razziahkhan razziahkhan

7052 posts   111556 followers   687 followings

CR Razziah H. Khan  πŸ•‹ Ω„Ψ§ Ψ§Ω„Ω‡ Ψ§Ω„Ψ§ Ψ§Ω„Ω„Ω‡ Ω…Ψ­Ω…Ψ― Ψ±Ψ³ΩˆΩ„ Ψ§Ω„Ω„Ω‡πŸ•‹ πŸ”¬ Founder πŸ’πŸ»@KHANSSKINCARE 🌸 πŸŽ“ a Psychologist and Counselor πŸ“ Suka menulis : #darimatahatiku πŸ’ Dr. Ziyad's

Bila mengandung ni, urat semua bengkak sbb saluran darah kita kan mengembang...
.
Sikit punya tengok, mcm nak jadi incredible hulk pun ada πŸ˜‚ tu tidak termasuk kaki lagi.. dah mirip sgt kaki anak gajah πŸ˜…
.
Keadaan mcm ni lah nak hargai mama lebih. Baru tahu betapa besar pengorbanan seorg ibu. Sakit2 segala badan, lain lg melahirkan, apa lagi membesarkan.. nak kasi besar tu senang, kasi makan ja. Tapi nak kasi jadi manusia tu yg susah. Mcm2 difikirkan.. tapi ya lah, kita didik ikut jalan Allah, nasib dan untung kita tawakal lah.
.
Sya ni bersyukur dpt suami yg penyayang.. faham keadaan isteri. kalau dpt suami yg tak kisah. Kurang sensitiviti lg.. ya Allah.. kesiannyaa 😌
.
Tu lah makin syg mama.. sbb papa sya selalu tinggal mama dulu.. tak dpt salahkan papa juga sbb dia cari rezeki utk keluarga. Maklumlah, papa sya Pakistan jual kain dan kapet. business zaman dulu dgn skrg sgt berbeza. Dulu kan tak ada internet, mana boleh #motifviral 😝 semua jual ikut motor, kreta, lori pastu baru buka kedai.
.
Walau apa pun keadaannya, anak2 kena selalu hargai ibu. Siapa pun ibu kita krn bukan senang hendak mengandung. Memanglah fitrah Allah jadikan perempuan mengandung dan melahirkan, sbb tu juga Allah janji mcm2 utk seorang ibu. Hanya Allah yg tahu perit getirnya.. jadi, sbgai anak tugas kita menghormati dan menghargai mereka. Inshaa Allah, Allah balas dgn rahmat utk anak2 yg soleh-soleha. Aminn πŸ™πŸ»
.
.
.
***Sya tgh menikmati alam utk bergelar ibu kelak (inshaa Allah). Walaupun bunyi agak 'sakai' sedikit, tetapi betapa sya sgt menghargai detik ini.
.
Bersyukur merasa hidung kembang, badan naik gemok (tp chomel ok 😝), pertukaran warna2 pd bahagian2 tertentu, sukar tidur, pedih ulu hati, sakit pinggang, sakit sendi dan mcm2 lah (termasuklah morning sickness yg mcm separuh mati tu πŸ˜…)
.
Sya doakan semoga semua isteri akn merasa pengalaman ini. Inshaa Allah, aminnnnn 😘❀️
.
#razziahkhan #darimatahatiku

Sya ingat dulu, ada satu kuliah sya pergi. Penceramah tu kata :
.
"kita manusia ni semua 'tahi', kenapa mau sombong ? Rambut tak bercuci, mengeluarkan 'tahi kepala', turun ke mata.. bertahi mata, masuk ke hidung ada tahi hidung, masuk telinga.. bertahi telinga. Mulut tak berus, bertahi gigi. Leher berdaki, ketiak berbau, pusat bertahi, apa lagi di bawah tu.. mengeluarkan tahi dan bau tahi kalau tak bercuci... sampai ke kuku kaki kita bertahi.. jadi kenapa mau sombong ?"
.
'Tahi' tu bukan bermakna kita jijik tapi nak beritahu bahawa semua manusia tidak ada yg sempurna.. malah yg menyempurnakan adalah bila kita sedar kita sendiri harus sucikan diri dulu baru tengok 'tahi' orang lain.
.
Betul juga kan ? πŸ€”
Biarlah kita menjadi insan yg membersihkan 'tahi di celah gigi sendiri' jangan sibuk mengintai 'tahi dicelah mata orang pula'. 😁✌🏻
.
.
.
.
.
#razziahkhan #darimatahatiku

