pysslamedkidsen pysslamedkidsen

774 posts   13,421 followers   116 followings

Samira  En mamma i trettioårsåldern. Här tipsar jag om pyssel för och med barn. För repost och inspiration #pysslamedkidsen info@pysslamedkidsen.se

Som kvinna kan jag bli förvånad över att så många är tagna av mängden kvinnor som någonsin känt att någon gjort ett övertramp på deras personliga integritet. Jag kan säga ett flertal tillfällen jag varit med om detta, nästan så många att man räknar med de i vissa lägen.
Det är inte okej. Det är på tiden att jag får ta del av en sån här kampanj där man står upp för sig själv och sina medmänniskor. Det är på tiden att vi slipper den där olustiga känslan i magen när sätts i en situation där något kan ske

Ett av mina favoritkonton på Instagram är @monstamoons . Kolla här vad söta spöklampor de gjort! I @kreativakarin bok "kalas" vet jag att det finns en mall för kalaspåsar (kanske finns på fler ställen?). Då behöver detta inte bli så dyrt och man kan göra massor av de. Vik ihop en påse som ni målar på. Sen så sätter ni ett ledljus i ett glas. Trä över papperspåsen över glaset. Så himla sött.
Bild: @monstamoons

Vi har ett kul samarbete på gång med webshoppen Dokidoki.se I paketet från de med produkten som samarbetet gäller låg detta roliga aktivitetsarmband som en liten bonus. Det blinkar och lyser när man gör olika rörelser. Ellie är störtförtjust i denna och har på sig den inne som ute.
Det är lite kul när man ser hur hon stannar till för att titta på "klockan" för att se om det blir någon efterlängtad färg.
Ska försöka visa den in action för er då det är lite svårt att få både barn och armbandet tydligt på bild 😅. Hon är snabb.
@dokidokitoys är rätt nystartat och jag gillar verkligen deras ide och de saker man finner hos de. Produkterna utmanar barnens kropp och knopp, precis som det ska vara.
Bild: Samira

Se vad söta julgranar @annsos_art har gjort med toalettrullar.
Bild: @annsos_art

Det är lätt att fastna i snurren att köpas saker och dekoration till halloween. Hör har @pyssligaklubben gjort en egen girlang av vanligt papper (eventuellt kartongpapper). Smart och roligt när barnen kan vara med och göra dekorationen.
Bild: @pyssligaklubben

En rosa månad. 2017 kommer minnas som året då flera personer jag älskar fått cancerbesked. Min mamma fick diagnosen bröstcancer i våras. Hon har opererats och strålats. Färdigbehandlad i kroppen, som det ser ut just nu. Jag är uppväxt med min ensamstående mamma och min syster. När mamma blev sjuk var det jobbigt att stå på sidan om med 30mil mellan oss.
Idag pratade jag med en av de som inte är familj men som jag älskar så otroligt mkt. En person som behöver gå igenom den här skiten - 30mil bort. Fan. *
Jag hade som tanke att ha en insamling för rosa bandets räkning. Men kommer själv skänka till @rixmorronzoo insamling. Vill tipsa er om att göra det med. De samarbetar med rosa bandet och arbetar för att informera och upplysa och bara låta oss prata om det. Det är viktigt att vi inte sopar jobbiga känslor under mattan. *
*
All sorts cancer är fruktansvärd. Och just nu känner jag mig så otroligt tagen och ledsen. Jag laddar kärlek under helgen. *
*
Bild: Redigerad av Samira

Detta var en rolig ide inför halloween. Fyll en skål med vatten där du häller i karamellfärg (röd). Stoppa i lite plastögon och spindlar. Under några sprintlaget in du tejpa dit något som flyter så de håller sig över ytan.
Detta ska vi testa hemma. Tack för tipset @tipsochtrix_
Bild: @tipsochtrix_

Idag fick nyckelpigan från förskolan komma med hem. Rackarn var väldigt svår att få en bra bild på.
Bild: Samira

Ett helt annat pyssel för barnen är att ta hand om djur. Vårt barn älskar katter och hästar. Idag på ridskolan hade hon en ponny som var så go och både gosade och busade med henne.
Bild: Samira

Till halloween kan man göra små mumie-lyktor. Här kan man ta lite vad man har som kanske gasbinda, kirurgtejp eller något annat som är vitt med lite transparens. Klistra på ett par ögon med tex limpistol. Jag hade gjort flera burkar i olika storlekar. Det vore gulligt. Batteridrivna ljus gör att du kan ha de igång även när du inte är i rummet. De ger nog ett perfekt sken i dessa burkmumies

Bild: Pinterest (http://alittleclaireification.com/2015/09/17/mummy-mason-jar-luminaries-halloween-jar/)

Nu skiftar löven i färg och faller ner. Detta är ett roligt sätt att ta tillvara på de! Så himla söt igelkott.
Bild: Pinterest (http://mamanraconte.fr/2014/11/herisson-en-feuilles-dautomne-bricolage-petits/#more-1167)

Se vad roligt man kan göra med toarullar. Det är ca en månad kvar till halloween. Så det är dags att börja fundera på pyssel.
Bild: Pinterest (http://laclassedellamaestravalentina.blogspot.se/2011/10/lanternine-per-la-notte-di-halloween.html?m=1)

Most Popular Instagram Hashtags