shahidadherbs shahidadherbs

2,480 posts   1,142,005 followers   255 followings

Nur Shahida Mohd Rashid  Mengejar manusia kita akan lelah. Kejar Tuhan inshaAllah kita takkan rebah.

tq uncle dan auntie @jozlynnhanania beri hadiah utk @yusoffalqardawi 😍😍😍...
Tapi kan mama rasa abah @aliffsyukriterlajaklaris yg excited lebih ni nanti mesti dia pinjam beg yusoff ni buat ootd dia🤨🤨

mcm mana kita orang boleh terjebak ni...ni semua @otamblurr punya pasal @datoserivida @aliffsyukriterlajaklaris @aidadida28 @fizahashim...salah satu cara nak kurus ni😅...kena buat hari2... #gelekitiknila #gelekitiknilachallenge

yusoff sarung tangan mana sarung tangan....bila pakai je mesti terbuka pastu hilang sebelah....last2 kita x payah pakai la @yusoffalqardawi kuku mama dah potong😅

Bila difikirkan betul juga...tq @adamcorrielee bg nasihat😍

mula2 kita x makan pun tart nenas dari @yusafoodproducts ni...tapi bila mak kita dtg tanya ada lagi x tart nenas semalam tu sedap la rasa tart nenas asli tu...saya pun dgn jayanya cubalah makan ternyata mmg sedap...
.
Kalau nak cuba mcm mana sedapnya tart nenas dr ni kena dapatkan dekat ig @yusafoodproducts @yusafoodproducts x tipu sangat2 sedap....

Jom siapa yg belum pernah pergi bercuti ke @sugeh.resort kami yg terletak di Pinggiran Sg Buloh yg berkonsepkan resort ala2 kampung ada petting zoo dan mcm2 lagi confirm u all suka bila dtg sini....sesuai utk percutian keluarga...
.
Swipe gambar utk tgk lebih lanjut pemandangan di @sugeh.resort

Jangan lupa tau malam nanti tengok Go Shop pkl 10.00 malam CH 118 Astro Go Shop ni....nak tengok transformasi muka saya sebelum dan selepas guna set make up yg ekslusif sbb kat mana2 x ada jual hanya ada di Go Shop sahaja...

sakit bersalin masih x lupa lagi....dah jenuh kita dibawangkan kan yusoff...x tenteram nak berpantang...😭😭

mesti banyak orang yg tanya siapa yg jaga saya ketika berpantang....ni lah orangnya...pagi2 jam 7.30 pagi dia dah dtg,saya sauna,mandi herba,urut,tungku dan tangas semua dia buat...yg madikan baby @yusoffalqardawi pun akk ni.....jadi kalau korang tercari2 lagi orang yg boleh jaga time berpantang ni boleh la try dengan @malikaconfinementcare @malikaconfinementcare Insya Allah puas hati... now target nak kuruskan badan je lagi dalam 5 kilo lagi....tapi cam mana nak kurus asyik lapar je....tips please😅😅

rezeki anak2......lepas stok yusoff dah banyak...kita buat stok meena pula dgn qayyum yg dalam botol tu.....
. .
Menyusu kan anak dengan susu ibu mmg mencabar..saya fully breastfeed dr @qadejah lagi...mcm2 dugaan nak bg susu konsisten kena pump 2-3 jam sekali.....masa dan yg paling x tahan kalau ada luka😭😭.....
.
Alhamdulillah jika diizinkan saya juga mengimpikan rezeki menyusu @yusoffalqardawi sampai umur 2 tahun seperti @qadejah & @baem_adham ...dulu waktu anak sulung @ammarahyan saya x susukan sbb x pandai maklum lah beranak muda....baby baru lahir mmg selalu berak saya pula ingat dia berak sbb minum susu saya...jadi saya pun perah dan buang...lahai bodohnya la waktu tu kan😅😅

semalam dah try bagi sebotol susu ibu dekat qayyum sebotol utk bg cuba dia nak ke x ? ..Nasib baik dia minum dengan seronoknya sehinggalah habis sebotol...hari ni kita bg lagi 2 botol dan esok lagi 2 sampai cukup 5 kali kenyang...
.
Lepas settle qayyum kita settle ameena pula sbb ameena ni sejenis minum susu main2....jadi susah sikit😅
Lepas ni minta jgn tanya saya soalan2 ttg ibu susuan lagi saya penat dah...dr hari pertama saya bersalin dah byk netizen2 push terus susukan...dia ingat apa lepas bersalin mmg keluar susu memancut2 mcm air terjun ke😅....

tq fotographer terbaik @haikalmulia @haikalmulia ambik gambar kami sekeluarga cantik2 semua gambar

Most Popular Instagram Hashtags