ruggengraat ruggengraat

2,520 posts   7,382 followers   77 followings

Ruggengraat.com  👀 Persoonlijke aandacht 🍴 Op maat gemaakt voedingsplan 📝 Trainingsschema voor jouw doel 📍 Nieuwe groep start: 3 juni ⬇️ BLOG ⬇️

Resistance band upper body
Ook zonder sportschool kun je met resistance bands een complete workout doen. Dit scheelt een hoop geld en het is minstens zo leuk! Daarbij zijn ze ideaal om mee te nemen op vakantie zodat je toch je spieren nog een beetje kunt onderhouden. Zie hier een voorbeeld van een upperbody workout met resistance bands. Het enige wat je verder even moet zoeken is een boom.
Met wie ga jij dit op vakantie doen?

Wil je een feestje maken van je ontbijt of lunch?🎉🎉 Dan zijn deze blueberry crumble pannenkoeken van @JackyyNobels écht iets voor jou! Vraag jij jezelf wel eens af hoe al die foodbloggers die pannenkoeken zo lekker dik en luchtig krijgen? 🤔 Wij verklappen het geheim!
Wie van jouw vrienden wil dit heel graag weten?👇
Benieuwd naar het recept? Klik op de link in bio @ruggengraat

Het is alweer bijna 5 maanden geleden dat ik begon na te denken om te starten met Ruggengraat. Vanwege een darmaandoening heb ik me altijd veel verdiept in voeding, en ook sportte ik altijd al veel. Ik merkte echter dat zodra mijn hoofd ‘te vol’ zat, het sporten bleef hangen bij 1x in de week of soms zelfs minder. Ik stoorde me vooral aan dit gebrek aan zelfdiscipline, vooral omdat ik wist dat ik me mentaal juist beter voel als ik wél sport en strenger ben qua voeding. Een vicieuze cirkel dus.

Ruggengraat heeft mij precies gegeven wat ik hoopte. Als ik een baaldag had, was de gedachte ‘ik moet drie keer sporten volgens mijn schema’ voor mij die stok achter de deur om ’s ochtends naar de sportschool te gaan. Dit resulteerde dan weer in een productieve dag en een algeheel goed gevoel; wánt ik was mijn dag goed begonnen. Ook weer die vicieuze cirkel dus, maar dan positief.

Ik heb zowel de voedingsschema’s als sportschema’s als heel prettig ervaren. Vanwege mijn darmen ben ik best een lastige eter en mijn coach heeft hier heel goed rekening mee gehouden.

Ik heb Ruggengraat ook echt aangegrepen om mijn coach alle vragen over voeding en fitness te stellen die ik had ¬– en dat waren er behoorlijk veel omdat ik mezelf er ook al in had verdiept – en mijn coach heeft hier iedere keer vol geduld en aandacht op geantwoord. Dit vond ik echt heel fijn!

Ik ben super blij met de veranderingen die mijn lichaam heeft doorgemaakt deze drie maanden, ondanks dat ik de laatste maand het sporten op een lager pitje moest zetten. Ik was bang dat ik opeens al mijn spieren weer kwijt zou raken, maar dat is gelukkig niet het geval. Het stukje ‘loslaten’ is dan ook zeker nog iets wat Ruggengraat me heeft gebracht. Coach, bedankt!

Begingewicht: 57.5 kg
Eindgewicht: 53.1 kg
-
📲 Aanmelden kan via www.ruggengraat.com/pages/inschrijven
👩💻 Nadat jij je hebt aangemeld neemt jouw coach contact met je op om het intakegesprek in te plannen
➡ Na het intakegesprek wordt het plan op maat gemaakt
💪 Maandag 3 juni start je officieel

Ik ben gestart met het Ruggengraat programma omdat ik niet tevreden was met mijzelf. Ik heb via een vriendin gehoord over dit programma en ik was verrast en enthousiast over de resultaten dat zij heeft bereikt. Ik dacht; dit wil ik ook!
Ik wilde dolgraag strakker worden en het liefst wat afvallen, maar voornamelijk strakker worden.

De eerste weken van Ruggengraat had ik weinig moeite, in mocht alles nog eten wat ik al at alleen dan met aangepaste hoeveelheden (bewuster). Ik merkte al snel dat ik een beetje moeite had met variëren, maar gelukkig krijg ik hier hulp bij van mijn coach.

Mijn coach was het nooit zat, ook al vroeg ik 1000 x hetzelfde haha.
Door de hulp kreeg ik beter inzicht en kon ik gerichter te werk gaan.

Het belangrijkste wat ik geleerd en gevonden heb is balans in het leven. Ik had geen rem meer voor mijzelf. Ik at zo een beetje alles wat lekker was... Door bewust naar dingen te kijken snapte ik beter wat en hoeveel ik ergens van kan eten. Ondanks dat mocht ik nog steeds super genieten van mijn hamka’s chipjes in de avond haha.

