[PR] Gain and Get More Likes and Followers on Instagram.

rhimah.r rhimah.r

10 posts   1219 followers   4763 followings

RAHIMAH  Diary kita berdua 😘😘

Kurangkan konteor vesi, tingkatkan prestasi, berdiri di atas bakat sendiri

#jadikan 2017 menjadi tahun kecemelangan 😊😊☺

Pencinta Rasulullah ﷺ:
"Orang yang memakai cermin mata yang kotor, akan melihat semua perkara kotor. Begitu juga dengan hati, jika dipenuhi dengan perkara kotor, akan mula sangka buruk kepada orang lain."
[Ahli Hikmah]
۞اَللهُمَّ صَلِّ عَلَى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ وَعَلَى آلِ سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ۞

Status Dakwah:

Tips Tutup Aurat.
.

1. Set dalam minda yang kita nak berada di paras no 8 di mana kita menutup aurat sempurna dengan handsock serta stokin.
.
2. Kalau banyak baju yang tak mengikuti syarak, simpan pakai tidur jah. Belilah baju yg longgar. InsyaAllah, ada ganjaran berbelanja utk aurat.
.
3. Tudung. Kalau mereka yg tidak bertudung, pakailah sebab rugi kamu tayang kecantikan kamu pada semua. Lagi cantik bila bertudung.
.
4. Bagi mereka yg sudah bertudung, labuhkan. Kalau jarang, inner neck banyak skrg jual. Aurat sebenarnya bukan hanya menutup rambut sahaja.
.
5. Bila bertudung, jgn pakai baju ketat, seluar ketat, sanggul tinggi. Salah tu sebab masih menampakkan susuk tubuh anda.
.
6. Bertudung tapi lengan pendek? Kalau ada pakai handsock dgn baju pendek, masih dikira nampak bentuk tangan. Aurat tu wahai Hawa.
.
7. Bertudung labuh tapi tidak pakai handsock atau stokin? Aurat perempuan adalah semua kecuali muka dan tapak tangan.
.
8. Kalau ada family yg tidak bertudung, ajak mereka sekali. Tak salah ajak berubah. Tak lah kamu rasa kekok kan?
.
9. Solat jaga tapi tidak menutup aurat. Alhamdulillah jaga solat, tapi jangan lupa menutup aurat pun wajib. Mungkin ada salah dalam solat.
.
10. Bila nak berubah, dekatkan diri pada benda baik. Macam majlis ilmu, dengar bacaan Al Quran, jaga solat, kawan dgn kawan yg baik.
.
11. Bila dah berubah, istiqamah. Buat selalu sebab bila kita selalu buat, kita akan rasa kekok bila tak pakai labuh, baju longgar.
. .

12. Dekatkan diri dengan Allah dan buat solat taubat nasuha. Kembali kepada Nya dan pohon petunjuk Nya. InsyaAllah, Dia Maha Pengampun.
.
13. Bila keluar, tanya pada diri "Adakah Allah redha dengan pemakaian aku?" "Cukup tak aku menutup aurat aku semua?".
.

14. Bila menutup aurat kawan hilang? Allah nak tunjukkan pada kamu siapa kawan, siapa lawan. Dia akan gantikan dengan yg lebih baik, insyaAllah.
.
Semoga hidayah sentiasa milik kita. Dan jauhkan kita dari menjadi golongan yang diazab.

اَمِين يَا رَبَّ الْعَالَمِيْن

🌸 Jagalah lisan ini. Lisan ini umpama ular. Bukan sahaja mematuk bahkan ia amat beracun." ۞اَللهُمَّ صَلِّ عَلَى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ وَعَلَى آلِ سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ۞

Biar gembira jangan sedih
Biar berjaya jangan mengalah
Biar dihina jangan bersedih hati
Biar dikeji orang jangan berasa dengki dengan orang

Iya sya akan try for happy kan orang yang sya sayang... Yes I can do it

Kadangkala jodoh itu sangat hampir dengan kita . Sengaja Allah tak menyedarkan kita akan kehadirannya 😉😉

Luangkan masa dengan keluarga selagi masih bernyawa dan mampu menggembirakan mereka semua dengan kehadiran saya

Iya betul. 😄😄

Apa yang ada pada kita tidak pernah kita syukuri..... Dan pernah kah kita berfikir untuk mensyukuri nikmat yang telah di berikan oleh Allah swt

Most Popular Instagram Hashtags