pomlovedelima.kulimpenang pomlovedelima.kulimpenang

10 posts   52 followers   82 followings

JUS DELIMA | JUS BELANDA PIAWW  ๐Ÿ’ฏ% cold-pressed juice ๐Ÿ’ฏ% pure delima juice โŒ sugar, water, preservatives added ๐Ÿ‘ dijamin tidak pahit, kelat & masam ๐Ÿš˜ COD only

Good morning uolls ๐Ÿ˜˜

Jom ber'juicy' dgn ahkak ๐Ÿน๐Ÿน..sangat fresh #pomlovedelima
#pomlovekulim
#pomegranates
#coldpressesjuice
#soursop #belandapiaww
#cod #kulimkedah
#kulimfooddelivery
#penang #penangfood

Dikenali juga sebagai graviola, buah Durian Belanda (annona muricata) memiliki duri yang besar, berbentuk hati dan berwarna hijau tumbuh di kawasan beriklim tropika. Diselaputi dengan rabung diluarnya dan mengandungi isi yang berjus di dalam.
Kebaikan buah durian belanda ini menjadi warna hijau kekuningan dan hijau gelap ketika mentah. Ketika masak warnanya menjadi hijau cerah dan lembut. Maka, buah ini sangat berkait rapat dengan buah nona dan buah cerimoya dari sudut rupa dan rasanya. Isinya yang berwarna putih mengandungi biji yang berwarna hitam berkilat dan rasanya manis serta sedikit masam.

Nak cuba boleh direct wasap:

http://www.wasap.my/60173686494/PM+pomlovedelima

http://www.wasap.my/60173686494/PM+pomlovedelima ** COD sekitar Kulim, BM, Seberang Jaya & SP. Delivery charge bergantung kpd kawasan.

#jusdurianbelanda
#coldpressesjuice
#tanpaairtambahan
#jusaslisegar
#tanpapengawet
#soursop #lover
#agentkulim #pomlovekulim
#COD #kulim #bukitmertajam #seberangjaya

*Jus Durian Belanda Piawww* 400ml
๐Ÿ’š100% buah asli.
๐Ÿ’šTiada campuran kordial atau pati. ๐Ÿ’šJus pekat likat lagi sedap. Memang susah nak jumpa diluar!
.

Nak cuba boleh direct wasap:

http://www.wasap.my/60173686494/PM+pomlovedelima

http://www.wasap.my/60173686494/PM+pomlovedelima **COD sekitar Kulim, BM, Seberang Jaya & SP. Delivery charge bergantung kpd kawasan customer.

#jusdurianbelanda
#coldpressesjuice
#tanpaairtambahan
#jusaslisegar
#tanpapengawet
#soursop #lover
#agentkulim #pomlovekulim
#COD #kulim #bukitmertajam #seberangjaya

๐Ÿ˜27 Kebaikan Buah Durian Belanda yang Menakjubkan untuk Kulit, Rambut dan Kesihatan

1. Membunuh Sel Kanser
2. Mencegah Osteoporosis
3. Meningkatkan Tenaga dan Daya Tahan
4. Bermanfaat untuk Jantung dan Mencegah Kerosakan Saraf
5. Merawat Buasir dan Keracunan makanan yang dihidapi oleh bayi
6. Melegakan Sembelit
7. Diuretik Semula Jadi
8. Memberikan Tidur yang Lena
9. Merawat Jangkitan di Saluran Air Kencing
10. Membunuh Parasit dalam Badan
11. Kaya dengan Vitamin C
12. Melawan Radikal-radikal Bebas
14. Merawat Ulser Mulut
15. Merawat Demam
16. Menguatkan Sistem Imuniasi
17. Merawat Hipertensi
18. Antiseptik
19. Berkesan Melegakan Sakit Belakang
20. Rawatan Semula Jadi bagi Arthritis dan Rheumatism
22. Baik untuk Hati Anda
21. Membantu Mengawal Kandungan Gula dalam Darah
22. Baik untuk Hati Anda
23. Merawat Kulit Menggelupas
24. Merawat Luka
25. Merawat Ekzema dan Masalah lain Kulit
26. Manfaat anti-Penuaan
27. Merawat Kutu Kepala

