa'mustine wong iku werno-werno... ono seng bungahake... ono seng nglara-ake. Nanging kowe kabbheh supoyo ngapuro marang sopo wae. Podo ugo wong kuwi njalo' ngapuro utowo ora'. Sebab wong kang nglara-ake kuwi kadang-kadang ora njarak. Utowo kowe dhewe tau nglara-ake wong liyo. Mnowo ono wong kondo... "Aku ora tau nglara-ake wong liyo"... Iku bwaanget klirune.

Iki seng kudhu di gate-ake tennanan... Wong iku, yen bener pangendikane, sae tuminda-e, lan ressi' atine... Insya Alloh di sennengi wong akeh lan ento' ridhone Alloh. Neng yen swali-e... Yo swali-e... Mugo" aku lan kuwe kabeh iso nglakoni kabeh iki... Amiiiin.

Tgl 1 Syawal : 03 Maret 1998

Wasiat Romo Kiai Ahmad Baidlowie dari Romo Gurunya ... Poro santriku kabeh, aku bungah lan syukur, sliramu sa-iki podo kumpul ono ing majlis kene, krono arahe silaturrahin, halal bi halal lan ngapuro-ngapuronan. Kowe saiki podo kumpul awa-e... Mugo" olae kumpul iki biso tembus ono ing ati. Yen kumpul awa-e lan atine di dasari kalawan kman lan amal soleh, Insya Alloh... so' bakal kumpul ono eng surgo na'im. Neng yen kumpul awa-e, ananging atine poropadhu, atine congkrah... ba-arti... ketemple-an sifat munafiq.

Kowe kabeh kudhu pangertwn marang tonggo-tonhgo lan sedulur"mu. Ojo etho'-etho' ora ngerti, seng nduweni bondo... bantuwo kalawan bondone, seng ora nduwi... ojo tomak. Seng nduweni ilmu... sergeppo mulang lan nglakoni ilmune... seng bodho... ngajiyo... seng nduweni pangkat... bantuwo kalawan sa' mampune.

Wes sa'mustine wong iku werno-werno... ono seng bungahake... ono seng nglara-ake. Nanging kowe kabbheh supoyo ngapuro marang sopo wae. Podo ugo wong kuwi njalo' ngapuro utowo ora'. Sebab wong kang nglara-ake kuwi kadang-kadang ora njarak. Utowo kowe dhewe tau nglara-ake wong liyo. Mnowo ono wong kondo... "Aku ora tau nglara-ake wong liyo"... Iku bwaanget klirune.

Iki seng kudhu di gate-ake tennanan... Wong iku, yen bener pangendikane, sae tuminda-e, lan ressi' atine... Insya Alloh di sennengi wong akeh lan ento' ridhone Alloh. Neng yen swali-e... Yo swali-e... Mugo" aku lan kuwe kabeh iso nglakoni kabeh iki... Amiiiin.

Tgl 1 Syawal : 03 Maret 1998

Most Popular Instagram Hashtags