[PR] Gain and Get More Likes and Followers on Instagram.

plansverige plansverige

1,036 posts   5,699 followers   416 followings

Plan International Sverige  Vi kämpar för en rättvis värld som stärker barns rättigheter och flickors lika villkor.

DE STICKAR FÖR FLICKORS RÄTTIGHETER

Det började med ett garnnystan och två stickor, men på bara tre veckor har insamlingen #denrundafilten vuxit till en av de största på vår hemsida. Hittills har de stickande entusiasterna samlat in över 40 000 kronor till Plan Internationals arbete! 🙌💙 Vi ringde så klart upp initiativtagaren Lotta "@tantkofta" Blom för att ta reda på framgångsreceptet.
.
Hej Lotta! Först av allt: stort tack för ditt enormt häftiga initiativ! Hur kom du på idén?
.
Det började med att jag stickade på en rund filt under en resa i september. Sedan i oktober började jag fundera på om de som använde filtmönstret kunde skänka pengarna till något välgörande ändamål. Jag ville försöka hitta en slags anknytning till #metoo, och samla in pengar för att gynna flickor, så jag pratade lite med några vänner om vad man skulle kunna samla in till. Ett förslag var Plan International, så jag gick in och läste om vad ni gör.
Jag valde er eftersom ni inte bara försöker "hjälpa" utan mer arbetar för att man ska stötta den inre kraften hos varje individ. Det har verkligen blivit en lyckträff, det är väldigt många som tycker att det är roligt att vara med. Jag uppmanar alla som stickar filten att visa den på instagram under taggen #denrundafilten och att gå med i Facebook-gruppen #denrundafilten där vi ses för att hjälpas åt med våra filtar!
.
Varför tror du att just din insamling blivit så populär?
.
Det finns en fin gemenskap mellan oss som stickar, det bygger mycket på samarbete och det är många som tycker att det är roligt att göra saker ihop. Jag tror också att det är många som känner att det är roligt att samla in pengar när de kan knyta an till något de tycker är kul. Sen består "stickvärlden" också av väldigt vänliga och schyssta människor.
.
Alla som vill kan ju starta en insamling på vår hemsida. Har du något tips till den som är sugen?
.
Det skulle vara att man ska försöka beskriva hur man tänker kring sin insamling och försöka förmedla en positiv känsla. Jag har ju tänkt mycket på vad en filt egentligen innebär och symboliserar. Jag tycker inte att man behöver sätta något mål utan fokusera mer på att alla ska kunna vara med och känna att de bidrar.

Klart idag: regeringen vill göra barnkonventionen till svensk lag! 🙌 Goda nyheter - men ytterligare arbete krävs för att visa att man menar allvar.
.
Här är våra rekommendationer till regeringen:
.
Det kunskapslyft som föreslås i utredningen för att kunna implementera lagen bör innefatta även Sida, UD och andra myndigheter för internationellt arbete.
.
Sverige bör ratificera barnkonventionens tredje tilläggsprotokoll om en internationell klagomekanism för barn eftersom detta skulle stärka barns rätt att kunna utkräva sina rättigheter ytterligare.
.
Den särskilda ambassadörspost, som tillsatts kopplat till Sveriges ordförandeskap i FN:s säkerhetsråds arbetsgrupp för barn i väpnad konflikt, bör permanentas och breddas till att gälla barns rättigheter i utrikespolitiken i stort.
.
Den rekommendation som FN:s barnrättskommitté gav Sverige vid den senaste granskningen – om att utforma biståndsbudgeten utifrån ett barnrättsperspektiv samt göra bedömningar av hur ”barnets bästa” beaktas vid investeringar och budgetnedskärningar – bör tas på största allvar.
.
Att satsa på barns rättigheter går betydligt längre än att bara kanalisera ytterligare medel via multilaterala organisationer som arbetar med barn – det innebär ett holistiskt åtagande för hela Sveriges utvecklingssamarbete och utrikespolitik.
.
Plan International Sverige ser med stor oro på hur barnäktenskap och könsstympning på senare år aktualiserats även i Sverige och hoppas att arbetet mot dessa skadliga sedvänjor intensifieras i och med att barnkonventionen blir lag.
.
Barnkonventionens grundprincip om barnets bästa måste även genomsyra svensk migrationspolitik, särskilt vad gäller ensamkommande flyktingbarn.

Idag, på den internationalla kvinnodagen, vill vi passa på och lyfta fram fem unga aktivister som alla kämpar för kvinnor och flickors rättigheter i sina samhällen - och som åstadkommit verklig förändring! 💪

Res med Plan International till Dominikanska Republiken i höst! 🌎☀️✈️ Vår resa erbjuder förutom en avkopplande semester i solen och värmen även möjligheten att ta del av några av de projekt som Plan International bedriver på plats. Om du har ett fadderbarn i landet finns det även möjlighet att få träffa det. 💙

Läs mer och boka på vår hemsida – gå in på plansverige.org och sök på "Res med Plan"!