Dikenali juga sebagai graviola, buah Durian Belanda (annona muricata) memiliki duri yang besar, berbentuk hati dan berwarna hijau tumbuh di kawasan beriklim tropika. Diselaputi dengan rabung diluarnya dan mengandungi isi yang berjus di dalam.
Kebaikan buah durian belanda ini menjadi warna hijau kekuningan dan hijau gelap ketika mentah. Ketika masak warnanya menjadi hijau cerah dan lembut. Maka, buah ini sangat berkait rapat dengan buah nona dan buah cerimoya dari sudut rupa dan rasanya. Isinya yang berwarna putih mengandungi biji yang berwarna hitam berkilat dan rasanya manis serta sedikit masam.

Nak cuba boleh direct wasap:

http://www.wasap.my/60173686494/PM+pomlovedelima

http://www.wasap.my/60173686494/PM+pomlovedelima ** COD sekitar Kulim, BM, Seberang Jaya & SP. Delivery charge bergantung kpd kawasan.

#jusdurianbelanda
#coldpressesjuice
#tanpaairtambahan
#jusaslisegar
#tanpapengawet
#soursop #lover
#agentkulim #pomlovekulim
#COD #kulim #bukitmertajam #seberangjaya

POMLOVEDELIMA 100% cold pressed, tiada campuran gula dan tambahan air. Tak ada pengawet.

Kami hasilkan jus ni dengan penuh kasih sayang. Nak customer happy dan dapat manfaat dari makanan sunnah ni.

So kalau tanya apa beza jus homemade kami dengan kat luar atau pati memang jauh beza. Kalau kat pasaraya tu pakai kordial ada pengawet, campur air. Pati pula dari stok buah delima yg low grade berproses dan bergula.

Botol kaca di steril dulu.
Buah delima dikupas teliti bukan press sekali getah kulit macam kat luar.
Sepanjang penyediaannya kami sambil berselawat.

Buah delima kami ambik hanya yang gred tinggi sahaja. Bukan buah balance kontena lama, buah rosak sebagainya.

Khasiat buah delima ni sangat la banyak tak terkira kalau tak tak ada lah sampai 3x disebut dalam quran. Dah dibuktikan dengan fakta saintifik boleg google baca berjela.

Ada yang beli sebab nak ikhtiar utk naik kan hb, ikhtiar nak mengandung, pulihkan macam2 masalah penyakit. Inshallah, kami turut mendoakan. Moga semua yang membeli dan meminumnya dapat serap khasiat. Bantu kekalkan kesihatan dan awet muda.

Bila customer update beli jus sampai berebut botol dengan anak, subhanallah seronok sebab anak-anak pun suka nak minum.

Inshaallah cara perahan dan penyediaan kami mampu mengekalkan rasa manis semulajadi tanpa rasa kelat, pahit atau terlalu masam macam diluar.

Terima kasih semua yang support #pomlovedelima

Nak cuba boleh direct wasap:

http://www.wasap.my/60173686494/PM+pomlovedelima

http://www.wasap.my/60173686494/PM+pomlovedelima ** COD sekitar Kulim, BM, Seberang Jaya & SP. Delivery charge bergantung kpd kawasan.

#pomlovedelima
#coldpressesjuice
#tanpagula
#tanpaairtambahan
#jusaslisegar
#tanpapengawet
#pomlove #delima
#pomegranate #lover
#agentkulim #pomlovekulim
#COD #kulim #bukitmertajam #seberangjaya

DELIMA sangat bagus untuk WANITA MENGANDUNG. Kaya dengan asid folik, kalsium, zat besi bantu elak kurang darah dan bagus untuk perkembangan otak bayi dalam kandungan.

Nak cuba boleh direct wasap:

http://www.wasap.my/60173686494/PM+pomlovedelima

http://www.wasap.my/60173686494/PM+pomlovedelima ** COD sekitar Kulim, BM, Seberang Jaya & SP. Delivery charge bergantung kpd kawasan.

