razziahkhan razziahkhan

7,494 posts   153,434 followers   789 followings

CR Razziah Haroon Khan  ๐Ÿ•‹ ู„ุง ุงู„ู‡ ุงู„ุง ุงู„ู„ู‡ ู…ุญู…ุฏ ุฑุณูˆู„ ุงู„ู„ู‡๐Ÿ•‹ ๐Ÿ”ฌ Founder ๐Ÿ’๐Ÿป@KHANSSKINCARE ๐ŸŽ“ a Psychologist &Counselor ๐Ÿ“ Suka menulis : #darimatahatiku ๐Ÿ’ Dr. Ziyad's, Ummu Ibrahim

Show off lah budak ni, mentang-mentang dah ada gigi ๐Ÿ˜
.
Eleh ! Baru duaaa โœŒ๐Ÿป
Ugut orang le tuh
.
.
.
.
*** Tapi dia sebok nak mengigit ja. Habis bahu, dahu, hidung, pipi, tangan, jari mama dia nak gigit. Takut mama tau. Betul-betul baby shark ๐Ÿฆˆ๐Ÿ˜–
.
#ibrahimrzk #ibrahimziyad #6months #rizk #ibra #baim

Kelmarin masa birthday sya, kelam kabut Abang Ayeep lari cari sya di atas rumah.
.
โ€œAunty Zia, abang belikan aunty zia pin tudung niโ€
.
Pastu mummy dia @vieshantiekhan tanya โ€œAbang jangan mencuri tau.. mana abang dapat duit beli pin ni ?โ€
.
Zareef cuak gila โ€œEeeiiii bukan ! Abang tak makan hari ni mummy. Duit sekolah abang tu, abang belikan aunty Zia pin ni...โ€
.
Mummy tanya lagi โ€œ Abang jangan tipu. Allah nampakโ€.
.
Zareef terus nangis โ€œAbang tak mencuri. Abang punya duit sekolah ni sbb abang nak belikan aunty Zia hadiahโ€.
.
๐Ÿ˜ข sebak aunty Zia. Dia sanggup tak makan duit sekolah dia asalkan dapat belikan aunty Zia keronsang ni.
.
Zareef, walaupun keronsang ni murah tapi ni lah keronsang paling mahal yang pernah aunty Zia ada.. sebab dalam keronsang ni ada perut anak buah aunty Zia yang sanggup berlapar untuk belikan aunty Zia hadiah. I love you abang Ayeep. ๐Ÿ˜˜โ™ฅ๏ธ๐Ÿ˜ข
.
.
#zareefyusof #abangayeep #darimatahatiku #razziahkhan #rkturns33rdyrsold #24april2018

Ok this lady ! She called me and asked me for lunch !!
.
โ€œJia, kau di mana bah ? Meh aku belanja kau sempena birthday kau niโ€
.
Masa tu sya baru dari Imegresyen sbb ada urusan. Sebenarnya sya bukan jenis insan yg fancy dengan sambutan birthday ni, tapi kebiasaannya setiap tahun adik sya @vieshantiekhan yg surprise-kan dan bila dah kenal my sayang @ziyadkamal, dia lah paling rajin buat surprise siap macam drama hindustan jam 6 petang tu ๐Ÿ˜
.
Tahun ni, saya dah pesan pada semua keluarga sya.. sya tak nak celebrate birthday. Sya nak biasa-biasa ja. Spend time di rumah and be happy. Sekalinya, diorang semua โ€˜wishโ€™ ja tapi seorang pun tak ada ajak makan ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚
.
Ok ! Balik pada cerita sya tadi.. nasib baik @nadiaannuar call terus sya rasa terharu.. hahahaha ๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜… Jadi dia lah belanja sya makan Thai tadi. Selepas tu menyusul pula suami sya datang jauh-jauh dari Kelantan semata-mata nak jumpa isterinya lepas tu subuh awal esok dia balik pula untuk kerja. Maklumlah dia ja doktor harapan di Klinik Hydar & Kamal tu ๐Ÿ˜†๐Ÿ˜
.
Terima kasih Nadia kerana ingat dengan adik you ni. Lepas habis shoot ja terus ajak makan, spend time, singgah rumah, main ngan Ibrahim dan bagi abang Ayeep hadiah. So sweet and super kind of you. We are not sister by blood but our blood is red so.. consider adik beradik jua lah bah tu ๐Ÿ˜… Jangan lupa misi kita pasal โ€˜bagโ€™ tu ya. LOL ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜
.
So, pengajaran hari ni.. jangan lah kata tak nak celebrate birthday kan. Nanti betul-betul tidak kena peduli... hahahahahahaha ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ
.
.
#khanssister #loveforever

