politiken politiken

715 posts   45216 followers   65 followings

Politiken  Den levende avis. Også på Instagram.

http://pol.dk/6031012

»Når du får dragten på, forsvinder alt andet. Indianerånden tager over«
Hvis du har besøgt Pumpehusets Byhave i denne uge, har du måske set et særligt syn på scenen: en påfugl af en mand. Klædt i en flammende gul og orange fjerdragt med en stor hovedprydelse på toppen og en tamburin i hænderne. Mardi Gras-indianeren Tanio Hingle er i København som en særlig gæst under den 10 dage lange Fringe Jazz Fest under Copenhagen Jazz Festival. Ibyen møder ham en formiddag før en øver for at høre, hvad han egentlig er for en størrelse. Find linket i bio, hvis du vil læse og se mere.
📸 Finn Frandsen

Guns N' Nails ...
I går var politiet mødt talstærkt op foran Christiansborg, hvor Lars Løkke Rasmussen fik fint besøg af den japanske premierminister Shinzō Abe.
📸 @ivanriordanboll#guns #nails

Vi ved godt, at du mest er her for at se dine venners feriebilleder fra poolen i Spanien, men vi er lige nødt til at tale om de 12,4 milliarder kroner, der er blevet stjålet fra statskassen. Her er den seneste udvikling i sagen forklaret i fire billeder.

Borgerkrigens rædsler virker allerede langt væk. Angelina Monday forkæler familien med nogle grøntsager og smagfulde småfisk, der skal supplere centerets majsgrød. Imens leger børnene ubekymret.

Politiken har fulgt en gruppe flygtninge på deres vej til en bedre fremtid i Uganda. Tak for i fulgte med her på Insta - hop over på Pol.dk og få hele historien 🗞️ 📸 @madsnissenphoto #photojournalism #uganda #politiken

Et par kilometer fra grænseovergangen. Fire kvinder og deres tilsammen otte børn når sent onsdag eftermiddag frem til markedet i grænsebyen Busia.
Angelina Monday (tv.) glæder sig over den venlige modtagelse fra de lokale, som de går forbi. Lettelsen over endelig at være kommet i sikkerhed mærkes helt fysisk som et åg, der er kastet af skuldrene.
Politiken har fulgt en gruppe flygtninge på deres vej til en bedre fremtid i Uganda. Følg med på Pol.dk og i 🗞️. 📸 @madsnissenphoto #photojournalism #uganda #politiken

Angelina Monday hygger sig med datteren Lillias Sadia på 4 måneder i opsamlingscenteret ved grænsebyen Busia. I den seneste uge har regeringssoldaterne fra dinka-stammen i Sydsudan holdt pause i fordrivelsen af de andre stammer i landet, så der er næsten tomt i det store telt, hvor flygtningene tilbringer den første nat.
Politiken har fulgt en gruppe flygtninge på deres vej til en bedre fremtid i Uganda. Følg med på Pol.dk og i 🗞️. 📸 @madsnissenphoto #photojournalism #uganda #politiken

»Ugandas modtagelse af flygtninge er en model for resten af verden«, har Filippo Grandi, FN's højkommissær for flygtninge udtalt.

Blandt de sydsudanske flygtninge er mange børn og unge. Deres familier håber, de kan få en bedre fremtid i nabolandet.

Politiken har fulgt en gruppe flygtninge på deres vej til en bedre fremtid i Uganda. Læs med på pol.dk og i 🗞️. 📸 @madsnissenphoto #photojournalism #uganda #politiken

En af broerne over floden Kaya, hvor flere hundrede flygtninge – i perioder flere tusinde – hver dag kommer ind i Uganda. Bag den ugandiske soldat skimtes nogle sydsudanesiske oprørssoldater på den anden side af floden.
Politiken har fulgt en gruppe flygtninge på deres vej til en bedre fremtid i Uganda. Følg med på Pol.dk og i 🗞️. 📸 @madsnissenphoto
#photojournalism #uganda #politiken

Verdens hurtigst voksende flygtningekrise skyldes borgerkrigen i Sydsudan. Men for en stor del af flygtningene er der håb i nabolandet Uganda. Her er de nemlig velkomne.
Til gengæld skal de selv bygge nye landsbyer, veje, skoler og sundhedsklinikker. Turen er lang. Fødderne på billedet er trætte.
Politiken har fulgt en gruppe flygtninge på deres vej til en bedre fremtid i Uganda. Få første del af historien idag på pol.dk og i 🗞️. 📸 @madsnissenphoto #photojournalism #uganda #politiken

Gellerupparken i Aarhus er centrum for voldelig konflikt i kølvandet på københavnerbanden Loyal To Familias indtog. Nu truer overfald og skyderier med at skabe splid blandt unge mænd og familier. Konfliktens gidsler er beboerne.
På billedet ses Fadi Kassem. Han har været driftleder af kommunens værested i 15 år, og han har markante holdninger til integration og ungdomskriminalitet – eksempelvis tror han ikke på justitsministerens ønske om hårdere straffe. I stedet vil han en straf med udgangspunkt i samfundstjeneste.
Politiken er taget til den konfliktfyldte bydel Gellerup for at undersøge sagen indefra. Få hele historien på Pol.dk og i avisen 🗞 📸 @skjoldjensen
#Gellerup #Aarhus #Århus #Politiken

Write a caption... HVAD SKAL DETTE DYR HEDDE?
Det var Charles Darwin, der gjorde det første opsigtsvækkende skeletfund i Patagonien i det sydlige Argentina tilbage i 1834, hvor verden blev vidne til en skabning, som ingen havde været vidne til før.
Et hovdyr, som ikke bærer noget dansk navn, men bliver kaldt Macrauchenia på græsk-latin, som frit oversat betyder ’den langhalsede lama’.
Nu er spørgsmålet - hvad synes du, dyret skal hedde på dansk?

Jacob kan ikke sove. Hans far var misbruger, og den ustabilitet gjorde ham til et uroligt barn. Jacob græd meget, kunne ikke falde til ro. Derfor lærte Jacobs far sin indskolingsparate søn at ryge joints. Han fik aldrig chancen for at få et almindeligt liv, siger han selv.

For ikke så længe siden kollapsede hans kokain-, amfetamin- og hashafhængige krop i en rus. Tre dage og tre hjertestop senere flyttede han ind på døgnbehandlingshjemmet Kongens Ø.
I billedserien har Politikens fotograf @ivanriordanboll sammen med journalist @petersinnbeck dokumenteret Jacob og andre beboere på Kongens Ø og deres kamp for at blive stoffri.

Most Popular Instagram Hashtags