rashdanroslan rashdanroslan

1892 posts   852 followers   653 followings

Dr. Muhammad Rashdan Roslan  USM-KLE, India, 2011/2016 HUSM ๐Ÿฅ | Kelantan ๐Ÿ‡ฒ๐Ÿ‡พ | Belgaum ๐Ÿ‡ฎ๐Ÿ‡ณ BNYV Kelantan #InilahMasanya

http://www.drrashdanroslan.wordpress.com/

Bismillahirrahmanirrahim.

Syukur alhamdulillah. Kerjaya saya sebagai seorang doktor perubatan bakal bermula di Hospital Universiti Sains Malaysia (HUSM), Kubang Kerian, Kelantan.

Terima kasih atas doa-doanya. Kini, mohon doakan supaya saya diberi kekuatan fizikal dan mental dalam mengharungi 2 tahun yang penuh mencabar ini.

My cat, Joy, gave birth to two cute stillborn kittens three days ago. Poor her. Luckily, that was her first experience of giving birth. She did not keep on meowing or searching for her babies.
However, she is still grumpy as always. Its okay Joy. I'm sure next time you will have beautiful babies inshaAllah.

#grumpycat #cat #persiancat #parenting #eh ๐Ÿ˜‚

Gambar ini sahajalah kenangan yang sempat dirakamkan bersama Menteri Belia dan Sukan merangkap Penaung BNYV, YB Khairy Jamaluddin Abu Bakar. Agak kabur gambarnya dan tidak kena dari segi pencahayaannya. Namun memori tetap terpahat.

He is a tall, dark and handsome man indeed. Me? Tall, fair and overweight. (need to do a lot of exercises) Segan pula berdiri sebelah beliau namun tetap rasa bertuah dan bangga dapat bergambar bersama beliau. Beliau amat sporting dan cool, tak hairanlah beliau disenangi ramai warga Malaysia.

Terima kasih kerana sudi menjawab soalan dan menerima aspirasi TN50 saya mengenai penularan berita palsu. Benar, kerajaan ada peranannya yang tersendiri untuk membanteras penularan tersebut namun kita sebagai rakyat perlulah memainkan peranan yang aktif. Segalanya bermula daripada diri kita. Sebagai netizen yang baik, kita seharusnya menyelidik dan memastikan kesahihan sesuatu perkara sebelum menyebarkannya. Bertanggungjawablah atas sebarang sebaran maklumat yang anda lakukan.

Menimba air dari perigi, sudilah bertandang ke Kelantan lagi. ๐Ÿ˜Š

Daftar segera sebagai ahli sukarelawan BNYV. Together we make a difference. ๐Ÿ’ช

#BNYV #BNYVmy #BNYVkelantan #Aspirasiku #TN50 #Negaraku #InilahMasanya

Cream puff tersedap di Kelantan

Pergi airport nak selfie dengan YB KJ,
YB dah berlepas ๐Ÿ˜‚ (Cubaan terbang untuk kejar beliau tapi tak berjaya, berat hampir 3 angka, Don't try this at home ๐Ÿ˜) Takpelah, ada masa lain, bolehlah selfie bersama beliau. Kot-kot nanti kalau terpilih jadi Perdana Fellow? ๐Ÿ˜

Terpilih ke? Ada rezeki, adalah..

Aspirasi TN50 saya: "Pengekangan atau pengurangan penularan berita-berita palsu yang tidak pasti kesahihannya di media sosial." #Aspirasiku #TN50 #BNYVmy #BNYV #BNYVkelantan #InilahMasanya

Bersama rakan-rakan sukarelawan BNYV Kelantan menunggu ketibaan Menteri Belia & Sukan, YB Khairy Jamaluddin

#BNYVkelantan #BNYVmy #BNYV #Aspirasiku #InilahMasanya

Selamat datang ke negeri Kelantan! Tak sabar untuk bertemu YB Khairy Jamaluddin ( @khairykj ) , Menteri Belia dan Sukan, seorang figura hebat yang disenangi ramai. Kepada rakan-rakan yang berminat untuk turut serta, boleh hubungi saya dengan segera.

#BNYVkelantan #BNYVmy #BNYV #TN50 #InilahMasanya

#Repost @bnyvkelantan with @repostapp
ใƒปใƒปใƒป
Selamat datang ke Kelantan. YB En Khairy Jamaluddin.
Menteri Belia dan Sukan Malaysia.
#tn50 #majubersama
#bnyvkelantan #bnyvmy

Rindu nak lepak CCD. Lepas end-posting atau masa blackout lebih-lebih lagi waktu musim panas ataupun untuk cari ketenangan, aku suka lari ke CCD. Prefer to go there alone.

Kalau ke CCD, takde lain. Mesti order crunchy frappe atau snowy vanilla frappe. Dulu ada matcha frappe pun layan jugak.

CCD kat KL Sentral tak sesedap di India. Mungkin kerana moodnya tak sama. Rindu India.
#CCD #CafeCoffeeDay #Belgaum #India

Tak puas lagi berjalan kat Mumbai, banyak bangunan cantik dan antik.

Pinjam kata-kata member senasib pengangguran di Twitter: "Aku rindu india dowh.
Mimpi banyak kali dowh.
Rasa nak balik india dowh.
Gila la dowh." ๐Ÿ˜

Ada jugak mimpi balik India sekali sekala. Mungkin sebab dah terlalu lama tanam anggur. Hari tu termimpi mangga Alphonso sebab sekarang ni dah masuk musimnya di sana. ๐Ÿ˜…๐Ÿ˜ญ #Mumbai #India

Rashdan was here! (repost balik sempena tayangan filem Mann di TV3)

Kalau kita rasa diri kita susah, ingatlah bahawa ramai lagi orang di luar sana yang lebih susah daripada kita.

Kalau kita rasa diri kita senang, mungkin kesenangan itu adalah satu ujian untuk diri kita. Jangan lemas dalam kesenangan sementara, takut bila satu hari nanti, datangnya kesusahan, kita tak tahu cara mengendalikannya.

#Belgaum #CommunityMedicine #USMKLE

follow this page in feedly

Most Popular Instagram Hashtags