[PR] Gain and Get More Likes and Followers on Instagram.

raddabarnen raddabarnen

264 posts   12076 followers   298 followings

Rädda Barnen  Vi kämpar för barns rättigheter i Sverige och i världen. Här kan du följa vårt arbete i bilder.

http://www.raddabarnen.se/ingenting

Byt ut en julklapp eller två mot Ingenting. Då är du med och hjälper barn som lever mitt i ett krig, samtidigt som du får ett fint kort att lägga under granen. Köp din nu, länk i bio! 👆🏼

“Barnen frågar oss var alla har tagit vägen – varför dog min bror? Varför dog min pappa?” Hesham, pappa till 7-åriga Ibrahim, berättar hur svårt det är bemöta barnens frågor i det krigsdrabbade Syrien. Barn kämpar med trauman efter att ha förlorat nära anhöriga, många har sett människor dödas eller skadas svårt. Ibrahim längtar tillbaka till skolan och en normal vardag. På bilden ritar han på vår barnvänliga plats i lägret Al Hol i Syrien. Till våra barnvänliga platser runt om i världen kan barn som flytt krig komma för att leka, skratta, rita, lära och träffa andra barn i en lugn och säker miljö. Bara få vara barn för en stund. Det finns trygga vuxna på plats som kan se till att barn som inte mår bra får specialisthjälp.
Byt ut en julklapp mot något av våra paket ”Ingenting” så är du med och ger barn som Ibrahim en bättre barndom. Länk i bio!

Rakib*, 11 år, tigger på gatorna i Bangladeshs huvudstad Dhaka för att försöka få det att gå ihop för sin familj. Han kommer regelbundet till ett av de fem aktivitetscenter som Rädda Barnen har satt upp i närheten av tågrälsen och busstationerna där många av de mest utsatta barnen bor och arbetar. ”Jag är glad att jag har hittat nya vänner här och jag älskar att jag kan rita och spela sällskapsspel”, säger Rakib.
Miljoner barn är på flykt idag och de saknar säkra platser där de kan leka och utvecklas. Genom kampanjen ”Lek för alla barns rätt” stöttar @ikea_foundation vårt arbete med att förebygga otrygg migration bland barn i Etiopien och Bangladesh. Programmet utgår från lek som aktivitet och som metod för att utvecklas och lära #letsplay

Sheuli är 14 år och kom till staden Rajshahi i Bangladesh med sin familj för två månader sedan. Två gånger om dagen, före och efter skolan, går Sheuli till Rädda Barnens center. Förutom att hon leker här får hon även stöd i sina studier. "Jag är väldigt tacksam över centret", säger Sheuli. "Jag och mina vänner ses här och leker. Det var inte möjligt innan för flickor och pojkar att leka tillsammans". Centret är ett av 32 center som Rädda Barnen har startat i två områden i Bangladesh som är särskilt utsatta för risker kopplade till migration. Genom kampanjen "Lek för alla barns rätt" stöttar @ikea_foundation vårt arbete att förebygga otrygg migration bland barn i Etiopien och Bangladesh. Programmet utgår från lek som aktivitet och som metod en för att utvecklas och lära #letsplay

PANIKJULKLAPPEN: NÄR MAN MÅSTE KÖPA NÅGOT.
De flesta har köpt en panikjulklapp någon gång. En rolig disktrasa eller strumpor i fel storlek. Vilken är din värsta stressklapp? Dela med dig i kommentarsfältet! #meme #laughingman

TACK FÖR ATT DU RÄDDAT BARNEN PÅ MEDELHAVET! Teamet på vårt Sök- och räddningsfartyg på Medelhavet vill skicka ett stort tack till alla er #orädda Barnrättskämpar och månadsgivare. Utan er hade vi inte kunnat, sedan hösten 2016, rädda nästan 10 000 människor, varav 1500 barn från att drunkna i Medelhavets vågor.

