remyishak remyishak

456 posts   943,055 followers   259 followings

Remy Ishak  Contact: azlinabas@gmail.com.

Tidak ada yg sempurna melainkan tuhan yg satu Allah SWT.
Tidak ada kesempurnaan dalam perkahwinan selain melengkapi antara 1 sama lain. .

Setiap dari kita jalan hidupnya berbeza.. ada yg melangsungkan perkahwinan di awal usia tetapi masih tetap diuji dengan pelbagai ujian & cabaran.
Ada juga yang masih merancang, tetapi masih juga belum mendapat perutusan, hubungannya masih penuh liku & rintangan.
.

Walau apa pun kita, tetaplah berusaha, berdoa dan percaya kepada takdir & ketentuan tuhan. Kita ini umat Muhammad beragama Islam, kita sudah diajar serta mendapat didikan tentang Qada & Qadar.
.

Saling memahami antara pasangan itu adalah 1 proses yg tidak terkira jangka masanya, tapi tanpa kepercayaan, kesetiaan & tolak ansur dalam perhubungan, perkahwinan serta keluarga yg bahagia itu hanya tinggal impian, 1 mitos dan kisah dongeng utk kita semua dendangkan. .
#lelakikirimantuhan #iqbalraid #naira #astrooasis

sejak bahasakan diri sebagai ‘kanda’ ni, macam makin ramai yg suka pakai kata ganti nama tu, sampai ada yg buat lagu guna ‘dinda & kanda’. Kanda perhati je... 😆 . #pujaanhatikanda .

Photo courtesy @ehmalaysia JUNE 2018 issue.

bergambar bersama peminat bernama Kak Ani (bukan nama sebenar). #pujaanhatikanda

Its an honour to meet the founders of Sacoor Brothers, Mr Rahimo and Mr Salim Sacoor last night at their Oscars 2018. My great appreciation goes to Mr @hugocarrico and the team for the invitation and also continuous support all this while. Its been 6 years since Sacoor Brothers official launch in Pavillion KL. How time flies so fast! #sacoorbrothers #sacoorbrothersmy

Jawapan yg sebenar, tiada yg benar melainkan yg benar2 belaka, abang berada di Ijok sekarang.. tengah bekerja ni ha.. 😆

cuba teka abang kat mana sekarang? siapa bagi jawapan tepat abg bagi hadiah special 😇.

Salam Jumaat! “Anda rasa saya ada masa untuk sakit kepala?” 😆

Join us at Maharaja Lawak Mega tonite on Astro Warna and Warna HD. Starting tonite the show will be at 9pm yeah.. #maharajalawakmega2018

Don’t miss out Sacoor Brothers Black Friday sale tomorrow Nov 23rd @ Klcc, Pavilion, Gardens, Bangsar Village2, Sunway Pyramid or Gurney Plaza in Penang. Great deals, trust me! #sacoorbrothers

Salam Maulidur Rasul.
Selawat keatas junjungan kita Nabi Muhammad SAW.
.
Pesanan terakhir baginda buat kita semua 🌹. . “Wahai manusia, dengarlah baik-baik apa yang hendak kukatakan, Aku tidak mengetahui apakah aku dapat bertemu lagi dengan kamu semua selepas tahun ini. Oleh itu, dengarlah dengan teliti kata-kataku ini dan sampaikanlah ia kepada orang-orang yang tidak dapat hadiri di sini pada hari ini.”
. “Wahai manusia sepertimana kamu menganggap bulan ini dan kota ini sebagai suci, anggaplah jiwa dan harta setiap orang Muslim sebagai amanah suci. Kembalikan harta yang diamanahkan kepada kamu kepada pemiliknya yang berhak. Janganlah kamu sakiti sesiapapun agar orang lain tidak menyakiti kamu lagi. Ingatlah bahawa sesungguhnya kamu akan menemui Tuhan kamu dan Dia pasti membuat perhitungan di atas segala amalan kamu. Allah telah mengharamkan riba, oleh itu, segala urusan yang melibatkan riba dibatalkan mulai sekarang.”
. “Berwaspada terhadap syaitan demi keselamatan agama kamu. Dia telah berputus asa untuk menyesatkan kamu dalam perkara-perkara besar, maka berjaga-jgalah supaya kamu tidak mengikutinya dalam perkara-perkara kecil.”
. “Wahai manusia sebagaimana kamu mempunyai hak atas isteri kamu, mereka juga mempunyai hak ke atas kamu. Sekiranya mereka menyempurnakan hak mereka atas kamu, maka mereka juga berhak diberikan makan dan pakaian, dalam suasana kasih sayang. Layanilah wanita-wanitakamu dengan baik dan berlemah-lembutlah terhadap mereka kerana sesunggunya mereka adalah teman dan pembantu kamu yang setia. Dan hak kamu atas mereka ialah mereka sama sekali tidak boleh memasukkan orang yang kamu tidak sukai ke dalam rumah kamu dan dilarang melakukan zina.”
. “Wahai manusia dengarlah bersungguh-sungguh kata-kataku ini, sembahlah Allah dirikanlah solat lima waktu, berpuasalah di bulan Ramadhan, dan tunaikanlah zakat dari harta kekayaan kamu. Kerjakanlah ibadah haji sekiranya kamu mampu. Ketahuilah bahawa setiap Muslim adalah saudara kepada Muslim yang lain. Kamu semua adalah sama, tidak seorang pun yang lebih mulia dari yang lainnya kecuali dalam Taqwq dan beramal soleh.”
.

Terima kasih bro @raqibmajid & sahabat utk alunan yg merdu.

Jangan lupa temujanji kita jam 9 malam ini di Astro Oasis & MAYA HD 🌹#lelakikirimantuhan

Most Popular Instagram Hashtags