#pomlovedelima
#coldpressesjuice
#tanpagula
#tanpaairtambahan
#jusaslisegar
#tanpapengawet
#pomlove #delima
#pomegranate #lover
#agentkulim #pomlovekulim
#COD #kulim #bukitmertajam #seberangjaya

DELIMA sangat bagus untuk WANITA MENGANDUNG. Kaya dengan asid folik, kalsium, zat besi bantu elak kurang darah dan bagus untuk perkembangan otak bayi dalam kandungan.

Nak cuba boleh direct wasap:

http://www.wasap.my/60173686494/PM+pomlovedelima

http://www.wasap.my/60173686494/PM+pomlovedelima ** COD sekitar Kulim, BM, Seberang Jaya & SP. Delivery charge bergantung kpd kawasan.

#pomlovedelima
#coldpressesjuice
#tanpagula
#tanpaairtambahan
#jusaslisegar
#tanpapengawet
#pomlove #delima
#pomegranate #lover
#agentkulim #pomlovekulim
#COD #kulim #bukitmertajam #seberangjaya

POMLOVEDELIMA 100% cold pressed, tiada campuran gula dan tambahan air. Tak ada pengawet.

Kami hasilkan jus ni dengan penuh kasih sayang. Nak customer happy dan dapat manfaat dari makanan sunnah ni.

So kalau tanya apa beza jus homemade kami dengan kat luar atau pati memang jauh beza. Kalau kat pasaraya tu pakai kordial ada pengawet, campur air. Pati pula dari stok buah delima yg low grade berproses dan bergula.

Botol kaca di steril dulu.
Buah delima dikupas teliti bukan press sekali getah kulit macam kat luar.
Sepanjang penyediaannya kami sambil berselawat.

Buah delima kami ambik hanya yang gred tinggi sahaja. Bukan buah balance kontena lama, buah rosak sebagainya.

Khasiat buah delima ni sangat la banyak tak terkira kalau tak tak ada lah sampai 3x disebut dalam quran. Dah dibuktikan dengan fakta saintifik boleg google baca berjela.

Ada yang beli sebab nak ikhtiar utk naik kan hb, ikhtiar nak mengandung, pulihkan macam2 masalah penyakit. Inshallah, kami turut mendoakan. Moga semua yang membeli dan meminumnya dapat serap khasiat. Bantu kekalkan kesihatan dan awet muda.

Bila customer update beli jus sampai berebut botol dengan anak, subhanallah seronok sebab anak-anak pun suka nak minum.

Inshaallah cara perahan dan penyediaan kami mampu mengekalkan rasa manis semulajadi tanpa rasa kelat, pahit atau terlalu masam macam diluar.

Terima kasih semua yang support #pomlovedelima

Nak cuba boleh direct wasap:

http://www.wasap.my/60173686494/PM+pomlovedelima

http://www.wasap.my/60173686494/PM+pomlovedelima ** COD sekitar Kulim, BM, Seberang Jaya & SP. Delivery charge bergantung kpd kawasan.

#pomlovedelima
#coldpressesjuice
#tanpagula
#tanpaairtambahan
#jusaslisegar
#tanpapengawet
#pomlove #delima
#pomegranate #lover
#agentkulim #pomlovekulim
#COD #kulim #bukitmertajam #seberangjaya

"Di dalam kedua- duanya (syurga) juga terdapat buah- buahan serta pohon kurma dan delima," [Surah al Rahman ayat 68]. Nabi Muhammad SAW bersabda, โ€œTidak ada delima yang tidak mempunyai buah dari delima surga di dalamnyaโ€ (HR Abu Nuโ€™aim)

Setiap kali Ibnu Abbas mendapati buah delima, dia akan memakannya. Orang-orang menanyakan kepadanya mengapa dia melakukan hal itu, dan dia menjawab, โ€œAku benar-benar percaya bahwa tak ada satu pun buah delima di dunia ini yang tidak mengandung satu biji dari salah satu biji dari surga. Barangkali biji ini adalah yang dari surga itu.โ€ (Kisah sahabat)

#pomlovedelima
#coldpressedjuic
#purejuice
#healthyjuice
#pomlove #pomegranate
#delima #lovers
#agenkulim #kedah #kulim
#bukitmertajam #seberangjaya #sungaipetani

Most Popular Instagram Hashtags