Stödet från alla er 130 000 barnrättskämpar som tagit ställning för att INGET BARN SKA DÖ PÅ MEDELHAVET genom vårt namnupprop, har nått ända fram till teamet på båten och stärkt dem under deras tuffa arbete på havet.
Inget barn ska dö på Medelhavet medan Europa ser på. SWISHA en gåva till 902 0033 och var med och kämpa för barnen. #otyst #orädd

VI HJÄLPER BARN DÄR DE BEHÖVER OSS SOM MEST
Varje dag möter vi barn som varit med om fruktansvärda upplevelser. Som Aisha, som klev på en landmina när hon var på flykt i Irak. Hon överlevde mirakulöst, men under lång tid efteråt ville hon varken äta, prata eller träffa andra människor. Idag mår hon bättre, sedan vi uppmärksammat hennes situation och ordnat så att hon fick hjälp och psykosocialt stöd för att bearbeta sina upplevelser. #otyst #orädd #barnpåflykt

VI ÄR FÖRST PÅ PLATS OCH LÄMNAR SIST När situationen var som mest kritisk 2015 och många familjer och barn kom till Sverige, stod våra lokalföreningar redo. En våg av engagemang skapades och på kort tid lyckades vi, tack vare våra barnrättskämpar, skapa 171 verksamheter över hela Sverige för barnen. Vi samlade även in historiska 150 000 namnunderskrifter för att påminna politiker om att inte glömma bort barnen på flykt och deras rättigheter.
Många barn är fortfarande på flykt, även om man ibland inte vill tro det. Det är lätt att tappa hoppet och gnistan. Men vi jobbar outtröttligt vidare och vi behöver fler människor som du – orädda, modiga och som står upp för barn på flykt och deras rättigheter.
Var med och kämpa för barn på flykt SWISHA din gåva till 902 0033
#orädd #otyst

VI HÅLLER BARNEN VARMA OCH HJÄLPER DEM ATT ÖVERLEVA VINTERN
Nu närmar sig vintern i Libanon igen. Landet som tagit emot över 1 miljon barn och familjer på flykt från Syrien. Och trots närheten till Medelhavet kan nätterna bli väldigt kalla i det bergiga landskapet med hårda vindar och snöstormar. Vi delar ut mat, madrasser, filtar, varma kläder och bränsle till kaminer så att barnen kan klara vintern.
SWISHA en gåva till 902 0033 och vi ska göra allt i vår makt för att fortsätta hjälpa de barn som behöver oss allra mest.

VÅRA MOBILA HÄLSOTEAM HJÄLPER BARN PÅ FLYKT
Exodus*, 6 månader är ett av de barn vi hjälp med vårt mobila hälsoteam i Uganda. Hans mamma Stella flydde från Sydsudan med sina fyra barn sedan barnens pappa dödats. I flyktinglägret blev lilla Exodus svårt sjuk i malaria. Tack vare din hjälp som barnrättskämpe kunde baby Exodus snabbt få den behandling han behövde för att överleva.
#Barnpåflykt #Otyst #Orädd
**för att skydda barnets identitet har vi bytt hans namn.

"Militären kom in i vår by på natten och började att bränna ner våra hem och sköt på oss. Massor av människor dödades. Vi lämnade allt bakom oss, förutom kläderna vi hade på. De använde raketgevär när vi flydde. Jag vände mig om och såg hela mitt hem brännas ner till grunden”. Det tog Mamma Majuma* och hennes son Rahmmot* fem dagar att nå Bangladesh till fots. Detta är den snabbast växande flyktingkris på många år.
Vi är på plats med mat, skydd, hälsovård och barnvänliga platser. Men läget är akut och vi behöver ditt stöd för att hjälpa fler #Rohingya- familjer.
SWISHA till 900 6008 och märk din gåva AKUT *för att skydda personernas identitet har vi bytt deras namn.

VAR MED OSS OCH HITTA FLER MAMMOR OCH PAPPOR Under 2013 när den våldsamma konflikten bröt ut i Sydsudan tappade många familjer bort sina barn i flykten. Men tack vare alla Barnrättskämpar som bidrar med engagemang och pengar har vi lyckats återförena över 5 000 barn med sina föräldrar.
På bilden ser ni vår medarbetare Bol Nyuol med Rebecca, 6 år som vi hjälpt hitta sin mamma efter två år i ovisshet. Swisha din gåva till 902 0033 så ska vi göra allt i vår makt för att hitta fler mammor och pappor.

#Barnpåflykt #Orädd #Otyst

Most Popular Instagram Hashtags