[PR] Gain and Get More Likes and Followers on Instagram.

raisyyahrania.official raisyyahrania.official

3228 posts   348522 followers   1771 followings

Raisyyah 叶静仪  Malaysian-Chinese Muslim since July 2014 🎨Budding Fine Artist (Oil & Pastel) 🆓Review for Art materials 🚫No urgent review 💌 dear.raisyyah@gmail.com

http://facebook.com/FelixiaYeapOfficialPage/

.
.
Men of Islam : Lower your gazes
.
Women of Islam : Cover your aurah
.
Both men and women of Islam : Be mindful of your ikhtilat, avoid fitnah, and do not even be near to any type of zina.
.
.
Simple. 😎
.
My outfits are from @hijabgaleria ❤️❤️❤️
They are very comfortable and protect my aurah perfectly. Subhanallah.
Jazakillahu khairan kathira for your kind sponsor to support my hijrah. 🎀
.
.
#hadiahbuathijrahraisyyah #theveiledchinesemuslimrevert #amoiberpurdah #giftforraisyyahyeap #myfreedomtowearwhatiwant #womensright #ichoosetoveil #thankyousponsor #raisyyahyeapootd

.
.
Got this mini pack of 16 colors at RM5 (just a slightly more than USD1) to fool around with.
.
How's my apple lookin'? 😎
.
P.S: I. LOVE. IT. Price and performance, both. 😁
.
.
My handsock with ribbon is from @ria_muslimahhouse 🎀
.
.
#buddingartist #oilpastel #cheapartmaterials #artworkbyraisyyahyeap #pastelpainting

Love this movie! 😍

.
.
I style myself.
.
Not fashion or trends. 😎
.
.
Khimar dari @thebungaa
Purdah dari @hijabgaleria
Skirt maxi dari @abyadh .
Jazakillah for your kind gifts. ❤️❤️❤️
.
#giftforraisyyahyeap #hadiahbuathijrahraisyyah #theveiledchinesemuslimrevert #amoiberpurdah #raisyyahyeapootd

.
.
Finally...after months of craving.
😍
Finally managed to pull my boss inside. 😂😂😂
.
Banana leaf rice with rasam, mooru and appalam plus 3 dishes of mutton, fish and chicken.
.
Finished off with a glass of warm teh susu lembu.
.
Alhamdullillah.
.
.

.
.
Humans leave.
Feelings change.
Love fades.
.
But Allah is always there.
.
Quit doing things for humans.
.
Start doing for Allah instead.
.
Leave your worries all with Allah SWT.
Count on Allah SWT instead.
.
.
White instant and very soft lightweight Khimar from @uswahislamicclothing
Flowy, crease-resistant beige dress and layered purdah (veil) from @hijabgaleria
.
Jazakummullah khayr for these beautiful gifts. ❤️
.
.
#raisyyahyeapootd #giftforraisyyahyeap #hadiahbuathijrahraisyyah #theveiledchinesemuslimrevert

.
.
Kadang2 tu harus la berposing bergambar dengan kereta yang dah berumur 11 tahun dan setia menemani dan berjasa pada saya selama ni...
.
Alang2 dah warna pun secocok, kan?? 😁
.
Masa beli tu mati2 Ingat warna hitam, sebab tengok time malam...tiba2 bila Dah bayar tu tiba2 tengok kad tulis "midnight blue". Amoi tertipu...🙈 Beli ni bukan second hand ok?
Tapi beli third hand. 😂 baru dapat murah sikit harga.
Kerja 5 tahun simpan duit hari2 naik bas naik LRT berlapar perut baru dapat budak biru ni tau.
.
Ya. Bukan kereta berjenama baru atau mahal...tapi saya cukup bersyukur ada empat roda ada bumbung seketul tak perlu kena hujan terik dan Aircond Sudah berjalan dengan normal.
Tak perlu bandingkan hidup dan harta dengan orang lain. Tak perlu jealous.
Tak perlu dengki.
.
Hati saya rasa cukup.
Dan cukup Itu sangat menenangkan.
Alhamdullillah ❤️
.
.
P.S: Harta dunya bukan boleh bawa ke Akhira pun. Baik cari harta untuk akhirat. .
.
Shawl princess instant super labuh tak reti kedut + purdah diamond dari @niaraudhatulcollection
Handsock ruffles dari @rufflesbyfinaz
Skirt maxi ruffles dari @abyadh
.
Jazakillah khair atas hadiah2 sis2 semua. ❤️
.
.
#amoiberpurdah #hadiahbuathijrahraisyyah #giftforraisyyahyeap #raisyyahyeapootd

Sweet dreams are made of these. 🎨
Goodnight, Dunya. .
.
#dirtypalette #paletteporn #artistsoninstagram #lifeofart #oilpaint

.
.
Jubah + bawal
Kaotim. Berehhhh.
.
Tak perlu pening2 fikir nak pakai apa...matching apa...etc etc
Mekap pun tak letak. Tak payah Letak eyeshadow eyeliner eyelash bagai sampai juling mata tu. Bedak pun kita tak letak langsung.
.
Kalau dulu saya Ambik at least sejam dua baru siap dandan rambut mekap muka pastu pusing2 depan cermin bagai baaaaaaru boleh keluar...🙈
.
.
Sekarang?
Paling lama dalam 10 min dah siap. ❤️
😍😍😍
.
Kalau la saya Islam dari kecil lagi, bayangkan betapa banyak masa yang saya dapat jimatkan untuk benda2 yang lebih berfaedah. Subhanallah 😁
.
.
Jubah, purdah dan bawal semuanya dari jenama kesayangan saya, @hijabgaleria
.

Semua jenis pakaian dari @hijabgaleria memang gerenti ikut syariat, tak perlu was2...Harga pun sangat mampu dimiliki alhamdullillah
.
Jazakillah khair sebab sudi menyokong perjalanan saya sebagai seorang saudari baru dengan ikhlas tanpa apa2 syarat Atau permintaan langsung. Mashaallah ❤️
.
Semoga Allah SWT balas kebaikkan @hijabgaleria dengan kebaikkan dan kesenangan dalam Dunya Dan Akhirat. Aameeeeeennnn Ya rabb. .
.
#giftforraisyyahyeap #hadiahbuathijrahraisyyah #raisyyahyeapootd #amoiberpurdah

.
.
Cantik kan selipar RM2 saya?
.
Tapi cantik laaaaaagi stoking putih saya MUAHAHAHAHAHAHAHA 👻
.
.
Stoking dari @faeyzasignature
Skirt dari @abyadh
.
.
#hadiahbuathijrahraisyyah #giftforraisyyahyeap

.
.
I am a free woman just like every other woman you see.
.
It's just that some women choose to wear less, some choose to wear more.
.
I choose to wear this.
.
Not due to oppression.
Not due to extremism.
.
But on my own will and to my heart calling.
Alhamdullillah. 💐
.
.
Khimar from @uswahislamicclothing
Purdah from @cikmuda.isabella
Inner snowcap from @farrah_suriahijabs
Handsock from @rufflesbyfinaz
.
Jazakummullah khayr for sponsoring me in my journey. ❤️
.
.
#giftforraisyyahyeap #hadiahbuathijrahraisyyah #amoiberpurdah #babymuslimah #malaysianchinesemuslimrevert #nomakeup #thankyouselfieformykindsponsors

Most Popular Instagram Hashtags