FOTBOLL FÖR JÄMSTÄLLDHET .
⚽️
"I många år vågade jag inte ens drömma om att spela fotboll. Jag och mina tjejkompisar brukade sitta och titta avundsjukt på killarna när de spelade. När en av oss frågade om hon fick vara med skrattade killarna bara åt henne", berättar Zenabou, 16 år.
⚽️
Zenabou är från Nigeria och bor just nu i ett flyktingläger i Kamerun. Här har Plan International flera olika jämställdhetsprojekt. Ett litet men nog så viktigt: en fotbollsturnering där tjejer är välkommna. 💪

Den mångåriga konflikten i Sydsudan har gjort att miljoner barn fått sin barndom förstörd av våld, flykt, svält och sjukdom. 17 000 av dem beräknas delta i striderna som barnsoldater.
🌍
I dag fyller ett tilläggsprotokoll, som handlar om barn i väpnad konflikt, till Barnkonventionen 18 år.
Då vill vi passa på att visa den här bilden på Baba och hans klasskamrater som deltar i en Plan International-finansierad utbildningsinsats riktad mot just före detta barnsoldater. 🌍
Tack vare utbildningen har Baba nu en chans att komma ikapp i skolan och få ett värdigt liv.

Siffror kan vara tråkiga ibland, men inte dessa: Under förra årets utbildade vi över 225 000 hälsoarbetare, byggde och förbättrade 10 000 hälsocenter, bidrog till säkrare skolor i 33 länder och utbildade 45 000 lärare och volontärer. Dessutom har vi bidragit med katastrofinsatser i 30 länder - och allt detta med stödet från våra fantastiska Planfaddrar!

Idag hade vi trippelt finbesök på kontoret när två medarbetare från Malawi, Memory Mbewe och Constance Banda, var på möte med vår ambassadör @agnetasjodin ! ❤️💚💙

Se hit alla med artistdrömmar! 🎤 Under våren arrangerar vi musiktävlingen #passthemic. En av jurymedlemmarna är den hajpade svenska artisten @mapeiofficial - och här ger hon sina bästa tips om hur man kan tänka när man skapar sitt tävlingsbidrag! 🙌

TRE NYCKLAR FÖR ATT STOPPA KVINNLIG KÖNSSTYMPNING 🔑🔑🔑 Könsstympning är ett av de mest uppenbara brotten mot kvinnor och flickors rättigheter och det är ett brott som tyvärr är alltför vanligt - man beräknar att 200 miljoner flickor och kvinnor i världen är könsstympade idag.
Men det finns hopp! Våra experter på kvinnlig könsstympning har formulerat tre ”nycklar” som de har sett får verklig och varaktig effekt i områden där det förekommer kvinnlig könsstympning. 💪

SWISHA 1 KRONA OCH HÅLL STUDIO TIMBUKTU VID LIV
💙
Känner ni till Studio Timbuktu? I Senegals huvudstad Dakars förorter är livet inte alltid så enkelt. Här är många fattiga och droger, våld och kriminalitet är ett stort problem. Om du är flicka tvingas du ofta lämna skolan i förtid för att föda barn eller hjälpa till hemma.
💪
Studio Timbuktu är en plats där förortens unga kan finna hopp, följa sina drömmar och hitta en röst för att förändra.
🎤
Nu behöver studion pengar för att kunna fortsätta. Vi hoppas kunna få in 100 000 kronor och vi har hittills fått in nästan hälften.
😍
OM ALLA SOM FÖLJER OSS I SOCIALA MEDIER SWISHAR 1 KRONA TILL 123 023 6851 SÅ SKULLE VI NÅ MÅLET UTAN PROBLEM
✊️
och då skulle Studio Timbuktu kunna fortsätta fungera som den frizon som de unga i Senegal så väl behöver.
🇸🇳
Kommentera gärna när du swishat för att inspirera fler att göra samma sak!
❤️
Tillsammans förändrar vi världen beat för beat!

HIPHOP FÖR JÄMSTÄLLDHET
💪
"Jag har valt att vara en röst för tjejer för att jag har möjlighet att göra musik och genom den kan uppmärksamma alla orättvisor som tjejer ställs inför", berättar Penza. Hon är en av alla senegalesiska ungdomar som tack vare Studio Timbuktu, projektet i Dakar som startades av den svenska artisten @jasontmbk 2012, har fått en plats att växa och hitta en röst.
💪
I Dakar tvingas många tjejer lämna skolan för att föda barn eller arbeta i hemmet. Men i studion har många hittat en fristad där de både får utvecklas som musiker och diskutera kvinnors rättigheter och möjligheter.
💪
Låt oss förändra världen beat för beat – ge ditt bidrag till #myfirststudio och Studio Timbuktu på vår hemsida (länk i bio)!

Most Popular Instagram Hashtags