Thank you papa @ziyadkamal for making time with mama and Ibrahim in your super busy time to be here for my birthday. Honestly... I dont expect that you were coming today, but you did surprise like always ๐Ÿ˜˜
.
I try to understand your struggles, Your hard work to provide us better life but you didnt know that Im so happy and grateful for everything I hve now. Wallahi ! Kalau tak, I tak sanggup duduk jauh dari family I.. you ! ๐Ÿ˜‚
.
Like I always said, never value this marriage by opinion of the people but what matter most is US. The happiest people donโ€™t have the best of everything, they just make the best of everything they have.
.
I love you sayang, my one and only #budakbotakberjambang ! You have made my day... and I feel the luckiest bdaygurl eva ! ๐Ÿ˜
.
Bah ! Jadi... Ibrahim ready nak ada adik tak ? ๐Ÿ˜๐Ÿ˜‚
.
.
.
#darimatahatiku #razziahkhan #meturnto33rdyrsold #ibrahimziyad #z8za #ziaziyad #24april2018

Assalammuโ€™alaikum semua,
Hari ini 24. April. 2018, sya genab 33 tahun. Di usia ini, sya banyak belajar dan sememangnya akan terus belajar. Inshaa Allah.
.
Semakin usia bertambah semakin banyak yang berubah. Fizikal. Akal. Nafsu. Dan tingkah laku.
.
Sya belajar utk berhati-hati dalam berkata-kata kerana ada ketika perkataan sya menguris rasa.
.
Sya belajar berbaik sangka kerana dengannya mengandungi doa dan melapangkan dada meringankan minda.
.
Sya belajar melayan semua dgn baik (walaupun ada yg terpaksa ๐Ÿ˜†) kerana didalamnya ada rahmah. Berbaik sesama hamba Allah, seperti kita berbaik dengan pencipta. (hablul minallah, hablul minna nas).
.
Sya belajar memaafkan walaupun berat kerana sya mengharapkan โ€˜kemaafan Allahโ€™ terhadap sya, kerana โ€œSesiapa yang berbuat kebaikan, pasti akan mendapat kebaikanโ€. Inshaa Allah
.
Sya ingin mengambil kesempatan ini untuk MEMOHON KEMAAFAN KEPADA SESIAPA JUA YG PERNAH SYA SAKITI SAMA ADA SENGAJA/TIDAK.
.
Sya juga melapangkan hati, memaafkan apa juga bentuk kesalahan sama ada yg sya tahu/tidak kepada sesiapa jua dan menghalalkan segala hutang di dunia dan akhirat. Inshaa Allah, amin ๐Ÿ˜‡
.
Terima kasih atas doa dan kata-kata sayang yang diucapkan kepada sya, semoga segala perkataan dan doa yang baik itu melantun menjadi doa yang sejahtera buat mulut yang mengucapkan. Aminn ya robba aโ€™lamin ๐Ÿ˜˜โ™ฅ๏ธ๐Ÿ˜‡
.
.
.
#razziahkhan #darimatahatiku #33rdbday #ibrahimziyad #ibrahimrzk #ibra #baim #ibradanmama

Memang,
Vie Zaara anak pertama. Baby Jaya paling dimanjai...
.
Tetapi abang Ayeep adalah anak yang terlembut dan paling penyayang antara semua.
.
Ada suatu ketika, dia lihat orang tua homeless di KL. Dia sedih sangat. Tiba-tiba kata mcm ni dengan Oma @juliahahmad :
.
โ€œOma, kalau abang sudah besar. Abang jaga Oma baik2. Oma sakit abang suap, abang tukar pampes Oma. Abang kasi mandi Omaโ€
.
Oma pun acah-acah gurau :
โ€œKalau Oma mati, abang rindu Oma tak ?โ€.
.
Berderai air mata dia sambil meraung menangis ๐Ÿ˜‚ Dia siap pesan, dia tak nak siapa-siapa pun mati. Semua hidup sampai kiamat dan sama-sama masuk syurga. โ˜บ๏ธ
.
Ketika sya dalam pantang, dia masuk bilik sya. Berdiri jauh di sudut almari. Dia tak nak dekat. Sya tanya :
.
โ€œKenapa abang jauh-jauh.. ? Mari lah dekat siniโ€.
.
Dia pun jawab :
โ€œAbang ada hingus, takut Ibrahim jangkit sakit abang. Abang sayang betul Ibrahim ni aunty Ziaโ€.
.
โ€œYa ? Macam mana sayang abangโ€
.
โ€œPenuh hati abangโ€
.
๐Ÿ˜ข Berderai air mata sya. Sya pun peluk dia, kiss dia. Dan bagi dia duduk sebelah sya supaya dekat sikit dengan Ibrahim.
.
Abang Ayeep, darah yang ada dalam tubuhmu adalah darahku jua. Aunty zia cinta pada abang Ayeep sebanyak Ibrahim. Sebagaimana mummy @vieshantiekhan sayangkan Ibrahim jua.
.
Doaku, semoga kau jadi anak yang soleh, bermanfaat pada keluarga dan ummah, usia yang diredhai dan disayangi Allah serta tenteraNya. Berjaya dunia dan akhirat. Aminnn Allahumma Amin ๐Ÿ˜˜๐Ÿคฒ๐Ÿป๐Ÿคฒ๐Ÿป๐Ÿคฒ๐Ÿป
.
23. April, 2018. Selamat ulang tahun yang ke 8 duhai anakku Zareef. Tabarakallah ๐ŸŽ‚๐Ÿ’
.
.
#zareefyusof #viezaara #viezaalia #ibrahimziyad #khanscousin #khansfamily #darimatahatiku #razziahkhan #loveforever

