plansverige plansverige

929 posts   5190 followers   388 followings

Plan International Sverige  Vi kämpar för en rättvis värld som stärker barns rättigheter och flickors lika villkor. Bli Planfadder du med! 💙

http://bit.ly/2nsfApb

Tillgång till rent vatten är livsnödvändigt, men tyvärr inte en självklarhet för många människor. Miljontals barn och vuxna i östra Afrika hotas av en svältkatastrof orsakad av långvariga konflikter och torka. Vi finns på plats med livräddande insatser - bland annat rent vatten. #planfadder #plansverige #worldwaterday #stoppasvälten

"Lite mer måste det brinna för att durran ska koka", säger 4-åriga Eli från SydSudan och blåser på härden under kokkärlet. En handfull durrafrön är familjens enda måltid för dagen och ska delas mellan Eli, hennes 5 syskon, mamma (som ammar tvillingdöttrar), moster och mormor.
---
Plan International finns på plats i östra Afrika där svältkatastrofen hotar miljontals barn och vuxna. Var med och rädda liv. SWISHA valfritt belopp till 900 73 11.
#planfadder #plansverige #stoppasvälten

AKUT HUNGERKRIS. Al är en av mer än 20 miljoner människor i Sydsudan, Kenya, Etiopien och Somalia som hotas av svält. Plan International finns på plats med livräddande insatser. Ge ditt stöd nu medan du har mobilen i handen! #planfadder #plansverige #stoppasvälten

Mishti från Bangladesh är en kämpe som aldrig ger upp sina drömmar och ambitioner. ”Min dröm är att bli karatetränare och lära flickor självförsvar. Jag vill stoppa våldet mot kvinnor och kunna försörja mig själv”.
Vi känner oss superpeppade efter Internationella kvinnodagen! Såklart fortsätter vi att hylla och stötta de flickor och kvinnor, som världen över kämpar för sina och andras lika rätt och frihet. Heja Mishti!
#plansverige #planfadder #bangladesh

"Om vi utbildar fler flickor kommer hela världen att bli mer utbildad".
När flickor får gå i skolan ökar chansen att de blir mer självständiga och tar egna beslut om äktenskap, barn och arbete. Med utbildning kan kvinnor investera i sin egen familj och lyfta nästa generation ur fattigdom. Var med oss och kämpa för flickors rätt att gå i skolan idag och alla andra dagar!
Länk i vår profil till "Lär en flicka läsa" ☝️❤#planfadder #plansverige #kvinnodagen

Lamin brinner för barns rättigheter och är en av Plan Internationals ungdomsreportrar i Sierra Leone. Tillsammans med andra unga spred han budskap i radio och sociala medier under epidemin för att stoppa smittspridningen och stigmat.
#postkodeffekten #plan #plansverige #planfadder

"Tidigare var det otänkbart att vi unga kunde prata med våra byledare eller de äldre. Nu har vi lärt oss att uttrycka oss och vi kan gå till dem och prata om saker som barnäktenskap, övergrepp och tonårsgraviditeter".
Till vänster: Adama, till höger: Abibatu #plansverige #hellofromourside #sierraleone #postkodeffekten

Möt Success, en av Sierra Leones unga som överlevde ebolaepidemin och som nu kämpar för en ljusare framtid. #postkodeffekten #postkodeffekten #sierraleone #hellofromourside

Varför är ungdomsreportrarna viktiga i samhället? "Vi är som watch dogs, vi kämpar för utsatta barn och unga varje dag. Vi skyddar barnen genom att informera och prata med vuxna om psykisk och fysisk misshandel." Foday är ungdomsreporter för Plan International och välkänd för sitt engagemang för barnrättsfrågor i Moyamba. "Om någon är på väg att slå sitt barn och de ser mig, så stoppar de sig själva", säger han. #plansverige #hellofromourside #sierraleone #postkodeffekten

AbdulRahman, 20, jobbar i en dator- och kontorsbutik i Moyamba och är van att rycka ut och hjälpa folk med mobiler och teknik. Lönen går rakt in på ett sparkonto för att kunna studera – i höst väntar en IT-utbildning på universitetet i Freetown. AbdulRahman är en av Plan Internationals ungdomsreportrar i Sierra Leone som berättar om livet efter ebolaepidemin på @hellofromourside 👣🌍💻 #plansverige #hellofromourside #postkodeffekten

"Kontakten med Plan har förändrat mitt liv. Jag har fått tillbaka hoppet och känner att jag inte längre är ensam. Nu har jag börjat läsa sociologi på universitetet i Freetown. Mitt mål är att arbeta som jurist och försvara barns rättigheter", säger Magdalene, 18 - en av Sierra Leones många tonårsmammor med två små barn. Magdalene är en av Plans ungdomsreportrar i Moyamba som berättar om livet efter ebola på @hellofromourside.

Foto: @pifrisk #plansverige #sierraleone #postkodeffekten

Plan International Sverige söker en ny ansvarig för sociala medier. Vi frågade Anna Andersson, som tyvärr lämnar oss för nya utmaningar, om hon har några tips att dela med sig av till den som söker tjänsten. Du hittar även länken till tjänsten i vårt intro ☝️😃
---
1. Vad är det allra bästa med det här jobbet?
Först och främst, att vara del av en organisation som kämpar för barns rättigheter. All kommunikation du skapar ska bidra till att fler barn får en tryggare framtid, det är otroligt motiverande. När det gäller min specifika tjänst - att få jobba med sociala medier brett: från idéer och planering till att skapa content, interagera och följa upp. Jag jobbar tätt med mina kollegor på kommunikation och marknad och är involverad i flera olika projekt. Det är också otroligt roligt att jobba i en organisation som satsar på digitalt och socialt. Sist men inte minst - att vara omgiven av kompetenta och roliga kollegor.
2. Vad behöver man ha med sig i sin verktygslåda för att lyckas tror du?
Du behöver framför allt leva och andas sociala medier och vara naturligt nyfiken. Hur kan content optimeras? Hur skapar man relevant och delbart innehåll? Sedan behöver du vara en duktig skribent, vara nyfiken och orädd, en säker gatekeeper, ha ett strategiskt tänk men även vara bra på att få saker gjorda rent operativt.
3. Vilka trender behöver den vi letar efter ha koll på?
Användarbeteendet i de olika kanalerna, eftersom detta förändras hela tiden. Vad delar vi? Vad gör vi i de olika kanalerna? Och sedan den digitala utvecklingen, som Facebooks algoritmer och nya funktioner som poppar upp. Jag tycker personligen också att det är bra att tänka utifrån ett mänskligt socialt perspektiv – sociala medier är viktiga kanaler där vi har direkt kontakt med våra faddrar och följare och kan få feedback på vårt arbete.
Om du är nyfiken, kolla in annonsen och ansök idag men allra senast den 19 mars! Vi hörs!
#plansverige #planfadder #socialamedier #planinternational

Most Popular Instagram Hashtags