Mijn begin gewicht was 73 kilo. Uiteindelijk heb ik de 67,5 kilo behaald! Wauw, dat voelt goed. Voornamelijk de metingen zijn leuk om achteraf terug te zien.

Ik zou iedereen dit programma aanraden omdat het echt is! Het is persoonlijk en geen dieet maar bewustwording. Je gaat rustig afvallen en komt niet snel weer aan.

Toen ik aan Ruggengraat wilde beginnen heb ik getwijfeld of het nou wel het juiste moment zou zijnIk heb toch besloten om het te doen zodat ik 'in ieder geval' op gewicht kon blijven in plaats van dat ik waarschijnlijk gewicht aan zou komen met de drukte die nog moest komen.

De eerste 3 a 4 weken was het zoeken naar de juiste balans die bij mij past en toen ik die gevonden had vond ik het qua voeding helemaal niet moeilijk meer. Ik had bijvoorbeeld meer behoefte aan een avondsnack dan aan een stevig ontbijt, het enige wat ik hoefde te doen was een WhatsAppje sturen naar mijn coach en mijn voedingsschema werd aangepast naar mijn wensen.

De trainingen daarentegen waren een groter obstakel en nog steeds moet ik daar soms mijn weg in vinden. Ik kwam van helemaal niet sporten, naar het sportschema die mijn coach voor mij had opgesteld. Ik had afgesproken om 2 keer in de week te gaan trainen, maar ik vond het zo zwaar dat ik elke keer excuses ging bedenken om maar niet te hoeven sporten. Gelukkig had mijn coach ook hiervoor een oplossing, namelijk gewoon een iets minder zware training. Een dag later stond mijn nieuwe training in de App. Toen ook die training nog niet helemaal bij mij paste kon ik dit gewoon weer aangeven en wederom werd het schema binnen no-time aangepast voor mij.

Het is heel prettig dat mijn coach altijd binnen 'handbereik' was en dat ik zowel mijn vragen kon stellen als mijn overwinningen kon delen.

Ik zou dit programma zeker aanraden en vooral vanaf het moment dat je overweegt je aan te melden, gewoon doen! Elk moment is een goed moment om aan jezelf te werken.
-
📲 Aanmelden kan via www.ruggengraat.com/pages/inschrijven
👩💻 Nadat jij je hebt aangemeld neemt jouw coach contact met je op om het intakegesprek in te plannen
➡ Na het intakegesprek wordt het plan op maat gemaakt
💪 Maandag 3 juni start je officieel

Plank tabata challenge
We gaan nog even door met de challenges en dit keer staat er een hele pittige op het menu! Planken maar!
Voer elke plankvariatie 20 seconden uit en houd tussen elke variatie 10 seconden rust voordat je naar de volgende gaat. Wanneer je alle 8 varianten gehad hebt, heb je 1 tabata van 4 minuten voltooid.

Met wie ga jij de uitdaging aan?

Gevulde broodjes met ei en groente🍳🍳
Een broodje met ei is super makkelijk om te maken en erg lekker, maar stiekem ook wel een beetje eenvoudig. Vandaag staat een veel leukere variant op het menu! In het filmpje kun je zien hoe makkelijk je de gevulde broodjes met ei maakt😍

Met wie ga jij dit proberen?👇 Benieuwd naar het recept? Klik op de link in bio @ruggengraat.

Mini band planks
Mini bands zijn erg populair tijdens legday, maar met een beetje creativiteit kun je er nog veel meer mee! Zie deze plank variaties bijvoorbeeld. Het zijn slechts 2 oefeningen, maar toch een volledige full body workout. Ideaal voor op vakantie of om buiten te trainen!

Tag alle mini band fans die je kent!

30 KILO AFGEVALLEN😱💪 De reden voor mij om met Ruggengraat te beginnen was dat ik op een gegeven moment mijzelf in de spiegel aankeek en dacht: ‘’hier moet nu echt verandering in gaan komen’’. Ik had op instagram al enige berichten gezien van Ruggengraat en dacht bij mijzelf laat ik is een mail sturen. Inmiddels heb ik nu een jaar coaching gehad en ben nu op eigen kracht bezig.

De eerste weken van Ruggengraat waren uiteraard best moeilijk voor mij omdat ik toch verandering moest brengen in mijn eet en sportpatroon. Maar tot mijn verbazing lukte het redelijk en toen ik eenmaal bezig was werd het steeds makkelijker.

De trainingen waren volledig op basis mijn behoefte aangepast door mijn trainer. Ik gaf aan welke spiergroepen ik wat meer en welke ik wat minder wou trainen. Als ik graag een oefening in het trainingsschema wou dan stond deze er ook binnen no time in.

Voor het voedingsschema geldt hetzelfde, ook dit schema was volledig aangepast op basis van mijn behoefte. Ik mocht eigenlijk alles eten wat ik lekker vond. En alles wat ik niet zo lekker vond stond ook niet in het voedingsschema.