Ibrahim is so lucky to be surrounded by positive people.. and they always remember him in their duaa. Thanks kakak @fara_othman1 for ur thought towards him.
.
Semoga segala doa yg baik kembali kepada kakak sekeluarga melalui doa dan โ€˜aminโ€™ dari tentera2 Allah swt. Aminnn ya robb ๐Ÿ˜˜โ™ฅ๏ธ
.
We Love u kakak, lillahi taโ€™ala ๐Ÿ˜
.
.
***Msg serentak masuk dgn kak Fiza โ˜บ๏ธ๐Ÿคฉ

Terima kasih kak @norhafizahsaad kerana selalu ingat pada Jia ๐Ÿ˜ข Ingat ja tak apa, tapi ni selalu mendoakan yang baik-baik buat Jia. Semoga tentera Allah swt mendoakan kesejateraan utk kehidupan kakak di dunia dan akhirat. Semoga segala amal baik kakak menjadi ibadah yang diangkat sebagai rahmat. Aminnnnn ๐Ÿ˜˜๐Ÿคฒ๐Ÿป
.
I love u kak, lillahi taโ€™ala โ™ฅ๏ธ
.
.
***Sya hanya kenal kak Fiza melalui facebook ja dulu, tapi tak sangka hubungan kami sedalam ini. Kami semakin akrab sejak kakak jual Quran yg bertujuan utk mengumpul dana buat badan2 yg memerlukan. Semoga Allah mempermudahkan hidupmu, sebagaimana kau permudahkan org lain kak. Aminnn ๐Ÿคฒ๐Ÿป๐Ÿคฒ๐Ÿป๐Ÿคฒ๐Ÿป
.
.
#Repost @norhafizahsaad
ใƒปใƒปใƒป
Untuk my adik @razziahkhan yang always dalam my doa

Muka tak puas hati ke tuh bang ? ๐Ÿ˜…
.
Hari ni 21, april 2018. Ibrahim genap 6 bulan dah dan macam-macam karenah.
.
Tengok lah tu..
.
Demand nak bangun tapi mama tak angkat.. Terus bagi muka gangster ๐Ÿ˜‚
.
Takutttnyyaaa mama ๐Ÿ˜ฑ๐Ÿค—
.
.
.
.
#ibra #baim #ibrahimziyad #ibrahimrzk #rizk #6monthsold #z8za

Thank you kak @norhafizahsaad kerana sudi memakai dan kongsikan @khansskincare kepada followers kakak. ๐Ÿ˜˜โ™ฅ๏ธ
.
***Sesiapa yanh berminat boleh terus dapatkan info di @khansskincare atau whatsapp 0199608022 !
.
#Repost @norhafizahsaad
ใƒปใƒปใƒป
Harini saya kenalkan product @razziahkhan 1 kotak lengkap utk kita bawa travel

What psychology say.. ???? ๐Ÿค”

Bijak betul di Arrian ni, dari kecik sya ikut perkembangan dia. Binatang yg dia sebut tu mmg aunty zia pun surrender nak fikir LOL ๐Ÿ˜‚ lagi2 bab E : Eel, M : mockingbird, N : Nightingale and X-ray fish !
.
Bijaknya kamu nak, semoga berjaya dunia akhirat Arrian. Make ur parents proud of u ya. Aminnn ๐Ÿ˜˜๐Ÿคฒ๐Ÿป Masya Allah tabarakallah โ™ฅ๏ธ
.
***Bah ! Ibrahim.. cepatlah kau pandai cakap. Mama tidak sabar sudah mau jadi cikgu kau ni ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚ cc to papa Ibrahim @ziyadkamal
.
#Repost @tomokofficial
ใƒปใƒปใƒป
hari ni arrian lukis animals..ada yg rare jugak dia lukis..jarang dengar nama binatang tu ๐Ÿ˜‹

Most Popular Instagram Hashtags