pulsaretsvf pulsaretsvf

511 posts   592 followers   791 followings

Pulsåret  Pulsåret är en del av bibellinjen på Södra Vätterbyggdens Folkhögskola med inriktning på idrott och ledarskap. Följ oss och se vad vi sysslar med!

Inte alla som har blivit instruerade i paddling av en femfaldig OS-deltagare! I torsdags fick vi äran att träffa Sofia Paldanius som föreläste om hur det att vara elitidrottare och sedan fick vi testa grnen som hon är känd för, nämligen kajakpaddling. Man märkte ganska snabbt hur svårt det var att hålla balansen med tanke på att både Jakob och Erik trillade i vattnet innan 5 minuter hade gått. Utöver Erik och Jacob så trillade även Anton i, och han fick äran att gå 1 km i genomblöta kläder för att ta sig tillbaka. Trots 3 fall så var detta ett väldigt lyckat prova på pass som vi kan tänka oss att prova igen!

#tankensomräknas #detduger

Hallå gott folk!
Vi fortsätter med presentationerna om pulsgruppen och idag är det min tur!
Namn: Adam Isaac Berg
Smeknamn: Bamba
Bakgrund: jag kommer ifrån Örebro men bor i bondorten Odensbacken. Har varit ungdomsledare i Pingstkyrkan Odensbacken i ca tre år. En riktig tävlingsinriktad sportfåne.
Familj: Jag är uppväxt i en musikalisk och kristen familj. Jag har en pappa, en mamma och två äldre syskon.

Varför går jag på Svf?
Mina syskon gick på svf när de var i min ålder och de sade att det var bland de absolut bästa upplevelserna de någonsin har haft. Det var tänkt att jag skulle gå på musiklinjen men jag ändrade mig när jag fick höra (från min mor) att skolan hade en bibelinriktning på "puls". Favoritsport: svårt att välja en men topp tre är fotboll, volleyboll och innebandy.
Favoritfika: kanelbulle och kaffe
Favoritdjur: Sengångare
Favoritlåt: omöjligt att välja en men familjen Berg tycker mycket om Stewie Wonder och Earth, Wind and Fire.
Favoritord: Skinka och Hello
Favoritbibelord: Gal 3: 28
Livsmotto: det är inte lätt när det är svårt
Fem ord som beskriver mig: optimistisk, emotionell tävlingsinriktad, vetgirig och Bamba!
Är ni nyfikna om mig så ställ frågor i kommentarsfälten!

#viförsöker #tankensomräknas

Halloj folket! Nu har tredje veckan av terminen börjat så vi tänkte att det var dags att uppdatera lite om hur vi haft det och vad vi har gjort! Vi har tillsammans med hela bibellinjen bakat för att sälja på fredagar, än så länge går det fantastiskt bra! Vi pulsare har fördrivit tiden med träning i gymmet, sporter och som Adam uttryckte det "svett, svett och svett." Utöver bakning och svett så har vi sett på en rad olika filmer, på börjat 3000 pussel (Vi är runt 700 bitar in) och spelat TV- och brädspel. Det populäraste spelet än så länge är helt klart Just Dance, och som videosen visar så är rytm och taktkänsla inte allas starka sida.. det positivaste med att gå på Svf är fikat, varje vardag får man fika och efterrätt efter lunchen! Som svårslagen favorit bland pulsare ligger glassen med den helt fantastiskt goda kola-/chokladsåsen! Finns inte mycket annat som ger så mycket njutning som den!
Det var näst intill allt från oss ifrån pulsåret i denna uppdatering! Glid i frid!
#tankensomräknas #detduger

Hej allihopa! Idag är det min tur att presentera mig själv. Jag heter Samuel Abrahamsson, jag är 19 år och kommer från Skåre i Värmland. Min familj består av min mamma, pappa och bror som är två år äldre.
Min dolda talang är att jag kan skjuta objekt från mina knän. (Sista videon)
Min favoritmöbel är en gjutjärnssoffa.
Jag lever efter livsmottot "Det som inte är gott är nödvändigtvis inte äckligt!" Fem ord som beskriver mig: medveten, allätare, teoretisk, hungrig, lyssnare.
Mitt favoritträd är olivträd.
Jag älskar pizza och favoritfrukten är ananas.
5 Mos 30:4 är mitt favoritbibelord.
Jag bor för övrigt i samma rum som Andreas här på Svf.
Jag svarar gärna på frågor så det är bara att skicka in!