Satu sja rahsia hidup selesa dan aman, iaitu tawakal pd Allah.
.
Tak yah mau takut rezeki harta, pangkat dan anak tiada
Tak yah takut suami/isteri diberkas org atau lari
.
Janji, bila kita sudah usaha.. kita tawakal. Allah suka pd hambaNya yg mengharap 100% padaNya.
.
Bukan kiri-kanan mau takut sampai berbomoh-bomoh. Sanggup menduakan tuhan atau syirik, semata-mata mau diberi 'keselamatan'. Sesiapa sja yg bersihir, suatu masa Jin dia tu akan makan dirinya sendiri.
.
Di dunia tidak bahagia, hati akan rasa gusar sepanjang masa, tidak habis syak yg buruk terhadap org lain, iri hati dan sering rasa sakit... sedang di akhirat lagi lah kekal sbgai kayu api bersama jin suruhannya. Naudzubillah !
.
Malah yg dijadikan mangsa, semakin disayangi Allah. Kesakitan menghapus dosanya hari demi hari, darjatnya terangkat dan diberikan keselamatan oleh Allah di dunia serta akhirat. Memanglah kita nampak si mangsa sakit dan menderita tetapi jalan kebaikan yg Allah beri padanya terbentang luas. Allah limpahkan rahmat sehingga keturunannya kelak.
.
Namun, sya percaya... jika hati tidak beriman pd kekuasaan Allah dan tidak ada takwa, pasti mereka akn merencanakan juga.
.
Tidak mengapa. Kita lihat, siapa lebih hebat !
.
Kuasa Allah atau kuasa Jin yg dijadikan mu sebagai hamba 😏
.
.
.
#razziahkhan #darimatahatiku

Tadi pi scan baby dgn Dr Siti Sabariah di @klinikprimerlembahsirehdrsiti ❀️ such a detail 😍 puas hati tgk seluruh tubuh badan, rongga2 dan 4D scan muka baby tau beserta dgn infomasi2 berguna utk sya yg mmg suka tanya dan tahu macam2 ni 😝😁
.
.
Thanks kak @dr_siti_sabariah atas kesabaran melayan Karenah Jia tadi ☺️ Nanti Jia pi lagi ya 😘 Love you kakak to the moon and back πŸŒπŸ’«πŸŒšπŸ˜…
.
.
#z8za #darimatahatiku #razziahkhan

Assalammu'alaikum semua, hari ni 14 Julai 2017... Vie Zaalia atau yg selalu dipanggil 'baby Jaya' dah genab 4 tahun πŸŽ‰πŸŽ‚πŸ°πŸŽ!! Doakan semoga Baby Jaya menjadi anak yg soleha pd agamanya, berbakti pd ibu bapa dan banyak manfaat kepada ummah. Aminnn πŸ™πŸ»
.
Baby Jaya tak rajin pakai make up dah sekarang sbb baby Jaya dah mula disuruh menghafal surah. Selain alfatihah, skrg Baby Jaya dah pandai surah al Ikhlas dan doa makan !! Doa makan tu penting sbb πŸ˜… Baby Jaya kan kuat makan, tengoklah perutnyaa yg seksi ke depan tu πŸ˜‚ !!
.
Terima kasih kpd yg sudi mendoakan, semoga Allah swt membalas segala doa kalian dlm banyak bentuk kebaikan yg kalian inginkan. Aminn ya robb πŸ˜˜πŸ™πŸ»πŸ˜‡
.
.
#babyjaya #viezaalia #khansfamily #loveforever #mylovelyniece

