[PR] Gain and Get More Likes and Followers on Instagram.

sagasexologi sagasexologi

120 posts   1621 followers   631 followings

Saga Alm Mårtensson  Sexolog & KBT-terapeut. Kl 21.00 på söndagar en gång i månaden bjuder jag in en gäst och sänder via Instagram live - samtal om sex från mitt badkar 💦💖

https://www.svt.se/opinion/lukkerz-vega-alm-martensson-sexologi

Skriver med @marcovega.se och @lukkerz på SVT opinion om vikten att kunna nå ut med samtalsbehandling till personer som köper sex som önskar sluta med det. Om hur stigmatisering kan göra att vi inte kan ge den hjälp som kan behövas både till personer som köper och till personer som säljer sex.
Länk i bio.
#sexpol #svtopinion #sagasexologi

#Repost @rfsu (@get_repost)
・・・
#Repost @lalgbtcenter (@get_repost)
・・・
Today we honor members of the trans community we've lost to hate and intolerance. 💙💗💙💗💙💗💙💗💙💗Transgender Day of Remembrance: Denna dag kom till efter mordet på Rita Hester, som mördades i Boston den 28 november 1998. Hon var afroamerikan och transkvinna och tyvärr bara en i raden av transpersoner världen över som fått betala med sitt liv på grund av transfobi. 💙💗💙💗💙💗💙💗 Transfobi dödar. Idag skriver @rfslungdom RFSL & Transföreningen FPES på Aftonbladet debatt om att alltför många transpersoner mår mycket dåligt av att tvingas vänta, först på en könsutredning och sen på rätt vård. Många väntar fortfarande, nu på att få rätt juridiskt kön i sina dokument. Tiden går medan regeringen fortsätter utreda frågan. Tiden rinner ut för unga transpersoner som fortsätter lida. Det behövs inte ytterligare en utredning skriver debattörerna. Vi vet redan att transpersoner mår jättedåligt. Sluta utreda, gör något istället! 💗💙💗💙💗💙💗 💙💗#transgenderdayofremembrance #tdor #tdor17 #transrights #lgbtqteens

Igår pratade jag och Anders om sex som inte funkar. Ämnen som kom upp var medikalisering av sexualiteten enligt Leonore Tiefer, olika former av problematik och vad en kan göra åt det, vad "Viagra" för fittor egentligen gör med mycket mer!

Nytt för den här gången är att ni under 24h kan se sändningen i mina stories 😘

Trevlig helg!! Ni glömmer väl inte badet på söndag kl 21.00? 💦

HÅRD & VÅT
När det kommer till fysiologisk upphetsning både gällande kukar och fittor kommer jag & Anders att fokusera på två funktioner oavsett könsorgan - erektion och lubrikation.
Eftersom jag oundvikligen tänker och läser lite extra om graviditet tycker jag det är väldigt intressant att blodflödet till fittan, eller det könsorgan en har, ökar under graviditet! Intresset för sex under graviditet är såklart individuellt precis som annars men jag kan inte låta bli att fundera vad det ökade blodflödet gör för både sexuell lust och njutning? 🍯🍯🍯🍯🍯🍯

Glaaaa torsdag! 🎀🎀🎀

🛁🛁NYPREMIÄR🛁🛁 Då har snart halva min graviditet passerat, min energi återvänt och det är hög tid för ett nytt bad! Den 19 november kl 21.00 sänder jag åter live från mitt badrum! Kvällens gäst är ingen mindre än den eminenta sjuksköterskan och blivande barnmorskan Anders Lindbäck. Temat är "När sex inte funkar" och vi kommer prata om varför, hur, när och vad en kan göra åt det - om en vill.
Ses den 19de november!! 💦💦💦🤰🏼💦💦💦

"Skaffa kunskap och prata om sex, precis som med andra hobbys säger Saga"

Pratat sex i Nöjesguiden - länk i bio!

En repost från mitt privata konto @pansarpusssy för att förklara varför jag varit lite frånvarande här. Funderar just nu på vilken form det här projektet ska få ta och lovar att återkomma så snart jag vet det! Tills dess finns jag, katten Elise och min graviditet på @pansarpusssy
#Repost @pansarpusssy ・・・
För ca ett år sedan bestämde jag mig för att jag ville ha barn. Jag gick igenom hela inledande processen för att bli förälder som ensamstående via assisterad befruktning, vilket jag bara varmt kan rekommendera för de som funderar på det - RMC Malmö är fantastiska. Sen blev det ändå ett barn med medförälder, vilket känns bra det också.

Det är nu det händer, även om familjer såklart alltid har sett olika ut, men det är nu som vi verkligen börjar kunna bejaka olika sätt att bilda familj. Jag valde att få barn med en medförälder utan att ha en romantisk relation med den personen.

Omgivningen kommer initialt ha svårt att hantera "nya" familjekonstellationer, så är det att bryta normer. Funkar det inte hos t ex MVC - byt barnmorska eller mottagning.
För att fostra ett barn krävs en by och jag har turen att ha en fantastisk by runt mig - min familj och mina vänner.

Och ja jag gjorde ett sexualpolitiskt statement av detta - men det innebär såklart också WOHOO JAG ÄR GRAVID 🤰🏼och jag väntar något mindre tålmodigt än katten Elise på bebisen ❤️🌈

Pratade sex & framtidsspaningar med @sexologkliniken - länk i bio!

FAVORIT I REPRIS "Jag är skittrött på sex"

Imorgon berättar jag om badprojektet på Pride! ABF, Spånehusvägen 47 14.30-15.30 (OBS i Malmö) ses där!! #sagasexologi

MENS ❤️ Jag tänkte att jag skulle skriva lite om mens eftersom jag upplever att det finns mycket missuppfattningar kring det. Min tanke är att det är viktigt att skilja mellan två saker, att synliggöra och normalisera att många personer med livmoder har mens, lyfta tabu och stigma och att ha någon sorts mystisk romantisering kring mens. Att prata om en "naturlighet" kring mens och att det ses som en rening av kroppen vilket det gör av många.

Det finns ingen vettig funktion i att ha mens så mycket som många personer med livmoder har idag (om de inte planerar att bli gravida), tvärtom skulle många må bättre av att inte ha så mycket mens. Att använda hormonella preventivmedel för att hoppa över mensen är i många fall en bra lösning.

Så, arbeta bort stigmatiseringen kring mens - ja! Vurma naturligheten och skapa ett klimat där personer med livmoder t o m tar skada av exempelvis endometrios - nej.

I bio har jag länkat en längre text som mer medicinskt förklarar varför det ibland är vettigt att begränsa mensen.

Foto: geniala @babe_of_the_universe @sandra.haraldsen

Most Popular Instagram Hashtags