Igår var det dags för orientering ute i regnet. Andreas låg tyvär hemma och hade feber men vi andra fick testa en H16 bana med 12 kontroller. Vi sprang i samlad trupp tillsammans med Cecilias man som var vår livlina ifall vi skulle springa fel. Adam och Erik fick, även efter avrådan av guiden, för sig att ta en "genväg" över en kulle istället för att springa runt den. Det slutade med att Jacob fick vänta på de bortsprungna lammen och möta upp oss andra ett par kontroller senare. Med detta lärde vi oss den verkliga innebörden av ordspråketoch "Genvägar är ofta senvägar" #tankensomräknas

Halloj, vi ska börja en introduktion av alla som går pulsåret! Vi kommer lägga ut 1 bild varje vecka och vi börjar med mig som är Instagram ansvarig för pulsåret i år. Skriv gärna frågor till oss i kommentarerna!
Namn: Andreas Tidberger
Bakgrund: Jag kommer ifrån Kil i Värmland och har varit med i Tingvallakyrkan, Equmenia Skårekyrkan och Fageråskyrkan
Familj: Jag har mamma och pappa hemma i Värmland samt en bror, en syster och en katt som alla är äldre än mig.
Varför? Jag valde pulsåret på Svf på grund av att många bra vänner har gått här + att jag vill bli ungdomsledare + att jag älskar sporter!
Drömdag med 5 ord: Katter, sömn, pizza, kompisar, fika.
Favoritsport: Volleyboll.
Favoritfika: Vaniljbullar.
Favoritdjur: Katter, alltid katter.
Favoritlåt: Bohemian Rhapsody
5 ords beskrivning gjord av kompisar: Spontan, social, oklar, YEET, chips.
Favoritord: YEET
Favoritbibelord: 1 Kor 13:13
Roligt minne sommaren: 2 spontana roadtrips, en då vi åkte hem från en pizzeria 10 min bort från hemifrån och det slutade med att vi åkte runt fryken och var borta i 6 timmar. Den andra var när vi skulle åka hem ifrån Sunne som är 40 min bort, vid åkte till Norge och åkte bil i 4 timmar i sträck.

Idag har pulsåret 2018 invigts! På vårat första prova-på idrottspass så körde vi beachvolleyboll och avslutade med ett kallt dopp i Vättern. Under volleybollen tränade vi olika slag samt körde tävlingar emot varandra. Vi körde även en match emot instruktören som vi förlorade 7 mot 1. Vi alla tyckte passet var lyckat och vi ser fram emot framtida förluster i andra sporter! 🕆🏐

Idag har puls sprungit Göteborgsvarvet!!🙌🏼 Vi alla kom i mål utan skador, mycket trötta och glada! Göteborg har levererat både sommarväder och goaste åskådarna! Stort tack till Ågrenska som vi sprang för, och tack till alla er som har swishat in pengar och deltagit i tävlingen, ni har varit med och stöttat barn med syskon som har en sällsynt diagnos eller funktionsnedsättning så att de får åka på läger och ha det riktigt gött, GRYMT!! Vi ska kora en vinnare så fort vi återhämtat oss efter denna folkfest, håll ut!!👏🏼👏🏼

Puls goes radio!!!📻 In och lyssna på SverigesRadio P4 Jönköping, där Julia och William levererar skönaste radiosnacket inför Göteborgsvarvet som går av stapeln imorgon!!😍😍😍 Gå in på Morgon i P4 Jönköping och gå till kl. 8:43 för bästa sista-minuten-tipsen!

Pulsåret ska springa göteborgsvarvet!!! Hur häftigt är inte det? 🔥

Vi kommer att springa för ågrenska och samla in pengar till deras verksamhet i samband med varvet.

Hjälp oss därför att hjälpa barn att åka på syskonläger för de som har syskon med olika diagnoser. Vi springer för Ågrenska och genom att swisha valfri summa minst 20kr till 0735403338 (William Almqvist) Och skriv vår gemensamma snittid. Då har du chans att vinna en fin puls-tröja och ännu bättre: Du hjälper en annan människa. Kör!
#ågrenska #gbgvarvet #snyggastefilmen #proffsskådisar #kanvifåCarlXVIattspringa? #springaforandar #williamkommerfåminininja

Idag körde vi kajak med Jönköpings kanotklubb. Världsklass. #vättern #frälsning #tro #idrott #kanot #paldanius #solsken #balans #eskimåsväng #svfjkpg #jkpg

Ett historiskt ögonblick för @svfjkpg, @svfbibelaret och för pulsåret. William från pulsåret fick den briljanta idén att han skulle gå in i Banksy art shop och måla Svf logotypen på muren. Väl till handling agerade William helt briljant med den absoluta fulländade tekniken. Det ni! En påminnelse om att göra Svf känt ute i världen och att Svf vill vara en öppen skola samt att värna om frihet. En frihet som är begränsade på många sätt här nere i Israel/Palestina. Vi ber om en lösning för folket, nationer och världen. Om ni är här nere någon gång passa på att titta på Svf loggan och längta hem till Sveriges Jerusalem, Jönköping. #semöjligheterna

Most Popular Instagram Hashtags