I sebenarnya tak brapa suka make up sbb I nampak I macam makcik2 πŸ˜… walaupun I baru masuk 22 tahun 🀣 Tapi, bila berada di sebelah laki I... I akan sentiasa nampak paling cantik sbb laki I nampak I sorg ja perempuan cantik 🀣🀣🀣 (sbb tu kami kawin bah 😝).
.
Terima kasih suami I, dari I kenal you sampai hari ni.. you tetap anugerah terindah dari Allah swt untuk I dan alhamdulillah Allah pilih you sbgai bapa pd zuriat I. I cinta you lbh dr habbatussaudah yg 1001 penawar. You lah doktor hati I dunia akhirat. Inshaa Allah, aminnnnnnnnnnnnnn (panjang amin I πŸ˜‚)
.
Ramai tanya I brapa bulan dah, I pun lost track tp yg I tau I dah setengah jalan ni, 3 purnama I akan melahirkan. Inshaa Allah.. 😘 Doakan I dan baby I dipermudahkan bersalin, selamat dan sihat ya. I doakan smga yg doa tu Allah limpatgandakan kebaikan utknya. Aminnnn πŸ˜‡πŸ™πŸ»
.
Baju yg I pakai dari @asutrakk sbb I potong 10 pasang dgn dia. Tak dapat nak habiskan sbb masa I potong tu, I tak tau pun I mengandung jadi kebanyakan kain I tak dpt zip sampai habis tapi zip @asutrakk mmg terbaik, kain I tak terjatuh pun πŸ˜πŸ˜‚
.
Gambar ni diambil semasa open house adik I di TTDI. Lambat sket upload sbb I tak pegang phone masa ni. I tau layan diri dan tetamu I je. Ok lah, I dah byk membebel. Terima kasih baca caption I...
.
Babai you πŸ‘‹πŸ»πŸ˜…
Take care 😘❀️
.
.
.
Htag I yg wajib πŸ‘‰πŸ» #razziahkhan #darimatahatiku

Bah ! Take note lah kepada yg berkenaan. Jangan memutuskan silaturrahim org lain. TIDAK CIUM WANGI SYURGA ! Apalah yg ada di dunia ni, cuma setitik sja sedangkan akhirat tu riwayat kita selama-lamanya. Kita lihat lah sendiri, sama ada sifat SYAITAN yg menang atau MAHA PENYAYANG DAN MAHA ADILNYA TUHAN 😏
.
.
#Repost @oneybmie
・・・
πŸ‘†πŸ»Org seperti ini suka mengambil kesempatan utk berbicara buruk ttg hal org lain dan menyebarkan kebencian atau mencari kesalahan utk menjadikan dirinya kelihatan bagus dimata org lain..tapi dia lupa..tuhan itu tidak pernah tidur utk melihat keburukan sifatnya (dlm diam) pada org lain...jgn berhenti melihat kebaikan atau berbuat baik.. tidak perlu membalas keburukan kerana suatu masa hanya tuhan saja Akan membalas setiap zarah perbuatan buruk tepat layak waktunya..jgn kuatir dgn kerja tuhanmu..pasti kau tidak Akan dibiar kesedihan sendiri..pasti Ada pertolongan utk org yg baik hatinya baik pandangannya baik sangka nya... semoga kita dilindungi dari org sebegini πŸ˜ŠπŸ‘ŒπŸ»#bukansemuaorgsempurna #janganmerendahkanorglainutkdiritampakhebat

Oleh kerana demand banyak mau tengok video Baby Jaya. Meh aunty Jia post satu.. 😁 kita layan Baby Jaya punya 'temberang' sikit πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…
.
.
*** Ini rutin harian Baby Jaya bila bersama aunty Jia. Satu hari mau 10x cium perut 🀰🏻.... layannnn πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…
.
.
#khansfamily #babyjaya #viezaalia #mylovelyniece

