ppummalaysia ppummalaysia

703 posts   5,137 followers   259 followings

Pemuda UMNO Malaysia  #PemudaUMNOMalaysia

Selamat bersidang kepada #UMNO Cawangan seluruh negara! Ikhlas daripada Ketua Pergerakan Pemuda UMNO Malaysia YB @khairykj.

Kenyataan Media Ketua Penerangan Pergerakan Pemuda UMNO Malaysia @shahrilh mengenai tindakan pihak PDRM tengah malam semalam. @najib_razak

Selamat Menyambut #Ramadan Al-Mubarak 1439H buat semua umat Islam, di mana jua anda berada. Ikhlas daripada YB @khairykj & seluruh warga Pemuda UMNO Malaysia.

Selamat Hari Guru kepada warga pendidik seluruh negara. Ikhlas daripada YB @khairykj & seluruh warga Pemuda UMNO Malaysia.

"This must not happen again, we must not ever allow our leaders in UMNO to be detached from reality & not ask tough questions. If we continue with our feudal mindset of protecting the leader from the truth, UMNO will go extinct.” -@khairykj
Read more at: https://www.channelnewsasia.com/news/asia/khairy-umno-ge14-defeat-barisan-nasional-malaysia-10234396

Selamat menjalankan tugas kepada Saudara @shahrilh, Ketua Penerangan Pergerakan Pemuda UMNO Malaysia yang baharu berkuatkuasa serta merta.

Hari ini adalah permulaan baru untuk Malaysia. Suara keramat rakyat telah memilih perubahan yang cukup jelas dan nyata. Peralihan kuasa perlu berlangsung dengan lancar tanpa sebarang percubaan untuk menafikan suara rakyat.
Sebagai pemimpin UMNO dan Barisan Nasional, saya telah cuba sedaya upaya saya untuk memberikan yang terbaik untuk rakyat Malaysia. Parti ini dan ahlinya telah memberi jasa kepada rakyat dan negara selama lebih 60 tahun ini - yang cacat dan cela datang dari kami pemimpinnya.
Kekalahan ini adalah mesej yang jelas dari rakyat bahawa UMNO dan Barisan Nasional perlu bermuhasabah sedalam-dalamnya sebelum membuka langkah kehadapan. Menuju ke hadapan, kita perlu menjadi gerakan politik yang lebih baik dan sentiasa meletakkan kepentingan rakyat melebihi kepentingan lain, kerana rakyat dan ahli akar umbi kita adalah denyut nadi kita.
Cinta saya yang paling utama adalah kepada Malaysia dan rakyatnya. Saya amat berterima kasih di atas mandat yang diberikan rakyat Rembau dan akan terus berkerja keras untuk membangunkan kawasan saya.
Maaf dan terima kasih, Malaysia. Bersama kita ketepikan perbezaan kita untuk Malaysia yang lebih baik bermula hari ini. Malaysia yang berdayasaing, moden dan adil, dengan rakyat sebagai denyut nadinya.

Khairy Jamaluddin
Ketua Pemuda UMNO Malaysia

Apakah sebenarnya yang dijanjikan oleh Jaminan 4 JomBN ini dalam erti kata mudah dan ringkas? Ayuh kita lihat animasi infografik ini... Layari https://www.barisannasional.org.my/manifesto/jaminan-orang-muda untuk maklumat lanjut berhubung Jaminan dan Inisiatif JOM yang menanti anda.

Bersama, Kita Hebatkan Orang Muda!
#JomBN
#DahulukanRakyat
#HebatkanNegaraku

. @khairykj bersama YAB @mohamadhjhasan hadir di program Majlis Ramah Mesra #TokMat bersama penduduk-penduduk Pusat Daerah Mengundi Kuala Sawah, DUN Rantau, Parlimen Rembau malam ini.

@khairykj menerima watikah pelantikan sebagai calon Barisan Nasional untuk kerusi Parlimen (P131) Rembau daripada Pengerusi BN Negeri Sembilan, YAB @mohamadhjhasan petang tadi. #JomBN #HebatkanNegaraku

@khairykj merasmikan Pembukaan Kursus Kadar Politeknik Bersepadu APMS Siri 2/18 Dan LKT di Rejimen 508 Askar Wataniah (AW) di Kem Rasah, Seremban semalam.

Most Popular Instagram Hashtags