raddabarnen raddabarnen

301 posts   12,993 followers   305 followings

Rädda Barnen  Vi kämpar för barns rättigheter i Sverige och i världen. Här kan du följa vårt arbete i bilder. SWISHA din gåva till 902 0033. #raddabarnen

ATT SJUNGA SIG TILL VÄNSKAP Hos vår lokalförening i Söderhamn får nyanlända föräldrar träffa andra familjer för att sjunga svenska barnsånger tillsammans med sina barn. Vuxna och barn lär sig språket samtidigt som de träffar familjer från orten de nu bor i. Fina ord som ”integration och inkludering” blir plötsligt något enkelt och självklart. Läs mer genom och klicka på länken i bion.

Att separera barn från sina familjer i samband med att de försöker korsa gränsen till USA är inhumant och helt enkelt, oacceptabelt. Det kan leda till traumatiska konsekvenser för barnen, både direkt och i framtiden.

#FamiliesBelongTogether #internationellaflyktingdagen

Medan världen drömmer om VM-guld, drömmer barnen i Syrien om fred. #worldcupofpeace

GRATTIS ALLA BARN! BARNKONVENTIONEN ÄR ÄNTLIGEN SVENSK LAG! 🏆🎈🎉 Idag beslutade Sveriges riksdag att Barnkonventionen är svensk lag. Vi tror att det kommer att ha stor betydelse framöver och ser det som en stor seger för det långa arbete som vi drivit tillsammans med andra barnrättsorganisationer.
Heja och tack till alla som har varit med och kämpat! ❤️😍 #barnkonventionen #räddabarnen

VULKANUTBROTTET I GUATEMALA
Swisha till 900 6008
1,7 miljoner människor har drabbats efter utbrottet i vulkanen Volcán de Fuego. Byar och vägar har begravts. Vi är på plats och jobbar dygnet runt med att ta hand om barn som tappat bort sina familjer i katastrofen.

Var med och hjälp barnen i Guatemala.
De behöver vår hjälp nu!
Swisha till 900 6008 #guatemala #vulcandefuego

Khalid var bara 7 år när hans skola i norra Syrien attackerades av två missiler under en rast. Över 50 elever skadades, tre lärare och fem barn dödades. Khalid miste sin högra hand.
Vi ser allt oftare hur skolor attackeras, trots att samtliga stridande parter är skyldiga att skydda barn mot våld och övergrepp i konflikter. Men tillsammans kan vi hjälpa! Din gåva kan ge livsviktig sjukvård och rädda liv. SWISHA till 900 6008.

Ni har bråkat. Hon har tjatat. Du har inte ringt. Hon har burit, betalat, jobbat och kämpat för att du ska ha det bra. Ingen är som mamma. Mors dag kanske är en bra dag att uppmärksamma henne för allt hon har gjort.
En present från Rädda Barnen hjälper mammor och barn som tvingas leva i krig eller fattigdom, och de som inte har någon annan. Vi finns där för dem! Så som din mamma har funnits för dig.
P.S. Beställ enkelt och snabbt, få digitalt gåvobevis till din mejl, som du kan ge till mamma på söndag. Länk i bion. #morsdag #present #morsdagspresent

I flyktinglägret Daquq i Irak bor nu tusentals barn som har flytt ISIS skräckvälde. Här ger vi barn möjlighet att få vara barn igen.

Krig eller inte, alla barn behöver leka. Din gåva gör att vi kan sätta upp trygga, barnvänliga platser i konfliktområden. Här kan barnen leka och prata om vad de upplevt, både med trygga vuxna och med andra barn som är i samma situation.

Hjälp oss skydda barn i krig.
Swisha en gåva till 900 6008
#Minaforstaord

”Jag älskar skolan, men vissa ämnen är för svåra för mig. Det var därför jag började det här programmet så att jag kunde få mer hjälp". Ruba och hennes kusin är med i Rädda Barnens utbildningsinsatser i Gaza. Där får barn som drabbats av konflikten hjälp att komma ikapp med studierna. Vi har arbetat i Gaza sedan 1973 och har fler olika program för barnen, bland annat utbildningsprogram, insatser för barns rätt till trygghet och skydd och vi hjälper unga att långsiktigt kunna försörja sig själva. Under 2017 nådde våra hjälpinsatser 52 815 barn.
Men vi ser nu att situationen i Gaza är oerhört kritisk och barnen är mycket hårt drabbade.
Ditt stöd gör att vi kan hjälpa fler barn i Gaza.
Swisha en gåva till 900 6008.

ÖVER 1000 SKADADE BARN I GAZA – Swisha till 900 6008. Rashed är en av de skadade, endast 16 år gammal fick han lära sig vad skarp ammunition betyder. Han var idrottare med olympiska ambitioner. Men under protesterna i Gaza sköts han i benet. Han fördes snabbt till sjukhus, men benet behövde amputeras för att rätt vård inte fanns tillgängligt.
Han är en av de 350 miljoner barn som idag lever i konfliktområden. Med din gåva kan vi hjälpa barn som Rashed med sjukvård och psykologiskt hjälp. Swisha nu till 900 6008.
#Minaforstaord

Maskingevär ska inte vara ett barns första ord.
Sedan 2010 har antalet barn som dödats eller skadats i krig ökat med ofattbara 300 procent. Allt oftare attackeras hem, skolor och sjukhus där barnen blir offer.
Swisha en gåva till 900 6008 och hjälp oss ta hand om fler barn. #Minaforstaord

Bomb ska inte vara ett barns första ord. Det finns ord som är så fruktansvärda att barn aldrig borde behöva lära sig deras innebörd. Men för de 357 miljoner barn som växer upp i konfliktområden är vapen och våld deras vardag.
SWISHA en gåva till 900 6008 och hjälp oss ta hand om fler barn.

Most Popular Instagram Hashtags