Setiap kali mau balik Kota Bharu, anak2 ni akan peluk nangis aunty Jia. Kakak Zaara sudah besar dan lebih memahami berbanding yg lain. Cara percakapan dan penerimaan dia, tak seperti budak 9 tahun. Budak yg sangat bijak, super talented dan santun orgnya. Kalau anak aunty Jia mcm Zaara, mmg aunty Jia suruh dia masuk pelbagai kelas... πŸ˜‚πŸ˜‚
.
Abang Ayeep (Zareef Yusof) anak lelaki yg penyayang dan manja. Paling kuat melekat dibadan, kuat nangis, kuat merajuk.. hehe.. dia selalu bgtau baby aunty Jia ni akn jd best friend dia nanti. Inshaa Allah. Abang ayeep juga yg paling manja dgn oma @juliahahmad Kalau mau tidur, kena oma peluk dan gentel telinga oma. Skrg ni sya tidur dgn dia bertiga dgn oma. Setiap malam melayan soalan2 dia yg tak habis2. Bantal maternity sya pun dia kebas 😏
.
Baby Jaya (Vie Zaalia), anak yg paling adorable. Dulu dia rajin pakai make up. Masa kecil, corak didik di rumah mmg beri apa sya yg mrka mahu. Tp bila mereka mulai memahami, di sanalah akan mula melarang. So, baby Jaya dah dilarang pakai make up. Jadi, dia sendiri stop habit tu. Semasa dia di make over pd hari open house mummy @vieshantiekhan , baby Jaya request tak nak make up kecuali buat rambut mcm Belle di Beauty and the beast πŸ˜…. Baby Jaya lah anak buah sya yg paling rajin cium perut aunty jia. Pantang dekat mesti kiss perut. Kadang kala sambil tgk tv, dia pegang perut sya. Kalah lagi @ziyadkamal belai perut πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚
.
Hari ni, sya balik ke KB. Kesihatan kurang meingizinkan, so senang hubby pantau. Masa mengandung ni lah perhatian suami bukan lg 100% tapi 1000% sampai driving kereta pun sya tak dibagi πŸ˜… kita yg hidup lasak, jadi 'princess' tiba2... heiiii... naik sebak nak cakap mcm mana dgn budak tiga orang ni yg sya kena pulang hari ni πŸ˜“ Kan bagus kalau KB tu cuma mcm TTDI dgn The Curve ja jauhnya 😝
.
Tak apa lah, mcm biasa lah rutin kami video call dari jauh... dan melayan cerita episod anak2 ni setiap hari dr screen handphone. Ini lah cerita dlm keluarga sya, yg memeriahkan adalah anak2 tiga org ni. Kurang satu antara diorg, mcm makan tak bergaram lah. Semoga Allah swt melindungi keluarga ini dan merahmati semuanya. Aminn.
.
#razziahkhan #darimatahatiku

She draws me πŸ˜‚πŸ€°πŸ»Siap letak nama baby.. tp aunty Jia censored dulu πŸ˜… Thanks @viezaarakhan so sweet of you sayang ❀️❀️❀️
.
.
#viezaara #kakaklala #khansfamily

Tiga2 ni kalau ada Kakaji, mesti akan melekat. Aunty Jia dapat tengok Kakaji dr jauh ja.. tak dpt peluk hubby sendiri kalau ada 3 org budak kecik ni 😏
.
Oklah, ambil lah Kakaji tu. Aunty Jia mau layan mata kejap 😴
.
.
#viezaara #viezaalia #zareefyusof #kakaklala #babyjaya #abangayeep #budakbotakberjambang #khansfamily

Hari ni dressing semua dr koleksi Hana Tajima dr Uniclo πŸ˜… tp bila sya pakai, jadi Hana Tajia πŸ˜‚
.
.
.
#razziahootd

Most Popular Instagram Hashtags