rtm_malaysia rtm_malaysia

32,637 posts   85,483 followers   402 followings

Radio Televisyen Malaysia  🔵 Facebook.com/RadioTelevisyenMalaysia :: ⭕ Twitter.com/RTM_Malaysia :: 💻 Video On Demand (VOD) myklik.rtm.gov.my/ :: 📱Aplikasi RTM Mobile

Saksikan Rahmat Ikhsan menjelajah ke Masjid Al-Bukhari dan Masjid Al-Hasanah di Kedah untuk melihat #RuwaSeniBinaIslam (ep.12) pukul 10.00 malam ini di @tv1_rtm | myklik.rtm.gov.my/ | #RTMMobile

Semoga dipermudahkan segala urusan dan diberi kesembuhan segera...#Repost from @malaysiaonenews with @regram.app ... #onenews Mohon doakan Saleem Iklim.

Saleem difahamkan terlibat kemalangan jalan raya semalam selepas motosikal ditunggangnya dilanggar sebuah kereta dari arah belakang di Bandar Mahkota Cheras.

Saleem kini dirawat di ICU Hospital Kajang.

Isterinya, Julia Bachok memberitahu Saleem parah sehingga patah 12 tulang rusuk dan salah satu tulang itu tertusuk pada bahagian paru-paru penyanyi itu.

Bagaimanapun keadaan Saleem dikhabarkan stabil.

#Citra - Osman seorang penjaga garisan menghadapi konflik dengan isterinya akibat ingin berpoligami. Osman cuba menipu artis popular dengan memberitahu yang isterinya telah memberi keizinan untuknya berkahwin lagi. Saksikan kesudahan #PenjagaGarisanItuSuamiAku lakonan Carl Zali, @ritrud727 @tashashilla dan @fahrinahmad_fa pada pukul 9.30 malam ini di @tv2_rtm | myklik.rtm.gov.my | #RTMMobile

Saksikan tentang Himudur dan Teknologi Dry Ice Blasting yang mampu memberi impak besar bagi perkembangan industri minyak dan gas Malaysia serta perkongsian tradisi unik, seni upacara minum teh bagi masyarakat Jepun yang dikenali sebagai Sado dalam Panorama RTM: Himudur & Sado pukul 9.00 malam ini di @tv1_rtm | myklik.rtm.gov.my/ | #RTMMobile

#Repost from @nasionalfm with @regram.app ... 'Yang Terlarang itu godaan'

Nantikan kupasan tajuk pilihan #Sakinah hari ini bersama-sama dengan Ustaz @daihazman dan penyampai segmen#Nasional58 @djrishamnasionalfm

Penerbit #Sakinah @wahidahyaacob

Dengarkan #Nasionalfm menerusi saluran #Astro869 dan portal myklik.rtm.gov.my juga di #RTMMobile serta Mytv701 dan tonton secara langsung menerusi fb Nasionalfm - Sentiasa Dihati

#Repost from @beritartm with @regram.app ... 22 SEPT : PUTRAJAYA - Akta Ombudsman akan digubal bagi menukar fungsi Biro Pengaduan Awam (BPA) kepada Ombudsman Malaysia untuk memastikan pengurusan aduan awam di negara ini lebih berkesan, kata Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad.

Beliau berkata langkah itu bagi menentukan jabatan-jabatan kerajaan tidak menyeleweng atau terlibat dengan rasuah.

Beliau berkata pada sidang media selepas mempengerusikan mesyuarat Jawatankuasa Khas Kabinet mengenai Anti Rasuah (JKKMAR) di Perdana Putra, di sini.

Dalam pada itu, Tun Dr Mahathir berkata mesyuarat tersebut turut bersetuju supaya Suruhanjaya Integriti Agensi Penguatkuasaan (EAIC) diperkasakan dan dikenali sebagai Suruhanjaya Bebas Aduan dan Salah Laku Polis (IPCMC). Menurutnya IPCMC akan bertindak sebagai sebuah badan pemantau bebas yang lebih holistik.

Menurut Tun Dr Mahathir mesyuarat JKKMAR juga bersetuju dengan cadangan supaya fungsi agensi-agensi di GIACC bagi memastikan dasar dan perancangan berkaitan tadbir urus, integriti dan anti rasuah dapat dilaksanakan dengan berkesan.

Katanya Institut Integriti Malaysia (Integriti) yang ditempatkan di bawah GIACC akan bertindak sebagai badan operasi membina kapasiti dan kompetensi agensi kerajaan serta korporat.

Tun Dr Mahathir berkata Jabatan Integriti dan Tadbir Urus Negara (JITN) pula akan diserapkan fungsi ke dalam GIACC dan perkara itu akan dibincangkan bersama Jabatan Perkhidmatan Awam dengan mengambil kira aspek penjimatan di pihak kerajaan. ((BERNAMA))

#Lavender - Saksikan kisah seterusnya dalam #MaralEnGuzelHikayem episod 7, pukul 6.00 petang ini di @tv2_rtm | myklik.rtm.gov.my | #RTMMobile

#Widuri – Video kejadian di hadapan Spa Wan Alina telah tular! Syamsul tidak fokus dengan tugasannya. Datin Surani hampir kemalangan? Wan Alina pula ada masalah yang lebih besar daripada dilepaskan oleh Zainuddin. Saksikan lakonan @yanasamsudin @muhamadafiqmuiz @beegolinda @nazeerasardi @zarinazainuddin_ @wna_307 Ema Akma, @shakillakhoriri @rizamin @abangbrian @qazemnor @lindabeego @farzana_latiff @ardellaryana dalam #CintaMaya (ep.4) pukul 7.00 malam ini di @tv1_rtm | myklik.rtm.gov.my/ | #RTMMobile

#Repost from @jpn_official with @regram.app ... #savethedate Kami akan berada di Mantin, Negeri Sembilan esok! Jangan lupa datang ye. ☺️ Jom hebahkan.

#kembaramobile #HPN2018 #perkhidmatanmerentasimasa #rakyatdihatijpn

#Repost from @johorfm with @regram.app ... Yok Ngeteh 2-5
Jom meriahkan Konsert Wong Jowo 29 Sep 2018 di Kompleks Penghulu Mukim Air Hitam Muar
#johorfmazurapedora

#Repost from @beritartm with @regram.app ... 21 SEPT: KUALA LUMPUR - Penyedut minuman plastik atau straw akan diharamkan di semua kedai dan restoran makanan di Kuala Lumpur, Putrajaya dan Labuan mulai Januari 2019.
Ketua Setiausaha Kementerian Wilayah, Datuk Seri Adnan Md Ikhsan berkata, langkah itu untuk mengurangkan pencemaran dan memelihara alam sekitar.
Ketika ini, beberapa restoran makanan segera telah memulakan langkah tidak lagi menyediakan straw.
Tambah Datuk Seri Adnan, pihak kementerian sudah mula mengeluarkan kompaun kepada pasar raya besar, pasar malam dan gerai yang belum menggunakan produk biodegradasi.
Sejak 1 September 2017, sebanyak 1, 025 nota amaran dan 90 tindakan kompaun dikeluarkan kepada pemegang lesen. ((RTM TV))

Most Popular Instagram Hashtags