sinarfm sinarfm

13959 posts   497931 followers   864 followings

Sinar FM  Untuk tahu frekuensi Sinar FM. Klik link di bawah.

http://sinar.fm/Mobile/@Sinar/@Radio/Frekuensi

Bila hari pertama kerja dan puasa. Sabar Cik Piah! You can do this. #sembangsinar #sinarkongsi

Kami dengar pilihan anda!Β 
Ahli Bomba dan PLUS peronda dipilih untuk diceriakan buka puasa mereka berdasarkan pilihan ramai.

Hahaha. Walaupun ramai dah tahu perbuatan macamni patut dielakkan ketika bulan Ramadan, tapi masih ramai yang buat lagi. Full video di Facebook dan YouTube Sinar fm #SinarKongsi #KosongKosong #DariHati πŸ˜‚πŸ˜‚

Alahaiiii comelnya dia. Ngantuk macam mana pun, tapi masih boleh senyum lagi. Cair tengok awak senyum. πŸ˜πŸ˜€ #SinarKongsi
Kredit: Instagram @zatykefli

Jom dengarkan #SembangSinar bersama Kak Bed dan jangan lupa untuk tinggalkan pesanan ringkas beserta tajuk lagu di ruangan komen Facebook Sinar yang akan dibacakan di segmen #SeleksiKuSinar. Teruskan mendengar Sinar FM - Menyinari Hidupmu.Β 
Anda juga boleh berinteraksi dan memberikan maklum balas bersama dengan penyampai #SembangSinar, @abbyfana menerusi Whatsapp di talian Sinar Digi 016-3260000 😁 #SinarKongsi
#SinarKongsi #SembangSinar #JomInternet

Resepi taufu fah homemade.. Tak sampai 15 mnit siap!

Bahan-bahan pun simple jer.. pas beku, buh air gula siap2, pastu sejukkan.. sedap nyer lahai tau fu fah sejuk2 masuk ke tekak.. yummy

Bahan-bahan - Air Soya 2 kotak yang besar/sekotak tu bersamaan 1 liter.
- Agar-agar tali/jelly strips yg 26gm (kat peket x tulis, tp hakak p timbang)
**kalau guna agar2 20g, guna air 2 cawan shj.
- Air kosong 2 + 3/4 cawan utk larutkan agar-agar
- Daun pandan utk bagi wangi

Cara-caranya - larutkan agar-agar dengan air. masukkan daun pandan...
- Selepas agar-agar larut, masukkan 2 kotak air soya tu. Panaskan sekejap
- Pastikan ampa TAPIS dulu sbelom masukkan dlm bekas..
- Biarq sejuk skejap sebelum buh dlm peti ais
- SIAP
* air gula merah/air gula biasa (Nak sedap lg..buh siap2 air gula dlm bekas tau fu fah tu, pastu sejukkan...dah sejuk baru mkn.) Selamat mencuba... Kredit : Azrina Razali

Pak Cik Nasi Kerabu cerita pengalaman dia bersahur tapi dari jam 4.30 sampai ke imsak makanan dia kunyah tu tak habis-habis. πŸ˜‚ Jom dengarkan ulangan terbaik #SepahtuSinar pagi tadi. #SinarKongsi

Anda kini boleh berinteraksi dan memberikan maklum balas bersama dengan penyampai @sinarfm menerusi Whatsapp di talian Sinar Digi 016-3260000 😁 #SinarKongsi #JomInternet

Pagi ni kita ada otai kat studio, Pak Ya yang menggantikan @jepsepahtu. #SinarKongsi #SepahtuSinar 😁

Nampak je happy tapi tengah tahan lapar tu. Sabar eh @rahimr2. πŸ˜‚πŸ˜ #SinarKongsi

Dah kenapa tu @shuibsepahtu main tutup-tutup mata plk? πŸ˜‚πŸ˜‚ #SinarKongsi 😁

#Repost @shuibsepahtu (@get_repost)
・・・
Mgkn kesan puasa di hari pertama bekerja....mcmana eh nak buat ni... Byk benda yg tak reti ni... πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚,,, Selamat bekerja semua smbil mjalankan ibadah puasa.... #persuibofhappyness @sinarfm

Most Popular Instagram Hashtags