Het belangrijkste wat ik heb geleerd in de afgelopen maanden is de balans voor het eten. Je mag eigenlijk alles eten wat je wil maar weet dit wel de dag(en) daarna te compenseren, wat in de eerste instantie moeilijker klinkt dan dat het nu daadwerkelijk voor mij is.

Wat ik goed vond aan het Ruggengraat programma is de persoonlijke aandacht die ze je bieden, het op maat gemaakte voedings- en trainingsschema en als je daar nog suggesties of opmerkingen op hebt dat deze niet worden genegeerd maar juist in handen worden genomen.

Toen ik begon woog ik een aangrijpende 114 kg.
Inmiddels zijn we een jaar verder en weeg ik 84 kg. Ik ben een schokkende 30 kilo kwijt, iets waarvan ik zelf dacht dat dit niet zou lukken. 📲 Aanmelden kan via www.ruggengraat.com/pages/inschrijven
👩💻 Nadat jij je hebt aangemeld neemt jouw coach contact met je op om het intakegesprek in te plannen
➡ Na het intakegesprek wordt het plan op maat gemaakt
💪 Maandag 3 juni start je officieel

Over een maand begint de zomer officieel en voor veel mensen is er geen beter moment om te starten met het Ruggengraat programma 💪

Op dit moment heb je de keuze uit 2 opties:
1⃣ Je gaat er volledig voor en wilt deze zomer fitter dan ooit zijn 😁
2⃣ Je laat het zoals het is en schuift je doelen weer een jaar op 😔

Als je naar optie 2 neigt moet je niet denken dat het volgend jaar wél lukt! Dat je twijfelt begrijpen we, maar van uitstel komt afstel en uiteindelijk moet je zelf de stap zetten om aan je doelen te werken!

Op dit moment hebben we nog maar een paar plekken voor de start van maandag 3 juni! Twijfel daarom niet te lang en schrijf je vandaag nog in 💪 📲 Aanmelden kan via www.ruggengraat.com/pages/inschrijven
👩💻 Nadat jij je hebt aangemeld neemt jouw coach contact met je op om het intakegesprek in te plannen
➡ Na het intakegesprek wordt het plan op maat gemaakt
💪 Maandag 3 juni start je officieel

- Ruggengraat, de start. Wat was voor jou de reden om te starten met Ruggengraat?
Na veel pogingen om wat af te vallen wou ik nu een keer voor mezelf kiezen en er écht voor gaan! - Wat was jouw doel voordat je met Ruggengraat begon?
Van de zomer met een fijn(er) gevoel m’n bikini dragen. (Qua gewicht ongeveer 7kg eraf). - De eerste 6 weken, hoe heb je die ervaren?
Top! Het contact is super fijn en motiverend. Het schema is heel goed vol te houden. De eerste week was het bijna lastig om ‘zoveel’ te eten en toch viel ik af. - Hoe vond je de trainingen?
Fijn! Goed te doen, ook thuis en je voelt echt dat je wat gedaan hebt. - Wat vond je van jouw voedingsschema?
Heel fijn. Je merkt echt dat het voor jou persoonlijk gemaakt is. - Heb je balans voor jezelf ontwikkeld de afgelopen periode?
Helemaal! Het voelt niet meer als een dieet, maar als een levensstijl en daarom is het ook zo goed vol te houden. - Wat is het belangrijkst wat je hebt geleerd de afgelopen 6 weken?
De balans tussen lekker en gezond eten en toch genieten. - Wat vond je goed aan het Ruggengraat programma?
Dat het zo persoonlijk is. - Wat vond je van de coaching?
Super! Heel fijn dat je gewoon kunt appen en ook leuk dat er zo met je mee wordt gedacht! - Hoe nu verder?
Nog 6 weken te gaan, heb zin om er lekker mee verder te gaan en nog wat meer af te vallen en nog wat strakker te worden

Begin gewicht: 72
Gewicht week 6: 68,5
-
📲 Aanmelden kan via www.ruggengraat.com/pages/inschrijven
👩💻 Nadat jij je hebt aangemeld neemt jouw coach contact met je op om het intakegesprek in te plannen
➡ Na het intakegesprek wordt het plan op maat gemaakt
💪 Maandag 3 juni start je officieel

Banded squat challenge
Omdat de 100(0) squat challenge erg in de smaak viel bij jullie, hebben we weer een leuke squat challenge verzonnen. Ditmaal in tabata-stijl!

In totaal zie je 8 verschillende banded squat oefeningen voorbij komen. Voer elke squat 20 seconden uit. Houd tussendoor 10 seconden rust voor je naar de volgende squat oefening gaat. Na alle 8 verschillende squats gedaan te hebben, heb je 1 tabata volbracht.

Met wie ga jij de uitdaging aan?

Most Popular Instagram Hashtags